canıımm çok sevindim nasıl için rahatlamıştır şimdi. Darısı bizim başımıza.. benim de şafak 2. pazartesi gidicem sabırsızlıkla bekliyorum pazartesiyiiiiii
Şu an kahvaltıya gidiyorum ve bilin ki kızlar;
Bndeniz şu anda sahanda yumurta için tüm insani değerleri satabilirim. Farkındayım biraz ucuza gitti ama ne yapalım... Öpüldünüz. Şeker-bal gibi pazarlar...
ay ben o fiyatlara bayıdım:) Bİz epiduralli normale 1800 vercez. Sen nerdeyse gelelim oraya bizde en iyisi:)
oh ne güzel herkes kendisinden bişey bulmuş:)
benimkiler çok hareketli maşallah,birde yer olmayıncaçok şirinler ama yaaa...
biri kardeşini tekmeliyo sürekli,ötekinin elleri onun ayaklarında.komikler walla
rabbim yavrularımızı korusun inşalah.ayrıntılıya pazartesi giricem canım...çok merak ediyorum:)
hımmm.inşallah sonuç yanlıştır tatlım.
bol bol dinlen bariii.:18:
sabah kalktım artık eskisi kadar uyuyamıyorum bebişler izin vermiyor sanırım eşim daha uyku modunda bende gelip sohbetinize katılayım istedim nasılsınız
Anne baba olarak sizlerin ufaklığa istediğiniz ismi koyabilmeniz gibi bir hakkınız var. Bir kere kayınvalide kabalık etmiş. Onu ayrıca konuşuruz. Eşinin daha duyarlı olması gerekirdi. O da fikrin heyacanına kendini kaptırmış olabilir. Benim üniversiteden arkadaşım karısının iradesini hiçe sayarak oğluna babasının ismini koydu "haydar". Karısı da bir isim koydu "çınar". Çocuk şimdi 4 yaşında ve haydar dendiğinde bakmıyor. Bu insanlar bir annenin gücünü küçümsüyor galiba. Benim sana önerim şu. Biliyorum içine sinmiyor ama öncelikle kendin bir isim belirle. Soyadıyla söylendiğinde çok şık olacak cinsten. Örneğin dedenin ismi ömer diyelim. Sen de yiğit ismini koyuyorsun. Eşine birlikte hayal kurarken hep yiğit ömer özdemir (ör) kulağa çok güzel gelmiyor mu. Önemli bir kişi ismi gibi. Diye telkinde bulun. Fonetik olarak onun kulağını bu uyuma alıştır. Çnkü bil ki her yerde resmi ve gayri resmi ilk isimler kullanılır. Bunun farkında değillerken yap. Çatıştıkça sen çok gerilir ve üzülürsün. Biliyorum zahmeti hep anneler çekiyor ama bir tanecik de babası var oğlunun. Ama yine de unutma ki dede ismi istememe gibi bir hakkın vardır. İnsanlara hayır diyebilirsin. Kayınvalidene hayır diyebilirsin. Kocanı da yaşayan birinin isminin koyulmasının kötü şans getirdiğine dair kurallar olduğunu ve istemediğini bir tanecik oğlunu çağırırken onu severken, ödev yaptırırken ismi içine sinsin isteyebilirsin. Kayınvalidene de ısrarcı davranmayın aramız bozulsun istemiyorum diyebilirsin. Ama eşin yokken. Hatta seçtiğin ismin yazılı olduğu halı ve abajur yaptırıp kayınvalidene onunki gibi ismi yiğit oldu bileee!!! Diyip kesitirip atabilirsin. Şmdiden oğlunu seçtiğin isimle sevmeye başlamanı öneririm.
Baloncuk geçmiş olsun.güçlü olmak zorundasın.herşey güzel olacak,moralini yüksek tut.içindeki o miniği üzme.benimde ayrıntılımda kalpte beyaz leke çıkmıştı.ağlamaktan bir hal oldum,heyecanla gittiğim Dr dan ağlaya ağlaya çıktım.sonra bu işin uzmanına gittim.bu durum normal dedi.sonra kendi kendime herşey söylenebilir.güçlü olmak zorundayım.kendine gel diye teselli ettim.bebeklerimiz inşallah sağlıklı olacak.inancını yüksek tut.
merhaba canım tavsiyelerini çok beğendim gerçekten çok faydalı şeyler, hepsini uygulamaya çalışacağım. bu konularda uzmanlaşmış gibisin maşallah ne güzel :) benimde bi sorum olacaktı canım bu konudaki fikrini çok merak ediyorum, nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursan çok memnun olurum.
bir oğlumuz olacak Allah kısmet ederse. kayınvalidem, eşim, kayınbabam, görümcelerim vs. yani eşimin tarafındaki herkes kayınbabamın adını koymamı istiyor. eşim tek erkek çocuk ama ben istemiyorum. hatta kayınvalidem bu konuda benim fikrimi bile sormadı. bebeğin cinsiyeti bile henüz belli değilken erkek olursa adı bu olacak dedi ve geçti. eşimde annesini onayladı. eşime bu konuda çok kızdım. "benimde fikrim alınmalıydı, bu bizim bebeğimiz ama bana sen dahil fikrimi soran kimse yok" dedim. ve işin garip tarafı eşimin her iki dedesinin ismi de aynı. ama eşime dedelerinin adını vermemişler gayet modern bir isim koymuşlar. bunu da söylüyorum eşime. bak annenler senin ve diğer kardeşlerinin adına kendileri karar vermişler ve ne güzel isimler koymuşlar diyorum. neden biz dede ismi koyuyoruz ki diyorum. hem eğer illa dedesinin ismi koyulacaksa bende kendi babamın adını koymak istiyorum. onunda hakkı var o zaman diyorum ve kavga ediyoruz bu konuda sürekli. bir ara ikna etmiş gibiydim ama şimdi isim konusu açılınca eşim tekrar babasının adını koymakta inat ediyor ama ben istemiyorum yaa. ne yapmalıyım onu nasıl ikna etmeliyim bilmiyorum. eşimi kırmadan orta yolu bulmak istiyorum ama yapamıyorum sanırım
canım benim çok sağol Allah senin de bebişini sana bağışlasın inşallah yavrularımız sağ salim doğar, birçok konuda kendimi teselli ettim tek sorun kaldı aklımda onu da bir türlü aşamıyorum içim hala rahat değil, o da bebeğin suyunu azaltacağız dedi bi ilaç vermişti 10 gün kullanacaksın dedi bugün 7 gün oldu , ya benim bünyem farklıysa çok azaltırsa diye korkuorum 8 yada 9 gün kullanacam 10a tamamlamayacam , kullansam bi türlü kullanmasam bi türlü( o ilacı araştırdım nette kadınlar kulübünde geçmişte kadının biri kullanmış çok azalmış bebeğin suyu düşmüş çocuk çok korkuyorum çooook
desteğin ve yardımların için çok sağol canım ya. ama iki isim koyacak olsam bile dede ismi koymak istemiyorum. çünkü dedelerinin yada babaannelerinin isimleri verilmiş çift isimli arkadaşlarım var ve o isimlerini kullanmıyolar, kullananlara da çok kızıyolar. bende çocuğum büyüyünce bu durumları yaşasın istemiyorum. biçok isim buluyorum aslında içime sinen ama eşime kabul ettiremiyorum hiçbirini çünkü o babasının adını istiyor. birde görümceminde oğlu var 6 yaşında, ona kayınbabamın adını vermişler. bi tane daha aynı isimden bebek olsun da istemiyorum. biraz daha çabalıycam eşimle umarım bu fikirden vazgeçirebilirim en kısa zamanda. çünkü bende artık dediğin gibi oğlumu ismiyle sevmek istiyorum(
bolbol su iç canım ve dinlen tekrarladın mı sonra hep mi oluyor ki kaçak sen su içmeyi ihmal etme 3.5 lt içYarın sabah dra gidene kadar ömrümden hşdecek keske slmasaydım bu turnusolu
Allahım sen hayırlı et
canım, göbekten alıştık diye eşime sürekli göbekten vurduruyorum. ama arada morarıyor, kanıyorzaten hibor yakan bi iğne. senin kullandığın nasıl bilmiyorum ama. ne zamana kadar kullanacaksın? bana 35. hafta dendi de..bir de koldan nasıl vuruyorsun? neresine tam olarak?
desteğin ve yardımların için çok sağol canım ya. ama iki isim koyacak olsam bile dede ismi koymak istemiyorum. çünkü dedelerinin yada babaannelerinin isimleri verilmiş çift isimli arkadaşlarım var ve o isimlerini kullanmıyolar, kullananlara da çok kızıyolar. bende çocuğum büyüyünce bu durumları yaşasın istemiyorum. biçok isim buluyorum aslında içime sinen ama eşime kabul ettiremiyorum hiçbirini çünkü o babasının adını istiyor. birde görümceminde oğlu var 6 yaşında, ona kayınbabamın adını vermişler. bi tane daha aynı isimden bebek olsun da istemiyorum. biraz daha çabalıycam eşimle umarım bu fikirden vazgeçirebilirim en kısa zamanda. çünkü bende artık dediğin gibi oğlumu ismiyle sevmek istiyorum(
Huzursuzlanmakta kesinlikle haklısın. Sizin aile doğan tüm erkek bebeklere aynı dedenin ismini niye verip duruyor ki? Çok saçma. Canım öncelikle isim konusunda kimseyle bir süre tartışma ve konuyu kapat. Bırak onlar tartışsınlar. Kendi çaplarında karar versinler. Senin öncelikle ikna etmen gereken tek kişi eşindir. Ama konuyu uzun bir süre açma. Gündem soğusun. Çünkü iş inada binebilir. Bunu istemeyiz. Hele kayınvalidenle bu isim konusunu hiç konuşma. Sana fikrini sormadıkları her geçen zaman bizim lehimize. Çünkü elimiz o kadar güçlenir. Son sözü doğuma girmeden hemen önce annesi olarak sen söyleceksin. O bölüm için sen sancılar içindeyken onların vicdanını hedef alan bir kaç cümle var kafamda. Onu ayrıca konuşuruz. Unutma, sen şu anda isim konusunda tartışmaya girersen dede ismi kulaklarda o kadar meşrulaşmış olur. Sen bundan. Sonra asla bir taraf değilsin. İsim açıldığında uzaklaş. Konu hiç kapanmıyor ve etraf ısrarla doğmamış bebeği dede ismiyle seviyorsa karnın burnundayken insanların içinde herkese patlama hakkını kullanacaksın. Bu önemli bir an olduğu için en mecbur kaldığımız zaman kullanacağız. Hemen değil. Yalnız konuyla ilgili her gelişmeden haberimiz olsun. Böylece eylem planımızı anında değiştirebiliriz. Senden istediğimiz hep sakin soğukkanlı olman ve sessizliğini bozmaman. Hep konuşursan etkisini kaybeder. Bir kere konuşacağız tam konuşacağız.
bolbol su iç canım ve dinlen tekrarladın mı sonra hep mi oluyor ki kaçak sen su içmeyi ihmal etme 3.5 lt iç
ben de diyorum eşime hibor yakıyor diye eski kullandığınla aynı diyor innohep kullandım oğlumda o yakmıyordu ama bu yakıyor morartıyor
ben doğuma kadar göbekten olacağım
baloncuk canım çok geçmiş olsun ben yokken neler olmuş ....inşallah bebeğinin bi sorunu olmaz allah korusun ....iyi haberlerini bekliyorum canımcanım benim çok sağol Allah senin de bebişini sana bağışlasın inşallah yavrularımız sağ salim doğar, birçok konuda kendimi teselli ettim tek sorun kaldı aklımda onu da bir türlü aşamıyorum içim hala rahat değil, o da bebeğin suyunu azaltacağız dedi bi ilaç vermişti 10 gün kullanacaksın dedi bugün 7 gün oldu , ya benim bünyem farklıysa çok azaltırsa diye korkuorum 8 yada 9 gün kullanacam 10a tamamlamayacam , kullansam bi türlü kullanmasam bi türlü( o ilacı araştırdım nette kadınlar kulübünde geçmişte kadının biri kullanmış çok azalmış bebeğin suyu düşmüş çocuk çok korkuyorum çooook
saol canım ya iyiyim şükür sen nasılsın? netimiz yeni bağlandı aklım hep sizde kaldı
bebişte iyi teyzesi bol bol tekmeliyo şimdide yapıyo dışardan fark ediliyo artık
ay evet yaa sanki işe gidecekmişim gibi erkenden kaldırıyor minişler beni artık
benim özellikle çok hareket ettiysem oturup kalkarken kramp şeklinde giriyor o bel ağrısı daha yeni yarıladık yolu ileride neler yapacaklar kimbilir
çok şükür iyiyim dün biraz yorulduk bebişlerin odasını boşalttık dolapları falan geldi ama odayı her gördüğümde ağlıyorum acaip duygulanıyorum şu duygu karmaşası mahvedecek beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?