2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
her seferinde eşimin verdiği tepki kendimi paranoya hissettiriyodu '' yok ya ben hissedemedim'' deyip kolaysa gel de hisset de mi ama ama yok hissediyom artıkın minik minik ama sen de dikkat et segirme oluyo ya

Ya öyle seğirme gibi oluyor aslında bi süredir de.Çok seri oluyor yani o kadar seri ve düzenli hareket etmez diye düşündüğümden bebişin hareketi değildir diyorum.Çünkü mesela 2 saniyede 1 olan düzenli seğirme şeklinde olan hareketler...

Benimde doğumum kısmet Olursa Mart sonu inşallah bugün 20+1 günlük oldum bende hala çok net hissedemiyorum.. Sadece akşama doğru yada akşam bikaç kez.. Hatta arada hiç hissetmediğim günlerde oluyor ödüm kopuyo tabi bişi oldu diye.. Bizim bebişler sanırım tembel biraz :)) merak etme inşallah büyüdükçe daha net hissederiz..doktoruma sordum ben korkma genelden 22.ve24. Haftalardan sonra daha net hissedilir dedi..

Eki Görüntüle 850060 dün çileğe girdik eşimle bu beşiği çok beğendik 1200 dedi pahalı geldi tabiki ama asıl sorun yatak odama beşik sığmıyor napıcam bilmiyorum oda da yok 2 yaşına kadarda odasını yapamıcam park yatakta istemiyorum yatağıım yuvarlak ve çok yer kaplıyor evim şahane yaptı yatak odasını hep görsel düşündü şimdi kullanamıyorum sadece ikeadaki beşiksığıyor sanırım onu alıcam

Galiba doğru diyosun biraz rahat bizim bebişler keyfine düşkün amaaaan diyolar yatıyoruz işte ne güzel :)) 20-22 diye duymuştum bak şimdi senin doktor 24 demiş demek biraz daha sabretmem gerekiyor

e tamam işte mübarek segirme kayma pıt pıt atma kelebek varmış gibi hissetme dr da öyle diyo ilk hisler bunlar güm diye vuramaz ki Yaradanı güzel minişlerimiz

ben 3-4 aylıkken yaptırmayı dusunuyorum.. cunku 8-9 aylık yaptıran aradaslarım var cocuk hareketlı oldugu ıcın o donem canı acıyormus ama bıraz ele gelınce en ıyısı dıyorlar

İnşallah canım yaa 22.haftaya kadar sabredicez bakalım napalım..Ama ben böyle hareketli kıpır kıpır olsun istiyorum :)) sonra pişman olur muyum ki

olursun olursun:))) allah gonlune gore versın de

ikeanın yataklarıda cok guzel hem uygun hem portatıf

günaydın güzel annişler
dün bel ağrısından uyayamadım nasıl belim ağrıdı anlatamam uykusuzum bu yüzden uykum var

toka değil sen de taç veya bone takarsın süslü püslü. Benim kızçe de kesin kel olacak o şekilde yapıcam ben:))

sanırım unnado dayıdı. çok güzel saç bantları var kız bebekler için bayılmıştım onları ilk gördüğümde kız olursa çeşit çeşit alıcam demiştim. rabbim hayırlısının nasip etsin erkekmiş hiç sorun değil sağlıklı sıhhatli olsun yeter bana.

ama bence sık sık takip et ve kesinlikle birkaç tane al. ne olur ne olur.......
bende de cinsiyet kesinleştikten sonra bir arkadaşım var çok sıkı fıkı değiliz ama onun 1 yaşındaki kızı için 4 tane aldım götürdüm. nasıl güzel yakıştı nasıl. alırsan da paylaş mutlaka almazsan da göz at bir. bak kız çocukları için acayip cicili bicili şeyler var ben kızım olsaydı (ki kendim süslü değilimdir abartıyı sevmem ama göze güzel görünen uyumlu hoş kibar şeylere bayılırım) ona neler neler yapardım. neyse bende oğlanlarımdan acısını çıkarırım napiyim....

benim ilkindeki çatı muayenem dr tarafından ultrason ile karından bakmıştı ama hafta olarak erkendi. şimdiden sorun yapılacak birşey değil 36 hafta bakacağız demişti. ve cidden de karından ultrasonla baktı. çok geniş değil ama sizi sıkıntıya sokacak kadar da değil bebeğin kilosu müsait olduğu için her şekilde doğum yapabilirsiniz dedi ve kendisi sıkı bir sezeryancıdır. bana karşı ne böyle bir teklifi oldu ne de zorlaması beni en çok rahatlatan da bu huyu doktorumun.

Erkek anneleri yenidogan sunneti dusunuyomusunuz

ben ilkinde bir üroloji uzmanından ki yapılabilir sorun değil dedi.

çocuk doktorumuz benimde oğlum oldu ve yaptırmadım yaşı geldiğinde yaptıracağım. çünkü şimdi sadece bebeği değil anneyi düşünmemiz lazım bebek sünnet olduktan sonra lohusalığı olacak malum ikisi de bu durumdan etkilenmesin diye ben 4 yaşında yaptıracağım çok da sıcak bakmıyorum dedi.

çocuk cerrahının yorumu ise; bir yaşına kadar çocuğu koruduğu (idrar yolları enfeksiyonuna karşı) kesinlikle tavsiye etmediği 6 yaşından sonra gelin görüşelim dedi.

evet sorma detaylıya gireceğim güne kar neler geldi aklıma neler. Allah' a şükür herşey yolundaymış. hem kendisi anlattı hem gösterdi ultrasonda hem de tabii rapor yazdı derin bir nefes aldım çıkınca

valla eskiden olsa çok kafama takardım ama şimdi diyorum ya o bana ben de ona bu şekilde yaşamaya alıştık koymuyor zaten şu aralar allah var bana hiçbir zoru yok aksine her konuda yardımcı olmaya çalışıyor belki hamileyim diye belki de artık savaşmaktan vazgeçti geçen hastalandım üşütmüşüm geldi yemek yaptı evimi temizledi baktı bana allah razı olsun öyle konularda hep yardımcı olurdu hala da öyle ama evliliğimin ilk iki yılı çok çektirdi şimdi iyi çok şükür eşim de annesi konusunda çok katıdır bana destek olmaz asla ailesi söz konusuysa bir de eğer bu mevzuları biraz daha uzatsaydım beni kesin boşardı yani yanlış anlaşılmasın eşimi çok seviyorum o da beni seviyor bir dediğimi iki etmez asla bana gözü gibi bakar arada uzun uzun bakar bana gözleri dolar öyle sever yani ama ailesi söz konusu olunca adamın içine ejderha giriyor sanki annesine ailesine asla laf söyletmez ondan ötürü de kocamın keyfi yerinde olsun huzuru olsun evimin huzuru olsun da başka birşey istemem bir de diyorum ya sonuçta kayınvalidem gözüyle bakınca doğur büyüt 30 yaşına getir sonra bi kadın gelsin almaya çalışsın ve bir evin bir çocuğu olsun sonuçta damarına bastım kadının :) eşimin de yaşı 30 olunca baya sorun oldu kayınvalidem için beni kabullenmesi alışmışlardı 3 kişi yaşamaya sonra birden 4 kişi oldular tabi paylaşmak istememesi normal şimdiki halime yüzlerce şükürler olsun ama

bebeğim yanlış anladın benim annem çok şükür hayatta :) kayınvalidemin annesi rahmetli olmuş o söyledi ''annemden başkası annecim demek yapmacık geliyor'' ben ona bir iki ''annecim'' dedikten sonra.Valla inşallah dediğin gibi olur duvarlar işime mi yarar yoksa daha mı kötü olur bakalım yaşayıp görücez

günaydın canım

inşallah oğluşun hayırlı uğurlu olsun bakalım:)sen yeni mi öğrendin cinsiyetini?detaylıya girdin mi canım bugün nasıldı oğluşun:))))

ne denir ki böylesine allah ıslah etsin inşallah bana bak emel şu kadına bi koca bulun da düşsün yakanızdan yok mu etrafınızda görümcen denen o örümceğe yapılacak bir yama

benim bir abimin kızı o büyüyen yataklardan kullanıyor. Daha önce beşik şeklindeydi sonra da yanındaki komodini çıkardılar yatağının başlığına koydular ve yatağını büyüttüler o şekilde kullanıyolar. Ablamın kızı ise park yatak kullanmıştı 3 yaşından sonra yatıramadılar bir daha.. herkesin tercihi farklı tabii. Ben park yatak aldım ama eşinin dediği gibi kullanışlı bile olsa şık durmuyordu. Eee ilk evlat hevesi daha farklı. Ben de bu sebeple park yatağı iade ettim. Güzel şık bir büyüyen yatak alıcam. Büyüyen yatakların sunta olanları çok dayanıksız. O yüzden biz mdf olanı alıcaz. Biz mağazada bulduk beşiğin al çekmecesine eşim ve satıcı birlikte çıktılar çıt bile etmedi o derece sağlandı. Boyu 180 cm e kadar uzuyor yani 13 14 e kadar kullanılabilir bir yatak..

birkaç gündür kaçırdıklarımı okuyorum da başta sen dahil senin gibi arkadaşlara üzüldüm inanın. ama bir taraftan da sonradan bu durumda yani artık huzurlu olduğunuzu okuyunca da içim rahatladı hormonlarım tavan yaptı hamilelik ve hastalıkla. bende bir gelinim ve rabbim nasip ederse kaynana olacağım nasıl olurum bilmiyorum pek ama.
normalde açık sözlüyümdür politik davranmam ki eşimin ailesine de ne çok sıcak ne de çok soğumdur. gerektiğinde yanlarında olurum herşeyden haberim vardır eşim sağolsun gerekmediğinde karışmam herkes bildiği gibi yapsın.
çünkü benim eşimde ailesine çok düşkün annesi de ona çok düşkün iki tane görümcem var küçük olanla yaşlarımız yakındır ama kimse birbirine karışmaz etmez aynı şehirdeyiz hepimiz kayınvalideler haftada bir kere ki çocuk bir senedir okula başladı onun için haftada bir öncesinde annem çoğunlukla fakat arada kayınvalide de baktığı için daha sık görürdüm. ama buna rağmen dediğim gibi ne iyi ne kötü o benden memnun ben ondan memnun geçinip gidiyoruz. keza eşimde benim aileme karşı ne saygı da ne de hürmette kusur etmez herşey karşılıklı sonuçta ama eşim benim aileme öyle olmasaydı ben farklı mı olurdum hayır kesinlikle senin gibi huzurum içim mutluluğum için senin gibi yapardım. inşallah çok güzel mutlu huzurlu bir hamilelik geçirirsin arkadaşım....

günaydın canım büyük ihtimalle doktorun sana yaptırmakta fayda var dicek çünkü bu detaylı ultrasonda kılcal damarlarına kadar bakılıyor hani kötü düşünüp birşey çıkacak diye gitme zaten bişe olsa bu zamana kadar çıkardı öyle düşün meleklerimiz allaha emanet ne olabilir ki diye düşün sonuçta bir de uzun uzun bebeğini görme fırsatın olacak orda renkli ultrasonda bakıyormuş doktorun zaten ama tercih senin tabiki benimki bir fikir sadece

canım bence de yer ile ilgili bir sıkıntın yoksa kesinlikle büyüyen beşiklerden al. kaan büyüyen yatağına 3 yaşına kadar yattı. sonra kenarlarını çıkardık normal tek kişilik yatak şeklinde 90*200 ebatında şimdi onda yatıyor ki. ben bile kaç gündür hastayım baba oğul yatak odasında bende oğlanın odasında yatıyorum. çünkü oğlanın yatağının yatağınıda 4 sene önce yataştan çok özellikle almıştık rahat rahat yatıyoruz mis gibi...

sen asıl beni güldürdün yaaa :)) o değil mide bulantın olduğu zaman bile haftada 2,3 e kadar indi diyorsun yaa hani sizin normal olanı ne hakikaten merak ettim hey maşallah valla imrendirdiniz insanı :))
Benim eşim de hamileliğin beni çekici yaptığını söylüyor belki moralimi düzeltmek veya gaza getirmek için bilmiyorum ama ben hem istiyor hem korkuyorum ilişkiden :26:

:))) Yaren kıpraşmaları balon patlamış şekilde hissetmiyor musun ki sen? Ben o balon patlama hissinden sonra içten gıdıklama gibi hissediyorum artık. Özellikle yemek yiyip sırt üstü yat ve bekle o zaman kesinlikle oynuyolar. Sen farkedemiyor olabilirsin belki de. Zaten şurda 1 ay sonra o kadar büyümüş olacaklar ki bizi uykulardan uyandıracaklar tekmeleriyle:))

kalp ekg si ve yüzünde anomali olup olmadığına bakıldı mı ? damak yarığı burun kemiği kontrolü vs.. Eğer bunlar yapıldıysa ekstradan tekrar yaptırmana gerek yok bence de.. Ama yine de sen bilirsin tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…