bendede o rahatlık vardı ama birazda fiyat yüksek geldi zaten
kızlar merhabaa,,
size bişey sorcam. Benim daha önceden ruzgar fobim vardı. Bide salıncak ve kalabalık ortamlar girmek. Ama hepsi ilede bas edebiliyorum. Zaman zaman azalıyo geciyo bazen bazzende yıne cıkıyo. Hamile kaldıgımdan beri cok siddetlendi. Önce 5 dk yalnız kalırdım gecerdi. derin nefes alırdım biterdi. Ama şimdi geçmiyo basım dönüyo nefes alamıyorum, daralıyorum ve eve gelip yatagıma yatmadan geçmiyo. Şimdi bide kucuk cocukların kosusturmaları aglamalarıda aynı seyleri yapıyo. İnsan kendi cocugundan korkarmı ya napmam lazım. Yardım edin nolur..
keşke sorsaydın 3 boyutlu fotosunu istiyorum diye :)) doktorlara esprili şekilde yaklaşırsan onlar da yumuşuyolar.. benim bugünkü doktorum suratsızın teki normalde.. bir anomali görürseniz söyliceksiniz dimi saklamıcaksınız dimi diye diye başının etini yedim merak etme herşeyi anlatıcam ama yüzünü bi çevirse halledicez dedi ama dönmedi.. Sana herşekilde bilgi vermek zorunda.
Aaaa ben hatirliyorum sanki normalde pek izlemiyorum ama yuvarlak yatak falan vardi dikkatimi cekmisti boyle pembeli bisiler falandi galiba :))
Amargi biliyo musun benim kv de geçen gün bana popon büyümüüüşşş dedi gülerek hoşuna gittiğine adımgibi eminimben de aaa öyle mi olsun kızım sağlıklı doğsun da dedim ama içim kan ağladı zaten 10 kilo vermiştim 36 beden kıyafetler alıcaktım ki hamile olduğumu öğrendim hiçbişe alamadım sinir oldu o ben zayıfladıkça sinirinden bir kere bile güzel zayıfladı demedi zaten şimdi de ben kilo aldıkça seviniyor benimkine de mektup yaz ((
duyguları, hissettikleri ve tepkileriyle normal ve gayet sağlıklı bir gebe cümleleri bunlar... insan en azından baş başa kaldığında ilgi istiyor. zaten tüm gün görüşemiyoruz en azından akşamları etkin ve kaliteli zaman geçirelim diye düşünüyor. haklısın. ben de senin gibiyim. bazen çok sinirlerimi bozuyor. ipad elinde akşamları yemekten sonra birşeyler yapıyor. zaten saat 10 gibi ben uyuyakalıyorum o da eve 7'den önce gelemiyor. yemeği bitirip oturmamız 8-8:30 oluyor. aradaki kalan zamanı bir zahmet Ipad'e de ayırmasın. önceleri daha alıngan davranıyordum. Artık rahatım, oğlumla beni ne zaman seveceksin? diyorum. hatta parası neyse veririm diyorum. artık bu konuda daha duyarlı. duşta uzun kaldığında bile kapıyı tıklatıp "bizim şu anda acil olarak sevilmemiz gerekiyor" diyorum. Sen de böyle yap, o zaman kıyamıyorlar.
ne diyeceğimi bilemedim canım geçmiş olsun diyeyim geçer inşallah zordur gerçekten, bende sana kendimle ilgili birşey anlatayım , benim de dar yerlere girme fobim var masanın altına falan giremiyorum daralıyorum nefes alamıyorum iki büklüm kalma kıpırdayamama olduğum yerden çıkamama korkum var, çok ilginçtir ki bu fobim hamile olduğumda bebeğime döndü, yani sanki karnımdan çıkamıyor çok uğraşıyor çabalıyor nefes alamıyor gibi o kadar büyük bi korku oluştu ki bende bebeğimin iki büklüm durumunu düşündükçe bunalımlara giriyorum , biraz komik yada biraz saçma gelebilir ama ne yapayım düzeltemiyorum kendimi sanki sığamıyor oraya aynı benim gibi o da bunalımda gibi tövbe tövbeaşmaya çalışıyorum canım bu durumu, kimseye de söylemedim bana gülerler dalga geçerler falan diye inşallah en kısa zamanda atlatırız..
artık normalını sen dusun ne dıyım :))
ayrıca hıc korkmana gerek yk canım, benım doktorum bayan oldugu ıcın bu konuyu acıkca konustuk. doktora ne kadar sıklıkla ılıskıye gırmemız lazım dıye sordum.
oda ben sızın normalınızı ne kadara ıhtıyac duydugunuzu bılemem, ama ılk aylarda sende bı ısteksızlık soz konusu olabılır buna ek olarak halsızlık uykuya egılım mıde bulantısı vs.vs. ıster ıstemez bıraz etkılenıyor karı koca ılıskılerı. kendı ıstek durumunuz dısında tıbbı olarak hıcbır sorun yok. kadınlarda genelde bebegıme zarar vercem korkusu olusuyor ama ınan kocanın ....sı ne kadar buyuk olursa olsun ona ulasıp zarar verme ıhtımalı kocaman 1 sıfırdusuk rıskı veya kanama falan varsa ılk 3 yada 4 ay yasaklıyoruz yada cok aza ındırtıyoruz sende oyle bı sorun olmadıgı ıcın kendını ferah tut. hem bıde su acıdan bakalım, cınsellık sadece erkege degıl kadına da mutluluk veren bırsey, orgazm esnasında vucudumuzda sayısız mutluluk hormanı salgılanıyor ve tabı bebekde bundan nasıbını alıyor yanı bebege zararından cok anne ve babasının mutlu olmasının ona kattıgı mutluluk gecıyor. bıde orgazm sırasında olusan kasılmalar sayesınde vajına doguma hazırlıklı oluyor. buda sana dogumda yardımcı olacaktır. sana soyleyecegım tek sey son ay mumkun oldugunca az ılıskıye gıreceksınız cunku artık doguma cok az kalmıs oluyor ve vajına bu kasılmalarla dogumu tetıklıyebılıyor. o yuzden son aya kadar hamılelıgın ve askınızın abartmadan keyfını cıkarın dedı...
bıraz uzun oldu ama merak eden ve soran bı kac kısı gormustum herkes bılgılensın ıstedım
bugün detaylı ultrason için 2 dr daha öğrendim bir tanesi fehmi yazıcıoğlu yarın için bile randevu verebiliyor fiyat 250 tl. Diğer bir dr ise hayri ermiş ama orayı aramadım.
can sıkıntısından ne yapsam diye düşünürken aşkımla katıldığımız yarışma geldi aklıma:) belki bakmak istersiniz sizde:) Yaparım Bilirsin Son Bölüm İzle Full Show TV - Yaparım Bilirsin
ben büyük oğlumu 9 aylıkken sünnet ettirdim emeklerken zorlandı pansuman yaparken korktu ama 1 haftada geçtiErkek anneleri yenidogan sunneti dusunuyomusunuz
ben sallanan beşikle başladım ayrıca park yatak aldım park yatağı önceleri gittiğimiz yerde kullanıyorduk çok iyi oluyordu nerde yatacak derdi olmadı sonra odasında kullandık büyüyen yatağı kimse önermemişti bizekızlar beşik bakmaya başlamışsınız, benden farklı düşünenler elbette olabilir ama ben oyun parkı şeklindeki beşiklerden almadığıma çok pişmanım, eşime 5 yıl önce de çok söylemiştim, gel şu park yataklardan alalım diye, ilk bebeğin heyecanı ile hayıır ben kızımı çadır gibi şeyde mi yatırcam diye her defasında kestirip atmıştı, bizim kendi evimiz olmasına rağmen aldığmız beşiğin boş yere yer kaplamasından ve bir odadan bir odaya taşınması eziyetinden bıktık, hemen ikinci bebşimi doğurup 2 yıl daha kullanıp atacağım günün hayalini kuruyorum. park yatak olsaydı hiç değilse katlanıp kaldırılabilecekti, boş yere alan kaplamayacaktı. Şimdi eşim de keşke ondan alsaymışızz deyip duruyor.
günaydınlar herkese
bende bir erkek annesi olacağım inşallah
açıkçası benimde kafamda var ama net karar vermiş değilim aslında doktora sormak lazım avantajları dezavantajları nelerdir
ben öyle bile olmasa bir yaşını doldurduğunda sünnetini yaptırmak istiyorum
sanırım 2 yaşına kadar yaptırılmazsa 6 7 yaşına kadar yaptırmamak gerekiyormuş:çocuğun psikolojisi etkileniyorrmrmuş
ayy annesi verene kurban olsun daha çoook küçük olacak opipisi doğduğunda kıyamammmmmm:d
çok güzel açıklamışsın... ben de kullananlardan fikir aldım onlar da tıpkı sizin gibi söylüyo hatta gelin bakın ne kadar igreti duruyo diye... başta bana çok mantıklı ve tatlı geldi ilk bebiş kullanırım dedim ama zaten ne kadar kullanıcak ki o yatagı di mi ama en azından oyun parkını kademeli kullanır sonra kaldırır güzel bi baza alırım inşallah
UOTE]sanırım unnado dayıdı. çok güzel saç bantları var kız bebekler için bayılmıştım onları ilk gördüğümde kız olursa çeşit çeşit alıcam demiştim. rabbim hayırlısının nasip etsin erkekmiş hiç sorun değil sağlıklı sıhhatli olsun yeter bana.
ama bence sık sık takip et ve kesinlikle birkaç tane al. ne olur ne olur.......
bende de cinsiyet kesinleştikten sonra bir arkadaşım var çok sıkı fıkı değiliz ama onun 1 yaşındaki kızı için 4 tane aldım götürdüm. nasıl güzel yakıştı nasıl. alırsan da paylaş mutlaka almazsan da göz at bir. bak kız çocukları için acayip cicili bicili şeyler var ben kızım olsaydı (ki kendim süslü değilimdir abartıyı sevmem ama göze güzel görünen uyumlu hoş kibar şeylere bayılırım) ona neler neler yapardım. neyse bende oğlanlarımdan acısını çıkarırım napiyim....
benim ilkindeki çatı muayenem dr tarafından ultrason ile karından bakmıştı ama hafta olarak erkendi. şimdiden sorun yapılacak birşey değil 36 hafta bakacağız demişti. ve cidden de karından ultrasonla baktı. çok geniş değil ama sizi sıkıntıya sokacak kadar da değil bebeğin kilosu müsait olduğu için her şekilde doğum yapabilirsiniz dedi ve kendisi sıkı bir sezeryancıdır. bana karşı ne böyle bir teklifi oldu ne de zorlaması beni en çok rahatlatan da bu huyu doktorumun.
ben ilkinde bir üroloji uzmanından ki yapılabilir sorun değil dedi.
çocuk doktorumuz benimde oğlum oldu ve yaptırmadım yaşı geldiğinde yaptıracağım. çünkü şimdi sadece bebeği değil anneyi düşünmemiz lazım bebek sünnet olduktan sonra lohusalığı olacak malum ikisi de bu durumdan etkilenmesin diye ben 4 yaşında yaptıracağım çok da sıcak bakmıyorum dedi.
çocuk cerrahının yorumu ise; bir yaşına kadar çocuğu koruduğu (idrar yolları enfeksiyonuna karşı) kesinlikle tavsiye etmediği 6 yaşından sonra gelin görüşelim dedi.
Bugün çok mutsuzumHep ağlayasım var.Akşam misafirlikteydik, gelince mutfakta biraz işlerim vardı.Eşim duş alıp yattı ve telefondan oyun oynamaya başladı.Ben de diğer odaya geçtim işim bitince bakalım yanıma ne zaman gelicek diye.Tam 1 saat sonra geldi.Resmen oyuna dalıp unuttu beni Çok ağladım, ya bişey olsaydı bana hiç haberin olmicaktı dedim.Üstüne bi de merak ettim de geldim zaten demez mi.Anca 1 saat sonra aklı başına gelmiş.Bugün de ne yapsa, ne söylese batıyo. Akşama da misafir var bir sürü, canım da sıkkın kendi kendime saçma sapan bir sürü şey kuruyorum.offff
ben oğluma oda olarak sadece beşik ve şifoniyer kullandım alan geniş olsun şimdi 3 yaşında yatağını kardeşe vereceğiz o da bizden arabalı yatak istedi 4 kapılı dolap aldık iki kardeş kullansın diye oda ne kadar boş olursa o kadar odasında yalnız bırakabiliyorsun zaten bebek odayı ne yapacak o yüzden odayı daha sonra yapmak bana mantıklı geldi öyle yaptımzevklerimiz aynı ama bak ben aşağıdaki beşiği 920 tl ye buldum hatta mdf.. Yatak odama benim de ne park yatak ne de beşik sığıyor zor yürüyoruz odada :)) ben mecburen oda yapıcam yavruşuma.. Çilekte marka ismine para veriyorsun saçma geliyor bana o yüzden o tür mağazalardan mobilya almak..
Eki Görüntüle 850195 [/QUOT
kızlar şimdi beşik alcaz ya oda da yapmak istiyoruz nasıl olcak ben bi türlü karar veremedim beşik yatak odamızda diğer parçalar çocuk odasında öyle mi olcak yoksa sizler şimdilik sadece beşik mi düşünüyosunuz?
bu hamilelikte olabiliyor canım bir hamile arkadaşımda vardı doğumda geçtikızlar merhabaa,,
size bişey sorcam. Benim daha önceden ruzgar fobim vardı. Bide salıncak ve kalabalık ortamlar girmek. Ama hepsi ilede bas edebiliyorum. Zaman zaman azalıyo geciyo bazen bazzende yıne cıkıyo. Hamile kaldıgımdan beri cok siddetlendi. Önce 5 dk yalnız kalırdım gecerdi. derin nefes alırdım biterdi. Ama şimdi geçmiyo basım dönüyo nefes alamıyorum, daralıyorum ve eve gelip yatagıma yatmadan geçmiyo. Şimdi bide kucuk cocukların kosusturmaları aglamalarıda aynı seyleri yapıyo. İnsan kendi cocugundan korkarmı ya napmam lazım. Yardım edin nolur..
gece yatmadan 2 kaşık zeytinyağı boğazı yumuşatırzencefili doktorlar günde en fazla 1 gr öneriyor ben balın içine karıştırdım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim boğazım için pastil niyetine birşey olmaz dedi doktor az kullanırsan hiç ıhlamur içmedim onun yerine elma kabuğu tarçın limon kabuğu karabiber karanfil kaynatıp balla karıştırıp onu içiyordum bir de hergün deli gibi portakal sıkıp onu içiyordum naneli şeker olipsin var ya onlardan boğazım geçici de olsa yumuşuyordu geçmiş olsun canım
bu günler de gececek hamilelikte olağan bencene diyeceğimi bilemedim canım geçmiş olsun diyeyim geçer inşallah zordur gerçekten, bende sana kendimle ilgili birşey anlatayım , benim de dar yerlere girme fobim var masanın altına falan giremiyorum daralıyorum nefes alamıyorum iki büklüm kalma kıpırdayamama olduğum yerden çıkamama korkum var, çok ilginçtir ki bu fobim hamile olduğumda bebeğime döndü, yani sanki karnımdan çıkamıyor çok uğraşıyor çabalıyor nefes alamıyor gibi o kadar büyük bi korku oluştu ki bende bebeğimin iki büklüm durumunu düşündükçe bunalımlara giriyorum , biraz komik yada biraz saçma gelebilir ama ne yapayım düzeltemiyorum kendimi sanki sığamıyor oraya aynı benim gibi o da bunalımda gibi tövbe tövbeaşmaya çalışıyorum canım bu durumu, kimseye de söylemedim bana gülerler dalga geçerler falan diye inşallah en kısa zamanda atlatırız..
anlarsın rahat ol bi de bebeğin neden ağladığını gösteren aletler var onlardan da alabilirsin canımBende oyle yapmaya calışıyorum aslında. Ama tek basıma basaramıyorum artık. Sanırım yeni şeylere adapte olmamda da sıkıntı var. Yeniye çabuk alışamam. Ama soylediğin gibi yapcam canım saol tavsiyelerin için.
Umarım canım bende cocugum için endişeleniyorum aslında. Yani ağlarsa ve ben ona zarar verirsem. ya aglayınca bende nefes alamazsam ve pn yardımcı olamazsam. Off off. Ya surekli ağlayan bi cocuk olursa ve ben neden agladıgını anlayamadıgımdan hasalığı falan ilerlerse. Off off. Ya sallanırken düşerse..ayhhh durdum tamam...
eşin yardımcı olursa sıkıntı kalmaz zaten annen gelir nasıl bakman gerektiğini öğretirMaalesef ben var ben var bide ben var. Bİzbizeyiz ynai. Annem gelir gerci en az 1 hafta kalır ama çalıştıgı için gider mecburen. KV de atar tutar ama iş bakmaya gelince gelmez. Yalnız kalırım eminim. Sadece eşim var ama onun 2. cocugu biraz deneyimli yanii..
duamız seninle bence başka dr git canımmerhaba kızlar bugün sabah Doğumevine gittim söyledikleri kadar var yoğunluktan doktorlar kime ne dediğini bilmiyor neredeyse doktor bebeğime bakarken beyin hücrelerinin birinde genişleme var ayrıntılı ultrason isteyeceğim dedi normalde randevu veriyorlar randevu kayıttan zar zor akşamda gelirim vs diye 16:45'e randevu aldım inşallah bir sorun yoktur gerçekten huzursuz oldum. doktorun odasında 3-5 kişi arka muayene alanına geçtim ben uzandım sonra yanıma birde alttan muayene için bir bayan aldı geldi önce onu muayene etti sonra bana geçti ön tarafa geçtim odada bir sürü hasta bir ona bişey diyor bi diğerine açıkçası normal zamanda muayene vs. için gidilecek gibi değil sanırım. Dualarınıza ihtiyacım var
Arkadaşlar, bu yatak park yatak ve beşikarası birşey. Altı tekerlekli olduğundan evde bulunduğum yere getirebilirim. Aynı zamanda sallanabiliyor. Bir özellik de yatağı bir iki kademe indirebiliyorsunuz. 4 yaş bitene kadar kullanabiliyor. Yanılmıyorsam 650 liraydı. Beyaz renk harika olur diye düşünüyorum. Ama 1 ay daha var almama.
Eki Görüntüle 850789
derin değil mi belin çok ağırır amargi diyim kademeli olanlara bakmanı tavsiye ederim
ben işte o orgazm aşamasındaki kasılmalardan korktuğum için konsantre olamıyorum peeffff çok ödleğim ben yaaa:)))
ama eşimi mümkün olduğunca mutlu etmeye çalışıyorum o da sadece onu mutlu etmekle uğraştığım için pek hoşuna gitmiyor bu durum. Ama napiyim denedim ama olmadı yani(((
normal bir şekilde illişkimiz devam ediyor ama işte benim için sonu olmuyor sadece eşim için oluyor. umarım bunu atlatırız(
Merhaba kızlar ben bugun ilk tetenoz aşımı yaptırdım şükür,2.dozuda 1ay sonra yaptırıcam insallah.ben öyle mız mız degilim ama igneyi batırırken hiç acımadı ama içindeki ilacı bi bosalttı anam dedim bi agrı kolumda çok agrıdı yaaa.sanki biri koluma geçirmiş gibi oldum:) şimdide agrıyo ustune yatamıyorum kaldırdıgımda agrıyo.şişme ateş yapabilir buz koyarsınız dedi 3güne gecer şişlik ateste olursa dedi.yaptırmayan merak edenler için yazayım dedim bugün ilk günüm yarın bisey olursa yazarım yine.
medipolde tahliller pahalı ama muayene ucuz.10 tl muyane ücretiydi.bayramdan sonra 25 yapmışlar.ben nagihan kara ya gidiyorum çok memnunum
Amargi biliyo musun benim kv de geçen gün bana popon büyümüüüşşş dedi gülerek hoşuna gittiğine adımgibi eminimben de aaa öyle mi olsun kızım sağlıklı doğsun da dedim ama içim kan ağladı zaten 10 kilo vermiştim 36 beden kıyafetler alıcaktım ki hamile olduğumu öğrendim hiçbişe alamadım sinir oldu o ben zayıfladıkça sinirinden bir kere bile güzel zayıfladı demedi zaten şimdi de ben kilo aldıkça seviniyor benimkine de mektup yaz ((
Ayrıca popom da büyümemişti o hafta yürüyüş yapmadım biraz yayılmıştı o kadar kocam bana çok güzelsin diyip duruyo ben onu dinlerim hıh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?