ben de direndim direndim ama kullanmak zorunda kaldım, mecbur kullandım yoksa erken doğuma giden bir yolu vardı, önlem almak gerekiyordu, ben 8 günlük sabaj akşam kullanılan bir tablet kullandım malesef, ama her eczacı da hamileler kullanıyor,bir sorun olmaz dedi, napalım mecbur
Naz bende de synı sey oluyo akıntının yanında özellikle sabahları günlük ped ıslanıyo ama kontrolde amniyon sıvısı iyiydi. Ben korkup turnusol testi yspmıştım mavi olunca amniyon sıvısı olabilir yaxıyodu internette , mavi çıkınca dünyam karadı dru aradım idrardan bile olabili dedi mavi çıkmayan bi kadın görmedim ben şimdiye kadar dedi. Sıvı da iyi çıkınca ultrasonda rahatladım bşraz ama içim rahat etsin diye fırsat bulduğumda bi crp ve sedimentsypn testi yaptırıyom diye düşünüyorum.
Bi de amnisure diye bi test varmış sma drlar yapıyomus
Allahım bebeklerimizin sağlıkla doğmasını nasip etsin
Senin drun söylediklerini de paylaşırsan sevinirim
Hanımlar ben bu hafta pazartesi ayrintili ultrasona girdim ve bebeğin kordonundaki iki damarda da darlik oldugu görüldü 3 hafta sonra tekrar kontrol edecekler bu durumun ileride bebekte gelişim geriligine sebep olabileceginu ve bende yüksek tansiyona sebep olabileceğini söylediler. . Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Dualariniza beni de ekleyin lutfen cok endiseliyim..
kızlar günaydın sabahtan işlerimi anca ayarladım da yazma fırsatı buldum bugün sabah tetanoz aşımın ilk dozunu oldu diğer dozunu 1 ay sonra yapacaklar kızımın kalp atışlarını da duyduk çok şükür normal dedi hemşire dün gece allahıma şükürler olsun ki babası da hissetti tekmeleri artık tekme diyorum çünkü baya sarstı dün gece bizi küçük kraliçem :)) dünden beri çok hareketliyiz allahım bu duyguyu herkese yaşatsın bizler de sağlıkla kucağımıza alırır inşallah
Gel gelelim sinirimi bozan mevzuya dün akşam işten çıktım kv yi aldık eve dönüyoruz (ben ona yılbaşına kadar hiçbişe almayın dediğim halde) ''eminönünden kızıma çorap aldım birkaç bişey daha aldım kızımın çeyizini hazırlıyorum sonra size sürpriz yapıcam '' dedi ve ben buna bozuldum biz bişe almayın dedikçe inadına bişeyler alıp duruyor ve bebeğe kim ne getiriyorsa evde tutuyor bize vermiyor eşimin teyzesi en son tabak almış kızıma eşime söylemiş dün akşam eşim dedi ki '' annem bize birşey vermiyor teyze herhalde çocuk doğunca da çocuğu da alıp kendi evine götürücek'' :)) bu da benim hoşuma gitti tabii bazı şeylerin farkına varsın dimi geçen gün de bebeğin kontrolüne geldi ultrason kağıtlarını aldı eve götürdü sonra akşam gittik geri istedim '' anne kağıtları sen aldın ama annemler de merak ediyor verebilirsen onlara da göstericem'' dedim ohh iyi de yaptım
Sevgili mart anneleri bunu yazmak çok zor şu an benim için ama bir şekilde sizinle vedalaşmak istedim.Geçen Çarşamba ikizlerimizi kaybettik.Normal doğum yaptım biri ölü biri canlıydı fakat akciğerleri gelişmediği için o da yaşamadı.İki oğlumda çok güzeldi ve melek oldular.Rabbim kimseye yaşatmasın,ciğerimin yangınının tarifi yok.Ben ,eşim ve ailem zor günler geçiriyoruz ancak Allah inancımızla bu kötü günleri geçireceğimize inanıyoruz.Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin güzel yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Dualarım sizinle güzel anneler...Hoşçakalın
kızlar tetanos aşısı gerekli mi ben yaptırmadım??? doktorumda aşı olmam gerektiği hakkında bişey söylemedi de :S
Bendede aynısı oluyordu idrar kültüründe bakteri çıktı umarım sizde olmaz
a.s canım hamile kalmadan önce bende de miyom vardı şimdi ne durumda bilmiyorum sen böle anlatınca açıkçası endişelendim salı detaylı ultrasonum var herşey netleşir heralde ne deyim bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallahSlm kızlar bugün detaylı ultrasonm vardı çok şükür bebeğim sağlıklı ama rahim ağzında büyük bi miyomum olduğu için normal doğum olmaz sezeryanda riskli dedi dr kesilen yerdeymiş tam miyom onu da almaları gerekecekmiş.. Kanamam çok olcakmış vsankarada yaşıyorum beni etlik doğuma yada zekai tahire yönlendirdi. Bu hastanelerden birine giden biri varsa bana dr önerebilirse çok sevinirim.
beni dün ısrarla bir numara aradı dersteyken, açmadım dersteyim velidir diye, sonra geri dönmeyi de unuttum, aynı numara bugün de arayınca yine müsait olmadığım için açmayacaktım ama ısrarına dayanmadım açtım, meğerse sağlık ocağındaki ebeymiş, aşı için bekliyorum dedi, zaten gidecektim de bir bahane arıyordum, hazır aramışken cuma günü uğrayacğım inşallah
ayy evet aile hekimliğine de kayıt yaptırmak gerekiyordu galiba.. beni de aramışlardı gitmedim hala. olmak istemiyorum desem bi sorun olur mu ki acaba.. güvenemiyorum aşı olmaya hamiş hamiş :)
ayy evet aile hekimliğine de kayıt yaptırmak gerekiyordu galiba.. beni de aramışlardı gitmedim hala. olmak istemiyorum desem bi sorun olur mu ki acaba.. güvenemiyorum aşı olmaya hamiş hamiş :)
Bu aşı mutlaka gerekli. Sende oluşacak antikorlar bebeğine de geçecek. Hem seni hem de bebeği doğum esnasında olabilecek tersliklerden koruyacak.
Sevgili mart anneleri bunu yazmak çok zor şu an benim için ama bir şekilde sizinle vedalaşmak istedim.Geçen Çarşamba ikizlerimizi kaybettik.Normal doğum yaptım biri ölü biri canlıydı fakat akciğerleri gelişmediği için o da yaşamadı.İki oğlumda çok güzeldi ve melek oldular.Rabbim kimseye yaşatmasın,ciğerimin yangınının tarifi yok.Ben ,eşim ve ailem zor günler geçiriyoruz ancak Allah inancımızla bu kötü günleri geçireceğimize inanıyoruz.Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin güzel yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Dualarım sizinle güzel anneler...Hoşçakalın
bakteri oranını hatırlıyormusun, yani değerini, benimki 6-8 arasıydı, bunun için bu kadar antibiyotiğe gerek yok demişti doktorum amaa gel gelelim gece uyandıran karın ağrılarım başlayınca mecburen yazdı, Allah Allaaah bu kadar enfeksiyonun bu ağrıyı yapmaması lazım ama şaşırıdm dedi, gerçekten ilacı kullandktan sonra o ağrılarım kesildi.
22. haftanın içindeyim diye yaptırdı doktorum ve genelde 50 mg yaptırıp yüksek çıkarsa 100 mg lık yaptırıyormuş bazı doktorlar ama benimki 75 mg'lık yaptırdı. sabah aç karnına glikozumu ve yarım lt suyumu alıp gittim 3 tüp verdiler elime, 1. tüpü şekerli suyu içmeden aldılar daha sonra şekerli suyu hazırladı hemşire onu içtim şişenin bittiği dk.ya bakıp 1 saat sonrasını 2. tüpe yazdı 2 saat sonrasını da 3. tüpe yazdı ve beklemeye başladım 1 saat sonra 1 tüp 2 saat sonra da 1 tüp kan verdim. Başımın ağrısı açlıktan kaynaklanıyormuş ama çok sersem oldum o saatten sonra yiyince de başımın ağrısı uyumadan geçmedi. ben de son haftalarda çok fazla tatlı tükettim ama sanırım onunla çok fazla alakalı değil ben de acaba çıkar mı korkusu yaşıyordum ama elh çıkmadı. inşallah senin de çıkmaz ve kolay geçer testin.
Canim kayit olmadiysan olma olunca habire israr edeceklerayy evet aile hekimliğine de kayıt yaptırmak gerekiyordu galiba.. beni de aramışlardı gitmedim hala. olmak istemiyorum desem bi sorun olur mu ki acaba.. güvenemiyorum aşı olmaya hamiş hamiş :)
günaydın güzel hamişler nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?