2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Bizim evin balkonuna yeni karo döşendi ve boyandı. O yüzden forumda değildim. Bugün de kombi 10 cm kadar sağa kaydırılıp yaptıdığım dolap takılacak. Lay lay lom. Bir sürü yer açilacak. Amaaaa önce dün ben yokken neler kaynattınız önce onları okumam lazım. Dolayısıyla önceki sayfalara dönmek için izninizi istiyorum. Cevap yorum yazmam gereken durumlar söz konusu olmuş olabilir...

Bunu yaşadım, biliyorum. Hiç bir telafisi yok. Ama unutma, birgün dünyanın en tatlı annelerinden biri olacaksın. O zaman bizlere haber verir misin? Mutluluğunu paylaşmak isteriz. En iyi dileklerim hep seninle ve sana yol arkadaşı olacak. Kendine iyi bak.

arkadaşlar selam, ikili testte serbest beta hcg niz kaç çıkmıştı. 50 nin üstü kız altı erkekmiş doğru çıktımı. benim değerim 49 idi ve nasipse oğlum olacak.

Sağol canım daha yeni ölçtürdüm 14-8 çıktı (

nerde ölçtürüyorsun ve günde kaç defa ölçtürüyorsun. Ben kendimden örnek vereyim. Doktor kontrollerine her gittiğimde heyecandan mı nedir bilmem benim de hep tansiyonum yüksek çıkıyodu. Doktorum hiç tedirgin olmadı sadece dedi ki sağlıklı bir tansiyon aleti edin ve günde 3 4 kere ölç onları bir yere not al ona göre karar veririz. Ben tansiyon aleti aldım ve hergün kendim ölçtüm doktorun yanında 14 8 çıkan tansiyon normal zamanda 11 6,10 6 çıkmaya başladı. Yani normal değerler.

Biraz araştırmalarımda da tansiyonu yüksek çıkanlarda bu psikolojiyle tekrar yüksek çıkabileceği ve günde 1 sefer ölçülen tansiyonun doğruyu göstermeyeceği yazıyordu. Çünkü zaten 2 gündür tansiyonun yüksek çıkıyor. Ölçtürürken de bu panikle ölçtürüyorsun ve yine yüksek çıkıyor.

Sana tavsiyem başkasına değil kendin ölç ve günde 3 4 kere ölç o zaman da yüksek çıkarsa tuzu tamamen çıkart hayatından bir süre sonra normale döneceğini göreceksin. Yüksek tansiyonu olup nice sağlıklı doğumlar yapan arkadaşlarım var ve gebelik zehirlenmesini yaşayan sadece 1 adet arkadaşım var ki o da kendine hiç dikkat etmeyen biriydi. dolaplara uzanır tuzluyu tüketir bebeğini kaybedene kadar tansiyonunun yüksek olduğundan bile haberi yoktu.
Bebeğini kaybedince öğrendi. O yüzden önce sen kendi elinden geleni yap sonrası zaten emin ol selamet olacak hiç merak etme canım..

doğru söylüyosun ben biraz bencilce davrandım düşündüm bazen bazı şeylerine kızmakta haklı olsam da eski haline göre çok şükür çok çok iyi

ben de vurulmadım doktoruma sordum şart olmadığını söyledi ve aynen ben de öyle duymuştum prim alıyorlar sağlık ocağındaki ebeler o yüzden bu kadar sık arayıp ilgileniyorlar....

Gunaydinnnn guzel arkadaslarimmmm :))
Tam sevdigim gibi yagmurlu ve kapali bi hava :)) bu sene bebisim icin izindeyim calismiyorum istedigim saatte kalkiyorum su an kurt gibi acim bi yandan yiyorum bi yandan yaziyorum :))) bikac gundur belli saatlerde oglusumun hareketlerini hissediyorum daha ne olsun insallah sonuna kadar boyle devam eder :))

slm güzel anneler valla hızınıza yetişemiyorum, sabah bi açıyorum forumu sayfalar dolusu yazılmış,konudan konuya geçmişsiniz, neyse hepsiyle iligli yazcaklrım var topluca yazatım dedim bende. Şİmdi hamileliğimin en başında idrar yolları enfeksiyonu için gitmiştim dr. a zaten hamile olduğumuda öyle öğrendim, o zaman bi ilaç vermişti dr. munoral gibi bişeydi adı, toz bi ilaç, suya katıp içiyosun tek doz, onu kullanmıştım hiç bişi olmadı bebişime çok şükür 22. haftadayız,sonrasında ağrım sızımda kalmadı ki ben her ay yaşardım o yanma olyını çok kötüydü hamile olsakta omasakta ilaç kullanmanın elbette yan etkisi zararları vardır ama bitkilerden daha kontrollü olduğunu biliyorum sonuçta etken maddesi belli,dozu belli ve sorunlu olan yere etki ediyor ama biltkilerde birçok etken madde var ve dozuda ayarlanamıyor bu nedenle daha zararlı, neyse demem o ki dr. kullanabilirsin diyorsa ve biraz araştırınca kullanılabileceğini gördüyseniz bi sorun çıkacağını zannetmem ,artık allaha emanet bebeklerimiz,tabiki dikkate etmek lazım ama çok sakınılan göze de çöp batar bunu da unutmayalım bence. diğer konu ağdaya gelince yllardır ağdaya gidiyorum hamilelğimin başından beride 4 defa gittim galiba her ay gidiyorum yani, hiç bi sorun yaşamadım şimdiye kadar,zaten önceden gittiğim bildiğim bi yerdi, ağrı kısmına gelince bir ay çok ağrıyosa diğer ay nerdeyse hiç ağrımıyo bi dengesiz benimki :) ağdacımın söylediğine göre adet tarihime denk gelio olabilirmiş ağrıyan zmanlar vücut o dönem daha hassas oluyomuş, hamileyken adet görmesekte vücudun belli bi dengesi vardı yıllardır, aynı dönemlerde aynı sıkıntılar oluyo demekki, diğer konu da tetanoz aşısı; ben geçen hafta oldum hiç bir ağrı sıkıntı yaşamadım sadece uyku yaptı bende, onuda bildiğimden iş yerinden öğleden sonra izin alıp gittim araç kullanacağımdan aşımı olup hemen eve geçtim zaten aile hekimliğiyle evim yakındı, ayrıca idrar ve kan tahlili de yapalım dediler ertesi gün sabah gidip yaptırdım tahlilleri, bir hamileliğim en başında yapmıştım sonra hiç yapmamıştım iyi oldu yani, 6 ocağada randevu verdiler tekrar tahlil yapılacak, takip etmeleri güzel bence ayrıca bunları hastanemde yaptırsaydım bide ekstradan para vercektim gerek kalmadı işte iyi oldu :) birde aile hekimim çok tatlı bi bayan, ebe hemşiremde öyle hoşuma gitti benim, tansiyonuma baktılar kiloma baktılar bebişimin kalp atışlarınıda dinlettiler, bence aşı yaptırılmalı , bi sakıncası olacağını zannetmiyorum bu kadar hamile yaptırıyosa bi bildikleri vardır

Açık aralarla da olsa gebeliğimin başından itibaren 4 kez yaptırdım. Yarın da 5. Kez gideceğim. Tek sıkıntım iş kuku bölümüne gelince tedirgin olmam. Bir de ağdacı kıza diyorum "hepsen benimkini görürüyorsun, bi aç ben de seninkini göreyim" olmaz diyor. Öyle işte...

slm herkese... dünden beri karnım cok acıyor küçük bir morluk var karnımda farkında olmadan bir yere çarptım sanırım. Karnım geriliyor ve çok acıyor hele uyurken... Bir taraftan diğer tarafa dönerken canım çıkıyor resmen... Offf karnında acı olan varmı benden başka sizce önemli bir durum mu ?

bende cumartesi gideceğim agda ya ama şimdiden sterese girdim acıcak diye

İnşallah canım hepimizin bebişlerini rabbim korusun.. Sende detaylıdan sonra durumunu hbr verirsen sevinirim iyi hbrlerini alırız inş.

slm kızlar bugün kendimi iyi hissetmiyorum sürekli bir dengesizlik var şekerim yükselmiş
insülinimi yaptım birazdan dengelenir miğdem kötü ağzıma acı su geliyo sürekli bir uku
hali zaten havada bulanık izin al git evinde uyu der gibi :) maalesef yardımcı arkadaş
yıllık izinde benden başka bayan kalmadı izin alamıyorum akşam olsun diye dua ediyorum öğle arası
müsait biryer bulup uzansammı yoksa dışarı çıkıp havamı alsam iyi gelirmi onu düşünüyorum
prensesimde vurup duruyo benden bunlar

selam sana da göbekdaş:))
benim 2 haftadır karnım çok gerildiğinden ağrıyor özellikle göğsümün altında kaburga kısmından başlayan bir ağrı sanki bir yere vurmuşum da ezilmiş gibi bir ağrı. Dün öyle şiddetliydi ki nerdeyse ağlayacaktım. Bebeğimle konuşuyorum rahat bırak kaburgalarımı diye ama dinleyen kim (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…