2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
teşekkür ederim ben de iyiyim bugün 20. haftayıda bitirdik kızımla büyüdük

Patlak bir İzmit sabahından hepinize günaydın güzel hamiş dostlarım

merhaba

okuyunca bayağı eğlendim sabah sabah

ben ilkinde de gittim ikincide de hala gidiyorum zaten sürekli gittiğim bir yer olduğu için bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. sizlerinde bildiğiniz bir yerse eğer sizlerde devam edin bence çünkü ilerleyen zamanlarda daha zor bir hal alıyor evde hallettmek tek başına.

nedendir bilmem bende de bir sersemlik başladı son bir saattir. ama senin durumun daha ağır inşallah bir an önce akşam olur ve sende sıcacık yuvanda dinlenirsin

canım herkeste olmuyormuş ebe hemşire yaparken '' en kötüsünü söylüyorum ağrı yapabilir soğuk kompres yap kolonyalı pamuk koy ateş yapabilir halsizlik yapabilir dinlen öyle olursa '' dedi bende hepsi oldu dün kötü birgün geçirdim gözünü korkutmak gibi olmasın bugün iyi çok şükür çok havaya kaldırınca falan ağrıyor sadece

kızlar selam keyifler nasıl ben dün gece pek uyuyamadım aşı yerim ağrıdı çok bugün iyiyim çok şükür hatta kaç gündür süslenmiyodum bugün süslendim kızıma ve kocama güzel görünmek için akşam da misafir gelecek kayınvalideme alem güzel hamile görsün gözü gönlü açılsın iş yerindeki herkes bayıldı bugünkü kıyafetime tam hamile olmuşsun şimdi dediler ilk defa hamile olduğum belli oluyor motivasyon tavan yaptı ben bende :)))

maşallah hadi bakalım hep böyle devam etsin güne güzel başlamışsın böyle de gitsin

Şu an evde biri marandoz, biri tesisatçı, biri elektirikçive diğeri elektirikçinin çırağı olmak üzere 4 adam ve ben varız...

cnm eşime söylüyorum acıyor diye oda sen bebeğimizi özledin galiba diyor :) kızdım ama ya dedim doğum yaklaşsa doğuruyorum desem inanmayacaksın diyoki sende cok pimpirik oldun sabah kalkıyorsun karnım mı indi karnım mı düştü ? napim sürekli şikayet ediyorsun diyo ya aslında azıcık haklı ama 2 gündür gerçekten cok acıyor karnım iki tarfatan tutup çekiyorlar... sen beni anlıyorsun ama dimi ?

Amargi yaaa cok tatlisin haha :)))))))

güne güzel başlamışsın
bende hiç hamile gibi görünmüyorum

çok geçmiş olsun canım. Bence rahatsızsan bi süre dinlenmek için revir falan varsa oraya git derim. Zaten bu halde nasıl iş yapabilirsin ki? bence kendini zorlama ..

selam barbie, ohhh ohhh süslenmeler başlamış. Hamilelikte ben depresif olur sanırdım hamileler ama tam tersiymiş çok güzel süslen püslen kendinle barışık güzel bir hamile ol her daim :))
ben biraz gerginim dünden beri.. niye bilmiyorum kabus görmeye devam ediyorum artık uyku resmen eziyete dönüştü bende ((
dün bir arkadaşım doğum yaptı onun yanına gittim. Bebek o kadar küçüktü ve herkes o kadar çok karıştı ki herşeye. Minnacık odada nerdeyse 15 kişi vardı. kızın memesinin ucu yoktu emzirmek çok sorun oldu. Acayip panik biri aynı benim gibi. Gaz çıkarsa korktu bişey mi oldu diye. Misafirlerden daraldı bişey de diyemedi kimseye.. 5 kişi nerdeyse memesini elledi emzirmesini sağlamak için ama bi başarı sağlanamadı (
Bir an kendimi gördüm onda (( onunla birlikte o kadar çok gerildim ki eve dönüşte ağlamaya başladım sinirimden.. dedim bana da böyle yapacaklar her kafadan ses çıkacak tahammül edemicem bebeğimin ilk saatlerinde misafirlerden fırsat kalıp onunla ilgilenemicem diye gerilip gerilip daha bir ağladım.
Onun stresi hala üzerimde Allah hepimizin yardımcısı olsun ((

anlıyorum tabii canım.. benim de öyle iki taraftan tutup çekiyolarmış gibi. Ben bir de bileğim ağrımaya başladı bunun hamilelikle ilgisi yok belki ama çalışırken çok zorlanıyorum. İşin bitimine doğru arka taraftaki kaburgalarım göğüs altı kaburgalarım bel ağrısı be bileklerimin ağrısı yüzünden eve nasıl atıyorum kendimi bilemezsiniz. Ben de bir de bebeğin hareketlerini bir kaç gündür hissedemiyorum diyorum eşime o hemen aman sakın lütfen aklına kötü bişey getirme nolur diyor teselli etmeye çalışıyor. Erkekler bu tür hassasiyetleri pek anlamıyolar. Ama ben normalde ağrıyan bi yerimi çok dillendiren biri değilim. Eşim o halimi görünce hemen masaj yapıyor kremler sürüyor bandaj falan sarıyor sıcak su torbasıyla yardımıma koşuyor çok şükür. ağrılar geçmiyor ama desteği kendimi iyi hissetmeme moralimi düzeltmeme yardımcı oluyor.
Eşinin de bu tür gerginliklerde sana inanmasa bile inanmış gibi davranıp sana gereken desteği göstermesi gerekiyor kesinlikle. Çünkü bu bebek ikinizin o senin çektiğin sıkıntıları çekmıyor ama çekse emin ol senden daha fazla sızlanırdı.. Erkekler bu konuda bizlerden bile daha nazlı. Bence bunu bir şekilde konuş. Sen bana destek olmadığında bu hamileliği tek başıma göğüslemem çok zor oluyor de..

hanımlar merhaba... nasıl gidiyor hamilelikleriniz? salı günü diyetisyene gittim daha sağlıklı beslenebilmek adına.. yoksa günde en az 2 ekmek yiyordum ve de suyu çok az içiyordum :) artık günde en az 2.5 litre su ile süt ve ayranımı ihmal etmiyorum.. ekmeği ise tam tahıllı ekmek yiyorum 2şer dilim.. eskisine oranla daha dinç daha seriyim çok şükür.. eskiden ders anlatırken ilk 2 derste yoruluyordum artık 6 ders anlatsam bana mısın demiyor :) bi de her gün okula gelmeden önce en az 30 dk çamlık alanla yürüyüşümü yapıyorum.. her şey daha az kilo ile sağlıklı bi şekilde bebişime kavuşabilmek için..

arkadaşım sen neden şimdiden düşündün onları kıyamam sana lütfen aklına getirip moralini bozma daha da çok. senin yanında aileden ya da hastane de hemşire, ebe vb mutlaka tecrübeli biri olacaktır ve sen onunla birlikte bu emzirme işini de halledebilirsin. daha önce de yazdım mutlaka tecrübeli birisi olsun yanınızda. ve sen zaten bebeği kucağına aldıktan sonra içgüdüsel olarak bu işi hem sen hem de prensesin birlikte üstesinden geleceksiniz.

arkadaşın için ayrıca bende çok üzüldüm tabii hayatımızda keşke dediğimiz anlar mutlaka oluyor. ama yazdıklarını okuduktan sonra şunu düşündüm. kesşke o arkadaşının yanında onun dilinden anlayan biri olsaydı da o odanın içindekileri biraz olsun onun yanından uzaklaştırabilselerdi. inan herkes aynı değil. bende yanımda hem annem hem kvalidem vardı ve ikiside yardım etti. fakat görümcemin yanında annesi kvalidesi ve ben vardım. bana söylediği sadece sen yanında ol onlar koltukta oltursunlar ve sakın yanımdan ayrılma genic şimdi kimseye laf anlatacak kimseden birşey dinleyecek takatim yok demişti. bende ayrılmadım kvalideme de onun kvalidesine de gelenlere de pek yanına yaklaştırmadan atlattık hastanede yattığı zamanı. lütfen kendini de prensesi de üzme inşallah hepimiz için herşey yolunda gider güzel arkadaşım benim.

geçmiş olsun cnm ya... bütün ağrılar birleşince halin gözümün önüne geldi ve gerçekten cok üzüldüm. Eşimin hakkını yiyemem bir dediğimi asla ikiletmez ve cok ilgili... ama sanırım bunu sadece burda sizlere itiraf edebilirim BEN BİRAZ FAZLA NAZLIYIM DOĞRU AMA BEN HAMİLEYİMMM :) sonuna kadar hep nazlı olucam tabiki:) tamam bazen bile kendime tahamül edemiyorum ama ben sey istiyorum hani aşkım karnım acıyor dediğim anda hemen beni alsın hastaneye götürsün bende bebeğimi görim :) ama ağrım sızım olmadığında asla ağrıyor demiyorum. Biliyorum hamilelikte bir çok ağrı olabilir ama ben ilk defa hamileyim, tecrübesizim ve heycanlıyım. En ufak başağrısında bile bebeğiminde bunu yaşadığını düşünüp çok üzülüyorum. offff su 9. ay hemen gelse ve bebişlerimizi sağsalim kucağımıza alsak ve rahatlasak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…