2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Merhabaaaa, daha geçmişi okuyamadım ama öncelikle arkadaşın için, göğüs ucu çıkarıcı tavsiye etmek istiyorum. İşe yarar mı bilmiyorum tabi. Ama en azından böyle durumlar için böyle bir ürün yapmış adamlar. Lansinoh ve Philips Avent'in var. Biri 15 diğeri 99 lira...

güne güzel başlamışsın
bende hiç hamile gibi görünmüyorum

işte ben de hamile gibi görünmüyordum giydiğim kıyafetler sayesinde hamileye benzedim canım :))

kıyamam sana ( niye şimdiden bunları düşünmeye başladın ki daha doğuma 5 ay var sakin ol belki sende aynı şey olmicak ne biliyosun ki annenle kayınvaliden bu konuda sana destekse eğer bence korkmamalısın çünkü onlar seni o an anlayıp insanları odadan çıkarırlar benim de geçen gün aklıma geldi aynı şey dertlendim ben de sonra düşündüm annem de kayınvalimden de bana destekçidirler böyle bir krizle baş etmeyi ikisi de bilirler bir de ailede onlardan daha tecrübeli kimse yok takmıyorum kafama o yüzden sen de takma kafana üzme kendini kıyamam

işte olması gereken o zaten. Anne kayınvaliden yakınsa sana eğer bir de o olacak yanında. Onun dışında kimseyi yanımda istemiyorum ama 2 haftadır 2 adet doğum hastane ziyareti yaptım kimsenin bilinçli olduğunu görmedim. Ellerimi yıkayıp gittim odaya ama ona rağmen ne anneyi öptüm ne bebeğe 1 mt den fazla yaklaştım.. Ama dünkünü bir görsen daha 4 saatlik bir bebek herkesin kucağında teker teker dolaştı. Meme ucu yok diye silikon meme başlığı aldırdım. Onu dezenfekte etmeden annenin memesine dayayacaklardı onun dezenfekte olması lazım dedim bu sefer de wc deki lavaboda yıkamaya kalktılar. Dedim ki o hiç olmaz onun kaynatılması lazım. En sonunda akıl edip elektrikli ısıtıcı getirttim onda kaynattılar öyle verdiler. İşte eski insanlar bu tür şeylere önem vermiyor ona sinir oldum.
benim şu odayı kalabalık etme mevzusunu bir şekilde halletmem lazım. yoksa benim odanın da o halde olacağına adım gibi eminim. Hasta ziyareti dediğin 10 dk dır yaa ondan fazlasını neden kalırsın anlamıyorum ki. Zaten çıkarken sesli şekilde söyledim. Canım burası çok kalabalık biz gidelim en azından 2 kişilik nefes size kalsın dedim ama kimse oralı olmadı.
Benim annemi ve kayınvalidemi tembihlemem lazım doğuma yakın. Hastaneye gelmelerine gerek yok evde gelip görsünler
pfffffff böyle bir manyak olacağımı hiç bilmiyordum((

saol canım benim tek iltihap değil bakteride çıktı mecbur kullanıcam, seninki 1 hafta süren antibiyotiklerden miydi? bazısı tek seferlik kullandığını yazmış da...
ben 2 hafta kullandım 2 ayrı hap vermişti bi seferlik de temizleyici toz vermişti suya katıp içmiştim bu şekildeydi canım.

amiin canım hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almak hep duam..dr. la görüşünce yazarım yine.

Bendede aynısı oluyordu idrar kültüründe bakteri çıktı umarım sizde olmaz[/QUOT

inşallah sağol canım

canım benim dur bakalım şimdi hamilesin sen bir anne ol o bebeği bir kucağına al asıl o zaman göreceksin nasıl bir manyak olduğunu. daha bunlar bir şey değil ki senin yukarıda yazdıkların zaten gerçekten yapılması gerekenler. sen kendin için önceden alır evde dezenfekte edersin herbirşeyi hiçççç sorun olmaz tatlım. anneni, kayınvalideyi, eşini ve hatta gerekirse doğum yapacağın hastanedeki hemşireleri dilediğin gibi tembihle tatlım ve şimdiden bunları düşünüp kafanda kurma ve moralini de bozma olur mu hadi bakalım bak bununda çözümü var

hamileliğin ilk zamanları ben de öyleydim hep kendimi dinlerdim. Neden midem bulanmıyor neden göğsüm acımıyor diye hastaneye gittiğim bile olmuştu. Ama sonra düşündüm ki ne kadar sakınırsam ne kadar kollarsam o kadar hem ben gerilicem hem de bebeğe zarar vericem ben de Allah'a emanet ettim. kontrollerin dışında doktora hiç gitmedim bir daha..
Evet hamileyiz ilgiye ihtiyacımız var bir de hem hamile hem çalışıyoruz o daha zor :)))
diyorum ki arkadaşlarıma ben yürüyünce çok yoruluyorum onlar da diyorlar ki esprisine tembellliktendir. Hayır diyorum bebeğim dk da 180 benim ise yaklaşık 90 kere kalbimiz atıyor.. Ben iki kalple yaşıyorum siz ne anlarsınız beee uyuz erkekler diyorum :))
emin ol eşinin soğukkanlı olması senin için bile çok çok iyi. eğer o da senin kadar panik olsaydı Allah korusun bir sancın falan tutsa hiç bir şekilde seni sakinleştiremez ve sen onun paniğiyle daha fazla paniklersin ve bu kısır döngü şekilde birbirinizi tetikleyerek devam eder gider. Ben zaten iki kişilik pimpiriklik yapıyorum eşime ihtiyacım yok. Sizde de durum bizimkiyle aynı :)) O yüzden yat kalk eşinin soğukkanlı olmasına dua et. Sana destek olmasaydı bencillik derdim ama inan sadece soğukkanlı olmasından kaynaklı bu davranışları. Benim eşim de seninkinin aynısı çünkü:))

kimsenin aklına gelmedi ki ben daha taze hamileyken söyledim hemen gidip aldılar. dezenfekte nedir bilmiyolar. aldıklarını kadının göğsüne hemen yapıştıracaklardı ben olmasam bu kadar olmaz hakikaten bilen birinin yanında olması gerekiyor. Ben panik olmasam biraz soğukkanlı olsam şu 4 aylık hamilelik sürecinde araştırıp okuduğum şeylerle doğumdan sonra anneye kolaylıkla destek verebilecek düzeye geldiğimi düşünüyorum:))

yaa düşünsene hamam gibi bir oda,tepende 5 kişi ve herkesin eli memende. Hatırladıkça daralıyorum. Kız iyi sabırlıymış ben heralde bi uzayın gidin diye çığlık atabilirim :))

Son düzenleme:

şimdi sen böyle yazınca benim aklıma da doğum zamanım geldi. gece saat 11 falan eşim uyuyor bende tv seyrediyorum. suyum geldi yavaşça eşime seslendim hayatım kalkar mısın biraz birşey söyleyeceğim dedim oda hı mııı falan uyku sersemi bana bir bardak su getir misin dedim paniklemesin diye ( bu arada eşim günlük hayatta çok soğukkanlı, sakin, dingin olaylara benden kat be kat pratik çözümler üreten bayağı akıllı bir adamdır). neyse gitti suyu getirdi uykusu açılmış. dedim ki suyum geldi sakın panikleme sadece benim kalkmama yardım et üzerimi değiştirmek istiyorum. evimizin uzun bir koridoru var bizim. benimki beni dinlemiyor bile koridorda amaçsızsa bir gidiyor bir geliyor ama görmelisin beni aldı bir gülme şimdi yazarken bile hala gülüyorum deli danalar gibi. çok komikti hali yani o anlar bir başka güzel ve anılarda daha bir farklı geliyor insanın gözüne şimdi... inşallah hepimizin böyle güzel anıları olur.

diyeceğim o ki doğum anı hiç belli olmaz benimkini zor kendine getirmiştim

atabilirsin bu senin en doğal hakkın çünkü sen doğumdan çıkmış taze annesin ve lohusasın bebeğim. ne şekilde doğum yaparsan yap her türlüsü yorucu. biraz nefes almak dışarıya adapte olmak senin en doğal hakkın

şu aşırı empati yeteneğimi kökünden söküp atmak istiyorum çok abartıyorum bazen tümüyle karşımdaki oluyorum onun acısının aynısını hissediyorum o anda. Çok fena bişey bu benim için (
Zaten eşime söylicem odayı çok fazla kalabalık tutmayın ne olur daralıyorum biliyosun dicem. o anlar zaten beni annesini ve benim annemi tembihler o açıdan sorun olmasını şimdiden engellemem lazım. Bebeğimle ilk anlarımı kalabalık bir ortamda geçirmek istemiyorum. Gerçi hastane allahtan çok merkezi bir yerde değil. Belki de insanlar üşenip evime gelmeyi tercih ederler ki inşallah öyle olur:)))

bu tür doğumlar tecrübe oluyor işte. Ben herşeyini aldım zaten şimdiden. Göğüslerim şimdiden başladı çatlamaya onun için krem kullanmaya başladım bile. Ki benim de göğüs ucum içe kaçacak gibi onun için de süt sağma makinesi ile son 1 ay kala meme ucunu tetiklemeyi düşünüyorum. Şahit olduğun herşey aslında insana tecrübe olarak geri dönüyor. O yüzden siz siz olun kesinlikle yanınızda meme ucu başlığı, mama,göğüs ucu kremini almadan gitmeyin hastaneye.. ben hastaneye gideceklerin başına yazdım bile bunları:))
biraz titizlendiğinde hani büyükler demiyolar mı biz de bebek büyüttük böyle şeyler yoktu zamanımızda bebeğimiz aslanlar gibi doğdu büyüdü diye işte o anda vücudumdaki tüm kan hücreleri beynime hücum ediyor :)))

çok merak ettim hepsinin aynı anda toplanmasını sağlicak evde ne yaptınız :)))

Kombiyi de içe alacak bir dolap yaptırdım. Bunun için marangoz gerekliyidi. Kmbiyi 10 cm sağa kaydırmak için bir tesisatçı ve kombiye ayrı bir şalter takılması için bir elektirikçi. Çırak ise babasına şekil yapmış "yok ben okumayacağım" diye. Klasik ergen işte. Bunun üzerine adam da (elektrikçi) bizim ergeni okumanın kıymetini anlaması için it gibi çalıştırıyor.

:))))))))))))))))))))))) gözümün önüne geldi de bir an hakikaten çok komik bir görüntü olmuştur.Koridorda amaçsızca koşturan biri :))))) Küçükken vardı ya hani kızkaçıran birden onu anımsadım öyle deyince :))) nasıl paniklemiştir zavallım yaaa :))) bazı anılar işte kayıt altına alınmalı diye düşünürüm işte bahsettiğin bu olay da kesinlikle kayıtlara geçmesi gerektiğini düşündüğüm olaylardan biri komik izle izle gül:)))
Benim eşim de sakin ama dediğin gibi belki sadece kendine sakin. ona benzer birşey yaşadığımda onun halini aklıma gelirse kameraya almayı düşünüyorum:))

Gündeme dair bir espri yapayım ben de? hamileli erkekli bebekli aynı ortamda kalınmaz lütfen evi terkediniz amargi hanım :)))

Çok iyi bir nokta. Acaba kızlı erkekli aynıortamda olunmaz diyenlere bir sorsak ya erkek bebek taşıyorum. Bir sakıncası var mı acaba? Hayır adamın küçük de olsa pipisi var. O açıdan yani...

Aaa ne harika bir sürpriz. Nsılsın? Uzun zaman oldu görüşmeyeli. Özlettiniz kendinizi öğretmen hanım...

Çok iyi bir nokta. Acaba kızlı erkekli aynıortamda olunmaz diyenlere bir sorsak ya erkek bebek taşıyorum. Bir sakıncası var mı acaba? Hayır adamın küçük de olsa pipisi var. O açıdan yani...

ben şahsen erkek sineği bile evime sokmamak için sineklik yaptırdım. pipisi olan erkek bebekleri de eve almıcam. Üzgünüm amargi ama senin oğlunun da pipisi olacağı için seninle sanalda bile muhabbet edeceğimi sanmıyorum. Uzak durun pipisi olan bebeklerin anneleri
(ben bu zihniyetin varya taaaa...... ) :))))

bende tam olarak bundan bahsediyorum bak sen ne kadar çok tecrübe edindin şimdiden boşverrrrr sen onları biz onlarla bir değiliz ben her zaman söylüyorum benden 5 yaş küçük kardeşim var ben onunla bile bir değilim çünkü onun kuşak farklı benim kuşak farklı kaldı ki annemin kuşağı ooooooooooooooooo daha da farklı. sen bunlara hiçççç takılma bebeğim senin neden kan hücrelerin beynine hücum ediyor sen de onlara bizim zamane de böyle yapacak birşey yok de. onlar bozulsun varsın seni ukala ilan ediversinler hiç takma kafana

kızzzzz alemsin ama öncelikle kolay gelsin sana....

o an insanın aklına gelse bende kaçırmazdım ama nerdeeeeeeeeee gülmekten akıl mı bıraktı adam bende. bir de diyorum yeter güldürüp durma hadi yardım et adamcağız ben suyum geldi dedikten sonra sigortaları attırmışım adamdaki. ahaaaaa hahahaha. benim aklıma gelmedi sen unutma sakın gülmektennnn

Son düzenleme:

sen içini ferah tut allahın izniyle doğuracaksın da bebeğini rahat rahat emziriceksin de inşallah iyi bak zaten doğum haberini millet alıp gelene kadar sen ilk sütünü bebeğe vermiş olursun zaten ben öyle düşünüyorum doğum esnasında annemler ve kayınvalidemler olsun doğum oldu bebeğimi ilk defa emzirdim ondan sonra milleti arayıp haber vericek herkes ben de böylelikle ilk mutluluğumu sadece ailemle paylaşmış olucam :)

ayyy amargi bi an düşündüm de bu adamların hepsinin aynı anda evde olması için ne olması gerekir diye bulamamıştım çok açıklayıcı oldu cicim :))) hallettiniz mi bari bitti mi adamların işleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…