selam barbie, ohhh ohhh süslenmeler başlamış. Hamilelikte ben depresif olur sanırdım hamileler ama tam tersiymiş çok güzel süslen püslen kendinle barışık güzel bir hamile ol her daim :))
ben biraz gerginim dünden beri.. niye bilmiyorum kabus görmeye devam ediyorum artık uyku resmen eziyete dönüştü bende((
dün bir arkadaşım doğum yaptı onun yanına gittim. Bebek o kadar küçüktü ve herkes o kadar çok karıştı ki herşeye. Minnacık odada nerdeyse 15 kişi vardı. kızın memesinin ucu yoktu emzirmek çok sorun oldu. Acayip panik biri aynı benim gibi. Gaz çıkarsa korktu bişey mi oldu diye. Misafirlerden daraldı bişey de diyemedi kimseye.. 5 kişi nerdeyse memesini elledi emzirmesini sağlamak için ama bi başarı sağlanamadı(
Bir an kendimi gördüm onda(( onunla birlikte o kadar çok gerildim ki eve dönüşte ağlamaya başladım sinirimden.. dedim bana da böyle yapacaklar her kafadan ses çıkacak tahammül edemicem bebeğimin ilk saatlerinde misafirlerden fırsat kalıp onunla ilgilenemicem diye gerilip gerilip daha bir ağladım.
Onun stresi hala üzerimde Allah hepimizin yardımcısı olsun((
hamileliğin ilk zamanları ben de öyleydim hep kendimi dinlerdim. Neden midem bulanmıyor neden göğsüm acımıyor diye hastaneye gittiğim bile olmuştu. Ama sonra düşündüm ki ne kadar sakınırsam ne kadar kollarsam o kadar hem ben gerilicem hem de bebeğe zarar vericem ben de Allah'a emanet ettim. kontrollerin dışında doktora hiç gitmedim bir daha..
Evet hamileyiz ilgiye ihtiyacımız var bir de hem hamile hem çalışıyoruz o daha zor :)))
diyorum ki arkadaşlarıma ben yürüyünce çok yoruluyorum onlar da diyorlar ki esprisine tembellliktendir. Hayır diyorum bebeğim dk da 180 benim ise yaklaşık 90 kere kalbimiz atıyor.. Ben iki kalple yaşıyorum siz ne anlarsınız beee uyuz erkekler diyorum :))
emin ol eşinin soğukkanlı olması senin için bile çok çok iyi. eğer o da senin kadar panik olsaydı Allah korusun bir sancın falan tutsa hiç bir şekilde seni sakinleştiremez ve sen onun paniğiyle daha fazla paniklersin ve bu kısır döngü şekilde birbirinizi tetikleyerek devam eder gider. Ben zaten iki kişilik pimpiriklik yapıyorum eşime ihtiyacım yok. Sizde de durum bizimkiyle aynı :)) O yüzden yat kalk eşinin soğukkanlı olmasına dua et. Sana destek olmasaydı bencillik derdim ama inan sadece soğukkanlı olmasından kaynaklı bu davranışları. Benim eşim de seninkinin aynısı çünkü:))
nerde ölçtürüyorsun ve günde kaç defa ölçtürüyorsun. Ben kendimden örnek vereyim. Doktor kontrollerine her gittiğimde heyecandan mı nedir bilmem benim de hep tansiyonum yüksek çıkıyodu. Doktorum hiç tedirgin olmadı sadece dedi ki sağlıklı bir tansiyon aleti edin ve günde 3 4 kere ölç onları bir yere not al ona göre karar veririz. Ben tansiyon aleti aldım ve hergün kendim ölçtüm doktorun yanında 14 8 çıkan tansiyon normal zamanda 11 6,10 6 çıkmaya başladı. Yani normal değerler.
Biraz araştırmalarımda da tansiyonu yüksek çıkanlarda bu psikolojiyle tekrar yüksek çıkabileceği ve günde 1 sefer ölçülen tansiyonun doğruyu göstermeyeceği yazıyordu. Çünkü zaten 2 gündür tansiyonun yüksek çıkıyor. Ölçtürürken de bu panikle ölçtürüyorsun ve yine yüksek çıkıyor.
Sana tavsiyem başkasına değil kendin ölç ve günde 3 4 kere ölç o zaman da yüksek çıkarsa tuzu tamamen çıkart hayatından bir süre sonra normale döneceğini göreceksin. Yüksek tansiyonu olup nice sağlıklı doğumlar yapan arkadaşlarım var ve gebelik zehirlenmesini yaşayan sadece 1 adet arkadaşım var ki o da kendine hiç dikkat etmeyen biriydi. dolaplara uzanır tuzluyu tüketir bebeğini kaybedene kadar tansiyonunun yüksek olduğundan bile haberi yoktu.
Bebeğini kaybedince öğrendi. O yüzden önce sen kendi elinden geleni yap sonrası zaten emin ol selamet olacak hiç merak etme canım..
bu tür doğumlar tecrübe oluyor işte. Ben herşeyini aldım zaten şimdiden. Göğüslerim şimdiden başladı çatlamaya onun için krem kullanmaya başladım bile. Ki benim de göğüs ucum içe kaçacak gibi onun için de süt sağma makinesi ile son 1 ay kala meme ucunu tetiklemeyi düşünüyorum. Şahit olduğun herşey aslında insana tecrübe olarak geri dönüyor. O yüzden siz siz olun kesinlikle yanınızda meme ucu başlığı, mama,göğüs ucu kremini almadan gitmeyin hastaneye.. ben hastaneye gideceklerin başına yazdım bile bunları:))
biraz titizlendiğinde hani büyükler demiyolar mı biz de bebek büyüttük böyle şeyler yoktu zamanımızda bebeğimiz aslanlar gibi doğdu büyüdü diye işte o anda vücudumdaki tüm kan hücreleri beynime hücum ediyor :)))
kimsenin aklına gelmedi ki ben daha taze hamileyken söyledim hemen gidip aldılar. dezenfekte nedir bilmiyolar. aldıklarını kadının göğsüne hemen yapıştıracaklardı ben olmasam bu kadar olmaz hakikaten bilen birinin yanında olması gerekiyor. Ben panik olmasam biraz soğukkanlı olsam şu 4 aylık hamilelik sürecinde araştırıp okuduğum şeylerle doğumdan sonra anneye kolaylıkla destek verebilecek düzeye geldiğimi düşünüyorum:))
yaa düşünsene hamam gibi bir oda,tepende 5 kişi ve herkesin eli memende. Hatırladıkça daralıyorum. Kız iyi sabırlıymış ben heralde bi uzayın gidin diye çığlık atabilirim :))
keşke evde bir aşçım olsa da gittiğimde bütün yemekler yapılmış olsa hazır sofraya otursam
keşke evde bir aşçım olsa da gittiğimde bütün yemekler yapılmış olsa hazır sofraya otursam
ahh ahh keşkeşuan açım ve eşimin eve gelmesini bekliyorum hiç dermanım yok kolumu kıpırdatmak istemiyorum. hem okul hem ev hiç çekilmiyor valla sadece yatmak istiyorum ben. kızım tekmelesin ben onunla konuşayım oynaşalım şımaralım istiyorum. çok mu şey istiyorum acaba
bende çokkk acıktımm yaa offf eve git yemek hazırla ye topla yıka, halbuki gitsem sofra hazır olsa otursam yesem canımda birşey istiyor ama burda söyleyemeyeceğim :) sonra yatsam tv nin karşısına ohh miss valla gelsin meyveler gitsin çerezler ama nerdeeee
ayrıntılı ultrasyona p.tesi girebilir miyim biri yardımcı olabilir mi? sat 9 Haziran 2013 :44:
bende tam olarak bundan bahsediyorum bak sen ne kadar çok tecrübe edindin şimdiden boşverrrrr sen onları biz onlarla bir değiliz ben her zaman söylüyorum benden 5 yaş küçük kardeşim var ben onunla bile bir değilim çünkü onun kuşak farklı benim kuşak farklı kaldı ki annemin kuşağı ooooooooooooooooo daha da farklı. sen bunlara hiçççç takılma bebeğim senin neden kan hücrelerin beynine hücum ediyor sen de onlara bizim zamane de böyle yapacak birşey yok de. onlar bozulsun varsın seni ukala ilan ediversinler hiç takma kafana
kızzzzz alemsin ama öncelikle kolay gelsin sana....
o an insanın aklına gelse bende kaçırmazdım ama nerdeeeeeeeeee gülmekten akıl mı bıraktı adam bende. bir de diyorum yeter güldürüp durma hadi yardım et adamcağız ben suyum geldi dedikten sonra sigortaları attırmışım adamdaki. ahaaaaa hahahaha. benim aklıma gelmedi sen unutma sakın gülmektennnn
merhaba hamişş arkadaşlarımm ben hep takip ediyorum da pek yazmıyorum nedense
bugün ayrıntılı ultrason randevum vardı
gittim ve süperdi herşeyyy maşallah hiç bi sıkıntı yok
bütün organlarını ellerini ayaklarını yüzünüü tek tek gördümm
bize doğru bakıyoduu eheh :) esnedi güldüüü çok eğlenceliydiii :)
23+0 dık bugün ölçümleride gayet güsell şükürr
30 cm 610 gram olmuş oğluşum maşallahh :)
cd de görüntülerinide verdiler bakıp bakıp duruyorum
maaşallah oğluşuna ve sana :) keşke benimde böyle bir imkanım olsaydı bende görebilseydim bebişimi
sen içini ferah tut allahın izniyle doğuracaksın da bebeğini rahat rahat emziriceksin de inşallah iyi bak zaten doğum haberini millet alıp gelene kadar sen ilk sütünü bebeğe vermiş olursun zaten ben öyle düşünüyorum doğum esnasında annemler ve kayınvalidemler olsun doğum oldu bebeğimi ilk defa emzirdim ondan sonra milleti arayıp haber vericek herkes ben de böylelikle ilk mutluluğumu sadece ailemle paylaşmış olucam :)
ayyy amargi bi an düşündüm de bu adamların hepsinin aynı anda evde olması için ne olması gerekir diye bulamamıştım çok açıklayıcı oldu cicim :))) hallettiniz mi bari bitti mi adamların işleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?