2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Kizlarr 24.haftada sekere bakilacakta belki komik olabilir ama cok sekerli yemekle alakasi varmi varsa yandim yiyom tatliyi oynat hakkiyi hesabi cikolata yedikce oynuyo canim oglum

valla eğer şekerli yemekle alakası varsa ben de yandım.. benimki kız ama yiyom çukulataları nolcak bilmiyorum sonumuz (

sezeryanda süt gelmez, astım olur zart zurt uydurmalarına hiç inanmıyorum 8 yıl önce oğlum sezeryanla dünyaya geldi ve ben tam kendime gelemeden bebeği emzirmeye çalışmıştı ebeler ve sütüm hemen geldi hiç de sıkıntı yaşamadım elhamdülillah inşallah şimdi kızımda da aynı olur ve oğlum astımı geç gribi bile nadir olur ayakta atlatır şükürler olsun hiç üzülmeyin kafayı takmayın öyle şeyleri. EML_84 kesinlikle sana katılıyorum zorunlu veya zorunsuz sezeryan olacak olan arkadaşlar gönlünüzü hep ferah tutun.

kızlar 21. haftadayım ve 8 kilo aldım karnımda bir hayli büyüdü tam göbek deliğimin etrafında bir ağrı varr sizde de oluyor mu?

Canım geçen hafta benimde aynı şekilde göbek deliğinin hemen üstü ve çevresi acaip bir şekilde ağrıyordu bikaç gün devam etti geçti sonra.. Sanırım rahim büyüdükçe diğer organlara baskı yapıyor ağrıda ondan olabilir öyle tahmin ediyorum yani..

nedir bu sezeryan düşmanlığı bilmiyorum ki. Madem bu kadar çok fanatiksiniz o zaman zorunluluk halinde de asla sezeryan yaptırmayın. Herkesin başına gelebilir. kimsenin normal doğum yapacağının da garantisi yok ayrıca. Bunu paylaşanlar bunu da düşünerek paylaşsınlar.. Dünkü ziyarete gittiğim arkadaşım sancısını heyecandan hissetmemiş bebeğini de strese sokmuş kalp atışları anormalleşince hemen sezeryana almışlar..
Demem o ki 1. yi normal yaptım 2. de öyle olur veya ben normalden korkmuyorum kesin normal yaparım gibi kesin düşüncelerle doğuma odaklanmayın. Çünkü Allahtan başka kimse bilemez bebeğin nasıl gelmek istediğini!!!!

ben 2 kere kullandım monurol tek kullanımlık hamileliktede kullanılıyo sorun yok diyolar doktorlar .....

sonucun iyi çıkmasına sevindim ...bizimde 14 ünde bakalım biz napcaz .....

canım bildiğim kadarıyla hamilelite sıcak zararlı sen dikkatli ol bence bidaha yapma nolur nolmaz.....

slm...ılk hamılelıgınmı bılmıyorum ama eger 2.yse benı bugun doktor ısrarla uyardı::" kasılma sertlık oldugunda dırek hastaneye gelıyosun 2. sezeryanlarda bu gıbı durumlarda" dıe
benim 2. gebeliğim sezeryan olmuştum.sezeryandan sonraki gebelikte bu gibi durumlarda neden hemen hst gel dedi dr onu anlamadım

aynen kızıma hamileyken o kadar sakindi ki hem karnımda hemde doğduktan sonra.oğlumda maşallah çok hareketli taklalar atıyo sporcu olacak diyo dr kızım karnımda uyuyordu hep nstye gittiğimde hemşireler karnımı sallıyorlardı uyandırmak için ve kaç tane çikolata yiyordum bunda hiç böyle şeylere gerek kalmıyor

sanırım beni yanlış anladınız, fanatiklik yaptığımı sanmıyorum. Aksine sizi desteklediğimi ifade etmiştim sanırım yanlış okudunuz!!!

sanırım beni yanlış anladınız, fanatiklik yaptığımı sanmıyorum. Aksine sizi desteklediğimi ifade etmiştim sanırım yanlış okudunuz!!!

Yok yok fanatiksiniz diye sana söylemedim bu tür ayrımı yapanlara söyledim nur ada:)) yoksa gayet güzel ifade etmişsin. Yanlış anlaşılma gibi bir sıkıntı olmadı asla:))

ama sen böyle yazıyosun yaa ben burda ağlıyorum yapma böyle şeyler ((
normalde ailen nerde oturuyor ki ? fırsatın yok mu hiç gitmeye??

Ailem manisa da oturuyor gidemem bu civarda da yokmuş sordum soruşturdum üzülme lütfen bebiş bize sürpriz olacak işte. EEğer bir sıkıntı çıkmazsa doğuma 6hafta kala annemin yanına gideceğim orada görürüm inşallah

sen niye üzülüyosun öyle herşeye bakim bu ne duygusallık böyle kıyamam sana toparlan biraz bebeğini de üzüceksin bebeğim sezaryen kimine göre mecburiyet kimine göre tercih işidir bi ara okuyordum baya tartışıldı bu mevzu burda işte normal doğumda günahlar dökülüyormuş sanki sezaryen doğum yapanlar anne olmuyormuş gibi falan o şekilde yansıtıldı ya da eşimin kuzeni daha 1 ay önce kendi isteğiyle sezaryen oldu sebebi annesi babası hayatta değil ve kızın tek ailesi olan ablaları bursa da onların da yanında olmalarını istediği için.benim doktorum çok zorda kalmadıkça sezaryen yapmıyor ve özellikle tercih ettim onu allah izin verirse normal doğum yapmayı düşünüyorum son ana kadar da öyle olacak eğer bir aksilik olursa da(inşallah olmaz) ben de mecburen sezaryen olucam bu tamamen senin tercihindir kimse buna karışamaz eğer eşin de sana destekse boşver insanların dediklerini takma kafana kim ne derse desin hamileliğinin tadını çıkar daha doğurmamıza 5 ay var :)

geçmiş olsun canım ben de çarşamba aşı oldum hala kolum ağrıyor ilk gün ateş halsizlik kolumu oynatamamıştım çok kötü geçti şimdi havaya kaldırınca falan ağrıyor baş ağrısına gelince 12.haftamdan itibaren nerdeyse hergün baş ağrısı yaşıyorum iş yerine geliyorum 1 saat sonra başlıyor işten çıkıp eve gidene kadar devam ediyor eve gidip bi yarım saat dinlendikten sonra geçiyor migrenim var bu arada 10-15 defa atak geçirdim fenalaştım falan minoset br kere bile içmedim tek yaptığım şey başım ağrımaya başladığında hafifletmesi açısından çin yağı sürüyorum şakaklarıma ağrıyan bölgelere o an çok ağrım varsa biraz hafifletiyor hafif ağrı varsa kesin geçiriyor onu tavsiye edebilirim

demir ilacını günde kaç defa alıyorsunuz arkadaşlar? Bana dr um iki demişti de iki tane olunca yan etkileri çıkıyo eczacı da bir yeterli dedi kafam karıştı

bende demir eksikliği anemisi var + demir depolarım da boş maltofer solüsyon alıyorum günde 1 tane onun yanında haftada 3 gün muhakkak kırmızı et falan tüketiyorum doktorum o şekilde verdi bana canım

günaydın güzel hamişler nasılsınız keyifler yerindedir umarım hepinize hayırlı cumalar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle :)))

ah ah sağolsun bizimkide yapar kirlilerini kirliliğin üstüne atar çoraplarını standart yeri var kapının dibine katar
yemek yapmak için hiç üşenmez gece 1 de ne iste yapar allah var ama yemek sonrası mutfağı temizlemek
yemek yaptığı zamandan fazladır çok güzel yemek yer dişini fırçalar diş fırçasını aldığı yere değilde en yakın yere katar eskiden böyle değildi ama sorun bende çünkü arkasını toplayan hep birisi var ses çıkarmıyo herşeye yetişiyo tembelliğe ben
alıştırdım onu bu hafta boyunca hiç kirlilerini kaldırmadım neolcak diye abartısız kirliliğin üzerinden kapıya doğru dışarı taştı
çoraplarıda kapının dibinde birikti akşam dedimki bilerek 4 gündür toplamıyorum neyapacaksın diye gülmeye başladı haklısın dedi
topladı kirliliğe kattı üstündeki örtüyü ters örtmüş budefa yaptığına gülüyo dihaki seferede onu düzeltirim diyo ya güleyim mi ağlayayım mı neyapayım ben:44:

Günaydın canım, yaaa biri sezeryan ile normal dogumun farkını yazmiş.burda olan herkes bana kalirsa bunu biliyor bunu paylaşmanın anlamı yok. Hadi benim kulaklarım kapalı zaten.kim ne derse desin umurumda değil ama ben zorunluluktan sezeryan olanları üzmelerine kızıyorum. Yoksa benim keyfim yerinde canım benim:)))
Bugün egitimdeyim spagetti den kule yapıyoz:)))

Bende anlamıyorum neden sezeryana bukadar farklı gözle bakılıyor..bence oda enaz normal doğum kadar zor..ayrıca dediğiniz gibi kimsenin garantisi yokki illa normal olucak diye herkesin bünyesi farklı heyecan stres korku da normal doğuma çok etkisi var.. Benimde biraz panik ve heyecandan tansiyonum hemen tavan yapıyor.. Niye inatlaşim illa normal diye hem kendimi hemde bebeğimi niye riske atim.. Bende kendi isteğimle sezeryan olacağım kısmetse.. Yani bence kimse hiçbirşeyi eleştirmesin herkesin bedeni psikolojisi neyi kaldırıyorsa öyle yapsın..

günaydın güzel hamişler nasılsınız keyifler yerindedir umarım hepinize hayırlı cumalar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle :)))
gunaydınnnnnn.... daha guzel bır gun olurmu hava guzel ve en onemlısı yarın tatıllllllll

ayy cıdden nedır bu normal dogum savunuculugu yahuu

ıkısının de artı ve eksılerı vardır tabıkı.... Allaha sukur kızımı sezeryan yaptım hıcbıseycıgıde olmadı normal dogum ısterdım ama kızım 40 hafta sonunda bıle gelmediii normal yapıcam dıye dıretıp hergun o stresı cekıp onu daha tehlıkeye atmanın manası yok

Kasilma nasil oluyor kizlar sertlesme falan dikkat etmemiz gereken biseyse dikkat edelimm

esracım ınan bende bılmıyorum cok kasılmadan felan bahsettı heralde doktor akıllı bana sormak ta aklıma gelmedı

güüünaydıııın heyecanlı anneler umarım herşeyin yolunda gittiği bir gün olur bi arkadaş demir hapını günde iki defa aldığını yazmışta, bende ilaçlarla ilgili bişiler yazmak istiodum; bana dr.um bi elevit birde gyno ferro sanol yazmıştı,aile hekimimde arada bir bacak kramplarım olduğunu söyleyince cals-d diye bi kalsiyum ilacı yazdı, ama ben hiçbir ilacımı düzenli kullanmıyorum vitamini iki-üç güne bir içiyorum demir hapınıda gün aşırı içiyorum, bu cals-d ye daha hiç başlamadım:26: dr onuda gün aşırı içebileceğimi söylemişti, dr.uma ilaçlarımı düzenli içmediğimi söyleyince bana önemli değil nasıl rahat edersen öyle yap annelerimiz zamanında böylemiiymiş fln gibi bi cvp verdi bana, ki zaten çok rahattır sağolsun benim gibi neyse demir hapının ve elevitin çok kilo yaptığını biliyorum zaten günde iki defa alınması gereksiz diye düşünüyorum Garipyolcu'ydu galiba yazan, siz ilaçlarınızı nasıl alıyosunuz? birde ben balık yağı flnda kullanmıyorum balıkta anca 10 15 güne bir yiyorum aslında:26: ceviz yemeğe çalışıyorum arada 2 tane fln, ama hergün bir bardak süt, bir activia yoğurt,ve bol meyve yiyorum hı birde ayran içiyorum, hamileliğimin başından beri çok sevmeye başladım milli içeceğimizi

Son düzenleme:
EMELLL of of aynı durum bendede var atasehırde oturup beyazıta gelıyorum nefret ettım trafıkten bıde soluk soluga kalıyorum kı kendıme acıyorum yahu... dun esım dıyorkı" nesabırlısın bu cıleyı cekıyosun"

Yaa benim de tansiyonum senin gibi, azıcık heyecanda tavan, her Dr muayenesi yüksek çıkıyor, evde 12 6, napçaz bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…