valla şimdiye kadar eşim yardım edermi diye baktım o da hiç yardımcı olmadı bende bugün eve kadın çağırdım 80 tl vericem ama evim temiz olacak bende takmıyorum artık hiç olmazsa sözüm paraya geçsin
öyle olur sen çok iş yaparsan ertesi gün bebek az hareket eder ya da ir kaç saat sonra sessizleşirler onlar da yoruluyor anneyle
altına kolsuz bir çıtlı badi ayağına çorap üstüne tulumu giydirir kafasına şapkası ellerine eldiven en üste de battaniye örtmelisin
aç karna yapılıyor canım kullanmıyorum balık yağı yaaaa
Saol canım öernin için. Doğru altına zıbında alayım ama hastanede eldiven ve sapka giydiremiyorsun izin vermiyorlar. Hatta ustune battaniye yi bile örttürmüyorlar. Sen taksan bile onlar gelip cıkarıyor.
canım hareket takibi ancak 28.haftada başlarmış.daha çok minik senin bebiş..benimkilerde gece aktifleşiyor.gündüz birkaç tekme ama gece resmen coşuyolar...
daha erken ,bi 10 gün sonra daha çok hissedersin hareketlerini.
Kızlar çok sağolun cevaplarınız için sabaha göre daha sakinim şimdi işe konsatre olmaya çalışıyorumbende 21+2 yim 19. haftadan beri hissediyorum günboyu devamlı hissediyorum şiddetli bir şekilde ama iç karınla alakalı bir durum benim dar karnımda normalden büyük eğer günde 1 2 kez hissediyorsanız doktora gerek yok
Çok güzel anlatmışsın bu ağır metal alımını indirgemek için dip balıkları tercih edilmemeli ve daha az birkim olacağından büyük balıklar değil küçük balıklar tercih edilmeli bildiğim kadarıylaCanlar,,
Nacizane balık konusunda uyarmak istedim sizleriBalık kesinlikle yememiz gerekan hatta hergun yenmesi gerekne bir gıda ama ne yazıkkı Türkiyede değil. Bizim balıklarımız Körfez, boğaz ve karadenizden geliyo . Yetmeyen durumlarda da norveç gibi ulkelerden temin ediyoruz. Ne yazıkkı Türkiyede balık üretimi fazla değil ve biz genelde ithal ediyoruz. Bu da sunu doguruyo. DÜnyanın pis, radyasyon karısmıs denizlerinde üretilen balıklar kendi ülke standartlarına uymadıgı için bizim gibi gelişmekte olan ulkeler satılşıyo. Özellikle japonyada meydana gelen patlamadan sonra bize gelen balıkların tamamı radyoaktıf medde içeriyor. Körfez ne yazıkkı cok kirli. AĞır metaller var. BOğaz ve Karadenizde ağır netaller cok fazla. O yuzden hamile bi bayanın bu sartlarda haftada 2 den fazla balık tuketmemesi gerekir. Ve lutfen sonrasında hemen yogurt yıyerek o agır kımyasallardan kurtulmaya çalışın. Balık yagınında hangi balıktan yapıldıgı onemli. Bu yaglarda hamileler için zararlı olabilir. Hamileler için özel üretilmiş olanalar varmıs ben hiç rastlamadım daha. Bİ çok doktorda onermiyo zaten. İçinizi kararttım biliyorum ama...:26::26::26:
ilk defa duydumdenizlidekiler eldiven ve şapka taktırıyor
Saol canım öernin için. Doğru altına zıbında alayım ama hastanede eldiven ve sapka giydiremiyorsun izin vermiyorlar. Hatta ustune battaniye yi bile örttürmüyorlar. Sen taksan bile onlar gelip cıkarıyor.
kızlar lütfen bana cevap yaklaşık 4gündür gögüslerimde acıtıcagım gibi bir kaşıntı var tam olarak çatlak kaşıntısı gibi degil rahatsız edici acı gibi kahverengi olan yerden balayıp ucuda dahil kaşınıyor hani krem bebe yagı suruyorum daha beter yapıyor sanki tahriş olmuş gibi anlamadım neden doktora gitmemede var ne sürsem daha bilemedim.benim gibi olan var mı netten baktım karaciger enzimlerinin yukselmesinden ve bebegin karacigere yuklenmesinden kaynaklanıyor demişler ve ilaç tedavisi yazıyodu kafam karıştı birazda takıldım ya şimdiden teşekkurler.
oooo harikaymıs kahvaltın benimde canım cekti. Cİcim bişey sorcam sana. Şimdi bende organik renksiz baskısız hastane cıkıslarından aldım. Ama hastanede çilekli yada eğlenceli ne olursa oyle bi tulum giydireceğim. Nede olsa hala verniks ile kaplı olacagından cildi hasar görmeyecektır. kaldıkı usumezlermiş bile. Ama tulumun altından ne gıyecek. Sadece zıbın giyse yeter mi acaba. Yada bacaklarını ortmesi içinde bişey gerekir mi??
bende bunlara ek olarak 13 kg kızımı kucağıma aldığımda kötü oluyorum dün misafirim vardı kayınvalidemler onlar gidene kadar mahvoldum tükendim kızım zaten sabah erken kalkmıştı pazara gittik geldik sonra eşim kızımla uzun bir yürüyüş yaptık görümcem gelmiş uzaktan utanma belası ev uygun olmasada çağırdım evi 2 saatte toparlayıp temizledim kek çırptım tabi evde devamlı ses olduğu için gündüz uyumadı akşamda misafir var diye gidene kadar mızmızlandı kimseye gitmiyor beni istiyor kucağımda olacakmış devamlı ağlıyor güç bela uyuttum ama ya bebeğime bişey olduysa naparım diye tedirginlikle hareketini bekledim Allahım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın yavrularımızı korusun
valla ben havuzlu hana cook uzaklardan gelıp alısverıs yapacak bısı goremedım helekı nakıt almıycaksan... sadece emınonu oda suslemesı yonunden cok zengın cokta guzel seyler var... kapı suslerı,sekerler vsBu arada cumartesi havuzlu hana gittik fiyat olarakda çeşit olarakta herşey aynı fiyatda aynı boşuna yorulduk anlıcağınız hastane çıkışları özellikle erkek için çok güzel değil heğ kedi köpek tavşan işlemeleri var 35 tl den başlıyor 120 tl ye kadar ben zr 1 tane uğur böcekli güzel buldumda aldım sanırım bitti alışverişimiz annemin demesine göre:) 7 adet pijama altı 5 adet pijama takımı 3 hastaneçıkışı yelek 18 tane çorap:) 2 adet zıbın 9 adet çıtçıtlı badi 5 adet tulum aldık geri ıvır zıvır almıştım zaten artık büyük adam kıyafetleri alcakmışız :) birtane pantolon ve tsirt oldım lcw den birde öyle çok eminönü alışverişini öyle çok 8 aya felen bırakmayın acayip yoruluyor insan orda ben 2 gün kendime gelemedim
karar verdim, gebeliği sırasında yorulan anneleri daha az seveceğim. biliyorum, gebelik alışverişi gerekli ve önemli. dahası insan heves ediyor. hepsinin farındayım ama ucuzunu alayım diye dünya dolaşıyorsunuz. Toplu alışverişte 100 hadi 300 tl kar ediyorsunuz. Aslında bence fiyatlandırılamacak bir maliyete giriyorsunuz. Lütfen gerek yok.
Herşeyin eksperi bendeniz (annemin deyişle "çok bilenlerden") bu hafta sonu şöööle yaptuım:
efendim ilgili hastane çıkışına karar verdim. yani oğluşa mavi laciverst ve kahverengi giydirmek istemediğimden ekruda karar kıldım. Çünkü çok bilmiş ben inanıyorum ki kadın hırpalayan, kaba saba adamlar yani yontulmamış odunlar ve develer yetiştirmede renklerin de küçük de olsa bir katlkısı vardır.
çok renki ve çok desenli olmasın. Hastane çıkışının içindeki kıyafetlerde mutlaka tulum bulunsun. Malum göbek bağı yüzünden. İki parça alt üst yakımı göbeği düşmemiş bebeğime giydiremeem. haaa bir de eşim önemli değil dese de kumaş organik olsun dedim. Hal böyle olunca bulmak da imkansız oluyormuşl. İnternet aramaları sonucu fark ettim ki ekru-az desenli-tulumlu ve organik bir hastane çıkışı bulmaktansa Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesi, yoksulluğun ve sömürünün ortadan kalkması bile daha olası... hehe
doğal olarak tahmin edin ne oldu "BULAMADIM"...
Sonra adını sanını bildiğim Panço, Chicco gibi yerleri arayıp telefonda sordum. Chicco'da yakınını buldum ve kocayla gidip aldııımmm...eşşek sıpaları ayrı sattıklarından pahalıya geldi ama olsun.
Eveeet geldik bu çok bilenin mesajından çıkarılacak sonuca: KENDİNİ YORMAYIN. Ben de sizi ağlatan ve vşcdanınızı hedef alan mesajlar yazmak zorunda kalmayayım. Komik mesajlarıma devam edebileyim. Sevgiler, saygılar, öpücükler...
herkese benım bıldıgım hastanelerde yapılıyorrben de tecrübesizim bu konuda...şeker yüklemesi tüm hamilelere mi yapılıyor? ve sağlık ocağında yapılıyor mu ?
oooo harikaymıs kahvaltın benimde canım cekti. Cİcim bişey sorcam sana. Şimdi bende organik renksiz baskısız hastane cıkıslarından aldım. Ama hastanede çilekli yada eğlenceli ne olursa oyle bi tulum giydireceğim. Nede olsa hala verniks ile kaplı olacagından cildi hasar görmeyecektır. kaldıkı usumezlermiş bile. Ama tulumun altından ne gıyecek. Sadece zıbın giyse yeter mi acaba. Yada bacaklarını ortmesi içinde bişey gerekir mi??
aaa neden giydirmiyorlamış, yeni doğmuş bebişin kafası çok üşür yaa, sıcacık yerden çıkıyorlar, biz bile banyodan çıktığımızda havlusuz ürpermiyor muyuz ? bizim burda taktırıyorlar
Daha bugün geçen yıl doğum yapan bir arkadaşımla telefona aynı konuyu konuştuk. Yenidoğan hastane çıkışının organik olması gerekmiyor ama yumuşak ve kaliteli bir penye kumaştan olması yeterli dedi. Asıl tulumunun altına alttan çıtçıtlı body giydirdiğinde yeterli oluyormuş. Bizlerin zannettii gibi ufaklıklar üşümüyormuş. Zatem eldivni sapkası olacak. Takımın battaniyesi de sardıktan sonra tamamdır. Arkadaşım valla 20 tane falan alttan cıtcıtlı body al çok ihtiyacın olacak dedi.
ben de tecrübesizim bu konuda...şeker yüklemesi tüm hamilelere mi yapılıyor? ve sağlık ocağında yapılıyor mu ?
evet kızlar çıtçıtlı badi çok kullanışlı ama göbüş düştükten sonra
Ben de tam tersi diye biliyorum. Geçen hata arkadaşımın bebeğii görmeye gittik hastaneye. Hemşire ufaklığa pansuman için geldi. Göbeğe tentidriyot tipi(adını unuttum) birşey döktü. Üstünü bandajla asla kapatmıyorlar. Hemen badisinin altını ve sonra tulumunun önünü çıtçıtladı. Bitti dedi. Ben de kadına neden göbeği birşeyle örtmediklerini sordum. O da kuruması ve göbeğin düşmesi çok uzar. Ayrıca mikrop da kapabilir dedi.
şeker yüklemesi yaptıran var mı, aç mı tok mu gidiyoruz, birde balık yağı kullanan var mı
Görev yaptığımız yer merkeze bir buçuk saat ve özel hastane yok burda devlette de bir dr var sadece. Bu aya kadar hep merkeze gidiyodum özel bi hastaneye ama eşimin biraz eli sıkışık galiba burda devam etsek mi dedi ben de karar veremedim o da haklı gidişimiz zor oluyo araç yok gidince de 10 dk bakıyo dr sadece. Bilmiyorum ne yapmalıyım dr ma devam mı edeyim yoksa buradaki dr u deneyeyim mi...
ilk defa duydumdenizlidekiler eldiven ve şapka taktırıyor
Daha önce bahsetmiştim ya geçen yıl bir bebek kaybımız olmuştu diye. Sonrasında nedeni bulmak için çeşitli doktorlara göründüm. Özel hast, tıp fak ve devlet hastanesinden. Eşime sormuştum neden devlet hastanesinki doktora gidiyoruz demiştim. O da şu cevabı vermişti. Bir profesördwn bile daha fazla vaka görüp deneyimliyorlar. Gerçekten de o doktorun koyduğu teşhis doğruydu. İçin rahat olsun. Adam ya da kadın 30 yaşın üstündeyse rahat ol. Hrbirşeyi tecrübe etmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?