2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

heeh aynen böyle :)) benimki sağolsun yapıyo.ben de çok iyi hissedersem yapıyorum,yoksa bırakıyorum valla :) şimdi bi de bebişin odasını hazırlıyoruz,eşimin çalışma odasını boşaltıyoruz yavaştan,koridor eşya,koli dolu... ama iyisem yapıyorum,yoksa ellemiyorum.

Canlar,,

Nacizane balık konusunda uyarmak istedim sizleri Balık kesinlikle yememiz gerekan hatta hergun yenmesi gerekne bir gıda ama ne yazıkkı Türkiyede değil. Bizim balıklarımız Körfez, boğaz ve karadenizden geliyo . Yetmeyen durumlarda da norveç gibi ulkelerden temin ediyoruz. Ne yazıkkı Türkiyede balık üretimi fazla değil ve biz genelde ithal ediyoruz. Bu da sunu doguruyo. DÜnyanın pis, radyasyon karısmıs denizlerinde üretilen balıklar kendi ülke standartlarına uymadıgı için bizim gibi gelişmekte olan ulkeler satılşıyo. Özellikle japonyada meydana gelen patlamadan sonra bize gelen balıkların tamamı radyoaktıf medde içeriyor. Körfez ne yazıkkı cok kirli. AĞır metaller var. BOğaz ve Karadenizde ağır netaller cok fazla. O yuzden hamile bi bayanın bu sartlarda haftada 2 den fazla balık tuketmemesi gerekir. Ve lutfen sonrasında hemen yogurt yıyerek o agır kımyasallardan kurtulmaya çalışın. Balık yagınında hangi balıktan yapıldıgı onemli. Bu yaglarda hamileler için zararlı olabilir. Hamileler için özel üretilmiş olanalar varmıs ben hiç rastlamadım daha. Bİ çok doktorda onermiyo zaten. İçinizi kararttım biliyorum ama...:26::26::26:

Saol canım öernin için. Doğru altına zıbında alayım ama hastanede eldiven ve sapka giydiremiyorsun izin vermiyorlar. Hatta ustune battaniye yi bile örttürmüyorlar. Sen taksan bile onlar gelip cıkarıyor.

Saol canım öernin için. Doğru altına zıbında alayım ama hastanede eldiven ve sapka giydiremiyorsun izin vermiyorlar. Hatta ustune battaniye yi bile örttürmüyorlar. Sen taksan bile onlar gelip cıkarıyor.

ilk defa duydum denizlidekiler eldiven ve şapka taktırıyor

Kızlar çok sağolun cevaplarınız için sabaha göre daha sakinim şimdi işe konsatre olmaya çalışıyorum
Tatlı şeylerin tekmelerinden mutlu oluyoruz şimdiden maşallah bebişlerinize bebişlerimize
Çok güzel anlatmışsın bu ağır metal alımını indirgemek için dip balıkları tercih edilmemeli ve daha az birkim olacağından büyük balıklar değil küçük balıklar tercih edilmeli bildiğim kadarıyla
Denizlerimizn hali kötü gerçekten de

aaa neden giydirmiyorlamış, yeni doğmuş bebişin kafası çok üşür yaa, sıcacık yerden çıkıyorlar, biz bile banyodan çıktığımızda havlusuz ürpermiyor muyuz ? bizim burda taktırıyorlar

Bende de aynı durum var ama daha doktoruma soramadım ilk hamileliğimde hiç öyle bir şey yaşamamıştım ama bunda çok çok kaşınıyor. Doktora gitmeme de daha çok var (

Daha bugün geçen yıl doğum yapan bir arkadaşımla telefona aynı konuyu konuştuk. Yenidoğan hastane çıkışının organik olması gerekmiyor ama yumuşak ve kaliteli bir penye kumaştan olması yeterli dedi. Asıl tulumunun altına alttan çıtçıtlı body giydirdiğinde yeterli oluyormuş. Bizlerin zannettii gibi ufaklıklar üşümüyormuş. Zatem eldivni sapkası olacak. Takımın battaniyesi de sardıktan sonra tamamdır. Arkadaşım valla 20 tane falan alttan cıtcıtlı body al çok ihtiyacın olacak dedi.

evet kızlar çıtçıtlı badi çok kullanışlı ama göbüş düştükten sonra

ah ah o vıcdan azabı bendede vaR ama bıde benımkı 16 kılo danacım bazen mecbur bende kucagıma alıyorum...doktoruma sordum "eger dusuk tehlıkesı yoksa cok kafanızza takmayın bısı olmaz mumkun oldugunca az alın kucagınıza" demıstı

valla ben havuzlu hana cook uzaklardan gelıp alısverıs yapacak bısı goremedım helekı nakıt almıycaksan... sadece emınonu oda suslemesı yonunden cok zengın cokta guzel seyler var... kapı suslerı,sekerler vs

ozaman bız yandk amargı bı sıpa var evde mecbur yoruluyoruz marmara forumda organık satan bı yer var ben kızıma ordan almıstım cok cok guzeldiii...

sımdı amargıcım bu renk olayında ben kızın ıcbadylerını felan 1 yasına kadar gıydırırım pembe,turuncu rengarenkkkkkkkk:)

cocuga TERS etkı edermıs acaba:)

ben de tecrübesizim bu konuda...şeker yüklemesi tüm hamilelere mi yapılıyor? ve sağlık ocağında yapılıyor mu ?
herkese benım bıldıgım hastanelerde yapılıyorr

ınce penye battanıyelerden alırsanız cok ısınıze yarar kızlar bıde ınce bır zıbın altlıgı gıydırmek gerekır sanırım en azından banyo felan yaptırdıgımza gıyerler benımkı mart basına denk gelıcek soguk olabılır mesela

aaa ılk kez duydum... kızıma gıydırmıslerdı hatta ılk resmı sapkalı:)

amargı mothercare ve c&a nın ıc badylerı cok guzel yumusacık 5-6 lı satılıyor cıdden cok ıhtıyac duyuluyor...bırde 3-6 aylık alın hemencecık buyuyorlar otekıler elımızde kala kalıyor mınıcık bır onerı:)

ben de tecrübesizim bu konuda...şeker yüklemesi tüm hamilelere mi yapılıyor? ve sağlık ocağında yapılıyor mu ?

Doktorunu ara hatırlat. 24 haftada yapılıyor. Tüm hamileler yaptırıyor. Gebeliğin tetikleyebileceği diyabet için önlem olrak. Ama sağlık ocağında yapılıyor mu bilmiyorum. Sen iyisi mi doktorunu bir ara hatırlat. Vakit gelmiş çÜnkü

evet kızlar çıtçıtlı badi çok kullanışlı ama göbüş düştükten sonra

Ben de tam tersi diye biliyorum. Geçen hata arkadaşımın bebeğii görmeye gittik hastaneye. Hemşire ufaklığa pansuman için geldi. Göbeğe tentidriyot tipi(adını unuttum) birşey döktü. Üstünü bandajla asla kapatmıyorlar. Hemen badisinin altını ve sonra tulumunun önünü çıtçıtladı. Bitti dedi. Ben de kadına neden göbeği birşeyle örtmediklerini sordum. O da kuruması ve göbeğin düşmesi çok uzar. Ayrıca mikrop da kapabilir dedi.

geçen gün alışverişe çıktım.tezgahtar kız da yeni doğum yapmış.göbek düşene kadar çıtçıtlı body değil,iç zıbını kullanılması gerekiyor dedi.3 tane aldım ben de..

Daha önce bahsetmiştim ya geçen yıl bir bebek kaybımız olmuştu diye. Sonrasında nedeni bulmak için çeşitli doktorlara göründüm. Özel hast, tıp fak ve devlet hastanesinden. Eşime sormuştum neden devlet hastanesinki doktora gidiyoruz demiştim. O da şu cevabı vermişti. Bir profesördwn bile daha fazla vaka görüp deneyimliyorlar. Gerçekten de o doktorun koyduğu teşhis doğruydu. İçin rahat olsun. Adam ya da kadın 30 yaşın üstündeyse rahat ol. Hrbirşeyi tecrübe etmiştir.

bebeğimi beklerken diye sabiha paktuna keskinin kitabını almıştım o geldi başlayayım okumaya

ilk defa duydum denizlidekiler eldiven ve şapka taktırıyor

Kesinlikle doğru. Eldiven şart. Henüz refleksleri ve el kol koordinasyonunu ayarlayamadığından yüzünü çizebiliyor. Kendine çok sert biçimde uyurken bile vurabiliyor. Şapka da öyle. Gövde ok. Ama ilk zamanlar vücutısısını ayarlamaya ve bu anlamda immun sistemin gelişmesine dışarıdan da destektir şapka giydirmek. Ben girydirilmemesini ilk defa duyuyorum. Neresiymiş ki orası?

:!6: çok sagol amargi içimi rahatlattın buradan bi devam edeyim olmadı kendi dr ma dönerim ama çok iyi diye biliniyo burada...
dr felan bi tarafa da amargi sen ilaç gibisin bu topiğe

İvf olduğu için tetanoz aşısı konusunda bir farklılık olur mu ki acaba drlarınız bişey defi mi bu konuda yaptırım ya da yaptırmayın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…