2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ne kadar mutluluk ınsanın 2 kızı olması bence buyuk sans... benım bır kızım var bır tane daha olmasını cok ısterdım ama pıpılı gelıyor bıde onu tadalım bakalım

Bana sormamışsın ama ben yine de cevaplayayım
En iç rahatlığıyla yiyebileceğimiz balık somon...

:))) ben araştırmıştım, deniz levreğinde omega oranı yüksekmiş diye biliyordum ondan yedim. bu arada somon kırmızı beyaz farketmez demi, kırmızı pek lezzetli değilmişde .) şimdi bi de onu ye dermişsin :))

Doğru mu anladım emin değilim, haftasonu bana da kitaplık sağa sola doğru oynadı gibi geldi, hatta hemen eşime deprem mi oldu dedim... Fiziksel olarak sallanmadım ama görsel olarak sallantı yaşadım. Sende de mi böyle bir şey oldu?

evet normal doğum dediklerinde hala o günü yeniymiş gibi hatırlıyorum derin bir iz bıraktı bende
hayırlısı bakalım :)

benim de zaten normal doğum istemememdeki nedenlerden biri bu. Eğer ilk doğumumda bende derin izler bırakan psikolojik travmalar yaşarsam 2. bebeği kesinlikle istemeyebilirim. Ki ben kardeşsiz bir evladım olsun istemiyorum.
Seni çok çok iyi anlıyorum o yüzden kesinlikle senin için de en doğrusu sezeryan olacaktır. Çünkü hemen hemen aynı korkulara sahibiz..

Bana sormamışsın ama ben yine de cevaplayayım
En iç rahatlığıyla yiyebileceğimiz balık somon...

Canım ben de tam tersi diye biliyorum. Akdenizli olduğumda balıksız yaşayamıyorum. O yüzden o kadar çok doktora ve balıkçılara sordum ki, aşağı yUkarı aynı cevaı verdiler. Kılıç balığı, somon, gibi derinde yağayan balıklarda civa oranı yüksek olduğundan gebelere asla önerilmiyor. Mevsiminde yenen levrek, çipura , palamut hamsi vs gibi balıklar çok faydalı. Ben gebeliğin başından beri deep freezi balıkla doldurdum.

Valla ben somonların kırmızı beyaz diye seçeneği olduğunu bilmiyorum : )
Ama nasıl güzel pişirileceğini anlatayım;

Canı çekecek gibi olanlar bu bölümü atlasın

Kişi başı 3 parmak kalınlığında derisiz fileto alıyorsun, fırın tepsisine yağlı kağıt, limonları dilimleyip yağlı kağıda seriyorsun, somonları da limonların üstüne diziyorsun. 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyorsun. Yaklaşık 20 dakika filan sürüyor. Tuz yok yağ yok. Afiyet olsun.

Bitti.

Hamile arkadaşlarım durduk yere canınızı çektirdiysem özür dilerimmmmm...

ha tam olarak anlatmak istediğim bu canım..işyernde ayy diye bağırdım bi an deprem diyecektim ki gözlerimi kapattım ve geçti ...

Amargicim bu konu biraz insanın içine sineni yapmasına bağlanıcak gibi sanırım. Çünkü benim yerli yabancı araştırmalarımda da hamilelikte hep somon tavsiye ediliyor. O yüzden deminki önerime "bence" diye ekleme yapayım bari : )

banada doktorum mevsımınde olan balıkları tavsıye etmıstı... somon da omega yuksekmıs ama o bana cok agır gelıyor ancak yazın felan kızıma balık yedırmek ıcın alıyorumm

Allah Allah çok enteresan. İkimiz de aynı şeyi yaşamışız. Sebebi ne acaba...

demir eksikliği kansızlık falan mıdır acaba yaa.sen yakın zamnda dr.a gideceksen bir sorar mısın..bana da özele de olsa yaz çok korktum çünkü.dün gitmiştim dr.a ayrıntılı ultrasyon için 29 una randevu verdiler 1,5 saatlik yolu boşa gidip geldim yani

Haftasonu kısmetse unutmazsam sorarım. Bana sanki böyle bir kerelik olan şeyleri doktorlar pek önemsemeyecek gibi geliyor : )

evet öyle kızım 6 yaşından gün aldı bebeğim doğduğunda aralarında 6 yaş olcak buda çok oluyo eşim istedi ama ben cesaret edemedim hep doğumum aklıma geldi vazgeçtim nasıl 2. karar verdim diye sorarsan kızımı kardeşsiz bırakmamak için cesaretlendim
ve karar verdiğim gün hamile kaldım kalmasaydım eminim vazgeçecektim çünkü eşime dedim ben yapamicam diye ama çok geçti
bebeğim ben geliyorum dedi :) unutmaya çalışıyorum inan ama çıkmıyo aklımdan çok kötü oyüzden bende seni çok iyi anlıyorum

ben de ablamların abimin çocuklarından dolayı karşılaşılacak durumları az çok biliyorum. Ama işte sorun ben de. Çok stresli biriyim ve sevmediğim,hoşlanmadığım birinin üzerimden bilmişlik yapması hele en nefret ettiğim şey.İşte o tür insanlara vereceğim tepkilerden korkuyorum. yakınlarımı iyi örgütlemem gerek :))

Günaydın herkese
Önce geçmişten başladım ama maşallah bayağı kaynatmışsınız...

hımmm bende bu ateş ölçer ile ilgili fikrimi söyleyeyim. bizim evde de braun alından ateş ölçer var. 3 saniye alnına yukarıdan aşağıya doğru hareketle ölçüyor ve kaydediyor. çocuk çantasında durur lazım olunca kullanılır. kaan da bebekken kulaktan denemiştik ve çok zorlanmıştık ölçerken ben bile kulağıma birşey girdiğinde bir tuhaf olurum çocuğu da anladığım için alından olandan almıştık ve rahat etmiştik...

kız var ya ikinci de bunu bende düşündüm hatta görümcem beraber alalım sen kullan bende ikinci de kullanırım demişti. tabii eşim bizile dalga geçti.

amargi eşin yakında yakısını silkecek bizden ama sende olmasan biz acil durum bilgisini kimden alacağız...
eşinden de allah razı olsun evde bir seninle uğraşıyordu şimdi kk nın 2014 mart anneleri de eklendi uğraştıklarını arasına

bu şeker yüklemesi ile ilgili ufak bir şey paylaşmak istiyorum. hani bu şekerli suyu içiyoruz kanları veriyoruz ya sonra midemiz bulanıyor ya ki ben hala çok tatlı birşey tüketemiyorum midem bulanıyor bazen istifralarım devam ediyor bu yüzden. yanınızda dilinlenmiş limon götürürseniz bu bulantı aşamasında bayağı iyi geliyor....

olmazzzz burası ile sınırlanamaz doğumu yapacağız oradan 2014 mart bebekleri topiğine terfi edeceğiz paylaşımlara devam hatta kuzucuklarımızın resimlerini göreceğiz....

inan bende bazen hesap yapıyorum hatta en son dün iş yerinde ben ne zaman izne ayrılacağımın hesabını yaptım. bu akşam nöbetçiyim bir saat. bu c.tesi nöbetçiyim bütün gün. Allah yardımcımız olsun....sabır arkadaşım sabır...

midem yanıyoor yaaaa, bebişim saçlanıyor mu yoksa 2 gündür yaptığım diyetten mi midem çok yaşıyor anlamış değilim

bugün 3. günüm benimde midem yanmam da artma var.

bu kedi ile ilgili eşimin iş arkadaşının evinde vardı ki ev apartman dairesi bildiğiniz evlendi 2 tane çocukları oldu ve o çocuklar kedi ile büyüdü. hatta yurt dışına yerleştiler ve kedicik de onlarla gitti. ne çocuklarda ne eşinde hiçkimse de sağlıkla ilgili bir sorun yok gerekli kontrolleri zuzu'nun gibi yapılmış olduğundan...

amargi dilerim bir daha öyle kötü anılar yaşamazsın üzüldüm çok üzüldüm senin adına.

ama anlattığın kesinlikle doğru birebir bende yaşadım aynı cümleleri. akşam 11 de hastaneye gidip sabah 8:30 da doğum yaptım ama etrafımdakilerden çok etkilendim onların bağırışmaları sesleri çok etkiledi beni......

senin için hangisi daha iyiyse öyle olsun. bebeğinde seninde sağlığınız daha önemli hem fizyolojik hem de psikolojik..

hıııımmmmmm amargi tam gaz devam.....

Önceki deneyimi bosver. sezeryan veya normal, Göreceksin bu forumda herkesin doğumu kolay ve sıkıntısız geçecek...

aminnnnnnnnnnnn

tarifde süper teşekkür ederiz...

aynen canım kalbi atıyormu önce onu görüyorum sonrası işin keyifli kısmı zaten keyifle dinliyorum :)))

Günaydın canım.. sabırsızlıkla detaylı ultrason sonucunu bekliyorum açıkçası :))

günaydın canım valla ben de babası da sabaha kadar uyuyamadık heyecandan akşam 21.45 te randevumuz hayırlısıyla akşam gidip görücez bebeğimizi :))

sen o kadar alıntı yap yorum yaz sonra cevaplaya bas pat forum seni dışarı atsın..

sonra ben bu halde

neyse en azından yorumlarım silinmemiş yoksa 15 sayfayı bir daha okuyacaktım...

Teşekkürederim evet dolap çok iyi oldu bebeğe küçük bir dolap alıp giyinme odasına koyucaz anca oraya sığıyor beşik işte oda camın oraya geldiği için biraz soğuk bakıyoruz ama mecbur öyle olucak sanırım başka çare yok:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…