GEBE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
1. Yeryüzündeki her gebe istediği şeyden hoşlanma istediği şeyden tiksinme hakkına sahiptir. Sorgulanamaz!
2. Her gebe yukarıdaki maddeye istinaden 10 dakika sonra sevdiği şeyden fikir değiştirip tiksinme hakkını kullanmak istebilir. Sorgulanamaz!
3. Her gebe istediği saatte yatıp istediği saatte kalkma hakkına sahiptir. Alarm kurmak veya dürtmek suretiyle taciz edilemez!
4. Her gebe hiç ev işi yapmamak veya düzen-temizlik hastası olma hakkına sahiptir. Karşı yönde hareket edilemez!
5. Her gebe istediğine kızabilir istediğini sevebilir. Dolayısıyla evden kovabilir veya kabul edebilir. Üstüne gidilemez!
6. Her gebe istediği zaman istediği şeyi yeme veya yememe hakkına sahiptir. İstediği veya istemediği derhal temin edilmeli veya çöpe atılmalıdır!
7. Her gebe istediği kadar kilo alır veya almaz. Kimseyi ilgilendirmez. Zira herkes kendi dötünden (1) sorumludur!
8. Her gebe çevreden aynı konu üzerine ısrarla gelen ahkamlara katlanmak zorunda değldir. Herkes üstüne alınabilir!
9. Her gebenin ota poka (2) ağlama gibi temel bir hakkı vardır. Asla ve asla dalga geçilemez!
10. Her gebenin ota poka bağırıp çağırma hakkı gebelik süresince saklıdır. Müdahale edilemez, muhalefet edilemez.
11. Her gebe trafikte araba kullanırken veya yürürken daima haklıdır. Yalandan yere korna çalınamaz, el hareketi yapılamaz! (3)
12. Her gebe ona anlatılan kötü gebelik hikayelerine katlanmak zorunda değildir. Bi fiktirin gidin (4), insanın asabını bozmayın!
13. Her gebe için olası erkek amir, müdür veya işveren gereksiz samimiyet içeren gebelikle ilgili sorular soramaz, hiçbir biçimde yorum yapamaz! (5)
14. Her gebeye bebek cinsiyeti ile ilgili olumsuz yorum yapan o an bir aynaya baksın. Kendi ağzı bir eşşeğin neresine benziyor, tahmin etsin!
15. Her gebe doğrudur, haklıdır, meşrudur, güzeldir, tatlıdır, seksidir, iyidir, bilgedir, yücedir, harikadır, muazzamdır. Kocalar!!! Akıllı olun!
16. Her gebe bu bildirgeye ek yapma hakkına sahiptir. Geri kalanlar efendi olsun!
17. KAYINVALİDE ek maddesi Yaren için düzenlenmiştir: her gebe gebeliği süresince isterse kv ile görüşebilir veya görüşmeyi kesebilir. Gebe gelinine "götün büyümüş" yorumu yapan her kayınvalide doğası gereği yamuk, pörsük, kurumuş, büzüşmüş, kurtlanmış ve (ay dayanamayacağım) bir oposrudur (6).
DİPNOTLAR:
1. Döt: Göt
2. Pok: Bok
3. O korna bir tarafına girsin ve hayat boyu orada çalmaya devam etsin!!!
4. Fiktirin gidin: siz anladınız onu...
5. Biz sizin bir taraflarınız hakkında soru soruyor muyuz? Mesela tık var mı veya zavallı bir bamya mı?
6. Oposru: siz yine anladınız onu...
ÖNEMLİ NOT: Bu bildirge 2014 MART ANNELERİ'nin yazdıklarından hareketle düzenlenmiştir. İzinsiz kullanılamaz!
benim de zaten normal doğum istemememdeki nedenlerden biri bu. Eğer ilk doğumumda bende derin izler bırakan psikolojik travmalar yaşarsam 2. bebeği kesinlikle istemeyebilirim. Ki ben kardeşsiz bir evladım olsun istemiyorum.
Seni çok çok iyi anlıyorum o yüzden kesinlikle senin için de en doğrusu sezeryan olacaktır. Çünkü hemen hemen aynı korkulara sahibiz..
sen de bi adım geri yarencimm 31 mart geldi
gecen ben doktora gıttım meger kadın tup bebek uzmanıymıs ay okadar cıft vardıkı onları ole gorunce gobegımı sakladım... allah ısteyen herkese bu duyguyu sağlıkla sıhhatle tattırsın..
günaydın kızlar.ya az önce yazdıklarınızı okurken pc yana doğru giidp geldi çok korktum hemen acile gittim tansiyonuma baktı 12-7 yani normal dedi.neden acaba böyle oldu ya ilk defa oluyor hamileliğimden beri....
günaydın kızlar.ya az önce yazdıklarınızı okurken pc yana doğru giidp geldi çok korktum hemen acile gittim tansiyonuma baktı 12-7 yani normal dedi.neden acaba böyle oldu ya ilk defa oluyor hamileliğimden beri....
Allah Allah çok enteresan. İkimiz de aynı şeyi yaşamışız. Sebebi ne acaba...
çok tatlısın maşallahhele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim
allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.
ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo
Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392
aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?
kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.
Kedi mırıltısının verdiği huzur da bambaşka bir şey ya..
İnsanın onunla beraber uyuyası geliyor.
Çok seviyorum kedileri yaaa offf...
Eki Görüntüle 859436 Eki Görüntüle 859437 buda beniim kırmızılı 1 ay önce siyahlı şimdiki halim 5 aylığız ama kocaman göbişimiz var:) erkek karnı dedikleri tam benimkisi
dogdugundada emın ol en cok o kedııcıgın sesı ne tepkı verecek:)
aacaba kedıcık bebısı kıskanacakmı????
zuzu mu? benimkide kuzu :) ama sokak kedisi gibi sadece pisipisiye geliyor
bu arada bende fotoğrafımı çekmek istiyorum ama vestiyerimde ayna yok :2::2:
GEBE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
1. Yeryüzündeki her gebe istediği şeyden hoşlanma istediği şeyden tiksinme hakkına sahiptir. Sorgulanamaz!
2. Her gebe yukarıdaki maddeye istinaden 10 dakika sonra sevdiği şeyden fikir değiştirip tiksinme hakkını kullanmak istebilir. Sorgulanamaz!
3. Her gebe istediği saatte yatıp istediği saatte kalkma hakkına sahiptir. Alarm kurmak veya dürtmek suretiyle taciz edilemez!
4. Her gebe hiç ev işi yapmamak veya düzen-temizlik hastası olma hakkına sahiptir. Karşı yönde hareket edilemez!
5. Her gebe istediğine kızabilir istediğini sevebilir. Dolayısıyla evden kovabilir veya kabul edebilir. Üstüne gidilemez!
6. Her gebe istediği zaman istediği şeyi yeme veya yememe hakkına sahiptir. İstediği veya istemediği derhal temin edilmeli veya çöpe atılmalıdır!
7. Her gebe istediği kadar kilo alır veya almaz. Kimseyi ilgilendirmez. Zira herkes kendi dötünden (1) sorumludur!
8. Her gebe çevreden aynı konu üzerine ısrarla gelen ahkamlara katlanmak zorunda değldir. Herkes üstüne alınabilir!
9. Her gebenin ota poka (2) ağlama gibi temel bir hakkı vardır. Asla ve asla dalga geçilemez!
10. Her gebenin ota poka bağırıp çağırma hakkı gebelik süresince saklıdır. Müdahale edilemez, muhalefet edilemez.
11. Her gebe trafikte araba kullanırken veya yürürken daima haklıdır. Yalandan yere korna çalınamaz, el hareketi yapılamaz! (3)
12. Her gebe ona anlatılan kötü gebelik hikayelerine katlanmak zorunda değildir. Bi fiktirin gidin (4), insanın asabını bozmayın!
13. Her gebe için olası erkek amir, müdür veya işveren gereksiz samimiyet içeren gebelikle ilgili sorular soramaz, hiçbir biçimde yorum yapamaz! (5)
14. Her gebeye bebek cinsiyeti ile ilgili olumsuz yorum yapan o an bir aynaya baksın. Kendi ağzı bir eşşeğin neresine benziyor, tahmin etsin!
15. Her gebe doğrudur, haklıdır, meşrudur, güzeldir, tatlıdır, seksidir, iyidir, bilgedir, yücedir, harikadır, muazzamdır. Kocalar!!! Akıllı olun!
16. Her gebe bu bildirgeye ek yapma hakkına sahiptir. Geri kalanlar efendi olsun!
17. KAYINVALİDE ek maddesi Yaren için düzenlenmiştir: her gebe gebeliği süresince isterse kv ile görüşebilir veya görüşmeyi kesebilir. Gebe gelinine "götün büyümüş" yorumu yapan her kayınvalide doğası gereği yamuk, pörsük, kurumuş, büzüşmüş, kurtlanmış ve (ay dayanamayacağım) bir oposrudur (6).
DİPNOTLAR:
1. Döt: Göt
2. Pok: Bok
3. O korna bir tarafına girsin ve hayat boyu orada çalmaya devam etsin!!!
4. Fiktirin gidin: siz anladınız onu...
5. Biz sizin bir taraflarınız hakkında soru soruyor muyuz? Mesela tık var mı veya zavallı bir bamya mı?
6. Oposru: siz yine anladınız onu...
ÖNEMLİ NOT: Bu bildirge 2014 MART ANNELERİ'nin yazdıklarından hareketle düzenlenmiştir. İzinsiz kullanılamaz!
evet öyle kızım 6 yaşından gün aldı bebeğim doğduğunda aralarında 6 yaş olcak buda çok oluyo eşim istedi ama ben cesaret edemedim hep doğumum aklıma geldi vazgeçtim nasıl 2. karar verdim diye sorarsan kızımı kardeşsiz bırakmamak için cesaretlendim
ve karar verdiğim gün hamile kaldım kalmasaydım eminim vazgeçecektim çünkü eşime dedim ben yapamicam diye ama çok geçti
bebeğim ben geliyorum dedi :) unutmaya çalışıyorum inan ama çıkmıyo aklımdan çok kötü oyüzden bende seni çok iyi anlıyorum
sağol canım nazik davetin için,yemiş kadar oldum:) ben çorumdayım, sen nerelerdesin bakalım? yakınsan gelirim:))
uzaksan da sen ve bebişin benim için de yeyin bir porsiyon:) şifa olsun kilo olmasın:))
canımcım ben de çözemedim valla bu topiğin havasını:)) bazen güzel ilerliyor bazen de sanki herkes kendi kendine konuşuyomuş gibi oluyo:) dediğin gibi kalabalığız ya ondan heralde..ikiz annesi olmak nasip olmadıama uğrarım senin iiçin oraya da..
evet canım farkındayım bende bayağı abartım durumu ama napim çok evhamlıyım ben bu huyumuda hiç sevmiyorum..inşallah bian önce geçsin şu 4 ay bakalım doğunca nasıl evham yapıcam artık:))kızzzz sen baya abratmışın beyaw sen bilin tabide bikaç ay sonra kavuşcazzz
ayyy paylaş valla öğrenmemiz gereken çok şey var
sonra flufemi araki bulasın ikizlerin bi birine koşcan bi diğerine ......allahım sağlıkla sıhhatle göstersin o günleri aminnnnnn.
ayrıntılı ultasonun iyi çıkmasına sevindim ...miyoma aman dikkat kendini yoracak şeylerden uzak dur taaammı ????
yalnız değilsin bende varım
sabah akşam krem ve bebek yağı sürüyorum eşime diyom sende yağlan bi güreş tutalım diye gülüyoneyse işte göbüşümü görünce dayanamayıp sarılıyom oğluma ama kendime tabii tuhaf oluyo
benimde çok yanıyor ve ekşiyor midem bebek saçlandığı için diyorlar..midem yanıyoor yaaaa, bebişim saçlanıyor mu yoksa 2 gündür yaptığım diyetten mi midem çok yaşıyor anlamış değilim
evet medikallerde bulunuyormuşta yakınlarda yok hiç bakalım bulurum inşallah..medikallere bir sor istersen eczanede olmayan onlarda olabiliyor.
sen o kadar alıntı yap yorum yaz sonra cevaplaya bas pat forum seni dışarı atsın..
sonra ben bu halde
neyse en azından yorumlarım silinmemiş yoksa 15 sayfayı bir daha okuyacaktım...
beyaz gürültü televizyon cızırtısı gibi bir şey. kendim dinlemeye çalıştım, uyku problem zamanlarında adamı çıldırtan bir akıllara zarar teknoloji. belki bebeklerde işe yararnede olsa ne versek onu dinleyecekler
elektrık supurgesıde cok ıse yarıyormus :)
yaaa ben geçen ne yaptım sorma. aynada kendi fotomu çektim sonra eşime gönderdim sonra da yazdım diyorum ki ne tatlı çıkmışım dimi :)) kızın da göbeğime çok yakışmış dimi diyorum krizlere girdi gülmekten :))
bana hiç bişey bırakmadın herşeyi kendi kendine yapıyon iltifatı bile diyo :))) aşağıdaki fotoyu gönderdim bi de :)))
iyice kendini beğenmiş oldum çıktım napcam bilmiyorum:))
Eki Görüntüle 859268
Bu da benim gobusuuummm :)))) 22+1 deyim bu arada. zuzum da burda
çok tatlısın maşallahhele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim
allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.
ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo
Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392
aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?
kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.
Eki Görüntüle 859436 Eki Görüntüle 859437 buda beniim kırmızılı 1 ay önce siyahlı şimdiki halim 5 aylığız ama kocaman göbişimiz var:) erkek karnı dedikleri tam benimkisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?