kızlar bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğim 950 gr boyu 29 cm geldi. dr.um bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür. banada magnezyum yazdı. kızlar yaa oğluşumun boyu kısa gibi geldi banaonu taktım biraz şimdi :105:
kızlar bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğim 950 gr boyu 29 cm geldi. dr.um bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür. banada magnezyum yazdı. kızlar yaa oğluşumun boyu kısa gibi geldi banaonu taktım biraz şimdi :105:
Sudenaz bana dr hiç boyunu söylemiyor onu bilemem çünkü kesin bilemem kim boyunuda söylerse kesin değildir çok fazla yanılma payı var dedi, bugüne kadar hiç boyunu söylemedi bilemem dedi, bnde hep kilosunu öğrenmekle yetiniyorum, seninde öyledir yanılma payları oluyormuş
Maşallah bebişine canım
Baş-popo ölçüm yapıyor doktorlar genelde.
Malum bacaklar tam açık durumda duramaz bebişler =)
O yüzden hiç takma kafana.
boy da kg da afaki ölçülüyor. karın çevresinden kilo, femur kemiği uzunluğundan boy ölçülüyor. yani kesinliği yok ikisininde. o yuzden hiç takılma. eşinin ve senin genetiğin belirliyor bence boyutu ciddi bir etken yoksa- seker nedeniyle iri bebek olması gibi.
ÇOCUĞUNUZUN BOYUNU BU FORMÜLLE HESAPLAYIN
Prof. Dr. Oya Ercan, bir çocuğun cinsiyetinin belirlenmesi şartı ile doğmadan önce bile, gelecekte erişeceği boyu öngörmenin mümkün olduğunu söylüyor. Buna göre çocuk kız ise baba boyundan 13 cm çıkarılıyor ve anne boyu çıkan rakama eklendikten sonra elde edilen sayı ikiye bölünüyor. Bu şekilde çıkan rakam kız çocuğunun olası, "Hedef boyu" olarak adlandırılıyor. Erkek çocuk için ise tersi yapılıyor. Bu defa anne boyuna 13 cm ekleniyor, baba boyu ile toplanıyor ve çıkan değer ikiye bölünüyor. Bu en olası erişkin boy değeri olarak bilinse de erişkin boyunun bu değerin 10 cm altı veya 10 cm üstü bile olabileceğine dikkat çekiliyor.
kızlar bugün bir salaklık yaptım sabah işe gittim. öğlen eve dönmek için dolmuş beklerken çantaya bir el attım içinde cüzdanım yok. evde bıraktım sandım. ancak sorun şu ki cüzdan dışında para koymuyordum bir yere. dolmuşa binecek para yok ev okul arası 40 dakika yürüyerek. 40 dakika yürüdüm. eve geldim evde de cüzdan yok. o yorgunlukla apar topar okula geri gittim. meğer cüzdanımı sınıf dolabına kitlemiştim sabah unutkanlık bu ya aklımdan gitmiş. boş yere yürümüş oldum. neyse o sorun değilde bebeğim etkilenmiş midir o kadar yürüyüşten. yürürken sürekli özür diledim bebeğimden. eşimde kızdı bana neden haber vermiyorsun teneffüste gelir götürürdüm seni eve diye. inşallah bebeğim etkilenmemiştir
boy da kg da afaki ölçülüyor. karın çevresinden kilo, femur kemiği uzunluğundan boy ölçülüyor. yani kesinliği yok ikisininde. o yuzden hiç takılma. eşinin ve senin genetiğin belirliyor bence boyutu ciddi bir etken yoksa- seker nedeniyle iri bebek olması gibi.
ÇOCUĞUNUZUN BOYUNU BU FORMÜLLE HESAPLAYIN
Prof. Dr. Oya Ercan, bir çocuğun cinsiyetinin belirlenmesi şartı ile doğmadan önce bile, gelecekte erişeceği boyu öngörmenin mümkün olduğunu söylüyor. Buna göre çocuk kız ise baba boyundan 13 cm çıkarılıyor ve anne boyu çıkan rakama eklendikten sonra elde edilen sayı ikiye bölünüyor. Bu şekilde çıkan rakam kız çocuğunun olası, "Hedef boyu" olarak adlandırılıyor. Erkek çocuk için ise tersi yapılıyor. Bu defa anne boyuna 13 cm ekleniyor, baba boyu ile toplanıyor ve çıkan değer ikiye bölünüyor. Bu en olası erişkin boy değeri olarak bilinse de erişkin boyunun bu değerin 10 cm altı veya 10 cm üstü bile olabileceğine dikkat çekiliyor.
kızlar bugün bir salaklık yaptım sabah işe gittim. öğlen eve dönmek için dolmuş beklerken çantaya bir el attım içinde cüzdanım yok. evde bıraktım sandım. ancak sorun şu ki cüzdan dışında para koymuyordum bir yere. dolmuşa binecek para yok ev okul arası 40 dakika yürüyerek. 40 dakika yürüdüm. eve geldim evde de cüzdan yok. o yorgunlukla apar topar okula geri gittim. meğer cüzdanımı sınıf dolabına kitlemiştim sabah unutkanlık bu ya aklımdan gitmiş. boş yere yürümüş oldum. neyse o sorun değilde bebeğim etkilenmiş midir o kadar yürüyüşten. yürürken sürekli özür diledim bebeğimden. eşimde kızdı bana neden haber vermiyorsun teneffüste gelir götürürdüm seni eve diye. inşallah bebeğim etkilenmemiştir
o zaman bizim oğluşun boyu 1.80 çıkıyo bakalım artık:)
bişey olmamıştır cnm ya zaten yürüyüş iyiymiş hamileler için doğumu kolaylaştırıyordur ama kendini sıkma yorma tabiki. acil durum olduğunda da bak eşin gelebiliyor onu çağır. benimki polis olduğu için her zaman müsait olmuyo valla her gün ben işe araba kullanarak gidiyorum. yapacak bişey yok okula yürüsem yürüyemem eşim götürüp getirse o da olmuyor çalışma saatlerimiz tutmuyo. neyse artık kaldı iki hafta tatile napalım:)
benim annem 163, babam 170 benim boyum 160 olması gerekirken 173 oldu. şimdiki bakımla intinayla çok daha iyi olur eminim boylar poslar. senin oğluş 190 geçer bile...
Hiç bir zararı yok canım. Sağım solum ağrımasa ben hiç yataktan çıkmayacağım neredeyse. Acayip yorgun hissediyorum bir haftadır, sanki hamileliğin ilk aylarındaki gibi:107:
kizlar dua edin kasilmalarim basladi.dr hastaneye yatirdi....
Allah yardımcın olsun çok erken başlamış.önceden varmıydı erken doğum riskin yoksa birden mi oldu.
Moralim cok bozuldu kizlaran itibariyle bugune kadar 20 kilo aldigimi ogrendim 92 kilo olmusum
bebek makat gelis ama agrilarim cokmus.ne olcak bilmiorum. dua edin daha cok erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?