Canim cok uzuldum yasadiklarina. Ama sonunda guzel haber almissin, gozun aydin. Doktorlara da kizma, sonucta her zaman en kotuyu dusunup ona gore hareket etmek zorundalar. En kotu ihtimali gormezden gelip sonrasinda baslarina gerirmektense, basta konusup arastirip ekarte etmeye calisiyolar. Ben onlardan biriyle ayni evde yasiyorum ve artik o kadar alistim ki felaket tellali hallerine. Kafana takma canim, insallah saglikla alirsin bebegini kucagina :)
kızarmıyım dr tek umudumuz onlar şuan. kötüsüne hazırlıyorlar herzaman elbette. ama kadın doğum çok başka aşırı hassas duygusal olduğumuz için her kelimeye takılıyoruz.
2. peritonologa "siz benim yerimde olsanız yaptırırmıydınız amino" diye sordum. eşi de çok iyi bir kadın doğumcu. o da anlatmaya başladı; 2. çocuklarında eşine detaylı ultrason yaparken çok ciddi down sendromu belirtilerini saptıyor (hayal et baba ultrasonu doğmamış bebeğine yapıyor eşi de her detayı görüyor ve anlıyor.) . "amino yaptırmalıyız" diyor hatta. anne "hayır" diyor "yaptırmayacağım ne olursa olsun doğacak bebeğim". 2 kadın doğum uzmanının kararı bu yonde. o an içlerine nasıl bir ateş duşmuştur kimbilir taaaa doğuma kadar surecek...
sağlıkla bebeklerine kavusuyorlar sonunda.[
doktorlara bakma sen banada fl uzunluğu kısa falan filan dedi. moralimi bozdu önce bende evde tek tek fl değerlerine baktım. (düşük tehlikem olduğu için çok saydıda ultrason resmimiz var) ben bir sorun göremedim. ayrıntılı ultrasonda doktor sorun yok dedi. 2 yerde şeker yüklemesi yaptırdım bir yerde gebelik diyabeti tanısı kondu diğer yerde herşey normal dendi. bende çareyi kan şekeri ölçüm cihazı almakta buldum pazartesi alacağım bakalım benim cihaz ne diyecek. bu stresler asıl bebeği olumsuz etkiliyor. rabbim herkesin evladını korusun.
aynı şey bende de oluyor ama sanırım bunun sıklığı önemliymiş günde 6dan fazla olursa ve düzenli aralıklarla olursa sıkıntı varmış ama düzensiz ve az sayıda oluyorsa sorun olmuyormuş. yalnız magnezyuma başlaman gerekli bende günde 4-5 kez olmaya başladı. yaşadığım ilçedeki doktoruma sordum bebeğin kafasıdır poposudur ya da yer değiştiriyordur dedi nstye bağlama zahmetinde bile bulunmadı, lanet olsun dedim içimden size verilen diplomaya da size de. ildeki doktorumla randevum 2 hafta sonra ancak bana magnezyum yazmıştı öncesinde ben çok ilaç almayayım diye kullanmamıştım. 3 gündür magnezyuma başladım. şükür 3 günde 2 kere oldu. artık vücut kendini kasılmalarla doğuma hazırlama evresine girmiş anladığım kadarıyla da düzenli ve sık aralıklarla olması riskliymiş.
cumlemizin, amin.=dalokaysmom;33469644]kızarmıyım dr tek umudumuz onlar şuan. kötüsüne hazırlıyorlar herzaman elbette. ama kadın doğum çok başka aşırı hassas duygusal olduğumuz için her kelimeye takılıyoruz.
2. peritonologa "siz benim yerimde olsanız yaptırırmıydınız amino" diye sordum. eşi de çok iyi bir kadın doğumcu. o da anlatmaya başladı; 2. çocuklarında eşine detaylı ultrason yaparken çok ciddi down sendromu belirtilerini saptıyor (hayal et baba ultrasonu doğmamış bebeğine yapıyor eşi de her detayı görüyor ve anlıyor.) . "amino yaptırmalıyız" diyor hatta. anne "hayır" diyor "yaptırmayacağım ne olursa olsun doğacak bebeğim". 2 kadın doğum uzmanının kararı bu yonde. o an içlerine nasıl bir ateş duşmuştur kimbilir taaaa doğuma kadar surecek...
sağlıkla bebeklerine kavusuyorlar sonunda.[
doktorlara bakma sen banada fl uzunluğu kısa falan filan dedi. moralimi bozdu önce bende evde tek tek fl değerlerine baktım. (düşük tehlikem olduğu için çok saydıda ultrason resmimiz var) ben bir sorun göremedim. ayrıntılı ultrasonda doktor sorun yok dedi. 2 yerde şeker yüklemesi yaptırdım bir yerde gebelik diyabeti tanısı kondu diğer yerde herşey normal dendi. bende çareyi kan şekeri ölçüm cihazı almakta buldum pazartesi alacağım bakalım benim cihaz ne diyecek. bu stresler asıl bebeği olumsuz etkiliyor. rabbim herkesin evladını korusun.
mantıklı, ben de haftaya seker testi yaptırıcam. bakalım sonuç ne cıkacak...
kızlar dualariniz icin allah hepinizdn razi olsun . once like bildireyim berbat bir gece gecirdik.ama simdi iyiyiz.gece sancilsr tavan yalti.yogun bakim hazirlandi.kuvez falan geldi.dogunhanye cikarilmak istendim sancilsr kesilmedi vs vs..ama sonra gecti cok şükür. tekrar odamizdayiz..simdi sanci falan yok gibi.oglumda iyi görünüyor.
biliyorum sizleri uzdum.ama inanin dertlesmek dua almak icin.Hakkinizi helal edin.
birde kasilmasanci.nasil diye.soranlar olmus.bizde bebek sadece bir tarafa toplanio orasi kocaman tas yutmus gibi oluyor ayni andada sanki eliniz ayaginiz uyudunca dokunursunuzda acir ya oyle bir etkiyle kendiligginden dokunuluyormus gibi acıyor. drumun demesi sertlik baski sanci hissedersen haber ver diyo.bebis ultrasonda biseyi yok görülebiliyor.hatta beni ilk ultrasona aldilar.sonrada nstye.ultrasonda gayet iyi diyen drum verdigi tepki aynen ohaa bune sanci diyerek yukarı zor yetistirdi.bebis henuz kucuk oldugu icin 4/ 5 cnm aciklik oldugunda olusan agri siddetini bile böyle kasilma gibi hissediyormusum..kasilmayi hissetme me gibi sansiniz yok kizlar.korkmayin.iciniz bile husursuz oluyor. ben hep sorardim nasil.die..bebis toplanip icim uyusuyo gibi olunca ve gecmeyince anladim...dilerim hic biriniz 36 haftadan once yasamayin canlsrim.biz hala hastsnedeyiz.ins en azindan 7 yi tamamlariz.dua edin ltfen
Sultan ve ESMER öncelikle kasılmalarınızı takip edin aralığını sıklığını kaç saniiye sürdüğüne bakın ve önemseyin... Ayrıca lütfen magnezyumu düzeenli kullanın bn 4 ayımdan beri kullanıyorum arada içmediğim oluyor ama düzenli kullanmaya özen gösteriyorum çok şükür bu ana kadarr bir kasılma sancı ya da ağrı hissetmedim bunda ilacın etkisi çok fazladır sizlerde ihmal etmeyin lütfen son zamana kadar en az sorun ile atlatalım bebeğimizi kucağımıza alalım...
Nese bn biraz ortalık toparlayım gelirim yine malum hemen yorulacağım içinkendinize ii bakınnnn
aynı şey bende de oluyor ama sanırım bunun sıklığı önemliymiş günde 6dan fazla olursa ve düzenli aralıklarla olursa sıkıntı varmış ama düzensiz ve az sayıda oluyorsa sorun olmuyormuş. yalnız magnezyuma başlaman gerekli bende günde 4-5 kez olmaya başladı. yaşadığım ilçedeki doktoruma sordum bebeğin kafasıdır poposudur ya da yer değiştiriyordur dedi nstye bağlama zahmetinde bile bulunmadı, lanet olsun dedim içimden size verilen diplomaya da size de. ildeki doktorumla randevum 2 hafta sonra ancak bana magnezyum yazmıştı öncesinde ben çok ilaç almayayım diye kullanmamıştım. 3 gündür magnezyuma başladım. şükür 3 günde 2 kere oldu. artık vücut kendini kasılmalarla doğuma hazırlama evresine girmiş anladığım kadarıyla da düzenli ve sık aralıklarla olması riskliymiş.
yaa kizlar sitede bi gariplik mi var sadece ben de mi bi gariplik var acaba sayfa bi tuhaf olmus bildirimler falan da yok ortada :44:
aynen ya begenicem begenemiyorum sol alt kosede yildiz seklinde bir ikon var ona tiklayip begeniyoruz sanirim ben bi kac arkadasin yorumlarini o sekilde begeni gonderdim istersen dene simdi seni de begendim bak bakalim birsey fark ediyor mu :26:
kasılma 1-2 saniye sürüyor benim. magnezyuma başlamadan önce sıktı 3 gündür içiyorum 2 kere oldu. 2-3 saniye sürüyor. ama benim farkı hemen arkasından bebek tekmelemeye başlıyor aynı yeri. önemsiyoruz da doktorlar hiç oralı olmuyor bu konuda canım. çok mu zor nstye göndermek.banada 4. ayımda vermişti ama nedenini açıklamadığı için ben kullanmamıştım.birde o dönem mide bulantımı arttırmıştı. pazartesi ildeki doktorumu arayıp bir sorayım bir de ildeki doktorum çok iyi tecrübeli ancak orayada ayda bir gidebiliyorum. doğumu ilde yapmayı planlıyorum zaten. yaşadığım ilçede doğum yapmak istemiyorum
Cnm öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yasatmasin saglikla sihhatle bebeğini dogurursun insallah. İlk gebeligimde down sendromu riskim 1/50 cikinca drun israriyla amniyosentez yaptirdim hangi akla hizmetse amniyo yapilinca öncelikle düşük riski oluyor zaten üstelik tedavi edici bir yöntem değil sadece yani amaçli sonucum bir ay sonra cikti ömrümden omur gitti hamileligim zehir oldu. Rabbime binlerce şükür sonuclarimiz temiz cikti oğlum su anda 6.5 yasinda gayet saglikli heyecanla abi olacagi günü bekliyor
Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin amin
Evet haklısın mide bulandırıo, kalsiyumda magnezyumda ama bn bir bardak suya yapmıom (bunu drda sormadım ama bu şekilde yapıom) küçük çay bardağına yarım suya yapıom daha çabuk bitiyor içerken birse hemen arkasına su içiyorum, bnde öyle ilçedeyim kontrol için ile gidiom, ilcede dr yok... Allah yardımcımız olsun çok zor oluyor doktora ihtiyacımız olduğunda ama neseki bn önümüzdeki ay memleketime gidecem artık ordan devam edeceğiz kontrollere... Sen dikkat et yine kasılmalarına ne olur ne olmaz
yaa kizlar sitede bi gariplik mi var sadece ben de mi bi gariplik var acaba sayfa bi tuhaf olmus bildirimler falan da yok ortada :44:
Hiç takip etmedim sıklığını.
Tekmelerini çok sık hissetmiyorum, arada yanıma 2-3 kez vuruyor.
Başladı tedirginliklerimiz.
K.validem bende elini kesmis ve tetenoz aşısı vurulmuş.
Rahatsız biraz tek bırakıp gidemiyorum.
Yoruldum da onu kaldır bunu indir.
Kolum ağrıyor diye dile getiriyor.
Bende kalkmasına kıyamıyorum.
Zaten kalkası da yok biraz =)
Eşim gelsin olmazsa giderim doktora.
Sultan ve ESMER öncelikle kasılmalarınızı takip edin aralığını sıklığını kaç saniiye sürdüğüne bakın ve önemseyin... Ayrıca lütfen magnezyumu düzeenli kullanın bn 4 ayımdan beri kullanıyorum arada içmediğim oluyor ama düzenli kullanmaya özen gösteriyorum çok şükür bu ana kadarr bir kasılma sancı ya da ağrı hissetmedim bunda ilacın etkisi çok fazladır sizlerde ihmal etmeyin lütfen son zamana kadar en az sorun ile atlatalım bebeğimizi kucağımıza alalım...
Nese bn biraz ortalık toparlayım gelirim yine malum hemen yorulacağım içinkendinize ii bakınnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?