merhaba kızlar nasılsınız ben baya baya toparlandım bu hastalık dinlenmek ile geçiyomuş onu anladımdün doktor kontrolümüz vardı bebeşimin kilosu 1400 grm (MAŞALLAH) boyunda da sanırım bi yanlışlık oldu yada doğru tam anlamadım doktor uzun boylu olacak dedi ve 50 cm dedi ( Anne,Amca Babaanne hariç) dayı teyze anneanne dedler hala o bu şu hepsinin maşallahı var 1,90larda boylar kimi doğru demiştir diyo doktor kimi imkansız diyo benimde kafam karıştı bi dahaki kontrolde kendi doktoruma tekrar sorucam gerçek boyunu fakat uzun ve kilolu olduğu kesin ama kızımın maşallahı olduğu için doktor teyzesi bu ayın sonunda beni izne ayırcak sanırım hayırlısı bakalım bu kadar bizden
çok saol canım maşallah tosunuma valla ben bile çok şaşırdım yok canım daha öyle bişey demedi sadece bu ayın sonunda iznini başlatıcam çalışmak yok dedi izne ayrılman gerekiyo dedi demekki bişey gördü ki böyle uygun gördüGozunaydin cnm maasallah tosununabende 60 cm e yakin doğmuşum simdi 175 boyum
Bundan sonra 15 günde bir gel dedimi
seker yükleme sonucum yüksek cıkmıstı bugun n dr 15 günlük takıp ıstedi ölçüsyene yonlerdırdı ama ıcın alet aldım dıyetısyenle gorsmedım henüz bugun tekrar olçum yaptırdık dünküne gore ıyı cıktı sabah az kahvaltı yapmıştım daha doğrusu sağlıklı kahvaltı :) sekerı yüksek çıkanlar paylasabılırmı aceba dıyet lıstelerını bırdaha dr a gıtmek ıstemıyorum ıkıgundur sıkıldımm...kendım dıkkat edeyım dıyorum zaten ne yapmam gerektıgını bılıyorum
kızlar ya ben çok kötü grip oldum. Bugün çok etkiledi beni. Ateş olunca tehlikeiymiş. Nane limon içicem ve visk tedavisi yapıp terlicem of inş geçer ya...
Canım bende 1.5 aydır var kasılmalar. Bu ara iyice arttı, özellikle akşamları. Braxton hicks denilen yalancı kasılmalar olarak yorumlanıyor nette. Bol su&istirahat ile geçer diyor. Ben suyu çok içiyorum, Mg da alıyorum ama hafiflemiyor:107: Haftaya doktoruna danış, içini rahatlatacaktır.
iyi geceler kızlar,
ben bu hafta yasadıklarımı yazayım yazayım diyorum zaman bulamıyorum.
bu hafta çapa da kalp konseyine gittim. ortamdan kısaca bahsedeyim, 25 m2 kadar bir salon, kayıtlar bu salona bakan bir gisede yapılıyor, 4 duvarına da sandalyeler dizilmiş. yaklaşık her yaştan, 30 hamile kadın, 30 baba, anneler oturuyor babalar ayakta. havalandırma yok. odada bulunan tum hamilelerin bebeklerinde ciddi olabilecek problem saptanmış ve bir kez de konseyde kontrole çağrılmışlar. ortam havasız olduğu kadar kasvetli, huzunle dolu... annelerin kimi durmadan dua okuyor, kimisi eşinin eline sımsıkı yapışmış guç alıyor, kimisi benim gibi bayılmadan çıkarmıyım burdan diye düşünüyor. hepsinin gözleri buğulu.
adım çok çabuk söylendi, 1 saattir oradaydık zaten ama yine de bakleriz diye duşunmuştum.koşarak salona açılan camlı kapıdan içeri daldım, arkamdan gelen eşimi hemşire durdurdu "yalnızca ölçüm yapılacak". kucuk holden bir başka odaya girdim. loş oda ultrason aleti ve sedye yanında. uzanın dediler. uzanıp yaydım göbeğimi. içeri bir anda 4 adam daldı. adam diyorum siviller yani dr olduklarını tavırlarından çıkarabilirsiniz. içlerinden biri "ben alıyım ölçüleri uroloji hastası değilmi" diyerek orturdu. telaşlı beyaz önlüklü genç kadın "hayır kalp sorunu" dedi. adam suratıma bile bakmadan karnıma dayadı aleti. "23 hafta 6 gunluk" falan diye sayıklarken ben "tamam diyabet hastasısınız değilmi" dedi. hayır dedim, ozaman aile de var dedi. "ne oldu" dedim "bebek iri" dedi.ben sindirmeye çalışırken o başka bir hasta ile ilgili bir kaç cumle daha kurdu, beni kaldırıp odadan çıkardılar.
karşıdaki kapı açılmıştı. özel muaynede detaylı ultrasonumu yapan prof da orda. içeri girin dediler. girdim uzanın uzandım. o sıra bebek 24 haftada uyumlu dendi. duktus venesos agenisizi... ultrasonda kalp yetmezliği olup olmadığına bakılıyor odada 10 kişi var rahat, 4-5 dr 1-2 hemşire bir de biz. 1-2 dakika sonra, profun yanındaki kadın dr söylenenlere tamam tamam derken birden fenaşlaştı hop, "kaldırın hastayı sedyeden" doğrulup kalktım arkama döndüm ki dr yatırıp tansiyonunu ölçüyorlar. şaskın şaskın odadan çıkarıldık. "bekleyin" dediler, prof geldi. "kalp iyi şimdilik bebek buyumuş, yetmezlik görülmüyor ama amino yaptırın" dedi-tekrar- "harmony yaptırdık" dedim, "aminonun yerini tutmaz. kesin sonuç amino da" dedi. sonra "aslında harmony iyi çıkarsa çok iyi olur" falan diyerek kafamızı karıştırıp 3 hafta sonra tekrar gelmemizi söyleyip bizi dırşarı çıkardı.
tekrar bekleme salonuna döndük. gözlerin hepsi ustumuzde. hamilelerin o kırık çaresiz korkmuş bakışlarıyla karşılaşınca "herkes inşallah sağlıkla bebeklerine kavuşur, çok geçmiş olsun" sözleri dudaklarımdan döküldü. 1-2 kişi amin dedi, kimisi duşunce bulutlarından söylediklerimi duyamadı...
salondan çıkar çıkmaz merdivenlerde ağlamaya başladım. öyle bir elektrik yuklenmişim ki sanki ışıklar çıkacak parmaklarımdan, gerginlikten dizlerim kırılmıyor merdivende. eşim "neden ağlıyorsun bak sağlıklı bebek" dedi. bu mırıltılarından seçtiğim ilk cumle oldu öyle kendime kapanmışım ki.
düşüncelerimi duyduklarımı topladım; evet bebek iyi, kalp sorunu zaten net, kromozom bozuklukları ile bağlantısı olduğu konusunda prof net. 3 hafta sonra yetmezlikle ilgili kontrol yapılacak. dunle bugun arasındaki tek fark bebeğimin bir hafta daha buyumuş sağlıklı olduğunu bir suru laf kalabalığı arasından çıkardım.
3 hafta sonrası için umutla, geri dönüşe geçtik. yolda harmony test sonuçlarını öğrenmek için telefona sarıldım. 27 aralık-8 ocak arası bekliyorduk, bu hafta dna yeterli çıkarsa sonuç gelir diye hesaplıyordum. telefonu sonunda dusurdum. adımı verdim. 1 dk sonra sonucunuz çıktı ama dr bilgi versin dedi bayan. elbette ben "iyimi onu söyleyin" diyorum o ısrarla "dr yorumlasın" diyor. saskınlıkla kapadım. hemen dr aradım. ben size döneyim uygun değilim cumesinin üstüne geçen yaklaşık 45 dk 45 gun gibi geçti. bu arada eve geldim, koltuktamı diken üzerindemiğim belli değil, kalbimin sesini duyuyorum sanki.sonunda telefonu çaldı. doktorum önce sabah ki kontrolü sordu, hızla söyledim durumu, sonra testin sonuçlerının iyi olduğunu bebekte kromozom 21-13-18 bozukluğu olmadığının %99.99 saptandığını söyledi. derin bir ohhhh. kritik sorum derhal "peki amino yaptırmalımıyım" " bence artık gerek yok mutlu hanım" bir sessiz oh daha. teli kapattım. kafamı toplayıp fehmi yazıcıoğluna ulaştım sonuçlar onda da var. o da "t21-18-13 için endişelenmemim artık gerekmediğini", amaaaaa "bazı aminonun saptaya bildiği ama bu testin yakalayamadığı anamoliler için birşey söyleyemeyeceğini ekledi". ben pozitif seyleri öne negatifleri arkaya alıp, sakinleştim. eşimi arayıp söylenenleri anlattım. çok mutlu olmuş hiç belli etmemişti endişesini, çikolata falan dağıtmış, rahatlamış, "hayır yapalım kendi butçemizce" dedi. olur dedim.
çarşambamız böyle kapandı. bugun profla konuştum, sonuçlar değerlendirmesi için o "amino sentezin hala gerekli olduğunu söyleyerek cumamı tekrar grinin tonlarına boyadı...
Sabırsızlıkla pazartesiyi bekliyorum canım.
Çok sağol.
İnşallah seninde ağrıların geçer.
Cidden zor bir döneme giriyoruz.
Valla kendimi tanıyamadım bir kaç gündür =)
Canım çok ama çok geçmiş olsun.
Dün okuduğumda kafam çok dağınıktı aslında pek anlayamadım yazdıklarını.
Ama çok zorlu günler geçirmişsin.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Sakın sıkma canını olur mu?
İnşallah Allahın izniyle güzel sonuçlar alacaksın.
Ben buna inanıyorum.
merhaba kızlar nasılsınız ben baya baya toparlandım bu hastalık dinlenmek ile geçiyomuş onu anladımdün doktor kontrolümüz vardı bebeşimin kilosu 1400 grm (MAŞALLAH) boyunda da sanırım bi yanlışlık oldu yada doğru tam anlamadım doktor uzun boylu olacak dedi ve 50 cm dedi ( Anne,Amca Babaanne hariç) dayı teyze anneanne dedler hala o bu şu hepsinin maşallahı var 1,90larda boylar kimi doğru demiştir diyo doktor kimi imkansız diyo benimde kafam karıştı bi dahaki kontrolde kendi doktoruma tekrar sorucam gerçek boyunu fakat uzun ve kilolu olduğu kesin ama kızımın maşallahı olduğu için doktor teyzesi bu ayın sonunda beni izne ayırcak sanırım hayırlısı bakalım bu kadar bizden
canım çok teşekkür ederimPınarcım seni ve tipini çok beğendim nedense :) Giydiklerimde hoşuma gittine güzel modern anne tipi, ben hamile kalınca kendimi yaşlanmış hissediyorum nedense ama seni böyle görünce içim açıldı
sağol tatlımGÜZEL ANNİŞLER GÜNAYDIN HEPİNİZE BEN BUGÜN BIRAZ DAHA IYIYIM SUAN İŞTEYIM KAHVALTIMI YAPTIM ŞİMDİ CEVİZLE HURMA YIYORUMSİZLER NASILSINIZ ŞİMDİ BENDE GÖBİŞİMİ KOYACAĞIM KISKANDIM VALLA
MAŞALLAH COK TATLI OLMUŞSUN CANIM
HAKLISIN CANIM HEP BIZI HEVESLENDIRIYORLAR ONDAN SONRA FIS CIKIYORBENDE 32 ÇALIŞABILIR KAĞIT ALACAĞIM SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIM
COK ŞEKER OLMUŞSUN CANIM
maşallah
maşallah canım gayet iyi takmakızlar bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğim 950 gr boyu 29 cm geldi. dr.um bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür. banada magnezyum yazdı. kızlar yaa oğluşumun boyu kısa gibi geldi banaonu taktım biraz şimdi :105:
kizlar dua edin kasilmalarim basladi.dr hastaneye yatirdi....
canım çok geçmiş olsun dualarımız seninle inşallah bebişin bekler ve zamanında doğar.kızlar dualariniz icin allah hepinizdn razi olsun . once like bildireyim berbat bir gece gecirdik.ama simdi iyiyiz.gece sancilsr tavan yalti.yogun bakim hazirlandi.kuvez falan geldi.dogunhanye cikarilmak istendim sancilsr kesilmedi vs vs..ama sonra gecti cok şükür. tekrar odamizdayiz..simdi sanci falan yok gibi.oglumda iyi görünüyor.
biliyorum sizleri uzdum.ama inanin dertlesmek dua almak icin.Hakkinizi helal edin.
birde kasilmasanci.nasil diye.soranlar olmus.bizde bebek sadece bir tarafa toplanio orasi kocaman tas yutmus gibi oluyor ayni andada sanki eliniz ayaginiz uyudunca dokunursunuzda acir ya oyle bir etkiyle kendiligginden dokunuluyormus gibi acıyor. drumun demesi sertlik baski sanci hissedersen haber ver diyo.bebis ultrasonda biseyi yok görülebiliyor.hatta beni ilk ultrasona aldilar.sonrada nstye.ultrasonda gayet iyi diyen drum verdigi tepki aynen ohaa bune sanci diyerek yukarı zor yetistirdi.bebis henuz kucuk oldugu icin 4/ 5 cnm aciklik oldugunda olusan agri siddetini bile böyle kasilma gibi hissediyormusum..kasilmayi hissetme me gibi sansiniz yok kizlar.korkmayin.iciniz bile husursuz oluyor. ben hep sorardim nasil.die..bebis toplanip icim uyusuyo gibi olunca ve gecmeyince anladim...dilerim hic biriniz 36 haftadan once yasamayin canlsrim.biz hala hastsnedeyiz.ins en azindan 7 yi tamamlariz.dua edin ltfen
kizlar yazdiklarinizi okudum kendinzde de kasilmalari fark etmissiniz korkmaa yin siklasmadikca ve cok artmadikcca korkmayjn dio drlar..biz bu gece sancilandik.makineye iki kere baglandik ama sancinn siddeti cok degil.ins bjtecek.
anc a k sekerimiz tavan yapti.dort tane insilun oldu artık
bebisim ii olsunda kalbi durmasinda raziyim hersye.dualrim hepimiz ins.
esmer bunltma kendini sikilasmadan korkma emi..
tarifini verirmisin ben daha önce hiç denemedim
bayağı bildiğin diyet listesi verdi bana canım kızartmalar tatlılar beyaz ekmek pirinç makarna patates börek kek pasta vs bunlar yasak
canım ben diyetisyene gitmedim diyet ve sporla ayarlamaya çalışıyorum...şeker ölçüm cihazı al önce kendine eczaneden.
sabah 8 de açlık ve her yemekten 1 saat sonra tokluk şekerini ölç...inşallah iğneye gerek kalmadan çözülür cnm.
canım benim Allah korusun kuzunu inşallah dayanıryavrun az daha..güvenli ellerdesin inş düzelicek her şey.
inşallah düşer canım mrak etme benimde oldukça yüksek çıkmıştı diyet ve yürüyüşle öyle yüksek çıkmıyo..
dahiliye uzmanı bana arada bir yükselebilir o bebeğe zarar vermez ancak sürekli yükseklik zarar dedi...
1.saat tokluk şeker sınırı 140 biz onu 150 ye çekeriz gebelik şekerinde dedi ama daha yukarı çıkmasın dedi...
kızlar dun benım açlık 112 tokluk 228.9 cıkmıstı bugun dahılıleyeye gıttım açlık 96 kusur tokluk 113 cıktı ama sabah tan dıyet kahvaltısı yapmıştım hemen onlemımı aldım tabı ama dr seker cıhazı yazdı aldım 15 gun olcecegım haftanın uc gunu günde dört kez dıyetısyenlede gorus dedı ama gıtmedım ben yapmam gerekenlerı bılıyorum nettede var bırsuru hamıle yazmış hep aynı lısteler
diyetisyene de gittim diyetle beraber insülin verdi pazara kadar vurulcam pazar günü ölçüm yapıcam pazartesi dahiliyeciyi arıcam ona göre çıkan sonuca göre hareket edicez
:107:kız bisürü hamiş var burda...canım çekti şimdiafiyet bal şeker olsun canım.yarasın bebişe
kizlar yazdiklarinizi okudum kendinzde de kasilmalari fark etmissiniz korkmaa yin siklasmadikca ve cok artmadikcca korkmayjn dio drlar..biz bu gece sancilandik.makineye iki kere baglandik ama sancinn siddeti cok degil.ins bjtecek.
Maşallah bebişine.benimde pazartesi günü kontrolüm vardı..Kilosuna 1480 dedi.Bacak boyuna inanamadım 3 kere ölçtüm 31 cm dedi.
Normalde 32.haftada bu boyutta oluyomuş bacak boyu.Ama baştan ayağa boyunu söylemedi, bende unuttum sormadım
Oğlumda biraz iri bi bebekti o yüzden normal doğum yaparsın büyük ihtimalle dedi..
Bu arada eşim 1.92 ben 1.76 yım..Kızımda uzun boylu olacak sanırım: )
Sabırsızlıkla pazartesiyi bekliyorum canım.
Çok sağol.
İnşallah seninde ağrıların geçer.
Cidden zor bir döneme giriyoruz.
Valla kendimi tanıyamadım bir kaç gündür =)[/B]
dun sekerımı ogrendım ve tatlılara veda ettım kı ben tatlısız pastasız asla duramazdımama bebegım herseyden onemlı tabıkı sana afıyet olsun canım
bana 15 gun dıyet düşmezse ınsulun dedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?