2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
doğru söylüyorsun....en yakının eşin ve en çok onun yardım etmesi lazımken...bizimki hiç oralı olmaz...pazar sabahı kahvaltı hazırladım..salonda yiyelim dedi...önceden olsa ben götürüdüm büyük tepsiye koyup ...bekledim gelmediii...diyorum ki kendi kendime hem içeri kahvaltı istiyorsun hemde bu kadın bu tepsiyi nasıl taşıyacak diye düşünmüyorsun...sonra mutfağa çağırdım hayatım şunu salona götürür müsün dedim..'' nihayet bebeğini ve kendini düşünmeye başladın'' dedi bana...bee adam söylemeden aklına gelmiyor mu...gelmiyor gerçekten..illa söylemek lazım yoksa kimse seni düşünmüyor...düşünmeyi bile akıl etmiyor...belki bizde başkalarına karşı böyleyizdir bilemiyorum...

ağlayacam nerdeyse aynen beni anlatmışsın.. ilkindede aynıydı.. ya .. eltim dinlensin diye haftasonları bize gelirlerdi.. sanki ben çalışmıyorum ki ozaman haftasonları dersanede çalışıyorum... ya çok afedersin ite dönerdim 8 aylık hamileyim akşamın 6.buçuğunda eve gelmişim bulaşıklar bile öyle duruyor yemek zaten yok benim yapmam bekleniyor.. ağlaya ağlaya yapar sonra girip yatardım ağrı sızıdan.. ayaklarım ellerim davul olurdu.. lohusalığımda da kayınvalidem kalacak diye aman ayıp olmasın dedi ve kalmadı annemler.. sonra ne mi oldu dikişlerim açıldı.. hazır gelen yemeği sofraya koymadı kadın çünkü canı değerli.. çünkü eline tövbe kuran alıp başköşeye kurulup oturuyor.. yatağı yerde.. ha sadece bana değil eltimede aynısını yaptı.. kadın 9 ay hem işe gitti hem ev işi yaptı sonra doğumdan geldiğinde bi gittim ki kayınvalidem yatıyor bu bulaşık makinasını boşaltıyor ağlaya ağlaya..
biz böle.. kendimizi hiç düşünmüyoruz... aman kaldırırım bu yüküde.. ama insanlar kendilerine bakıyorlar canım.. şimdi nazlasam kendimi.. bilmiyorum ama cumartesi sabahı.. misafir gelecekya .. misafirde eltim kaynım.. çocuklar.. kayınvalidem biz kalmaya gidiyoruz sizde cumartesi yemeğe gelin demiş..
sabah kalktım ben kahvaltıyı hazırlayana kadar sende yemekleri yap dedim.. çünkü gücüm yok valla yok.. kuzu kuzu yaptı.. eşimede verdim süpürgeyi.. ama yok yinede yoruluyorum.. doğum içinde anneme dedim eğer gelmeyeceksen bakmayacaksan hiç gelme.. çünkü ben alışmışım kendimi ortaya atmaya ben hallederim demeye.. yapmayım diyorum yine yapıyorum kimsede anlamıyor..

Canım aklında kalmasın bence git şimdiden merak ediyorsan.Benimde cumartesi günü kontrolüm var şimdiden içim içime sığmıyor.şeker yüklemesi içinde gittiğin zaman doktor yönlendirir ona göre gidersin tekrardan.tani yaşadığın yer ile hastane arası ne kadarlık bir süre içerisinde bilemiyorum.Geride olmasına bakma bende geçen hafta detaylı yaptırdım bi bölgesini ölçüyor sata uygun çıkıyor bir bölgesini ölçüyor 1 hafta ileride çıkıyor.Bu çok değişkenlik gösteren bi durum.3-4 hafta oynamadığı sürece doktorlar endişelenmek gerektiğini söylüyor.Bebişin iyidir annesi üzme onuda kendinide:)

Merhaba kızlar.Bugün doktora gittim.Paşamı gördüm çok mutlu oldum.1 ayda bu kadar büyür mü ya? Nasıl güzelleşmiş nasıl tombişleşmiş maşallah. Boyu 38 cm. kilosu 1.406 gr. Doktorum hayran kaldı oğluma.Çok tatlı bi oğlun olcak baksana dedi. ağzını açıp kapatıyodu sürekli.Heralde emme fonksiyonunu geliştiriyo oğluşum.Şubatın 7.de tekrar gidicem.32 haftalık oluyorum o zamana raporumu vericek.Benden haberler böyle kızlar.

hamilelikte böyleyse bu insanlar normal zamanda nasıllardır kim bilir...hani hamilellikte konuşacak bir şey yok diyorsun ...yahu her şey ortada işte kadının karnı burnunda... 7 kat yabancı halinden anlıyor da en yakınım dediklerin hiç oralı değiller...hayatın her alanında ne istediğini söyleyeceksin...her istediğini 6 yaşında bir çocuğa anlatır gibi anlatacaksın...

yarın kontrolüm var bebeğim ne kadar oldu nasıl çok merak ediyorum umarım güzel haberlerle geliriz :)

doğum hikesi anlatmak harika birşey... erkeklerde askerlik biz de doğum. dost sohbetlerinde ilk başlarda eşim anlatıyordu herkese doğum hikayemizi, gulerek dinliyordum. bir iki saka yapınca azıcık kızdı, artık sesini çıkarmıyor.

15 mayıs 2010
34. hafta girdikten sonra ctesi kontrole gittik. dr. "bebek çok sağlıklı(yaklaşık 3 hafta önden gidiyor) alttan kontrolu 2 hafta sonra yaparız" dedi. "yuruyuşlere başla".
annem yanımdaydı doğuma hazırlık için 2 gunluğune ç.kaleye gitmesi gerekti. pzar sabahı onu yolcu edip eve döndük. anarmol istahlıydım o gun. yedim içtim. koltuga yayıldım saatler gece 12 olduğunda tv karşısında uyuklamaya başladım. eşim yatak odasına götürdü yattık. uyuyamıyorum bu sefer. sürekli çişim var sanki. gidiyorum geliyorum uyuyamıyorum. sonra ağrı başladı. sonra ağrının duzenli olduğunu fark ettim. eşim yat debelendiğin için oluyor diyor. "saat tutalım" dedim "bir gariplik var". saat tutunca ağrıların 5 dk bir geldiğini gördük o kadar mukemmel ki, tam 5 dk ara. saat 01.00, dr aradım hastaneye gidin dedi. hiçbirşeyim hazır değil. yeni alınmış yıkanmamış kıyafetleri, bebek eşyalrı konmuş çantaya tıkıp uola koyulduk. 20-25 dk sonra hastanedeydik. odaya çıktık. ebe açıklığa baktı. 8 cm. ama bayaaaaa koptum ağrılar çok sıklaştı. bağırıp çağırıyorum. dr. geldi. ben epudural istedim çok geç dendi. 7 cm önce olmalıymış. sürekli wc ye gitmek istiyorum buyuk tuvaletim var sanki. wc de oturmak istiyorum. çıkınca dr sanırım ıkınıyorsun dedi tekrar kontrol etti açıklık 10 cm 1 saat falan geçti sanırım bu arada hastanede. ama tam hatırlayamıyorum. biranda herkes alarma geçti. beni sedyeye yatırdılar dr sakın ıkınma diyor, asansördeyiz eşim "ben girmem doğuma" derken birden elime yapışmış sakin ol atlatıcaz diye sayıklıyor, 3 kat indip doğumhaneye geçtik. masaya çıktım. eşim ve dr yardımı ile.

tam burda gördüğüm bir ruyayı anlatmalıyım. 1-2 hafta önce ilginç bir ruya gördüm öyle nettiki herşey. ilginç karanlık bir apartman boşluğunda dolaşırken çok yaşlı bir kadınla karşılaşıyorum. oldukça loş her yer. o kadar yaşlı ki iki büklüm bembeyaz saçları var. yardım ediyorum evine girmesine o da bana dönüp "canım benim, uzulme sakın ama uç vakit sonra öleceksin. kolay olacak. ama yapacak birşey yok" bayaaa gergin kalktım sabah, hemen anneme anlattım," annem gayet sakin doğumu söylüyor" dedi. "ölüm değil doğum kolay olacak ve 3 avaz da doğacak bebek". tabi tabi dedim anneme öyledir.

doğum masasına dönelim. ölüyorum sanki acıdan. böyle adet sancısı gibi değil de bel ağrısı gibi bir ağrım var. biri gerçekten kemiklerimi ayırıryor gibi. masaya cıktım. dr ağrılarla beraber ıkınıyoruz dedi. 1. de bebek ilerlemedi sanırım ebe karnımın ustunde, o kadar ufak tefekki belki 150ve 40 kilo (ben 173 ve 116 kg ). dirseği ile usten basıyor. 2. ıkınma. okadar zorluyorum kendimi. sanki saatler geçiyor. yapamayacağım dedim. dr. bitiyor dayan haydi tum gucunle değince canlandım. 3. ıkınma da 10 kaplan gucumle ıttım bebeği. veeeee gerçekten doğdu. anında ağlamaya başladı. mor kırmızı kucuk sinirli tum vucudu yay gibi gerinmişti. yanağıma koydular. "iyimi bebeğim- erken geldi herşey o kadar hızlı oldu- sağlığı yerinde mi" diyorum "iyi" diyor dr. ebe bebeği kontroller için alırken eşime onu bırakmamasını söyledim. benim d.hanede işim 40-45 dk surdu sanki. bebeğin doğum saati 3.45 olarak yazıldı. benim odaya çıkmam 4.30 buldu sanırım.
işte kısaca hikayem(3 sayfa yazarım gerçekten)...

ama şunu eklemeliğim ağrılar dayanılmaz değildi, epidural alsaydım herşey daha acısız olabilirdi. o yuzden korkutmak istemem kimseyi.
belli bir sure sonuçta. 3 adet dikişim oldu. bu sezeryanla kıyaslanamaz bile.

aynı zamanda gerçekçi de olmak lazım. ağrılar öldürmese de ciddi aağrılar.
bebeğim erken geldi. kafası 32 cm,boyu 48, kilosu 2800du. ortalama 40 haftalık bir bebek 3500, 36 cm kafa, 50-53 cm boy olarak doğuyor. ben iri bir kadınım bu bebek boyutlarına göre. o yuzden sağlıkla surecimizi tamamlarsak bizi nasıl bir sureç bekliyor bir doğum yapmama rağmen bilemiyorum...

ben sağlığı elveren her anne ve bebeğin normal doğum yapabileceğini düşünüyorum. belirsizlikler korkutucu kesinlikle, ama sezeryan gerçek açık bir ameliyat bence o da oldukça korkutucu...

herkesin, sağlıklı bir hamilelik geçirmesini ve gönlünden geçen doğumu yapmasını, bebeğine sağlıkla kavuşmasını dilerim.

ayyy cok hoşsun valla bende subat ortası yada sonunda hazırlarım hastane cantamızı daha ne eşalrı yıkandı nede mobılya geldı helal sana valla kocan doğru söylemiş saka bır yana bende öyle olurum herhalde

canım benım geçmezse doktora gıt kanla ılgılı bır sıkıntı olabılır ihmal etme

canım hayırlı olsun güzel günlerde kullasın bebişin

bende hiç begenmedım ınsallah düzeltirler berbat bırsey olmuş

en doğrusunu yapmissin. benim oğlanı kaldır indir 17 kg, baktım eşimde tık yok. alırmısn edermisin sen oğlanı derken yavaş yavaş sen ellemeye başladı. erkeklere kesin söylemek gerekiyor. kötü niyetten değil çoğu zaman dusunemiyorlar.

ama kadın ve anneler daha fena. bir sürü anneden "oooooo doğumdan önceki gun camları sildim evin bahar temizliğini yaptım, börek açtım evin alışverişini yaptım gece de evde doğum yaptım" sözlerini duyacaksınız. "buyrun sizi y.y. doğuranı ilan ediyorum" bu da benim içimden yorumum. o yuzden acımıyorlar hiç ben yaptım sen de yap.

harpokuluna girmek için 3 hafta deniz harpte kalmıştım. herkes bir kucuk sınıfa eziyet edebiliyor. siviliz ya soruyorum "yahu neden yapıyorsunuz, 1 sene önce size de yapıldı" diye," işin içine girince anlarsın, ben çektim onlarda çeksin psikolojisi değişmiyor."
hamilelik, doğum, bebeğin ilk 2 senesi boyle. ben daha çok ağrı çektim, daha uykusuz kaldım, daha çok zorlandım... her anne en iyi anne orası Allahın emri...

yarın kontrolüm var bebeğim ne kadar oldu nasıl çok merak ediyorum umarım güzel haberlerle geliriz :)
inşallah canım ...

hadi hayırlısı bakalım...bebeğine maşşallah

doğum hikesi anlatmak harika birşey... .
bebeğin doğduğu bölümde gözlerimden yaş geldi...inşallah bizde o anı yaşarız hayırlısıyla...Allah bu bebeğini de sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin...analı babalı büyütsün ...

hiçkimse anlamaz. ctesi azıcık yorulursan eşine "ben fenalaştım uzanıyorm" de, git uzan yatağına, gelen giden olursa da 1-2 saat dinleneğim sancım var de. hiç uzatma bile. azıcık anlasınlar. hiç kimse umursamaz ve sallamaz sen kendini ve bebeğini önemsemezsen kimse seni önemsemez değer vermez, kendi kanın bile olsa. benim ablama da abimin bebeklerine de annem baktı. ben istemedim hiç bebeğime 24 saat değil 3 saat bakmışlığı yoktur yalnız dusun.(ben bakarım o yorulmasın diye diye)

canim yuruyus sekeri en fazla durusen aktivitedir.. diyetin yanina yarim saat hergun yuruyus ekle goreceksin benim artik sabahlari 87-90 arasi cikiyor 1 saat sonra olcumde biraz yuksek cikiyor ama 150 yi gecmemesine ozen gosteriyorum

bana dr sabah ac karna ogle ve aksamda yemekten hemen önce ölç bırde gece 10 da ölc dedı bugun oglen yemekten once olctum 93 cıktı sabah ac 101 cıktı

bana dr sabah ac karna ogle ve aksamda yemekten hemen önce ölç bırde gece 10 da ölc dedı bugun oglen yemekten once olctum 93 cıktı sabah ac 101 cıktı

peki tokluguna neden bektirmiyor :26:
asil onemli olan o yani yemekten 1 saat sonra olctugun onemli sen ona da bak bence :26:

bılmıyorumkı dört kere bu saatlerde olc dedı bıde trombosıt mıdır nedır o degerımde 143 bıne dusmus onuda takıp edıcem dedı kadındogumcum 150-500 bın olması gerekıyormus onunda sanırım

Esmer e şaka yaptım canını sıkmasın diye...hala bir şey yazmadı saat 4 e geliyor... Ne yaptı acaba çoktan muayene olmuştur...

bılmıyorumkı dört kere bu saatlerde olc dedı bıde trombosıt mıdır nedır o degerımde 143 bıne dusmus onuda takıp edıcem dedı kadındogumcum 150-500 bın olması gerekıyormus onunda sanırım
aman ihmal etme ölçümlerini özellikle trombositini... Ablamın her sonucunda açık açık düştüğü görülüyor ama hiç bir doktor dikkat etmemiş sıfırlanana kadar..ablamda yüksek tansiyon da vardı...stres sıkıntı yapma kendine....üzüntü her şeyi tetikliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…