bende onu çok merak ediyorum beni bebiş de hep bir hafta önden gidiyor ^3 doktora göründüm 3 ü de 1 hafta önde dedi .acaba 1 hafta önce mi doğar :)
süt gelmesi psikolojikmiş...beyinde süt yapılmasını emir veren bir merkez varmış...yani bir kadından süt gelebilmesi için illa hamile olmasına gerek yokmuş...bebeğini kucağına aldığında foşur foşur sütün gelir inşallah...
hcg değeri belli bi değere ulaşınca kal patışı duyuluyo diye biliyorum bende, ben 7.haftada duymuştum ama hcg 13 binlere dayanmıştı, gerekirse vajinal muayene olursun
benimde 10 günlük ileride. doktora sordum bebek nezaman gelmek isterse ozaman gelir. şimdiden bunu düşünme dedi. adet tarihini baz alacağız biz 39 40 haftayı beklemeye çalışacağız bu işler evdeki hesaba uymuyor dedi. 1 hafta önce doğmuyor bebeğin normal şartlarda canım. sadece iri oluyor biraz.
Arkadaşlar çok şükür gerçekten tamam hamileyiz bebeklerimizi bekliyoruz ama insan birçok açıdan da sınandığı için hiç de kolay değil gerçekten ...Yada bana mı öylesi rastladı onu da bilemiyorum ...Tam diyorum kafama hiçbir şey takmıycam bebeğime odaklanıp onu bekliycem birşeyler çıkıyor ...
Şöyle söyleyeyim ben anneme çok düşkünüm çünkü erken yaşta babamı kaybettim ...Ama annem İstanbulda ben kayserideyim ...Eşimle Üniversitede tanıştık (7 yıllık tanışma) ve Kayseride düzen kurmaktan başka şansımız yoktu çünkü ben daha atanamamıştım. Sadece eşim çalışıyordu o da kayseride...
Annem ablamla beraber İstanbulda kaldı ...Annem de bana çok düşkündür çünkü ablam erken evlendiği için biz her şeye beraber göğüs gerdik ...
Çok fazla uzatmayayım.Şimdi annem hasta ve bu beni çok üzüyor .Çünkü benim hayatta en korktuğum şeydir anneme bir şey olacağı korkusu...Hasta derken bana tam söylemiyorlar ama ilerlemiş zatüree gibi aylardır öksürüyor ...Ciğer filmleri çekildi neler neler yaptı doktorlar .Ve ben onun yanında değilim ...
Dün aradım hastahanedeydiler...Ablam evdeyiz dedi ısrarla ama ben anladım .
Offffffff çok zor bir durum hayatımda hiç bu kadar iki arada kaldığım bir zaman olmadı ...Allah beterinden saklasın ama şimdi diyorum uçağa binsem gitsem İstanbul'a bebeğimi düşünüyorum ya ona daha fazla zarar verirsem daha çok üzülürsem diye ...
Bilmiyorum gitmeliyi miyim İstanbula ...Progestan alıyorum bir yandan kanamam yok ama doktor veriyor ağrılarım oluyor diye ...
Öyle zor bir şey ki ...
Ağlarken bile suçluluk duyuyorum bebeğim içeride hissediyor biliyorum ...
İçimi döktüm buraya biraz doldum çünküKusura bakmayın olur mu ...
Uçağa atlayıp gitmek geliyor içimden ama sonra ya daha fazla üzülür de üzersem bebeği diye sanki ayağıma taş bağlayıp denize atılmışım gibi öylece kalakaldım
Arkadaşlar çok şükür gerçekten tamam hamileyiz bebeklerimizi bekliyoruz ama insan birçok açıdan da sınandığı için hiç de kolay değil gerçekten ...Yada bana mı öylesi rastladı onu da bilemiyorum ...Tam diyorum kafama hiçbir şey takmıycam bebeğime odaklanıp onu bekliycem birşeyler çıkıyor ...
Şöyle söyleyeyim ben anneme çok düşkünüm çünkü erken yaşta babamı kaybettim ...Ama annem İstanbulda ben kayserideyim ...Eşimle Üniversitede tanıştık (7 yıllık tanışma) ve Kayseride düzen kurmaktan başka şansımız yoktu çünkü ben daha atanamamıştım. Sadece eşim çalışıyordu o da kayseride...
Annem ablamla beraber İstanbulda kaldı ...Annem de bana çok düşkündür çünkü ablam erken evlendiği için biz her şeye beraber göğüs gerdik ...
Çok fazla uzatmayayım.Şimdi annem hasta ve bu beni çok üzüyor .Çünkü benim hayatta en korktuğum şeydir anneme bir şey olacağı korkusu...Hasta derken bana tam söylemiyorlar ama ilerlemiş zatüree gibi aylardır öksürüyor ...Ciğer filmleri çekildi neler neler yaptı doktorlar .Ve ben onun yanında değilim ...
Offffffff çok zor bir durum hayatımda hiç bu kadar iki arada kaldığım bir zaman olmadı ...Allah beterinden saklasın ama şimdi diyorum uçağa binsem gitsem İstanbul'a bebeğimi düşünüyorum ya ona daha fazla zarar verirsem daha çok üzülürsem diye ...
Bilmiyorum gitmeliyi miyim İstanbula ...Progestan alıyorum bir yandan kanamam yok ama doktor veriyor ağrılarım oluyor diye ...
Öyle zor bir şey ki ...
Uçağa atlayıp gitmek geliyor içimden ama sonra ya daha fazla üzülür de üzersem bebeği diye sanki ayağıma taş bağlayıp denize atılmışım gibi öylece kalakaldım
çok geçmiş olsun arkadaşına...doğru bebeğin anne karnında durduğu her saniye bile çok değerli...allah yardımcısı olsun...Yok canım, onda plasenta previa major vardı. Kanama bekleniyordu zaten. Şimdi hastanede yatıyor, surfaktan başlandı. Bebeği mümkün olduğunca içeride tutmaya çalışacaklar bakalım. Evde olması tehlikeli çünkü kanama durumunda kan kaybından ölüm riski var, rabbim yardımcısı olsun.
Ben de yeni tanıştım ev sahibi ile. Biraz patavatsız bir hanım. Diyor "maşallah bizim ev bereketli kim taşınsa hamile kalıyor"Keramet bizde değil evde imiş meğer
Öyle zor bir şey ki ...
Çok geçmiş olsun canım, rabbimden acil şifalar diliyorum. Seyahat engelin yoksa bence de git. En azından kendi gözünle görürsün, tedavi sürecini izlersin. Hiç olmadı görüntülü konuşun en kısa zamanda. İnsanlar telefonda yalan söyleyebilir ama kamera karşısında gerçekten söylediği gibi iyi mi değil mi anlarsın.
Canım çok üzüldüm annen için dua edicem inşallah sağlığına kavuşur en kısa zamanda. Doktoruna danış tehlike görmezse böyle yıpratma kendini git bir gör anneni istersen. Bende senin gibi ailemi istanbulda bırakıp iş mevzularından ankara ya yerleşmek zorunda kaldım o kadar iyi anlıyorum ki seni
maşallah,inşallah senin doğum hikayeni okuycaz 2 aya
Öyle zor bir şey ki ...
Evet gerçekten zor yaşayan bilir ...Aslında progestan kullanıyorum kasılmalarım için ama çok büyük bir tehlike olduğunu sanmıyorum.Gidebilirim dediğin gibi ama bu seferde ben annemi gripten yatarken bile görmedim.Ya orada daha fazla üzülüp bebeğime zarar verirsem diye korkuyorum ...
Allah sağlıkla geçirmeyi nasip etsin inşallah şu 3 ayı ...Sevdiklerimizin acısıyla sınamasın bizi inşallah
evlat başkada torun bambaşka der annem...yavrumun yavrusu...çok heyecanlı belliki...allah hep böyle güzel heyecanlar yaşatsın hepinize...Mesajını okuyunca annem geldi aklıma. Hanım benden kat be kat heyecanlı. Geçen mevzu oldu, bana "bebekle ilgilenmeme izin vereceksin değil mi?" dedi. Ben de "okuduğum kadarıyla annelik biraz farklı bir duygu imiş, ilk hafta çok kıskanırım sanırım. Ama sonra ilgilenirsin yavaş yavaş" dedim. Sevindirik oldu tabi, "sen uyur ev işini yaparsın ben de bebek ile ilgilenirim" dedi. Ben bebeğin beslenmesini ve anneye bağımlı olacağını hatırlatınca "belli olmaz, bebeği görünce benim de sütüm gelebilir" demez mi:107: "Diyelim ki sütün geldi, ne olacak sen mi emzireksin" dedim, sadece güldüAnneme bir haller oluyor arkadaşlar
inşallah annenle ilgili iyi haberler duyarsın...hamile olduğun için senden saklıyor olabilirler diye düşünmen normal...eğer duyacağın şeyler kötü olsa uçağa binip gidebilirmisin...Arkadaşlar çok şükür gerçekten tamam hamileyiz bebeklerimizi bekliyoruz ama insan birçok açıdan da sınandığı için hiç de kolay değil gerçekten ...Yada bana mı öylesi rastladı onu da bilemiyorum ...Tam diyorum kafama hiçbir şey takmıycam bebeğime odaklanıp onu bekliycem birşeyler çıkıyor ...
valla kısmet canım belkı sızınkıler daha önce gelir
maşallah süpanallah yesınler onun ağzını burnunu bende kızımı cok ozledım yaaa
canım benım cok geçmiş olsun acil şifalar dilerim senı cok ıyı anlıyorum geçen sene bendede oldu 3 4 ay hiç geçmedi sigarada kullanıyordum o zaman yanı bazen boğazımı bıle kesmek ıstedim öksürmekten hıc nefes alamıyordum kolık olmustum resmen sonra sigarayı bıraktım zencefıller ballar pekmezler tükettim sonunda geçti annenede acıl şiflar dılerım tekrar ama gitsen ıyı olur uçakla bırsey olmaz bende anneme cok düşkünüm allahtan annemle aramda 1 sokak var
benimde erken doğum riskim var nstde sancım çıktı 2 gündür karnımda sertleşme ve kasılma oluyordu ben bebek yapıyo sanıyordum ama o kasılmaymışyarın yine dr gitcem sancım çıkarsa hastaneye yatıracak şuansa sancım var bebek daha çok küçük 28. haftadayız
evlat başkada torun bambaşka der annem...yavrumun yavrusu...çok heyecanlı belliki...allah hep böyle güzel heyecanlar yaşatsın hepinize...
inşallah annenle ilgili iyi haberler duyarsın...hamile olduğun için senden saklıyor olabilirler diye düşünmen normal...eğer duyacağın şeyler kötü olsa uçağa binip gidebilirmisin...
ben daha öncede bahsetmiştim ağlama krizleri geçiriyordum...sonrada bebeğimi üzdüğüm için ağlıyordum...insanın elinden bir şey gelmemesi çok kötü bir duygu helede uzakta olmak haa diyince gidememek...kötü birşey olsa yetişememek...evliliğimden bile pişman olacak dereceye gelmiştim..annemi nasıl yalnız bıraktım diye...şimdi ve o zamnda bile hiç bir şey beni teskin edemez...sana karşı böyle rahat konuşuyorum kafana takma falan demiycem çünkü takacaksın,ailen çünkü ...şu durum içinde allah hepimize yardımcı olsun....
ama olacak ne varsa oluyor...buna engel olamazsın...ister yakınında ol ister uzağında
Kuzum benim dün 50lik yüklemem vardı 174 çıktı 100lük olacak perşembe günü, ohoooo ben portakalı 2-3 tane yiyodum akşamları yetmezse üstüne bi bardakta mandalina suyu, bana şöyle bi katkısı oldu hiç hasta olmadım, bu arada ben de Ümit Beye giderim Ankaraya gelince diyodum ama hem muayene ücreti fazla geldi hem de ailem Batıkentte Sincan Koruya gitmek daha mantıklı geldi bide yenidoğan ünitesi varmış sanırım, umarım randevu alabilirim
Evt yeni dogan unitesi balgat koruda da var canim. Ama dr iy arastir umit bey cok idir.
Birde canim biz sigorta yaptirdik marpre sigorta bi cok hastaneyle anlasmalari vsr koruyla da oyle.
8 muayene+ tum kan idrar tahlilleri + dogum + kac gece kalacaksan vs hepsi bize normalde 5000 yi gececekti
Yani oncesini saymıyorum bundan sonrasi sadece 5000 tl...
BU sigortayla 3000 tl veriyoruz..dogumdan so ra da 500 geri aliniyo...hersey 2500 e geliyo cok cok uyguna geliyo yani..
Istersen sende bir arastir.koruya giden kki kisiyiz ikimizde yaptirdik.persembe tum islemler hazir olacsk.
Ilk randevum 24 unde ozaman muayene ucreti vermeyrcegiz baska 8 kez hakkimiz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?