2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

evet ben de beşiği satın alırken aynen senin gibi düşündüm cnm:) ikinci bebek de kullanır sonra karyola alırım diye düşünmüştüm.
normalde ben hep park yatak almayı düşünüyordum daha pratik kullanışlı olur diye ama işte beşik gözüme çok hoş gözüktü.
güle güle yatsın minişler

Dün bir arkadaşım sayesinde gruptan haberdar oldum. Doğum sürecinde buradaki paylaşımlardan çok faydalandığından bahsetti. Ben de hemen katıldım aranıza :) Şu an 30. haftadayım. İsmine henüz karar veremediğimiz bir erkek bebek bekliyoruz. Umarım hepimizin kolay geçer doğumları..

hoşgeldin aramıza cnm

hoşgeldin canım..aynı dertten muzdaribiz..bizim kızımızda 30+6 ama hala ortada isim yok:)amiin inş kolayca doğumlarımızı yaparız

offf valla bızımkı yanımıza gelse ezerız bız o cocugu ıkımızde duzgun yatmıyoruz esımlee :)

bilmiyorum hem kişilik hem alıştırma muhim. benim oğlan bir doğdu 1 sene neredeyse 2 saat blok uyumadım. ama yavaş yavaş duzene girdi. 2 yaş civarı "hadi aşkım iyi geceler" diyip yatırmaya başladım. herkes şok oluyordu uyudumu yani şimdi diye. ben de bir sürü kitap ve blok okudum. akıl akıldan ustundur. deneyimli anneleri es geçmemek lazım. ben seaser (asla bebeği yalnız bırakma) yöntemi, Ferber Yöntemi(ağlatma), hogg (kaldır yatır yöntemi) hepsini okudum inceledim yapanları okudum. kendimce bir yöntem geliştirdim çocuğumun kişiliği doğrultusunda. o yuzden anneleriniz dahil herkezi iyice dinleğip araştırıp yeni yöntemleri de okuyup en doğru yolu bulmak lazım. 1. bebekler de zaten daha fazla hata oluyor.

ben oğlumda 3 ay yanımda beşik için de yatırdım hiç beraber uyumadım. ama çok az uyuduğu için genelde memedeydi. sonra odasına alıp beşiğinde yatırdım. şimdi fazla bağımsız oldu gezilerde zorunda kalırsak beraber uyumaya vay halimize maf ediyor yatanı. iter kakar uyumaz vs... oda da emzirirken minik bir ışık vardı gece lambası. onu da emzirme bitince kapattım baktım uyuyor bir daha ısık koymadım tam karanlıkta uyur mesela. annem laf eder korkuyordur diye daha hiç belirtı görmedim. neyse klişeleri bir kenera atın ama herşeye gözünüzü dimağınızı açın. çok guzel seyler öğreniyor insan örneğin bir bebeğin ter bezleri ilk aylarda ayarlanıyormuş yani sıcakta yatırırsan çok serinde yatırırsan az vucut sıcaklığını ayarlıyormuş. eğer bebeği ust uste giydirirseniz daha çok usuyen ve kolay hastalanan çocuklar oluyorlarmış dun okudum akşam.

bu arada nisa hastanesine giden var mı? ben oraya gidiyorum, doktoruma güveniyorum ama hastane çok yoğun biraz gözüm korkuyor doğumda sıkıntı yaşar mıyım diye..

5 kadar yatması imkansız. 130 cm benim oğlan 3.5 110 civarı yasrıkla falan ayaklar değiyor nerdeyse şimdi geçirsem tamam buyuyenler 180 olsa normal yatak boyu zaten 9 yaşında bu hesapla çocuk 170 olmazsa...

Gunaydin :) kizlar nasilsinizzz? Dun biraz okudum, yazmaya vakit bulamadim ama simdi bol vaktim var. Bugunu okuyup bitircem insallah :) gordugum kadariyla topigimizde problem yok, insallah gozumden kacan olmamistir. Herkesler iyidir

Hosgeldin aramiza, cok gecmis olsun. Yasadiklarin cok zor arkadasim, insallah bebegini saglikla kucagina aldiginda yasadiklarini unutursun.
Kızlar haberlerde amerikadaa yaşayan asyalı bir ailenin kızlarını ilk yağmurla buluşturma die geçen haberi izledim bayıldımmm, sizlerde izleyinn mutlaka
hheee :) bizim evde tv yok, ben de facede gordum o videoyu. Herkes paylasiyo, demek haberlerde bile cikti :) cok gulduk esimle, cok da duygulandim, agladim nedense masallah nasil guzel bi bebisss :)
Masallah bebegine canim. Benim kasiklar hep agriyo, yuruyemiyorum. Bi yatak toplasam saniyorum karnim dusuyo, ama en son kontrolde bebis makat gelisliydi. Donmus gibi de gelmiyo bana ama bilemedim

Tünaydın annişler sorunsuz sıkıntısız bır gün dılerım hepimize

canım benım cok geçmiş olsun rabbım sağlıkla yavruna kucağına versın az kalmış sende rahat ol aramıza hoşgeldın

maşallah kızına sağlıkla gesın tosuncuk
yemiyim bari napim
zeytinde de bisey cikmasa bari :18:

haklisin canim yarin aldirayim insulin de basliyim bir an evvel
insaallah dogumdan sonra gecer ve kullanmak zorunda kalmam :26:

masallah bebise

yeme tatlım zeytınde de tuz fazla yumurta yogurt yesıllık ye az kaldı doğumdan sonra ınsallah hepsi gececek

canım cok guzel bır model sağlıcakla kullansın meleğin

Kizlar kundakla ilgili ben de bi yazi okumustum. Bebekler dogduklarinda genis yatakta yatinca huzursuzlaniyolarmis. Daha kucuk capli yatakta, tulbent filan gibi imce bir bezle hafif kundak yapilarak yatirmak lazimmis. Boyle kendilerini guvende hissediyolarmis. Anne karni gibi olsun diye. Cok sıkı kundak degil ama hafif bi kundak ben de yapcam bebegimi uyuturken.

canim baby coton herhalde cilegin en begenilen modeli. Gule gule kullansin bebisin simdiden :)
Ohhhh, hayirli olsun. Bitti mi simdi alisverisler? Ya tuh bebek bezi alcam ben de ama indirim filan hic denk gelemiyorum :) ucuz bisey de degilmis meret ben de unibaby 12 li mendili 46 liraya almistim ama watsons da daha uyguna gelio. Acep 12 pk ne kadar sure yeter? biraz daha mi alsam?
Bu arda cantana da baktim canim, gule gule kullan. Ozelliklerinde guzel
Seyler yaziyo. Ben bebek arabasindan cikan cantayi kullancam, arabaya da takilabilio. Bide sirt cantam var, onu da kullanirim, ikisi beni goturur zannimca. Ama biberon cantamiz yok mesela. İsi yalitimli olanlardan aliriz herhalde zamani geldiginde :)
Aynen katiliyorum. Ben de diyorum aslinda soyle yapmicam, boyle alistirmiicam diye ama her bebek kendi karakteriyle dunyaya geliyo, ve karsilikli davranislarimiz da birbirimizin karakterlerine gore sekillencek. Bakalim nasil olcak :) ben de cok usluymusum, babasi da. Ama benim kizim cadoloz sanki hafif gece gunduz surekli tepik yumruk halimde. belki disarda degisir
Her uzman farkli bi yorum yapiyo yani. Birinin yap dedigini digeri yapma diyo. Valla uzmanlarin degil de bebislerin yap dedigini yapcaz, yapma dedigini yapmicaz gibi gelio bana. Uzmanlar ne derse desin
Hosgeldin arkadasim. Daha 10 hafta var, bulursunuz icinize sinen bi isim. Kolay bi is degil sonucta, hayirlisi olsun simdiden

Canim tansiyon problemi yasayan sendin di mi? Hastaneye filan gitmistin sanki? Nasil oldun? Ya benim annem yanimda, ara ara girip bakmaya calisiyorum ama kopuk kopuk oluyo. Karistirdiysam kusura bakma

buketcım ben 12/8 oldugumda mutluluktan dört köşe oluyorum 12/8 hep üstlerine cıkıyor benım ben bıde ıste deli gıbı oluyorum kaşar su dakıka veda ettim
ah canım benim beni 12/8 bile zorluyor.. tansiyonum hiç bukadar yükselmemiştiki..
kundak alan varmı önerisi olan...
canım benim kendi kundağım duruyor.. sanırım bir süre onu kullanıcam.. kundak rahat hele 40 ı çıkana kadar çok rahat hemde.. kimisi yapma diyor ama ispanyol bir profosördü kesinlikle kundak yapın diyordu.. ağlamasını gazını azaltır ellerinin yüzüne çarpıp uyanmasını engeller diyordu..
canım herşey boş çocuk tamamen kendine özgü o yönlendiriyor seni.. benim kızımda hep memede uyurdu sonra tutturdu bi ara illa ayakta uyuyacam diye şimdi yanına oturuyuorum uyuyor.. sadece sunu biliyorum emzik benim kurtarıcımdı.. aslada ısrarcı olmadı.. uyuyunca ya kadar emerdi sonra bırakırdı 21. ayındada kendi istemedi.. ama emzirmek mucize gibi bişey kesinlikle her sorunun çözümü

tulum çok kullandım bende ama pişman olduğum tek şey ayaklı olanlardan kullandım ilk günden itibaren bu yüzdende üstünü açmaya alıştı.. ayakları serbest olduğu için en iyisi dediğin gibi ilk andan poşet gibi olanlara alıştırmak

bebek şekerlerimin malzemelerini alıyorum bugun yapmaya başlayayım..
hem kızıma hem bebişe..
hafta sonuda misafirim var.. yemeğe ne yapcam bilmiyorum önerilerinizi alayımmı..

Selam güzel anneler

Bizde yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlıyoruz.Kızışıma ananesi neler neler alıyor bana fırsat kalmıyor resmen

http://www.superceyiz.com/FB,92586,...ek-nevresim-pike-yastik-setleri-tac-linen.jpg

Ananesi kuzuma taçtan bu bebek setini aldı.Bütün ürünler antibakteriyel.İçinde nevresim takımı,Pikesi,alt açma minderi,önlüğü kundağı,havlusu,dekoratif yastığı ve yastık kılıfı var.Ayrıca bir tane taha taçtan nevresim takımı aldık.
http://www.irfanhome.com/wp-content/uploads/2013/02/Taç-Maritime-Organik-Bebek-Nevresim-Takımı1.jpg
Toplamda 3 adet nevresim takımı şimdilik yeter kanımca

Birde özdilekten kışlık bir battaniye aldı ananemiz.Sponsorumuz sağolsun

5 kadar yatması imkansız. 130 cm benim oğlan 3.5 110 civarı yasrıkla falan ayaklar değiyor nerdeyse şimdi geçirsem tamam buyuyenler 180 olsa normal yatak boyu zaten 9 yaşında bu hesapla çocuk 170 olmazsa...

9 yasında 170 cok fazlaa yabenım yegenım suan 4 yasını yenı bıtırdı 104cm boyu sızın cocugun boyu bayağı bı uzunmuş ozman bzımkının uzun olması cok zor annesı 160 babası 170

9 yasında 170 cok fazlaa yabenım yegenım suan 4 yasını yenı bıtırdı 104cm boyu sızın cocugun boyu bayağı bı uzunmuş ozman bzımkının uzun olması cok zor annesı 160 babası 170

baba 190 ben de 173 um. ne bilim benim tecrubemi yazdım aldıysanız gule gule kullanın. almadıysanız buyuyene bakın bir demek istedim ben pişmanım bizim takım http://caploonba.com/bebek-odalari/juno-mini.cap bu 10-12 yaşına kadar kullanılırdı neyse artık bebeğe geçiricez odamız olursa oğlana başka çözüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…