- 2 Kasım 2011
- 4.075
- 84
- 363
- 34
canım dıkkat et geçmiş olsun doğum yaklaşıyor hasta olmamaya dikkat et doktora gıt bence
cok tesekkur ederim cnm cok sukur yetistikolay gelsin inşallah yetişir.
esime verdim receteyi bugun aliyorum ama sanirim ben tip 2 diyabet hastasi olacagim bu kacinilmaz.Evet zaman kaybetme gülüm. Dün konuşmuştuk, gebelikten dolayı özellikle 24. haftadan itibaren glukoz metabolizmasının bozulduğunu ve insülin direncinin oluştuğunu. Doğumdan sonra bunların hepsi normale döner ve insülin kesilir, aksi halde hipoglisemi oluşur zaten. Ama tabi doğum sonrası da sanırım 12. haftada 75mg'lık glukoz tolerans testi yapılır, tip 2 diyabet riski açısından. Bir sıkıntı yok ise, düzenli aralıklarla açlık kan şekerini ölçtürerek kendini kontrol altında tutabilirsin.
yordum sanirim ama degdi bugun rahatim sporumu yapip biraz kitap okumaya ayirabilirim gunumudikkat et kendine canım yaa yorma okadar..
tunaydin canim nasilsin?Tünaydın annişler sorunsuz sıkıntısız bır gün dılerım hepimize
yeme tatlım zeytınde de tuz fazla yumurta yogurt yesıllık ye az kaldı doğumdan sonra ınsallah hepsi gececek
sabun tozu derken? toz deterjan gibi mi o da
ben de boştayken yavaş yavaş hazırlanayım dedim...
ben ilk 3 ay giyeceği kıyafetlerini sabun tozuyla yıkadım. ütüledim koydum hurca. mis gibi koktular:) ama daha büyük kıyafetlerini normal makinede yıkabilirim diye düşündüm.
tünaydın hatunlar..
sayfaları oku oku anca bitirdim
herkesler iyi maşallah..
ama ben pek ii değilim..
boğazım çok ağrıyo kuru kuru bi öksürük var..
sünizit olduğu için burnum hep içime akıyo..
doktora gitmekle gitmemek arasında kaldım :18::18:
hacı şakirin var sabun tozları elde yıkamada var makine içinde var biz ilk elde yıkamıştık ilk bebeğiminkileri doğduktan sonra makineler için olannını kullandık
kızlar dün bebeğimin hastane için çantasını hazırladım bugün de kendim için hazırlıcam netten araştırdım sordum soruşturdum ona göre eşyalarımı koyucam. napayım vakit bol artık gün gün bi şeylerle oyalanıp hazırlıkları yapayım dedim:)
gecmis olsun :) doktora gidince de pek bisey degismiyo ama sen bilirsin canim. Bogazini yumusatacak biseyler ic. Bi de kaynamis sutte 5 dk hatmi cicegi demleyip icmeyi dene, oksuruge cok iyi geliyo. Ama tadina garnti veremiicem :)tünaydın hatunlar..
sayfaları oku oku anca bitirdim
herkesler iyi maşallah..
ama ben pek ii değilim..
boğazım çok ağrıyo kuru kuru bi öksürük var..
sünizit olduğu için burnum hep içime akıyo..
doktora gitmekle gitmemek arasında kaldım :18::18:
Evet canim. Sabun tozu.dalan roxy diye bi deterjan varmış kızlar sabun tozumu o da
dalan roxy diye bi deterjan varmış kızlar sabun tozumu o da
tunaydin canim cok gecmis olsun :26:
aman ihmal etme doktora gidemezsen bile ara bence..
kızlar 33.haftada uçak yolculuğu yapabilirmiyim?
sabah gidiş akşam dönüş olarak?
Kizlar bis sualim var. Simdi 32+0 da calisabilir raporu aldiktan sonra calisamaz raporu almak icin illa yine bi haftanin tam bitmesini beklemem sart degil di mi? Yani 34+4 te de alabilirim calisamaz raporumu, illa 34+0 ya da 35+0 olmak zorunda degildir herhalde???
gecmis olsun :) doktora gidince de pek bisey degismiyo ama sen bilirsin canim. Bogazini yumusatacak biseyler ic. Bi de kaynamis sutte 5 dk hatmi cicegi demleyip icmeyi dene, oksuruge cok iyi geliyo. Ama tadina garnti veremiicem :)
Evet canim. Sabun tozu.
ahh kuzum geçmiş olsun bendede tansıyon var tuz kullanmıyorum ama uzanmaya fırsatım olmuyor calışıyorum eve gidince dinlenebılıyorum
raporla yaparsın canım 36.haftaya kadar uçulabiliyo yani anadolu jette öyle
ağır enfeksiyon geçirdim beş kilo verdim şekerim ve tansiyonum normale döndü şimdi sadece her gün takip ediyorum gayet normal değerler de çıkıyor, doktorum hastalığımdan dolayı şekerimin yükselmiş olduğunu söyledi:44: tansiyonu yükselen arkadaşlar tuzdan uzak durun ve mümkün olduğunca uzanın size iyi gelecektir ve neden yükseldiğini de araştırın her doktor meraklı ve ilgili olmuyor olay anında müdahale edip işini yapıyorlar o kadar.
teşekkür ederim canım..
sende iyisindir inşallah..
pazartesi günü kontrole gittiğimde anlattım durumumu doktora..
2haftaya kadar geçmezse kbb ye git dedi..
pastil falan kullansam dedim yok olmaz dedi..
zaten devlet hastanesi olduğu için başından savdı..
cok tesekkur ederim cnm cok sukur yetisti
esime verdim receteyi bugun aliyorum ama sanirim ben tip 2 diyabet hastasi olacagim bu kacinilmaz.
zaten insulin direncim vardi ustelik genetik
yani saglam seker hastasi adayim..
hayaim boyunca dikkatli ve duzenli yasamak zorundayim
buna alissam iyi olacak. elbette ve insaallah insuline ihtiyac duymadan.
yordum sanirim ama degdi bugun rahatim sporumu yapip biraz kitap okumaya ayirabilirim gunumu
tunaydin canim nasilsin?
zeytini cok fazla yiyordum hemde 10-15 tane gibi
simdi 5-6 ya indirdim
yavas yavas birakirim gibime geliyor
zira ben tam bir zeytin canavariyimmmm
şimdi nasıl tansiyonun rapor alabilsen bir hafta dinlensen bile fark edecektir çok geçmiş olsun canım.
Selam güzel anneler
Bizde yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlıyoruz.Kızışıma ananesi neler neler alıyor bana fırsat kalmıyor resmen
http://www.superceyiz.com/FB,92586,...ek-nevresim-pike-yastik-setleri-tac-linen.jpg
Ananesi kuzuma taçtan bu bebek setini aldı.Bütün ürünler antibakteriyel.İçinde nevresim takımı,Pikesi,alt açma minderi,önlüğü kundağı,havlusu,dekoratif yastığı ve yastık kılıfı var.Ayrıca bir tane taha taçtan nevresim takımı aldık.
http://www.irfanhome.com/wp-content/uploads/2013/02/Taç-Maritime-Organik-Bebek-Nevresim-Takımı1.jpg
Toplamda 3 adet nevresim takımı şimdilik yeter kanımca
Birde özdilekten kışlık bir battaniye aldı ananemiz.Sponsorumuz sağolsun
bilmiyorum hem kişilik hem alıştırma muhim. benim oğlan bir doğdu 1 sene neredeyse 2 saat blok uyumadım. ama yavaş yavaş duzene girdi. 2 yaş civarı "hadi aşkım iyi geceler" diyip yatırmaya başladım. herkes şok oluyordu uyudumu yani şimdi diye. ben de bir sürü kitap ve blok okudum. akıl akıldan ustundur. deneyimli anneleri es geçmemek lazım. ben seaser (asla bebeği yalnız bırakma) yöntemi, Ferber Yöntemi(ağlatma), hogg (kaldır yatır yöntemi) hepsini okudum inceledim yapanları okudum. kendimce bir yöntem geliştirdim çocuğumun kişiliği doğrultusunda. o yuzden anneleriniz dahil herkezi iyice dinleğip araştırıp yeni yöntemleri de okuyup en doğru yolu bulmak lazım. 1. bebekler de zaten daha fazla hata oluyor.
ben oğlumda 3 ay yanımda beşik için de yatırdım hiç beraber uyumadım. ama çok az uyuduğu için genelde memedeydi. sonra odasına alıp beşiğinde yatırdım. şimdi fazla bağımsız oldu gezilerde zorunda kalırsak beraber uyumaya vay halimize maf ediyor yatanı. iter kakar uyumaz vs... oda da emzirirken minik bir ışık vardı gece lambası. onu da emzirme bitince kapattım baktım uyuyor bir daha ısık koymadım tam karanlıkta uyur mesela. annem laf eder korkuyordur diye daha hiç belirtı görmedim. neyse klişeleri bir kenera atın ama herşeye gözünüzü dimağınızı açın. çok guzel seyler öğreniyor insan örneğin bir bebeğin ter bezleri ilk aylarda ayarlanıyormuş yani sıcakta yatırırsan çok serinde yatırırsan az vucut sıcaklığını ayarlıyormuş. eğer bebeği ust uste giydirirseniz daha çok usuyen ve kolay hastalanan çocuklar oluyorlarmış dun okudum akşam.
Ohhhh, hayirli olsun. Bitti mi simdi alisverisler? Ya tuh bebek bezi alcam ben de ama indirim filan hic denk gelemiyorum :) ucuz bisey de degilmis meretben de unibaby 12 li mendili 46 liraya almistim ama watsons da daha uyguna gelio. Acep 12 pk ne kadar sure yeter? biraz daha mi alsam?
Bu arda cantana da baktim canim, gule gule kullan. Ozelliklerinde guzel
Seyler yaziyo. Ben bebek arabasindan cikan cantayi kullancam, arabaya da takilabilio. Bide sirt cantam var, onu da kullanirim, ikisi beni goturur zannimca. Ama biberon cantamiz yok mesela. İsi yalitimli olanlardan aliriz herhalde zamani geldiginde :)
ay yok ben vazgeçtim,başından beri Emsey'le ilgili içimde garip bir his vardı,sabahtan beri araştırdım,Pendik Şifa'dan randevu aldım,Azize hn.,ben sana yazarım,haftaya salı gidicem. Bakalım orayı çok övmüşler forumda,siteden baktım,odalarına,hastaneye falan.Aradım,fiyatları da öğrendim.Muayene 40,normal,540,sezeryan 1350.Epidural 250'ymiş.Bebek işitme,topuk testi,anne tahlileri dahilmiş.Ekstra bebekte rahatsızlık (sarılık vb) çıkarsa ilave eklenirmiş.
Biliyosun Emsey maşallah 3 katı fiyat verdi.Normal 1500 dedi.Hadi onu da geçtim,fiyat sorun değil değsin bari ama çok şikayet okudum orayla ilgili.
Bakalım Şifa nasılmış..:26:
artık kaç aylık olduk bende ıstanbula yeni taşındığım için evime en yakın remedy e gıttım bu güne kadar ordan bi doktorla gorusuyorum hep ama açıkcası hastaneden çok memnun değılim çok kalabalık eski bir hastane bu saaten sonra başka doktora gitmek olurmuki şifada yakın bana sanırım odalar falan nasıl acaba oda önemli benim için benide bilgilendirirmisin cnm
ağır enfeksiyon geçirdim beş kilo verdim şekerim ve tansiyonum normale döndü şimdi sadece her gün takip ediyorum gayet normal değerler de çıkıyor, doktorum hastalığımdan dolayı şekerimin yükselmiş olduğunu söyledi:44: tansiyonu yükselen arkadaşlar tuzdan uzak durun ve mümkün olduğunca uzanın size iyi gelecektir ve neden yükseldiğini de araştırın her doktor meraklı ve ilgili olmuyor olay anında müdahale edip işini yapıyorlar o kadar.
arkadaşlar çok sağolun inşallah 3 düşükten sonra kızıma kavuşacam.sizi hep okuyorum tecrübeleniyorum sayenizde.daha kızıma alışveriş bile yapamadım annanesi ve babanesi bi kaç parça bişey aldılar sadece.sizin aldıklarınızla fikir sahibi oluyorum.bebek çamaşırlarını neyle yıkayacaksınız deterjan tavsiyesi olan varmı
[SUB]kızlar dün yatmadan wc ye gittim, bi baktım burnum kanıyor 15 dk durmadı. tampon fln zor bela durdu..
sizde oluyor mu böyle? acaba düşünmeli miyim yoksa gerek yok mu?[/SUB]
bende de burun kanaması oluyo ama nasıl diyim dışarı akacak kadar yoğun değil burnumu sildikçe bakıyorum pıhtılaşmış kan oluyo, senin ki 15 dk durmamış doktoruna danış bence
2 gün önce benimde başıma geldi bi baktım elim üstüm başım kan olmuş..
ne yapacağımı şaşırdım Allah'tan yalnız değildim yoksa korkudan ne yapacağımı şaşırırdım..
benimde rahat bi 5 dk kanadı ensemi ıslattım elimi yüzümü yıkadım..
sonra normale döndü şükür..
geçmiş olsun ikimizede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?