ya evet. Huggies i de cok methediyolar. Hem de 8 lira var primayla arasinda :) ama bana bez bebekte pisik filan yapabilir, depolama. Lazim oldukca marketten alirsin dediler. O yuzden 1 ya da 2 pk alcam heralde. Ne alacagima da karar veremedim hos, prima mi huggies mi? O zaman ben kocami kolundan tutup watsons a bi goturiimm :) en azindan islak mendilleri kacirmayayim. Dedigin gibi bu fiyata hic bi yerde yok :)valla 6 aylık bebişi olan arkadaşımla gittim,10 paket * 3'lü aldırdı indirimdeyken,en çok bu kullanılıyo,ben kaç kere git gel yaptım aldım durdum dedi,bu fiyata da yok dedi.Yani en az 5 paket 3lü daha alırsan iyi olur.Bezini kirletince poposunu yıkasam bile onunla bişey kaldı mı diye yine sildim ben dedi.iade etmiyceğin tek ürün diyo.
Bezleri de huggies aldık,4 paket 56'lı yenidoğan,2 paket de 2 numara.Hemen büyüyo dedi,fişi sakla,yenidoğanı değişim yaparsın artarsa dedi ama artmaz diynda da bir kere gecede 5 kere bez değiştirdim dedi düşün. prima ve huggies çişi falan alt tabakaya geçirdiği için bebek rahat ediyomuş.
masallah tosun bebisine :) sana da gecmis olsun :)slm cicişlerrr nasılsınız
bızım dun dr.kontrolu vardı bebem 1.450gr.olmus boyunu soledı unuttum yaa ıgne yazıyodu o ara ben ona odaklandıgım ıcın unuttum zannımca kv.de hatırlamıyo kocişcan dauyuyodu kuzum ya yuzunude tam cektı gosterdı bıze ben esımın babaannesıne benzettım yanakları tontiş tontişti bebem ters duruyomus bası yokarıdamıs megerseme bosuna nefes sıkıntısı cekmıyomusum ben
bugunde ıgnemı oldum kansızlık ıcın anam yandım resmen tetanoz asısı bılem o kadar yakmadı benı bunun masallahı var
Anarcim simdiden iyi yolculuklar, simdi annenlere kavuscaksin ooohhhh :) benim de annem gidiyo yarin. Allah tum yolculari sag salim yerlerine kavustursun :) esmeri ben de gormedim hakikaten. Ben kopuk kopuk girdigim icin topige sen soyleyince farkettim. Ablasi var belki ondandir,belki yogun hazirlik isleri vardir :)Güzel annişlerrr öğleden sonra işe gitmedim ohhhh misss gibi evime geldim bir güzel temizlik çamaşır felan hallettimm, allah kısmet ederse yarın memlekete gitmek için yola çıkacağızz malum yolumuz uzun biraz valiz hazırladık bir kısmı duruyor yoruldum eşimle devam edeyim die beklettim, akşama çaya misafirim var, dua edin bize de allah kaza bela vermeden gidelim, pazartesi doğum iznim başlıyor zaten, ailelere de haber vermedik yarın yola çıkacağımızı :) sürpriz yapacağızzz :) heyecan var ama bir yandan da korkuyorummm inşallah yolda başımıza bişe gelmez
hmmm ben elde yıkadım hacı şakirin toz sabunuyla makine için değil galiba benimki...
evet cnm çok heyecanlı bi hazırlık:) sen benden erkenciymişsin.
bebek için hastane çıkışı seti, 5li zıbın seti, uzun kollu zıbın, iki tane biberon, ıslak mendil, gül suyu, pişik kremi, pamuk, iki tane battaniye, emzik, 12li pazen bez, 10 tane bebek bezi( az mı çok mu bilemedim) bunları koydum şimdilik daha aklıma gelirse eklerim. seninkilerden eksik var mı bende?
evet cnm yavaş yavaş hazırlıkları yapayım dedim:)
insan inş bebeğin vaktinde gelir diye moral verir senin arkadaş da tam tersi... kulak asma öyle konuşmalara...
maşallah cnm bebeğinebebek pozisyonunu son haftaya kadar bile değiştirebilirmiş.
Maasallah cnm benimki de doner ins :)E=gogomel;33871900]slm kızla
dun kontrole gıttık herseyımız gayet ıyı benım kızım pozısyonunu almıs bıle kafa asarda cok zorlanmaya basladım ayaga kalkarken yururken kasık agrısı yasıyorum 2 kilo 60 gr 45 cm de boyu masaallah :)))
İyi, sağlıklı olsunda bizi unutsun :) tekrar gelince sorarız hesabını :)İyi yolculuklar canım, güle güle gidin. Selam söyle memlekete
Esmer dün akşam üstü online idi bir süre, ama birşey yazmadı. Bugün de görmedim. Belki hazırlıklarla vs. meşguldür, ablası da yanında olunca bizi unutmuştur:107:
Tatlım nefes darlığı var, gaz şişkinliği olunca daha çok oluyor, tuvalete çıkamayınca hele ölüyorum sanıyorummmbendede iki gündür çok nefes darlığı olmaya başladı kalbim sıkışıyor sanki böyle çok yemekten falanmı acaba öyle çokta şişko değilım ama eskisi kadar kaliteli nees alamadığımı hissediyorum yattığımda 30 haftada erkekn değilmi bu nefes darlığı sizdede oluyormu
Geçmiş olsun tatlım, maşallahhh bebişineee:)slm cicişlerrr nasılsınız
bızım dun dr.kontrolu vardı bebem 1.450gr.olmus boyunu soledı unuttum yaa ıgne yazıyodu o ara ben ona odaklandıgım ıcın unuttum zannımca kv.de hatırlamıyo kocişcan dauyuyodu kuzum ya yuzunude tam cektı gosterdı bıze ben esımın babaannesıne benzettım yanakları tontiş tontişti bebem ters duruyomus bası yokarıdamıs megerseme bosuna nefes sıkıntısı cekmıyomusum ben
bugunde ıgnemı oldum kansızlık ıcın anam yandım resmen tetanoz asısı bılem o kadar yakmadı benı bunun masallahı var
Sakin ol tatlım, güzelce anlat arklarına stresli olduğunu panik yaptığını baktın anlamıyorlar sonra bozarsın :)Zaten bilmem neyden nem kapar haldeyiz bu dönemde birde sırıtarak söylüyor.Ne geçiyor eline bilmem.Hadi ilkinde takıldın diyelim de uyardım onca bu şekilde söyleme diye hala dakka başı aynı muhabbet.Diyorum sus ağzını hayra aç erken doğması matah bir durum değil zamanında gelsin yaşama şansı ne kadar durursa o kadar fazla.Hala öyle ama rüyamda gördüm görürsün diyor.Sabır çekiyorum sürekli.Ama dellenmiyor değilim.Zaten evhamlı bi yapım var.Şimdi de bunu kafaya takarım.Nerden bulur böyle insanlar beni
Gözün aydın maşallah oğluşuna çalışanlardansın sende :) bn hemencik ayrılıyorummm :)bugün doktora gittik çok şükür oğluşum iyiydi ve çalışabilir raporumu aldım 32+0 dayım tam bugünde dahil olmak üzere 36 gün sonra gel çalışamaz raporu vericez dediler oda tam 37+0 a denk geliyormartın 13 de izne ayrılıcam bakalım oğlum izin verirse
Benim doktorum. 36 ya kadar verebilirim demişti...kızlar 33.haftada uçak yolculuğu yapabilirmiyim?
sabah gidiş akşam dönüş olarak?
Sağol canımmmm inşallahhh bütün yolculuk yapanlar sağ salim gidecekleri yerlere kavuşşunlar...Jenny
Cok sinir oldum o manyak arkadasina. Bi tersleyiver benim icin Allah askina yaaaa :/
ya evet. Huggies i de cok methediyolar. Hem de 8 lira var primayla arasinda :) ama bana bez bebekte pisik filan yapabilir, depolama. Lazim oldukca marketten alirsin dediler. O yuzden 1 ya da 2 pk alcam heralde. Ne alacagima da karar veremedim hos, prima mi huggies mi? O zaman ben kocami kolundan tutup watsons a bi goturiimm :) en azindan islak mendilleri kacirmayayim. Dedigin gibi bu fiyata hic bi yerde yok :)
masallah tosun bebisine :) sana da gecmis olsun :)
Anarcim simdiden iyi yolculuklar, simdi annenlere kavuscaksin ooohhhh :) benim de annem gidiyo yarin. Allah tum yolculari sag salim yerlerine kavustursun :) esmeri ben de gormedim hakikaten. Ben kopuk kopuk girdigim icin topige sen soyleyince farkettim. Ablasi var belki ondandir,belki yogun hazirlik isleri vardir :)
evet cnm ya çok heyecanlı bi telaş:) vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsun...
şimdiden hayırlı yolculuklar cnm...iyi gezmeler ve iyi tatiller:) annenlere çok hoş bi sürpriz olur gerçekten.
Spor ve saglikli beslenme tek cozumuymus bu direnci kirmanin..Negatif düşünme şimdiden, umalım doğum sonrası insülin direnci ortadan kalksın ve sen de normal hayatına dönebil. Ama söylediğin bir şey çok doğru, gebelik döneminde diyabet sorunu olan arkadaşlar maalesef hayatlarının ileriki dönemlerinde tip 2 diyabet olma yatkınlığına sahip. Ama belirttiğin gibi kontrollü yaşanırsa, kilo alımı engellenirse gayet sağlıklı da olunabilir.
Güzel annişlerrr öğleden sonra işe gitmedim ohhhh misss gibi evime geldim bir güzel temizlik çamaşır felan hallettimm, allah kısmet ederse yarın memlekete gitmek için yola çıkacağızz malum yolumuz uzun biraz valiz hazırladık bir kısmı duruyor yoruldum eşimle devam edeyim die beklettim, akşama çaya misafirim var, dua edin bize de allah kaza bela vermeden gidelim, pazartesi doğum iznim başlıyor zaten, ailelere de haber vermedik yarın yola çıkacağımızı :) sürpriz yapacağızzz :) heyecan var ama bir yandan da korkuyorummm inşallah yolda başımıza bişe gelmez
anam elde kim yıkayacak pfffff ben dişlerimi fırçalarken bile lavaboya eğilemiyorum belim ağrıyo
gecmiş olsun, kov hepsini evden diyeceğim olmayacakKızlar bugün acayip sancım oldu acildeydim.incelediler bişey çıkmadı.eve geldim hala agrılarım var geçmiyor.nedir bu anlamadım.sancılarımamı yanayım görümcelerin laf sokmalarınamı.sanki mahsus yapıyom ima ediyolar,bunlar hiç agrı çekmemiş sanki bıktırdılar beni ya
Kızlar bugün acayip sancım oldu acildeydim.incelediler bişey çıkmadı.eve geldim hala agrılarım var geçmiyor.nedir bu anlamadım.sancılarımamı yanayım görümcelerin laf sokmalarınamı.sanki mahsus yapıyom ima ediyolar,bunlar hiç agrı çekmemiş sanki bıktırdılar beni ya
Kızlar bugün acayip sancım oldu acildeydim.incelediler bişey çıkmadı.eve geldim hala agrılarım var geçmiyor.nedir bu anlamadım.sancılarımamı yanayım görümcelerin laf sokmalarınamı.sanki mahsus yapıyom ima ediyolar,bunlar hiç agrı çekmemiş sanki bıktırdılar beni ya
Bu arada filologtanda uzun zamandır ses çıkmadı iyidir inşallahhh son zamanlarda kötü şeyler yaşamıştı haberi olan varsa durumunu ve şuanki halini yazarsa seviniriz
Bende 2 tane hastane cikisi koydum
2 tane kisa kollu bady 2 tane uzun kollu bady 2 tane tulum
2 tane battaniye 1 tane biberon emzik pisik kremi 10 tane yeni dogan bezi
Pamuk-uni baby islak mendil yeni dogan
burun aparati sut sagma makinasi
5 tane agiz mendili
Kullan at Alt acma bezi
Kendim icinde
2 tane gecelik 1 tane sabahlik
1 tane pijama takimi
1 tane hirka
Terlik
Lohusa taci
2 tane corap
5 tane kilot
2 tane emzirme atleti
1 tane emzirme sutyeni
Havlu islak mendik
1 paket gogus mendili
Gogus kalkani
Zemzem- hurma
Hijyenik ped
Kirli torbasi
Plaset topu😂
Fotograf makinasi
Tarak- makyaj malzemesi
Sabun
Canta acik aklima geldikce koyuyorum
Bende eksik var mi acaba yaaa aklima bisi gelmiyo 😳
benim çeşitli deneyimlerim.1.a-ben sebamed-chiccho-johnson`s Baby- bubchen-nivea-dalin şampuanlarını kullandım en çok bubchen den memnun kaldım. hatta sebamed ve chiccho kepek yaptı. ama burda puf noktası bebeği hergun yıkarken mumkun olduğu kadar az şampuanlamak. yani 3 guun de 1 falan gibi.. şampuanı vucuda da kullandım hafifce yıkıyorsun gunde 1-2 hatta yazın. puj kuvet alıcam bulursam ben.
b- vucudu için yalnızca saf ev yapımı katkısız(ege civarlarından) zeytinyağı-banyo sonrası masaj ve alt almadan sonra popoya... hiçbir sorun yaşamadım çok az pişik oldu.
c- pişik kremi, nivea-popolin kullandım. ama en son bepantene geçtim en çok ondan memnun kaldım. bepanten merhem hem iğileştiriyor hem pişiği önlüyor-ama z.yağı muazzammm- bizim ailenin tüm bebekleri zeytin yağı ile buyudu-
d- pudra asla kullanmadım. anlamsız. bol yıkar bol bol kıyfet değiştirirseniz ihtiyaç olmaz.
2. hiç emzik kullanmadım, baya bir sure emzik yerine görev aldığım için. biberon da kullanmadım. başlarda bebeğim ememedi sağıp kaşıkla verdim. içti baya o da. ama sonradan su içme vakti gelince zor oldu 6 aylık bebek direk bardağa geçtik. hiç biberon almadı...O iyi olmadı zorlandık ... biberonda ve tum plastik seylerde bpa-free yazısını görmeye dikkat etmek gerekiyor onun dışında çok bilgim yok...
3. sut pompası kesinlikle elektrikli, manuel kullandım çok çok zorlandım ben. elektrikli basit bir avent kullandım (120 liraydı 3 sene önce) ama 40 gun aktif sıktım. sonra bebek meme aldı 27 ay emzirdim...
4. bebek arabası entresan benim pegprego pliko mini m(muhteşem bir baston puset) var ama oto koltuğu -ana kucakları- bu hafif pusetlere bağlanmıyor ne yazıkki. o yuzden ben en hafif ve oto koltuğu ençok aklıma yatan(adac testlerinde sınıfının en iyilerinden) romer seçtim ve travel set aldım b-angle arabalı(1000 lira). araba 8 kg. genelde travel set arabaları 9-12 kg arası. ama bebek 1 yaşı civarı eminim bir hafif pusete geçeceksiniz. benim pliko mini gibi( dört dörtlük konfor-parası uygun ve 5.7 kg) o gun geldiğinde herkese hiç tereddütsuz öneririm.
5. hastane çıkışı karışık. şöyle diyeyim 4-5 takım kıyafet yanınızda olsun. kollu bacaklı tulumlar olabilir. hatta elleri kapananlardan bulursanız eldiven derdi de olmaz. (sezeryanda 3 gun kalındığı için). normal doğumda 1 gun sanırım ben 3 takımla atlattım. ağız bezleri omuz bezleri alın yanınıza. şapkayı da unutmayın.
6. ya popo ilk doğduğunda elbette daha hassas ama çok stok yapma kucuk numaralardan. 2 paket bayaz prima 1 paket hugies göbek oyumlu alabilirsin o da pamuklu sanırım. pakette 60 tane var megalarda örneğin gunde 5 bez değiştirsen 15 gun-2 paket 1 ay. bebek boyutu kesin olmadığı için çok abartmamak lazım. ben tum bezleri denedim. hugies ve prima kullandım ama popo alışmasından çok erkek çocuklarda çiş sorunsalı oluyor en çok prima yeşille rahat ettim 1 yaştan sonra. hem uygun fiyatı hem de koruyor baya. stok işne bebek doğduktan sonra girin 3-4 ay sonrasında markaları denersiniz hassas bebek değilse herşeyi kullanırsın.
7. kanaman olacak ve dikiş yerlerine pansuman yapılacak o yuzden bazı arkadaşlar pijama dese de çok suslu açık renk olmayan 3-4 penye geceliği çantana atmanı şiddetle tavsiye ederim. ben rahat ettim 4 kez operasyona giren ablam da gecelik kullandı.
8. lasinoh oyle bir krem aldım ama ayva cekirdeklerinden elde edilen jeli de kullandım ama kurtulamadım ben çatlamadan. 1 hafta sonra geçti...
aha soruları bitirdim
ben yaşıyorummmmmKabızlık sorunu yaşayan var mı?
ooohhh, hazırlanırken senin listene bakcam ben de :) ateşölçer de koy dediler bana ama hastanede kıtlık mı varmış ki dedimBende 2 tane hastane cikisi koydum
2 tane kisa kollu bady 2 tane uzun kollu bady 2 tane tulum
2 tane battaniye 1 tane biberon emzik pisik kremi 10 tane yeni dogan bezi
Pamuk-uni baby islak mendil yeni dogan
burun aparati sut sagma makinasi
5 tane agiz mendili
Kullan at Alt acma bezi
Kendim icinde
2 tane gecelik 1 tane sabahlik
1 tane pijama takimi
1 tane hirka
Terlik
Lohusa taci
2 tane corap
5 tane kilot
2 tane emzirme atleti
1 tane emzirme sutyeni
Havlu islak mendik
1 paket gogus mendili
Gogus kalkani
Zemzem- hurma
Hijyenik ped
Kirli torbasi
Plaset topu😂
Fotograf makinasi
Tarak- makyaj malzemesi
Sabun
Canta acik aklima geldikce koyuyorum
Bende eksik var mi acaba yaaa aklima bisi gelmiyo 😳
ya, bi sorun olsa haber verirdi diye düşünüyorum. iyidir inşallahBu arada filologtanda uzun zamandır ses çıkmadı iyidir inşallahhh son zamanlarda kötü şeyler yaşamıştı haberi olan varsa durumunu ve şuanki halini yazarsa seviniriz
canım geçmiş olsun. görümcenleri de duyma boş ver. bunun daha doğum sonrası da var, en iyisi şimdiden takmamayı öğrenmekKızlar bugün acayip sancım oldu acildeydim.incelediler bişey çıkmadı.eve geldim hala agrılarım var geçmiyor.nedir bu anlamadım.sancılarımamı yanayım görümcelerin laf sokmalarınamı.sanki mahsus yapıyom ima ediyolar,bunlar hiç agrı çekmemiş sanki bıktırdılar beni ya
ben yaşıyorummmmmama haşlanmış lahana kadar hiç bşey çözemedi derdimi. zaten de çok severim, gidip gelip yiyorum çerez niyetine, üstüne de su.ooooohhh tavsiye ederim
ooohhh, hazırlanırken senin listene bakcam ben de :) ateşölçer de koy dediler bana ama hastanede kıtlık mı varmış ki dedim
ya, bi sorun olsa haber verirdi diye düşünüyorum. iyidir inşallah
canım geçmiş olsun. görümcenleri de duyma boş ver. bunun daha doğum sonrası da var, en iyisi şimdiden takmamayı öğrenmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?