- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Kuzum ben kıyafetleri bastım makinaya.. Dalin sıvı deterjqn ve yumuşatıcı aldı .. 30 derecede yıkadım.. Ekstra durulama yatım onda da yumuşatıcı gözüne birkaç damla elma sirkesi damlattım..
ben yaşıyorummmmmama haşlanmış lahana kadar hiç bşey çözemedi derdimi. zaten de çok severim, gidip gelip yiyorum çerez niyetine, üstüne de su.ooooohhh tavsiye ederim
ooohhh, hazırlanırken senin listene bakcam ben de :) ateşölçer de koy dediler bana ama hastanede kıtlık mı varmış ki dedim
ya, bi sorun olsa haber verirdi diye düşünüyorum. iyidir inşallah
canım geçmiş olsun. görümcenleri de duyma boş ver. bunun daha doğum sonrası da var, en iyisi şimdiden takmamayı öğrenmek
Günaydın, hayırlı cumalar:107:
Allah kavuştursun canım. Ama en geç doğuma tekrar gelecek zaten değil mi?
Benim annemin de bir ayağı burada. 2 hafta sonra tekrar gelecek, eşim Ankara'da olacağından bir süre yalnız kalacağız. Sonra Adana'ya dönüp, mart sonu gelip doğumdan sonra da kalacak inşallah. O yanımda olunca ben de korkmuyorum, rabbim başımızdan eksik etmesin meleklerimizi:107:
Cnm 8 lira dedigin unibaby nin yeni dogani miydi?tamamdır canım
Amuda kalkarsan kesin susar yavrum hayran hayran annesini izler hehehe :))teyzemin kızı 2 yaşına kadar annesini emerek bi yandanda kulağıyla oynayarak uyudu, nasıl oldu niye oldu bilinmez başka türlü uyumuyodu nasıl ve ne zaman uyuyacağını bebek belirledi, o yüzden bebek bakımıyla ilgili kesin kurallarım yok antin kuntin kitaplarda okudum işte şunu yapmayın bunu yapmayın diye ama kitapların çoğunun yazarı Avrupalı bizim gibi bakmıyolar olaya, yeter ki yatağında uyusun ağlasın diyo mesela benim içim kaldırmaz bırakamam onu öyle ağlarken çarşaftada sallayabilirim kundak da yapabilirim amuda da kalkabilirim bakalım hayırlısı, inşallah bana çeker çok uslu bi bebekmişim varlığım yokluğu m anlaşılmazmış
kızlar seker olçum cihazıma dun strip almıştım plusmed bıde baslık cıktı eczacı bunu tanıtman gerek dedı cunkı numaralar farklı ben ozman bu baslıgı takıcam uçlar bıtene kadar bunu mu kullancam dıger baslıgın numarası farklı cunkı
Benimki contour basligi da karti da yokecet cnm benimde on call plus hafıza kartı gibi bir kart çıkıyor onu takıp o uçlar bitene kadar o orda duracak sonrasında başka kart var diğer kutuda onu takacaksın
Hos geldin cnm :)Dün bir arkadaşım sayesinde gruptan haberdar oldum. Doğum sürecinde buradaki paylaşımlardan çok faydalandığından bahsetti. Ben de hemen katıldım aranıza :) Şu an 30. haftadayım. İsmine henüz karar veremediğimiz bir erkek bebek bekliyoruz. Umarım hepimizin kolay geçer doğumları..
Vay be hergun yeni seyler duyuyorum cok ilgincmis su ter bezleri!bilmiyorum hem kişilik hem alıştırma muhim. benim oğlan bir doğdu 1 sene neredeyse 2 saat blok uyumadım. ama yavaş yavaş duzene girdi. 2 yaş civarı "hadi aşkım iyi geceler" diyip yatırmaya başladım. herkes şok oluyordu uyudumu yani şimdi diye. ben de bir sürü kitap ve blok okudum. akıl akıldan ustundur. deneyimli anneleri es geçmemek lazım. ben seaser (asla bebeği yalnız bırakma) yöntemi, Ferber Yöntemi(ağlatma), hogg (kaldır yatır yöntemi) hepsini okudum inceledim yapanları okudum. kendimce bir yöntem geliştirdim çocuğumun kişiliği doğrultusunda. o yuzden anneleriniz dahil herkezi iyice dinleğip araştırıp yeni yöntemleri de okuyup en doğru yolu bulmak lazım. 1. bebekler de zaten daha fazla hata oluyor.
ben oğlumda 3 ay yanımda beşik için de yatırdım hiç beraber uyumadım. ama çok az uyuduğu için genelde memedeydi. sonra odasına alıp beşiğinde yatırdım. şimdi fazla bağımsız oldu gezilerde zorunda kalırsak beraber uyumaya vay halimize maf ediyor yatanı. iter kakar uyumaz vs... oda da emzirirken minik bir ışık vardı gece lambası. onu da emzirme bitince kapattım baktım uyuyor bir daha ısık koymadım tam karanlıkta uyur mesela. annem laf eder korkuyordur diye daha hiç belirtı görmedim. neyse klişeleri bir kenera atın ama herşeye gözünüzü dimağınızı açın. çok guzel seyler öğreniyor insan örneğin bir bebeğin ter bezleri ilk aylarda ayarlanıyormuş yani sıcakta yatırırsan çok serinde yatırırsan az vucut sıcaklığını ayarlıyormuş. eğer bebeği ust uste giydirirseniz daha çok usuyen ve kolay hastalanan çocuklar oluyorlarmış dun okudum akşam.
Kolay gelsin cnm sekerleri nasil yapacaksin?bebek şekerlerimin malzemelerini alıyorum bugun yapmaya başlayayım..
hem kızıma hem bebişe..
hafta sonuda misafirim var.. yemeğe ne yapcam bilmiyorum önerilerinizi alayımmı..
Selam güzel anneler
Bizde yavaş yavaş eksiklerimizi tamamlıyoruz.Kızışıma ananesi neler neler alıyor bana fırsat kalmıyor resmen
http://www.superceyiz.com/FB,92586,...ek-nevresim-pike-yastik-setleri-tac-linen.jpg
Ananesi kuzuma taçtan bu bebek setini aldı.Bütün ürünler antibakteriyel.İçinde nevresim takımı,Pikesi,alt açma minderi,önlüğü kundağı,havlusu,dekoratif yastığı ve yastık kılıfı var.Ayrıca bir tane taha taçtan nevresim takımı aldık.
http://www.irfanhome.com/wp-content/uploads/2013/02/Taç-Maritime-Organik-Bebek-Nevresim-Takımı1.jpg
Toplamda 3 adet nevresim takımı şimdilik yeter kanımca
Birde özdilekten kışlık bir battaniye aldı ananemiz.Sponsorumuz sağolsun
Dalinin sivi deterjani,haci sakir granulvsabun bir de e bebekten sivi deterjan aldim benarkadaşlar çok sağolun inşallah 3 düşükten sonra kızıma kavuşacam.sizi hep okuyorum tecrübeleniyorum sayenizde.daha kızıma alışveriş bile yapamadım annanesi ve babanesi bi kaç parça bişey aldılar sadece.sizin aldıklarınızla fikir sahibi oluyorum.bebek çamaşırlarını neyle yıkayacaksınız deterjan tavsiyesi olan varmı
Cnm hamilelikte normal dusunme[SUB]kızlar dün yatmadan wc ye gittim, bi baktım burnum kanıyor 15 dk durmadı. tampon fln zor bela durdu..
sizde oluyor mu böyle? acaba düşünmeli miyim yoksa gerek yok mu?[/SUB]
beyaz lahana dimi canım, turşuluk olanlardan onu haşlıyosun yiyosun? suyunuda içiyo musun
Evet canim beyaz lahana. Kaynayan suya atip biraz bekletiyorum. Ben hafif kitir severim o yuzden cok bekletmiyorum. 2-3 dk yetiyo. Sonra soguk suya aliyorum. Suyunu icmiyorum, bi kere denedim de aman amannn. Lahanadan soguyodum :)
sirke kokmaz mı :44:
Yok kuzum.. 3-5 damla kokmuyor.. Aslında arkadaşım yumuşatıcı yerine kullanıyormuş.. Ama ben önce yumuşatıcı kullandım.. 2. Durulamada yumuşatıcı gözüne koydum.. Bir rivayete göre nazarı önlermiş...
Merhaba kızlar biz bugün 31+2 de doğum yaptık. Bebeğim plesantasından ayrılmış beslenememiş 3 haftadan beri. Çok şükürki şimdilik durumu iyi ben daha görmedim ama babamız gördü. Dua edin arkadaşlar uzun zamandır problemlerimiz vardı zaten.Bebeğimizin yaşaması için önce rabbimin iznine sonrada sizlerin dualarına ihtiyacımız var.
gunaydin kizlar nasilsiniz bakalim herkese agriisiz sizisiz birgun dilerim bu arada benim mide bulantilarim geri dondu ya sizde benim gibimisiniz ustune birde grip eklendi nefes alamiyorum geceleri off son zamanlar ne kadarda zor ne yattigimdan ne yedigimden ne oturdugumdan hicbisey anlamiyorum vallaha
Evet canim beyaz lahana. Kaynayan suya atip biraz bekletiyorum. Ben hafif kitir severim o yuzden cok bekletmiyorum. 2-3 dk yetiyo. Sonra soguk suya aliyorum. Suyunu icmiyorum, bi kere denedim de aman amannn. Lahanadan soguyodum :)
merhaba kızlar biz bugün 31+2 de doğum yaptık. Bebeğim plesantasından ayrılmış beslenememiş 3 haftadan beri. çok şükürki şimdilik durumu iyi ben daha görmedim ama babamız gördü. Dua edin arkadaşlar uzun zamandır problemlerimiz vardı zaten.bebeğimizin yaşaması için önce rabbimin iznine sonrada sizlerin dualarına ihtiyacımız var.
Merhaba kızlar biz bugün 31+2 de doğum yaptık. Bebeğim plesantasından ayrılmış beslenememiş 3 haftadan beri. Çok şükürki şimdilik durumu iyi ben daha görmedim ama babamız gördü. Dua edin arkadaşlar uzun zamandır problemlerimiz vardı zaten.Bebeğimizin yaşaması için önce rabbimin iznine sonrada sizlerin dualarına ihtiyacımız var.
Ne guzel. Adana Antep yakin zaten yanilmiyosam, di mi? Torun olduktan sonra da tutamazlar anneni oralarda, sık sık gelir bence :) Annem de Mart 15-20 gibi tekrar gelcek İnsallah. Aslinda oyle annemim arkasindan aglamam pek ama bu sefer ev cok ıssız gorundu gozume. Ev kocamanmis ben icinde kucucuk kalmisim gibi hissediyorumAmin arkadasim, gercekten Allah onlari basimizdan eksik etmesin...
ben lahananın havuçla birlikle çiğden salatasını yapıyorum. bol limon zeytinyağı ve nane ile. aklınızda bulunsun ben haşlanınca yiyemiyorum ama bağırsaklar için çok faydalı bi sebze!aklınızda bulunsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?