2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

ben bebeğimin eşylarını yerleştirdim. beşiğini de kurduk. temizlik içinse annem doğuma yakın gelecek o yapacak. belki kv de çağırırım.

tatlım ev işi yapmakta çok yoruyor dikkat et, birde artık doğumlarımız yaklaştı allah korusun grip felan olmayalım benim en büyük korkum doğum zamanına yakın hastalanmak

evet cnm inş hasta falan olmayız. ne bileyim işte ben bazen kendimi kaptırıyorum şurası da olsun burası da bitsin diye. eşimle annem kızdı zaten sen niye hala evi temzilicem diye uğraşıyon diyolar:)

GÜNAYDIN KIZLAR...
canim arkadaslarim.hepinize. cok.tesekkur ederim.dualariniz icin..biz hala hastanedeyiz.sancilar hala ondak bir.ama siddetleri azcik.azaldi..
canım kuveze gerek kalmadan bebeğini kucağına alırsın inşallah...Allah hayırlısıyla kurtulmanızı nasip etsin.

tek tek alıntı yapamıyorum fazlada takip edemiyorum hepimiz sağ salim zamanında kavuşalım yavrularımıza ama bazen aksilikler de oluyor.
hayırlısı olsun inşallah... sancılar çoğumuzda başladı..sağ sağlim kucağımıza aldığımızı görürüz inşallah

biz ciktik hastaneden evdeyiz tansiyonum dustu cok sukur ilac verdi doktorum surekli olcecegim ve yazacagim tansiyonumu..
aman sen dinlende yazmayı ver okumayı ver ne olacak...geçmiş olsun canım tekrar

Iki uc gündür biraz iyi degil makinaya baglandi yine. Nefesi duruyor. Makina yardimci oluyor.kucuk bebeklerde genelde olurmus. Bakalim canim ins gun geçtikçe daha da iyi olacak insallah...
Allah bir an önce sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..maşşalahhhh kuzuna

Ben ankaraya geldim dun kontrolumuz vardi.
bebegim 2700 gr olmus 46 cm
Mart sonunda alinacak bebegim tabi ozamana kadar kendi gelmek isterse de hemen sezeryana gircem.dogum seklim epidural sezeryan olacK.
hakkında hayyırlısı olsun canım benim...sağ salim istediğin gibi doğurursun kızını inşallah

günaydın kızlar hepinize güzel sağlıklı bir gün geçirmenizi dilerim nisan annelerinden aylin arkadaşımız 34 haftalıkken ikizleri dünyaya geldi şuan küvezdeymiş kızlar
aylin arkadaşımızın gözü aydın...bebeklerinede allah yardım etsin sağlıkla büyüsünler inşallah

amin canım inş.

kızlar benim oğlum çoğunlukla hep karnımın sağ tarafında duruyor. yatarken hep sola yatmaya çalışıyorum o zaman biraz sola kayıyor.
sol tarafta plasenta mı var o şekilde mi yerleşti bilemiyorum.
geçen arkadaşlara gitmiştim orda da bebek sağ tarafta galiba sol tarafın çökük duruyor dediler. sizin bebişler de sağda mı hep?

sultan canım kaç kilo aldın şimdiye kadarsenin doğum 10 mart mıydı benimkide 24 mart olsa ne güzel olurdu :) sabırsızlanıyorummmmm

canım ben suan 70 kılo olmuşum 64 hamiş kaldım yanı 6 kılo almışım zaten doktorda kılo sen değil bebek almış douguma kadarda alır ıyıce dedi 10 mart da hastaneye yatıyorum canım sunı sancı yada sezeryan olacak tansıyondan dolayı

canım tansıyonda hastanede yattıgım zaman 36 saat boyunca ıdrar aldılar subat basında ama preeklamsi yada albumın demedıler devetde yattım sonra kendı doktora gıttım alfamed dıye tansıyon ılacına başladı sürekli yaz dedı her kontrole gittiğimde yazıyorum mesela bıraz önce öltüm 135/86 cıktı yanı nerdeyse 14/9 oluyor ılaç kullandıgım halde ama kendı doktorum ıdrar bakmadı bana olmazsa bu gidişimde sorayım bana sadece yuksek tansıyon deyıp ılaç verdıler kaçak olsaydı eğer hastanede yattıgımda anlamazlarmıydı acaba

Bugün hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Sırtım yanlarım her yerim ağrıyor. Uykusuz geçen bi gecenin ardından parmağımı bile oynatacak gücüm yok bugün nedense. Sizler nasılsınız??

Selam kızlar ben Mayıs annesiyim ama sezeryan olacağı için Nisan annesiyim. Dün doktor kontrolum vardı. Bebeğin suyu fazla erken doğum riskin var dedi. Bebeğim 1650 şuanda insaallah 34-35i buluruz dedi doktor. Ay çok korkuyorum yatıyorum. Dizinde benim gibi olan var mı merak ediyorum.

valla canım sende yüksek tansiyon olunca o yüzden sordum.Bunun kesin tanısı için 4 saatte bir tansiyonu ölçmek ve idrar tahlilinde protein kaçağı var mı yokmu bakmak gerekiyor.Ben mesela cumartesi günü yaptırdım proteinin normal şartlarda bir insanda negatif çıkması gerekiyor ama hamilelerde az miktyardada olsa çıkabiliyor benim eser miktarda yazıyordu birde kontrol günü benimde tansiyonum 13/8 çıkmıştı ama doktorum bir sorun olmadığını söyledi.sanırım protein pozitif çıkarsa sorun teşkil ediyor.Sen genede bir doktoruna sor istersen eğer idrar sonuçların elinde varsa protein kısmınada bakabilirsin ne yazıyor negatifse sende sadece tansiyon vardır zaten.

Bugün hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Sırtım yanlarım her yerim ağrıyor. Uykusuz geçen bi gecenin ardından parmağımı bile oynatacak gücüm yok bugün nedense. Sizler nasılsınız??

canım kaç haftalıksın göremiyorum ama bende şu son 2-3 gündür kendimi daha halsiz hissediyorum.Birde sürekli sola yatmaktanmı yoksa siyatikmi var ondanmı bilmiyorum ama sol bacağım ağrıyor uyuşuyor ve kramp giriyor.magnezyumda kullanıyoprum ama kar etmiyor ne yazık ki.sona yaklaştıkça bunlar olacak sanırım.bebişler iyi olsunda ne yapalım çekeriz elbet.

aynen benim bebişi anlattın sen :)

Kizlar sirt agrilari icin sicak su torbasini siddetle tavsiye ederim. Bi de aksam yatarken sirtiniza iki yastik koyun, oturur pozisyon gibi hafif. Bi de ayaklarinizin altina yuksek bi yastik daha koyun 2 saat filan o sekilde yatin. Beni cok rahatlatiyor, oneririm

Evet canim cok heyecanliyim. Bi de haftaya sezeryana alincak arkadasim beni ruyasinda gormus, dogum yapmisim. Benden once dogum yaptin filan diye kiziyomus bana, aksam da her an dogurcak gibi duruyosun dedi arkadaslar valla baya baya heyecan yaptim :) Ya biz de 40 gunluk oldu bebis oyle gittik. Ama ben kucagima alamadim resmen tutamam ben bunu deyip kactim bebekten. Sonra da kendi beegimi tutamiycak miyim diye dusundum, gozlerim doldu. Zor tuttum kendimi halbu ki cok yeni dogmus bebek kucaklamisligim vardi.
Canim biz yikama utuleme islerini 15 tatilde yaptik. Hurclara koyduk herseyi. Mart 10 dan sonra filan da mobilyalari silip guzelce yerlestirirm diyorum. Ya da 15 inde annem gelcek onu beklerim belki halim olmazsa :)

benimde bebeğim maşallah hareketli ama benimde halen kaburgalarımı acıtmıyor benimki de erkek canım belki de erkekler böyledir ya da bizim bebişler sakin olacak inşallah.

kaburgaları keşfedemedi bizimkiler sanırım erkek bebekler aşağıda oluyor biraz.

33+ 2 günlüğüz ama bebeğim biraz iri. 3 hafta önden gidiyor. Ve ben görüntü olarak bugün yarın doğum yapacak gibiyim. Herkes şaşırıyor zaten 1.5 ay var deyince. Çatı kemiklerim ve bacaklarim bebek iri olduğundan çok kisitladi hareketlerimi. Hayırlısıyla zaman gecsede meleğimi bi alsam kucagima. Bunların hepsi gececek ama ben mi sabırsızm vakitmi geçmiyor bilemedim.

tünaydın hatunlaaarrrr
ayyyy bebek şekerimiz ve kapı süsümüz kargoya verilmiş heyecan yaptımmmmm
doğum yapan arkadaşımıza maşallah inşallah en kısa zamanda sağlıkla evlerine dönerler..
hastanede olan arkadaşlarımızdan yeni bi haber yok sanırım bakındım ama göremedim..

valla benım raporda hıc aktarabılır falan yazmıyor bısey anlamadım ben bu rapordan 25,02,2014 den demıs )analık calısır doğum oncesı ) tarihin de demiş sonrası boşluk tarıh falan yazmıyor

benimkindede aynen "gebelik haftası 32 olan hastanın 37.haftaya kadar çalışması uygundur.37.haftadan sonra doğum yapana kadar istirahatlidir" demiş sonuna tarih atmış.

37 de tekrar doğum önü izni için yazı almam lazım

Son düzenleme:

Canım sabırsızlık sadece sende yok hepimizde varAma zamanında sağlıklı sıhatli gelsinler en önemlisi o bu zamana kadar geldik 1,5 ayda geçer elbet Allah'ın izniyle.Senin ağrıların bebeğin iriliğinden kaynaklı belliki bol bol dinleneceksin o zaman başka çare yok:)

bizim bebiş bey bizi sabah sabah korkuttu. dün nasıl olduysa deliksiz uyumuşum. yatmadan önce su içmeme rağmen başımı yastığa koyduğum gibi uyumuşum tuvalete bile kalkmadan. sabah kalktım bebiş hareket etmiyor. kahvaltı yaptım yine tık yok müzik dinletiyorum, okşuyorum, sesleniyorum tık yok en son reçel yedim az sol yana yattım yine tık yok. ağlamaya başladım eşim kolumdan tuttu apar topar doktora gittik ama nasıl ağlıyorum çünkü en hareketsiz olduğu dönemde bile karnımı okşayınca dokunma hareketi oluyordu. doktor sağolsun hemen ultrasonda baktı. bizimki mışıl mışıl uyuyor. 3 hafta öndeydi ancak haftasıyla uyumlu hale gelmiş şükürler olsun. sadece kafası 10 günlük büyük o da genetik olabilir dedi beyinle ilgili problem görünmüyor dedi. koca kafalım benim yerim onu. erkek adamın kafası küçük olur mu hiç :). ama benim içim hala rahat değildi. renkli ultrasona gönderdi.kordon kan akışına falan baktı. radyologta kafası büyük bunun dedi :) dedim bebişimin kafasını karıştırmayın. kafası büyük olanlar zeki olurmuş zira tanıdığım tüm koca kafalılar çok zeki dedim. (eşimlede akşam onu konuştuk. kafası büyük olan öğrencilerinin çok zeki olduğunu söyledi bir düşündüm çevremde öğrencilerimde gerçekten öyle olduğunu farkettim. akrabalardaki çok zeki olanların hepsinin kafasının büyük olduğunu farkettik) . sağlıklı olsun, kaderi güzel olsunda yeter dedik sonra.

şükür bebeğim iyiymiş. karın çevresi zayıflamış kilosu şimdi tam haftasıyla uyumlu çıktı maşallah 1600 çıktı. geçen hafta 2 kilo 30 gr dı. 1 haftadır sıkı diyet yapıyorum .tartıda kilo almış göstermiyor. 66,4te hep. sağ salim çıksalardı bir annelik gerçekten stresli işmiş.

ayyy yüreğim ağzımda okudum..
çok şükür ikinizde iyisiniz maşallah size annesiiii

kızlar ben sol tarafıma yatamıyorum
azıcık yatsam bile rahatsız oluyorum nefes alamıyorum sanki
yine sağa dönüyorumm
hafifçe solda kalıyorum ama ıhıh olmuyorr
sıkıntı olmaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…