2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Allah kolaylık versin, bebeğine sağlıkla kavuşmanı dilerim. bilgim yok neyazıkki. yardımcı olamadım.

Cok gecmis olsn tatlim.
Gebelik haftasi ilerledikce herkeste tansiyon cikti sanki

saol canım.Evet bir çoğumuzda tansiyon çıktı.Burdaki yazıları okurken meğer benimde yükseliyormuş ama ben o belirtilerin tansiyon olduğunu bilmiyormuşum.Eskiden tansiyonum hep düşüktü ona bağlıyordum bende.Şimdi düzenli tansiyon tedavisine başladık.

canım bende kullanıyorum hemen düşürmeye bılır dengelemeye çalışır ama gebeler ıcın ıyı bır ılac

Şimdilik günde 2 tane kullanıcam canım bu hafta sonuna dek gelişme olmazsa
doz arttırılacak.Bakalım inşallah geçer..

Kizlar yururken gobegimin alt tarafina toplu igne batiriyomussunuz gibi agri giriyo.oturunca bise yok.ne olabilir acaba?
Artik her gun yeni biseler cikiyo.pufff
Sagsalim gecse su zaman bebislerimiz hayirlisiyla dogsa yarabbim.

takipteyim ama cevap yazmaya üşenir bi halim var tansiyonu çıkanlar belirtisi ne oldu da takip ettiniz ben ölçtürmedim ama başım çok ağrıyo son zamanlar gerçi ağrımayan yerim var mı hiç aşağı inmedi göbeğim daha kaburga ağrılarım nefes alma güçlüğüm saymakla bitmez Allah hepimize sabır versin

maşallah canım bebişine, Allah evlatlarımızı kucaklarımıza sağlıklı bir şekilde almamızı nasip etsin

Baş ağrısından çok benim gözlerim çok ağrıyor birden gözlerim yerinden çıkıcak gibi hissediyorum bendeki en belirgin özellik bu canım Böyle başım uğulduyo algılarım kapanıyor.Aynen allah hepimize sabır versin

Kızlar benim de tansiyonum düşüyor ve buna bağlı hemen vücudum da şişlik oluşuyor.
Doktorum bugün baktı bacaklarıma, çok az da olsa ödem var dedi.
Tuzu tamamen kesti, hamur işini kesti.
Ben kendimde ki değişiklikleri göz altlarımdan anladım.
Gözlerimin altın da kararma oluluyor, morluk gibi.
Tansiyon aleti alacağım yarın düzenli takip etmek gerekmiş artık.

Göz altlarında kararma varsa tansiyon belirtisi canım.

canim arkadasim.mevlammyar ve yardimciniz olsun.uzulme benim yigenimde dogar dogmaz bagirsaktan ameliyat oldu. karnindan yapti kakasini ama gecti duzeldi hiçbişey i yok şükür ler olsun.ki..üzülme tatlim dua. et bol bol..bizde ediyoruz sana vefilize..mevlam.sifa verecek ins

kizlar buarada biz.hala.hastanedeyiz.ne oldugumuz meçhul. dr bile sasirdi bize..tip kitaplarinda örneğin yok dio bana..sancilarin kesilsin die verdiklerim sanci yapti.doguyor.die vurdugum.sanciyi kesti dio..
Bugün hiç sancimiz yok..anlamadik..yatina dogar denilen bebek duruyor mevlama.hamd olsun..ne sanci var ne agri.arada az a kasilma ki ben onları saymiom bile. ..

Canım bendede tansiton problemi var.15-9 , 14-9 oluyor son günlerde.Bugün bizde gittik kontrole dooplerden bakıldı kan akışları normalmi diye çünkü bizimde 1 hafta geriden geliyor.benimde aklıma gelen ilk soru tansiyondan mı oldu.Kan akışları normal çıktı.İdrardada protein çıkmadı.Bebekte iyi durumdaydı.Şuan aynı gündeyiz bende 32+5 im.Bence başka bir doktora görünmekte fayda var.ben geçen hafta değiştirdim doktorumu ilgisizliğinden ve hastanenin yetersiz olmasından dolayı.Doktor bana alfamet diye tansiyon ilacı verdi.Ve sıfır tuz dedi.Sana ilaç verdimi, neler söyledi bilmiyorum ama evde doğal yollardanda düşürebilirsin.Sarımsak çok iyi geliyor.Benim daha bu sabah 15-9 du.İlacımı içtim akşam yemektede sarımsaklı yoğurt yedim.En son 10-5 ti bu seferde fazla düşmüş.Doktor daha iyi bilir ama arada bir 14-9 olması bebeğini daha 34. haftada almak için yeterli değil bence.Biz bugün hiç erken doğumu konuşmadık mesela doktorumla.İçin rahatlasın bir başka doktorada görünmekte fayda var.Geçmiş olsun..İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..

Günaydın:107: Sabaha kadar salep aşerdim Hamilelik bitiyor benim aşermeler tavan yaptı, hayır mıdır? Eşim aldı sağ olsun, sabah sabah güzel gidiyor

Eşin nihayet "havaya" girdi desene. Bebek gelince daha da bir telaşlı olur:107: Bunlar hayatımızdaki güzel telaşlar ve zamanlar, tadını çıkaralım Benim korsanım da her gün sorguya çekiyor: "hani randevu ne zamandı? ne zaman göreceğiz aslanımı? yatağını da yapmadık hala, ne zaman yapacağız? ne zaman doğar?". Benim eşim çok kilo verdi sınav stresinden, 3-5 kg alsa ancak toparlar. Diyeti bırakıp ona doğru düzgün yemek yapmak lazım ama; nerede bende o yetenek

Gözün aydın canım, maşallah ikinize de

günaydın kızlar doğum yaklaştıkça
heyecanlanıyorum.bu arada kızımın hareketleri yavaşladı gibi
kızım diye seslendiğinde hahfif bir kıpırtı veriyr bana
sizler nasılsınız.

Canım diğer konulara da yazdığını görünce cevap vermek istedim. Biliyorum senin beklentin benzer durumda olup doğumu sıkıntısız geçmiş annelerin deneyimlerini okuyarak endişelerini gidermek yönünde. Özellikle aradım acaba bir forum&paylaşım bulabilir miyim senin için ama, bulamadım. Senin de bildiğin gibi, talasemi hastaları hematologların sıkı kontrolü altındadır. Hamilelik sırasında gerektiğinde kan transfüzyonu ile hemoglobin değeri 10 g/dL tutulmaya çalışılır. Operasyon sırasında da gerektiğinde transfüzyon yapılarak seni de bebeğini de riskli bir duruma sokmamak için ellerinden geleni yaparlar. Doktorlarına güvenirsen kaygıların azalacaktır. Sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum.

günaydın kızlar doğum yaklaştıkça
heyecanlanıyorum.bu arada kızımın hareketleri yavaşladı gibi
kızım diye seslendiğinde hahfif bir kıpırtı veriyr bana
sizler nasılsınız.

Bende henüz heyecan yok:107: Yaramazımın da günde 2 defa çok aktif olduğu saatler var. Diğer vakitlerde uyuyor ya da çok az kıpırdıyor. Sanırım o benden daha heyecanlı

Merhaba.oncelikle bebegin hayirli olsun diyeyim. Benimde bebegim 26.haftada dogdu ve suan 43.gun yogunbakimda olali...dogduktan dort gun sonra bagirsaklari delindi ve 750 gr iken ameliyata aldilar.2.5 saat falan surdu sanirim ameliyati.kakasini da yapamadigi hic beslenmediği zamanlar cok oldu ameliyattan sonra da...suan bagirsaklari disarida ve oradan kakasini yapiyor.cok sonralari tekrar iceri almak icin 2.ameliyati yapacaklar..sonrasında o kadar cok problemleri oldu ki baska sorunlardan..bu bagirsak olayini bile hice saydik dusunun...tek soyleyecegim bizim elimizden gelen sadece dua etmek. Allahim gercekten bize sabrini veriyor.bebege de guc veriyor...son bir haftadir kilo almayada basladi gunde 20 gr civarinda.oncelikle bizim guclu olup inanmamiz gerekiyor bebeklerimiz için. Biz daha iki uc ay kadar yogunbakimda kalacagiz.uzun bir surec evet ama sabrimizin sonu guzel olacak inaniyorum.sende inan hep birlikte atlatacagimiza eminim. ..hangi hastane de yogunbakimda?[/QUOTE]

Öncelikle her ikinizinde bebekleri hayırlı olsun umarm en yakın zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız, tıp her geçen gün gelişiyor doktorlar eminimki bebeklerinize çok iyi bakıyordur endişe etmeyin güzel düşünün güzel şeyler olsun. Tekrardan geçmiş olsun

ıyı ıyı ne güzel canım 37.haftayada gelırsınız ınsallah

Uyuyamıyorummmmmm arkadaşlarrrrrrrr ...
Anlamadım hiç böyle olmamıştı ...Öyle düzensiz ki uykularım ...Gece 3 te uyuyorum zarla zorla ...5 gibi uyanıyorum sonra cin gibiyim ...Şuan mesela yatak görmek istemiyorum ...Sanki yatınca damarlarım geriliyor ...
Psikolojik sanırım anlamadım ((

ayy bana temizlik deme..
yatak odasının dolaplarına bi girdim 2günde annemle zor çıktım temizle yerleştir..
daha diğer odalar,mutfak,banyo,tuvalet olduğu gibi duruyo..

benım evı görsen naparsın kı canım kayınvalıdem yaslı bı ıs yapmıyor esım desen ona heryer temız ne gerek var :) haftasonu balkonu bı temızleyeyım dedım balkon kapalı bızım mutfak kucuk olunca hersey orda 3 saat çıkamadım gecede yorgunluktan bel ağrısından yatamadım benım annem olsa pırıl pırıl yapar heryerı ama yok bızım evdekıler kendı ıslerını bıle yapmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…