2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

sen nie bu kdr stres yaptın cnm ya :)
kadın yaşadığını yazmış arkadasta pozitif doğum hikayesi diye paylaşmış tercih senin tercihin tabi sezeryanda istersin normalde
yaşadıklarımız tabiki var ama hep onun etkisinde kalmak kötü sende bu kdr karamsar olma hep kötü şeyler geliyor deme
inan ne kdr pozitif olursan ne kdr iyi olursan o kadar hersey iyi olur
kendinide sıkma bu kadar rabbim hakkımızda neyse hayırlısı onu versin o bizi bizden iyi düşünür
yaşadıklarının sebebi mutlaka vardır bak sen bununla ödüllendirilmişsin sabrınla azminle

Valla bana da hiç inandırıcı gelmedi. Keşke eskiler gibi evde kolay bi doğum yapabilsem diye bekleyen birinin hayal ürünü gibi geldi bana bu hikâye.

İnşalah bebeğin vaktinde&sağlıkla gelir canım:107:

son aya girdik dengeyi kaybettik biz ya kesin kafaları yedik yani

Aman kendimize hakim olalım, bebeklerin bize ihtiyacı olacak

SLM ARKADAŞLAR ÇOK GÜZEL Bİ DOĞUM HİKAYESİ OKUDUM BUGÜN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. Bİ MİKTAR MORAL OLUR BELKİ.

Çok güzel bir doğum hikayesi canım, teşekkürler paylaşımın için. Rabbim herkese gönlündeki gibi bir doğum nasip etsin inşallah:107:

iyi akşamlar kızlar bugun doktorumuz bebeğin ölçümünü tekrar yaptı
ve 2 kilo dedi kafa bacak boyu ölçümleri iyi ama karın çevresi küçükmüş
boynundada 1 tur kordon var dr bebeğe giden kan kışına bakalım belki
o yüzden karın çevresinin gelişimi az olabilir deyip beni dopler ultrasona
gönderdi ordada karın ölçüsü küçük çıktı 35 haftalık olmamız gerekiyordu
ma 33 haftalık görünüyoruz yani gelişimi 2 hafta geriden geliyor dopler
ultrasonda 2150 gr çıktı boyuda 46 cm kan akışında sorun yokmuş
boynundaki kordon Alahtan sıkı değilmiş sıkı ve düğüm olursa sorun
oluyormuş dr takip edicez dedi bundan böyle haftada 1 gidecekmişim
her gittiğimde nst bağlanacak

Dogum hikayesini gozlerim dolu dolu okudum. Allahim bizlere de kolay dogunlar nasip etsin. Ben de evimde dogum yapmak isterdim ama tabii ki bir saglik ekibiyle :) dogum fizyolojik bir olay, vucudun kendi kendine yapabildigi bisey tabi ki ama profesyonel bi destek sart. Yani bu kadar kendi kendine de olmamali. Valla deli cesareti

Bi de size akillara zarar bi sorum var, tuvalete gittigimizde azar azar suyumuz gelse ve biz farketmesek bebegin butun suyu biter mi? Biterse nolur? Dun geceden beri buna takmis durumdayim. Ya suyum bittiyse ve ben farkinda degilsem diye dusunup duruyorum. Surekli kizimin hareketlerini takip ediyorum. Cok sukur ki simdilik hareketler normal

Canim gecmos olsun. İnsallah sorunsuz atlatirsiniz su son zamsnlarinizi

Bebisleri dünyaya gelen annelere hayirli olsun Allahim saglikli uzun ömurler versin ve bütün Annelere bebeklerini saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah...Alisverisini bitiren annelere sormak istiyorum banyo kuvetini nasil tercih ettiler bebek icin en konforlusu ve tabi bizim icin en rahati arastiran anneler varmi ??Ben resimdekini düsünüyorum ama hala kararsizim???

Canım suyunun azar azar gelip çaktırmadan bitmesi gibi bi ihtimal yok rahat ol :) Su gelince öyle akıntıyla karıştırmazsın neticede suyla dolu bi torba delince o sıvı sürekli gelir azar azar wc ye girdikçe gelmez panik yapma o yüzden :)

ben karamsar değilim canım. normal doğum isteyebilir insan. ama bu farklı bir olay. evde doğum. ayrıca bu hikaye bana inandırıcı gelmedi. evde doğum yapmış olabilir ama abartarak anlatılmış. insanın suyu gelecekte oturup örgü örecek yok böyle bir şey arkadaşlar. buna kim inanır bilmem ama ben inanma. ben yengemi hatırlıyorum daha önce evde 2 çocuk doğurduğu halde son çocuğunda suyu gelmişti. kadının eli ayağına dolaşmıştı. ki bu hikayeye göre anlatılan ilk doğum. insan pozitif olamıyor maalesef. pozitifte olamıyor. gebelik kaybı olupta ben pozitifim diyen biri varsa valla alnından öpeceğim. elbet hayırlısı olsun diyorsun. ki yaşadıklarım için hiç isyan etmedim ama karnın ve elin bomboş eve dönünce 2. cisinde artık 1 doktor yetmiyor. elbet yaşadıklarımız bir sınav. hemşire bana paniksin dedi. doktor hemen hemşireyi tersledi. yaşadıkları gayet normal dedi. Rabbim akıl vermiş. önce ona güveneceğiz elbet. ama elimizden geleni yapmamız için donatmış yaradan bizi. tedbiri alıp sonra tevekkül etmekte fayda var. bu olay gerçekse o annede akıl yok. herşeyi geçtim birde yemek falan yiyip doktora gitmişler. bu kadarda rahatlık olmaz bence abartı bir yazı.

Çok güzel bir doğum hikayesi gerçekten ve iyi cesaretmiş hatundaki :) elimde olsa ben de bi ebeyle evde doğumu tercih ederim.Zaten binlerce insan böyle doğum yapıyor dünyada bizim ülkemizde çevremizde herkes sezeryan oluyo diye bu sezeryanı daha güvenli yapmaz ki.Allah insanın vücudunu doğum olayına vakıf yaratmış abartilacak birşey yok bunda.Ha herkes buna cesaret edemeyebilir bu da çok normal ama riskse her doğumda var risk, sezeryan dediğimizde ameliyat neticede ne normal doğumun ne sezeryanin yüzde yüz garantisi yok ki.Allah hepimize hayallerimizdeki doğumu nasip etsin :)

canım, herkesin yasadıkları gerçekten sınav. sana bu haldeyken kimse zaten akıl veremez paniksin ne demek. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. normal doğum hkayelerinin çogunda bu evde bekleme hatta kuaföre gitme guzel bir yemek yeme gibi detaylar okudum. muhtemelen 2 cm açılma ile bu insanlar doğumun başladığını anlıyorlar saatte hatta bazen 2 saatte 1 cm açılma oluyormuş bu hesapla 10-15 saati buluyor aktif doğumun başlaması. o hesapla anneler rahat hareket ediyorlar. kendi adıma ben de paniklerim...

:) normal doğumla sezeryanın farkı yok türkiyede birinde alltan kesiyorlar birinde üstten. hoş ben inanamadım bu anlatılanlara. çünkü geçen gün yatarken aynısını düşünmüştüm :)) bebeği evde doğursam akşam eşim gelse kucağımda bebekle açsam kapıyı. annemlere haber versem otobüse atlayıp gelseler. düşüncelerimi hikayeye dökmüşler sanki. :)) teyzesi benim bebişin kafa büyük. kan uyuşmazlığı etkileşim testimiz pozitif. doktor anında bebeği incelemeye almamız lazım sorun varsa kanını değiştireceğiz diyor. ki adamın normal doğum yaptırma oranı %90mış. hayatın garantisi yok ki canım.

:) ben çok sakindim aslında canım. lazerin yaygın olmadığı dönemde göz ameliyatına bile girdim. doktor riskleri anlattı bidaha göremeyebilirsin falan dedi. annem vazgeçelim dedi. bende ne olacaksa olsun ben kabul ediyorum şartları dedi. herkeste iyi cesaret varmış dedi sende. ama kürtaj öncesi aşırı kanama ve rahmin açılmaması birde üstüne bayılma hemşireninde hala doktoru çağırmak yerine bir hap daha verelim belki düşer demesi :))) sonrasında panik atak oldum.

benim hamileliğim başından beri sıkıntılı geçti önceleri düşük tehlikesi 20 haftada erken doğar endişesi sürekli kanamam oluyordu. bebeğin eşi aşağıda şimdi ters duruyor miyom var her biri 7 cm gebelik şekeri tansiyon riski derken bugüne geldim çok şükür tabi insanın aklına herşey geliyor ya birşey olursa diye olmasındansa erken doğsun diyorum canım demek istediğim bu tabi zamanında kucağıma almak istiyorum herkes gibi bende. bebeğin hıçkırdığı nasıl anlaşılır bilemiyorum:44: gün içinde bazen göbeğimin sol tarafında karnım pıt pıt zıplıyor bu hıçkırık anlamına gelir mi?

sağol canım inşallah, bence boşuna bunları düşünüp kendini strese sokma ben bi keresinde iç çamaşırımın tam ortasında böyle avuç içi kadar ıslaklık gördüm sanki su dökülmüş gibi ama sonradan sancım kasılmama oldu dr aradım hastaneye git dedi sonra ben takip ettim bi daha gelecekmi diye şükür gelmedi sonra kontrole gittğimde dr eğer o su olsaydı devamı gelirdi su geldiği zman durmaz az az da olsa sızar ama genelde idrar yapıyomuş gibi gelir dedi yani gelse anlarsın anlamayacak gibi olmaz demişti artık kontrollere daha sık gideceğiz allahın izniyle bişey olmaz korkma bebişin zmanında gelir böyle şeyleri düşünüpte boşuna kuruntu yapma

Son düzenleme:

Senin durumun farklı elbette, ben kimsenin durumuna ya da düşüncesine saygısızlık etmek istemem ama bize uzak ya da riskli geliyo diye de kadın sanki kafasından hikaye uydurmuş gibi algılamak da doğru gelmiyor bana.Hangimizin annesi özel hastanede sezeryanla dünyaya getirdi bizi, belli bir döneme kadar kadınlar hep evde tarlada dogurmadılar mı nesi inandırıcı gelmiyor ki şimdi? O kadar uzağa gitmeye gerek yok şimdi Avrupa'da ve hatta Türkiyede de insanlar ebe ya da doula denilen doğum destekcileriyle evde doğumu tercih ediyorlar.Ben herkes evde doğurmalı demiyorum elbette :) dr sezeryan olman lazım dese kabul de edebilirim normale cesaret edemezsem ama demek istediğim insanlar asırlardır yaptıkları gibi günümüzde de evde kendileri doğum yapabilirler, ha sen ben cesaret edemeyebiliriz ama bu başkalarının da yapamayacağı anlamına gelmez.Kaldi ki herkesin acı eşiği birbirinden farklıdır, kadın doğumcu bi arkadaşım nöbetciyken kadının birinin karnım ağrıyor die hastaneye geldiğini, muayene ettiğinde kadının açılmasının tam olduğunu ve doğumun başladığını ama kadının aci eşiği yüksek olduğundan farkında bile olmadan hastaneye geldiğini anlatmıştı. Bu da yine bazı arkadaşlara inandırıcı gelmeyebilir ama bize uzak geliyo diye de herkesi yalancılıkla suçlayacak halimiz yok de mi :)

kızlar mart anneleri sayfasına bakındım doğurmaya başlamışlar. artık bizim de yaklaştı hatta martın sonunda hayırlısıyla doğumlar başlar sanırım doktorlar sezeryan için kaçıncı haftada gün veriyor? normal doğum olsun çok istiyorum aslında tabi ne yaşayacağımı da bilemiyorum

Bizimkiler de doğurmaya başladı bile canım :) Benim dr 37.haftada çatı muayenesi yapacak; bebek ters gelmiyorsa, iri değilse, bi sağlık sıkıntım yoksa ve çatım da müsaitse normal diyecekmiş deilse sezeryan

yaşadıklarımız bizim psikolojimizi etkiliyor belirliyor. ama doğrusu hislere de guvenmek lazım. Allah kazasız belası bebeklerimize kavuşturur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…