2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

doğumlar başladı mı sürekli takip edemiyorum sanırım kaçırmışım doğum yapan arkadaşların gözü aydın olsun sağlıcakla büyütsünler kuzucuklarını demek 37. hafta o zaman daha çok var benim öğrenmeme bebeğim ters duruyor ama inş döner son haftaya kadar. hakkımızda hayırlısı olsun canım iyi hatırlayacağımız doğumlarımız olsun.

Hadi ya :)))) Benim doktorum Fatma Kutlusoy memorial'a gidiyorum ben ...
Sen hangisine gidiyorsun canım ???

Erciyes kartal zeki yılmaz dr m:)

Merhabalar hanimlar. Surekli takip ettigim bi site ama yazmak firsat olmadi hic. Buradaki herkesi cok cok iyi taniyorum nerdeyse:) isim isim aklimda bicok sey hatta. Kayseriden birilerinin oldugunu gorunce de sevindim valla:) bende nisan annesyim. Ikinci kizima hamileyim. Nisanin 7si gibi gorunuyor dogum tarihi de minik "Zehramın"
kayseride erciyes Zeki Yilmaza gidiyorum bende. Ilk dogumumda da doktorum Zeki beydi. Umarım hepimiz de sağlıkla, sıhhatle alırız bebiklerimizi kucağımıza.. yazmadim yazmadim simdiye kadar simdi de doldurdum buralari:) Herkese selamlar tekrardan

Allah bebeğine ve sana en uygun doğumu nasip eder inşallah. ama bişi diyeyim mi artık çok fazla bileşen var normalden korkmamıza neden olan. yani bebek iri ise, istatistiklere göre çok az bebek iri sınıfına giriyor. çatı darlığı gerçekten önceden bakılmayan bir durum.
suyun azalması, plesanta yaşlanması annenin kilosu,liste uzuyor. dayımın kızı makat gelişli iken döndürüp alıyor ebe 45 sene önce, böyle birşeyi hangi dr yapar...

Canım hoşgeldin aramıza. Dr muz bile aynı. Burda tanıyabilecegin birilerinin olması ne güzel. Benim bebeğimde kız ve 7 14 nisan arasi dedi zeki bey.

sezeryanla doğum yapanların normal doğum yapanlara bi lafı olmuyoda normal yapanların sezeryanla doğum yapanlara lafı hiç bitmiyor.biz acı cekiyoruz siz niye aynısını yaşamıyorsunuz kızgınlığı herhalde:)oysa önemli olan bebeğin sağ salim doğması değilmi valla benim için tek önemli olay bu hangisini bebek için güvenli buluyorsam onu secerim elbette.doğum yaklaştıkca aldı milleti bi panik cesaretlenmeye calışıyorlar bu şekilde bence

doğumu gelmiş bir bebeği dönderip almazlar artık canım hangi doktor bu riski göze alır ters duran bebeğin neden ters durduğu bile muamma şimdi az risk bol sezeryan can tatlı tabi herkes birkaç saatlik acıyı göze alacak diye bir şey yok ama normal doğumun riski çoktur öyle şeyler duyuyorum ki normal doğum başlatıp sezeryana alınan kadınlar yazık değil mi vajinalarını önce parçalayıp sonra sezeyanla doğurtan doktorlar da var malesef.:26:

inanılmaz birşey gerçekleşiyor karnımızda bir şey 1 gr bile yokken 3-4 kg oluyor elbette dunyaya getirmek hertürlü acılı normal doğumda sezeryan da acısız olmuyor. ikisi de tozpembe değil. hani bebekler kucağa alınınca unutuluyor çoğu acı, anlatılırken de çok sağlıklı yorumlar duyulmuyor genelde de.

eşimle bunu konuştuk hatta öğlen, doğumu yapacağımız hastaneye gittik fiyat aldık odaları gezdik. normal istediğimizi söyledik. "odaların hangisi kalır bilemeyiz ama sanslıysanız guzel bir oda yakalarsınız" konuşmasını yaptık. neyse gezdiren kadına ben epudurali sordum, kadın da "normal de ısrarcısınız ama sezeryan da çok kolay geçti epuduralle normal yapmış kadar farkındaydım herşeyin ve hiç zorlanmadan iyileştim" dedi. eşimde çıkar çıkmaz "sanki sezeryanla bebek sahibi olmak kusurluymuşda, insanlara iyi olduğunu kabul ettirmek için -bir içgüdü ile- savunmaya geçiyor anneler" dedi. ben de "normal doğum yapan kadınlar kendilerini kahraman gibi hissediyorlar ve zaman zaman diğer annelere üstünlük taslıyorlar "dedim. yani bir tur ben daha anneyim daha guçlüyüm daha cesaretliğim. bu okadar çok oluyor ki böyle dusunmeyen annelere bile sezeryan yapan anneler önyargı ile yaklaşıyor. hatta ben sunlara bile şahit oldum "ben epudural yaptırmadım", "aa ben yaptırdım ama 4 kilo bebeğim oldu senin ki gibi 2500 değil". "oooo ben 15 saat ağrı çektim, sen 2 saat, o da doğum mu" vs. muhabbetleri. kadın kadının şeytanı muhabbeti...

kızlar ya acil birsey soracagım 2 gundur sürekli tuvaletim varmıs gibi geliyor sanki kaçırcakmısım gibi özellikle gece yatmadan önce baslıyor karnım sertlesıyor sonrada boyle oluyor
sizde de oluyormu doktora 2 hafta var daaha yoksa gıtsemmı doktora bebek harektlerinde sıkıntı yok belki fazla hareketli diye diyorum vurdukca sanki kaçırcakmısım gibi korkuyorum of ya cidden kendimi cok yorulmus hissediyorum

bendede basladı aynı durum gebelik haftama baktımda bugünlerde altınıza kaçırabilirsiniz diyordu

kimi panik almış cesaretlenmeye çalışıyormuş belirtseniz keşke burada herkes doğumla ilgili duygularını bildiklerini paylaşamazsa ne anlamı kalır.

Merhaba arkadaşlar benim Nisan başı gibi doğum tarihim benimde öyle oluyor bebek hareket ediyor Yada sertleşiyor sanki idrara sıkışmışım gibi oluyorum daha 35 deyim korkuyorum

Deli gibi uykum var ama uyuyamiyorum
Ufaktan da belim tutulmuş gibi ağrıyor.
Rahatsız ediyor beni bu durum.

arkadaşlar bu gece resmen ruyamda dar bir yerden geçmem gerekiyor ben surekli oraya sıkışırım diyorum. bir uyandım nefes alamıyorum. offfff. midem falan bulanıyor. kendime gelemedim hala. 31.0 dayım nasıl dayanıcam 9 hafta daha bu nefes olayı çok kötü. var mı formülünüz. bebek dönmüş başı ağaııdaydı bugun kontrolde sevindim şimdi şaşkınım böyle geçmez 2 ay daha...Allah yardımcımız olsun. gerçekten zor sınavlar bunlar...

Gunaydin kizimin guzel teyzeleriii :) su an kizicemi bi hickirik tuttu ki sormayin, arada da kimildaniyoruz. Hickirmaktan pek bi rahatsiz oluyoruz :)

Ya okudum da bunla ilgili yazilar. Sizin de dediginiz gibi farketmemek imkansizmis su gelince. Oyle camasirimda cok islaklik filan da olmuyo beni suphelendirecek. Ama ben sanki lvaboya her girdigimde azar azar suyum gitcekmis gibi korkuyorum surekli takipteyim, bende bisey yok kizimin hareketleri normal ama ben takmis durumdayim.
Hosgeldin canim. Saglikla gelsin minik kizin Zehra :)

Günaydın hanımlar, hayırlı cumalar:107:

Canım kesede deformasyon olduğunu ve suyunun sızdığını farz etsek bile, suyunun "tamamen" bitmesi uzun zaman alacak bir süreç. Suyun sızdığını fark edemezsen, ilk belirti bebek hareketleri ile kendini gösterir. Suyu azaldığı için hareketleri azalır. Artık hepimizin yavrularının belirli rutinleri var. Hareketli olması gereken saatleri takip ederek, bebekte bir sıkıntı olup olmadığını çok rahat anlayabilirsin. Ayrıca artık kontrollerimiz sıklaştı. Bebeğinin hareketleri normalse, endişelendirme kendini hiç.

Çok zor bir hamilelik süreci olmuş senin için, geçmiş olsun gülüm. Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah. Hıçkırığı karında güçlü "kalp atışı" gibi hissedersin. Bebekler artık büyüdüğü için karnın senin de tarif ettiğin gibi "zıplar". Ona göre bebeğinin lokasyonunu kestirebilirsin.

Geç olsun güç olmasın, hoş geldin Maşallah bebeğine

Merhaba arkadaşlar benim Nisan başı gibi doğum tarihim benimde öyle oluyor bebek hareket ediyor Yada sertleşiyor sanki idrara sıkışmışım gibi oluyorum daha 35 deyim korkuyorum

Korkacak birşey yok arkadaşlar, hepimizde var o sıkıntı. Yerim olsa banyoya koltuk-pc koyacağım; sürekli taşınmaktansa

Bebek doğum pozisyonunda olunca, teorik olarak annelerin çok rahat etmesi lazım canım. Senin nefes darlığının nedeni nedir? Sırt üstü yatınca mı oluyor ya da başka tıbbi bir sıkıntı mı var?

Aklıma geldi canım. Şüphelerine kesin bir yanıt almak için aşağıdaki ürünü deneyebilirsin. Renk değişimi olursa amniotik sıvıdır.
http://www.eczane.com.tr/al-sense-amniyotik-sizintitest-pedi-3-lu

amin canım inşallah

Gunaydin hayirli cumalar arkadaslar

günaydın kızlar doğum yaklaştıkça
heyecanlanıyorum.bu arada kızımın hareketleri yavaşladı gibi
kızım diye seslendiğinde hahfif bir kıpırtı veriyr bana
sizler nasılsınız.
Dun gunduzde benim öyleydi korktum hatta bir ara ama aksam acisini cikardi yaramaz
günaydın kızlar ben hamileliğimin başından beri coraspin ve fraxiparin iğne oluyorum pıhtılaşma bozukluğum var benim gibi olup 32 haftaya gelince doktoru coraspini bıraktıran oldumu

Cnm benim Dr34 . hafta bitince biraktirdi ama ben ggün asiri icecegim bir hafta daha :18:

Günaydın kızlar

Dün benim için zor bir akşamdı.Öğlen yediğim kuru fasulye ve akşam yediğim nohutun gaz yapıp sıkıştırmasından mı yoksa yalancı doğum sancısından mı bilemiyorum ama kötüydüm ağrım vardı ama böyle adet ağrısı değil rahatsızlık nefes alamama ağrısı gibiydi Allah korusun biran doğuracam sandım.Karnımın sertliği gazdan mı kasılmadan mı onuda kestiremedim ilk hamilelik olunca farkına varamıyorsun ki.Kısacası çok zor bi geceydi Allah kimseye yaşatmasın Tabi birde grip olmanında etkisi var mıdır bilemiyorum.Kısacası yok yoktu bende dün akşam.Allahtan şuan iyiyim ama artık bir süre nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri görmek istemiyorum

Allahın izniyle şu 1.5 ay geçse de hayırlısıyla meleklerimizi kucaklarımızda görsek.İnsanın çektiği ağrı sızı değilde yavrusuna bişey olacak korkusu bambaşka bir duygu.Allah meleklerimizi korusun bizim içimizde de olsa Allah'a emanetler.

Valla çok haklısın.Bence sezeryan doktorlara çok daha kolay geliyor ve ondan böyle uzun bi liste var.Değilse dediğin gibi önceden çatı darlığı muayenesi diye birşey mi varmış ya da suyuna mı bakıyolarmış insanların az mı çok mu diye.Kaldı ki yurtdışında çoğu ülkede çatı darlığı muayenesi yapılmıyor çünkü insan yaradılış gereği doğmaya da doğurmaya da müsait bir durumda,annenin çatısı dar bile olsa bebeğin kafatası kemikleri henüz sert olmadığından çıkarken birbiri üstüne binerek çatıdan geçebiliyor,suyun az ya da çok olması ve hatta kordon dolanması bile normal doğuma engel değil,kordon dediğimiz şey bebeğin boyu uzunluğunda neredeyse ve dolansa bile aynen dediğin gibi doğum sırasında ebeler kordonu açarak,ters geliyorsa eliyle çevirerek doğuma yardımcı olabiliyorlar aslında.Ama sen de diyorsun işte hangi doktor senin 15 saat sancını takip edip seninle bebeğinle uğraşıp normal doğum yaptırır ki,sancın gece mi gelecek gündüz mü gelecek o bile belli değilken.Şimdi yok bebek iri,yok çatın dar,yok suyun az yok suyun çok hop randevu verip kesip alıp dikip gönderiyorlar,ne kolay.Benim doktorum bile normal yanlısıyım dese de geçenlerde doğum yaptırdığı hastasından bahsederken "bebek 4650 gr doğdu,doğal olarak normal doğum yapamazdı sezeryanla aldık" dedi,geçen forumda 3.bebeğini bekleyen bir arkadaş ilk iki doğumunu normal yaptığından ve bebeklerin kilosunun birinin 4250 gr,diğerinin 4750 dr olduğunu yazmış :) Uzun lafın kısası bu durum doktorların çok işine geliyor,onların dediği gibi bin tane şart olması gerekseydi normal doğum için bizler hayatta olamazdık herhalde;annelerimiz anneannelerimiz bizi sezeryanla dünyaya getirmediler neticede.
Ben sezeryan isteyen ya da sağlık sorunu nedeniyle buna mecbur olan herkese de saygı duyuyorum ama doktorların çoğunun bu tavrı bence hiç etik değil.
Allah hepimize istediğimiz doğumu kolaylıkla gerçekleştirmeyi nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…