uykusuzluktan geçtim bebek olmadan da pek uyuyan biri değildim ama kızımın eskisinden daha kötü olması ve birşey yapmamak kötü...kıvranıyor acı çekiyor ağlıyor... bir bebek göz yaşı döküyorsa,gerçeten acı çekiyor canı yanıyordur...dün ıkındı ıkındı birşey çıkaramadı...sırf beni emdikten sonra yapıyor desem benim yediklerimden bir şey dokunuyor desem öylede değil gündüzde yapıyor mamayı değiştiricem bugün.. doktora gidene kadar eğer eski mamasında olmuyorsa demekki yeni mamadan diycem...Allah yardımcın olsun canım geçmiş olsun. biz bir kaç saat uyuyamayınca yorgun düşüyoruz sen aynı zamanda çalışıyorsun ve bazen zorluklar yaşıyorsun.
uykusuzluktan geçtim bebek olmadan da pek uyuyan biri değildim ama kızımın eskisinden daha kötü olması ve birşey yapmamak kötü...kıvranıyor acı çekiyor ağlıyor... bir bebek göz yaşı döküyorsa,gerçeten acı çekiyor canı yanıyordur...dün ıkındı ıkındı birşey çıkaramadı...sırf beni emdikten sonra yapıyor desem benim yediklerimden bir şey dokunuyor desem öylede değil gündüzde yapıyor mamayı değiştiricem bugün.. doktora gidene kadar eğer eski mamasında olmuyorsa demekki yeni mamadan diycem...
aradım şimdi evi...iyi diyor eşim..inşallah geçici bir durumdur ve geçmiştir...yüz üstü yatırdığımda acaip acı çekiyor karnı dolu gazla...inşallah çabuk geçer canım sağolüye olmadan önce okuduğum için yaşadığın sıkıtnıları paylaştığın kadarıyla biliyorum canım. sen bir şey yapamadığını düşünüyorsun ama onun acısını ne kadar paylaştığın ortada ve bu bile yetiyor , inşallah hemen düzelir kuzucuğun.
canım sen mama değiştirmiştin ondan olmasın diye geldi aklıma birde vicol diye bitkisel şurup var hem rahat uyuyor hem gazı çıkıyor mamasına katabiliyorsun.günaydın kızlar...ve kuzuları
benim kuzumun gazı hadsafhada...sürekli kıvranıyor... uyumuyor...cumartesi gece 3 lere kadar ağladı yavrum kendi annem ve ablam vardı evde o halini gördüler ilk defa ...ablam ambulans çağıralım diye bağırıyor annem taksi çağıralım diye...birbirlerine girdiler... çok telaşlandılar...yani o kadar kötü duruyordu ...gözleri kurbağa gibi şişti ağlamaktan...ben o halini çok gördüğüm için telaş yapmadım ama annemler ısrar ettiler doktora götür diye... eşim babasını aradı gecenin 3 ünde...yine evham yaptınız diyecekler bize dedim... neyse gittik ve aynı senaryo yolda uyudu... doktor kontrol etti ve aynı sözler... hiç bir şeyi yok bu bebeğin gazı var....metsil yazdı gönderdi...tabi eşimin babasına gazı varmış ,gecenin bu saatinde kızımız yellenemiyor diye seni kaldırdık diyemedik... kulakları ağrıyormuş damla yazdı dedik...tabi metsilin ne olduğunu bilmediği için adamcağız da üzüldü kızıma...biz sonra hallederiz alırız desekte birde sabaha kadar nöbetçi eczane aradık kıytırık metsili alabilmek için... sonrada kv kulağına falan metsili damlatır korkusuyla çöpe attım ....
halada aynı yavrum ...ne yaptıysak sürekli gazlı ve sancılı...
YetisemedimTrt super dadi ...2 cocuk, biri 3 aylik. Vaktiniz varsa izleyin arkadaslar.
bende izliyorum sürekli eşime anlatıyorum sende süper dadı olacaksın kzımla başımıza diyor :)Trt super dadi ...2 cocuk, biri 3 aylik. Vaktiniz varsa izleyin arkadaslar.
canım duş ldırdıktan sonra arttığını hisettim okadar doluki bacaklarını kenetliyor bükemiyorum bile zorlsamda bükülmüyor bacakları... karnına bastırdıkça çığlık figan...ama yapıyorum bana fırsat verdikçe karnına bacaklarına sağa sola çeviriyorum yüz üstü çeviriyorum... sürekli yatırmıyorum öyle hareketsiz...sürekli hareket halinde oluyoruz...mamayıda eski kullandığımız başlıyacağız yeniden belki mamadandır diye....canım sen mama değiştirmiştin ondan olmasın diye geldi aklıma birde vicol diye bitkisel şurup var hem rahat uyuyor hem gazı çıkıyor mamasına katabiliyorsun.
ben yeğenler için o dadıya başvurmayı düşünmüştüm..a idare etmekte çok zorlanıyor ikiisni laftan anlamıyorlar...annemle programı izlerken söyledim bavurayım diye...büyük yeğen de ,o kadın buraya gelirse ben korkarım diye ağlamaya başladı....bende izliyorum sürekli eşime anlatıyorum sende süper dadı olacaksın kzımla başımıza diyor :)
bizim şimdi kullandığımız bioga gaz damlası...dediğin gibi önerilenden az kullanıyorum....kantaron otunu tazemi yoksa aktardan kurutulmuşunumu kullanıyorsun... o bitki çok kıymetli her yaraya iyi geliyor...Osmanlı zamanında kılıç otuda derlermiş... kılıç yaralarını çabuk iyileştirdiği için... aktarda satılıyor ama o kadar zahmetli elde edilen bir yağın 5 tl ye satılması sahte olduğunu gösterir diye almamıştım ve zaten yağın içine boya koyuyor çoğu kantaron diye... evde yapılıyorsa bende yapayım...güneşte bekletiliyor değilmi ....adaçayı yağı acı elma yağı alerji yaptı..bazen zeytin yağıyla yapıyorum masajı...ayrıcabizim doktor bir çok gaz ilacının ileride bağırsak tembelliğine sebep olduğunu buna sebep olmayan güvenilirliği kanıtlanmış bioga ve bu vicol şurubun olduğunu söyledi .diğerlerini önermedi umarım ela ya şifa olur.birde hırsızı şurupta yazan ölçülere göre değil biraz daha az vermeni öneririm çok uyuyordu benim kız verince ölçüsünde :)
aradım şimdi evi...iyi diyor eşim..inşallah geçici bir durumdur ve geçmiştir...yüz üstü yatırdığımda acaip acı çekiyor karnı dolu gazla...inşallah çabuk geçer canım sağol
Yetisemedimuyku egitimi ile ilgili caanan arkadasimiz link vermisti ona baya dalmisim. 6aydan sonra bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaci yokmus bu ara yine 2saatte bir kalkip emen oburumu nasil alistiricam bilmiyorum. Sanirim aliskanlik haline getirdi eskiden memeyi cekince direkt yatirirdim simdi memeyi cekiyorum aranmaya devam ediyor. Emzik olarak kullaniliyorum :)
canım salça yapılan cam kazonozun içine zeytin yağını bizim burada biz tazesini bulduk bulamazsan kurusuylada olur ama bol bol çiçek kısmından koyuyorsun içine kapatıp güneşe koyuyorsunbizim şimdi kullandığımız bioga gaz damlası...dediğin gibi önerilenden az kullanıyorum....kantaron otunu tazemi yoksa aktardan kurutulmuşunumu kullanıyorsun... o bitki çok kıymetli her yaraya iyi geliyor...Osmanlı zamanında kılıç otuda derlermiş... kılıç yaralarını çabuk iyileştirdiği için... aktarda satılıyor ama o kadar zahmetli elde edilen bir yağın 5 tl ye satılması sahte olduğunu gösterir diye almamıştım ve zaten yağın içine boya koyuyor çoğu kantaron diye... evde yapılıyorsa bende yapayım...güneşte bekletiliyor değilmi ....adaçayı yağı acı elma yağı alerji yaptı..bazen zeytin yağıyla yapıyorum masajı...
evet tok olunca ağzından lıkr lıkır çıkıyor yedikleri...açken zaten durmuyor...
Yetisemedimuyku egitimi ile ilgili caanan arkadasimiz link vermisti ona baya dalmisim. 6aydan sonra bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaci yokmus bu ara yine 2saatte bir kalkip emen oburumu nasil alistiricam bilmiyorum. Sanirim aliskanlik haline getirdi eskiden memeyi cekince direkt yatirirdim simdi memeyi cekiyorum aranmaya devam ediyor. Emzik olarak kullaniliyorum :)
bende izliyorum sürekli eşime anlatıyorum sende süper dadı olacaksın kzımla başımıza diyor :)
ben yeğenler için o dadıya başvurmayı düşünmüştüm..a idare etmekte çok zorlanıyor ikiisni laftan anlamıyorlar...annemle programı izlerken söyledim bavurayım diye...büyük yeğen de ,o kadın buraya gelirse ben korkarım diye ağlamaya başladı....
sağol canım benim...canım salça yapılan cam kazonozun içine zeytin yağını bizim burada biz tazesini bulduk bulamazsan kurusuylada olur ama bol bol çiçek kısmından koyuyorsun içine kapatıp güneşe koyuyorsun
canım çok geçmiş olsun... 3 gün testini yaptınmı başlarken yoksa hepsini birden vermeyemi başladın... şimdi verdiklerinden 3 gün testini yap...3 gün sadece o gıdayı veriyorsun ve hangisinin alerji yaptığını öğreniyorsun... doktora gittinmi o ne söyledi...merhaba anneler bana yardım edermisiniz.kızım.5 ay 1 haftalık
tabi ek gıdaya hemen başladım hefesleniyor insan.kızıma yedirdiklerim
ülkerin pirinç unu,2 güne bir yumurtanın sarısı.yoğurtlu çorba,
armut. üzüm suyu ha bide cicibebe ama kızımda alerjik kızarıklıklar çıkmaya
başladı.önce yüzünde sonra 3 gün sonra vucuduna yayıldı.şimdi
hiç bir şey vermiyorum.sadece anne sütü.onuda 2 gündür içmek istemiyor.
benim kızın iştahı sıfır. benim kız bakıcıya bırakılacak bebek değilmiş.
iyiyki ücretsiz izine çıkmışım.
3 gün testini yapmadım ne oldugunuda bilmiyordum.şimdicanım çok geçmiş olsun... 3 gün testini yaptınmı başlarken yoksa hepsini birden vermeyemi başladın... şimdi verdiklerinden 3 gün testini yap...3 gün sadece o gıdayı veriyorsun ve hangisinin alerji yaptığını öğreniyorsun... doktora gittinmi o ne söyledi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?