2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Allah yardımcın olsun canım geçmiş olsun. biz bir kaç saat uyuyamayınca yorgun düşüyoruz sen aynı zamanda çalışıyorsun ve bazen zorluklar yaşıyorsun.
uykusuzluktan geçtim bebek olmadan da pek uyuyan biri değildim ama kızımın eskisinden daha kötü olması ve birşey yapmamak kötü...kıvranıyor acı çekiyor ağlıyor... bir bebek göz yaşı döküyorsa,gerçeten acı çekiyor canı yanıyordur...dün ıkındı ıkındı birşey çıkaramadı...sırf beni emdikten sonra yapıyor desem benim yediklerimden bir şey dokunuyor desem öylede değil gündüzde yapıyor mamayı değiştiricem bugün.. doktora gidene kadar eğer eski mamasında olmuyorsa demekki yeni mamadan diycem...

üye olmadan önce okuduğum için yaşadığın sıkıtnıları paylaştığın kadarıyla biliyorum canım. sen bir şey yapamadığını düşünüyorsun ama onun acısını ne kadar paylaştığın ortada ve bu bile yetiyor , inşallah hemen düzelir kuzucuğun.

aradım şimdi evi...iyi diyor eşim..inşallah geçici bir durumdur ve geçmiştir...yüz üstü yatırdığımda acaip acı çekiyor karnı dolu gazla...inşallah çabuk geçer canım sağol

canım sen mama değiştirmiştin ondan olmasın diye geldi aklıma birde vicol diye bitkisel şurup var hem rahat uyuyor hem gazı çıkıyor mamasına katabiliyorsun.

hırsızı birde sıcak bir duştan sonra kızına gaz masajı yaparakta gazını çıkarmasına yardımcı olabilirsin

Trt super dadi ...2 cocuk, biri 3 aylik. Vaktiniz varsa izleyin arkadaslar.
Yetisemedim uyku egitimi ile ilgili caanan arkadasimiz link vermisti ona baya dalmisim. 6aydan sonra bebeklerin gece beslenmesine ihtiyaci yokmus bu ara yine 2saatte bir kalkip emen oburumu nasil alistiricam bilmiyorum. Sanirim aliskanlik haline getirdi eskiden memeyi cekince direkt yatirirdim simdi memeyi cekiyorum aranmaya devam ediyor. Emzik olarak kullaniliyorum :)

canım sen mama değiştirmiştin ondan olmasın diye geldi aklıma birde vicol diye bitkisel şurup var hem rahat uyuyor hem gazı çıkıyor mamasına katabiliyorsun.
canım duş ldırdıktan sonra arttığını hisettim okadar doluki bacaklarını kenetliyor bükemiyorum bile zorlsamda bükülmüyor bacakları... karnına bastırdıkça çığlık figan...ama yapıyorum bana fırsat verdikçe karnına bacaklarına sağa sola çeviriyorum yüz üstü çeviriyorum... sürekli yatırmıyorum öyle hareketsiz...sürekli hareket halinde oluyoruz...mamayıda eski kullandığımız başlıyacağız yeniden belki mamadandır diye....
giderken layım ozamn şurubu ...elimden geldiği kadar gaz ilacı vermemeye çalışıyorum..birde düzenli vermeyince bir faydası olmuyor diğerlerinin...sağol canım...

bende izliyorum sürekli eşime anlatıyorum sende süper dadı olacaksın kzımla başımıza diyor :)
ben yeğenler için o dadıya başvurmayı düşünmüştüm..a idare etmekte çok zorlanıyor ikiisni laftan anlamıyorlar...annemle programı izlerken söyledim bavurayım diye...büyük yeğen de ,o kadın buraya gelirse ben korkarım diye ağlamaya başladı....

ayrıcabizim doktor bir çok gaz ilacının ileride bağırsak tembelliğine sebep olduğunu buna sebep olmayan güvenilirliği kanıtlanmış bioga ve bu vicol şurubun olduğunu söyledi .diğerlerini önermedi umarım ela ya şifa olur.birde hırsızı şurupta yazan ölçülere göre değil biraz daha az vermeni öneririm çok uyuyordu benim kız verince ölçüsünde :)

hırsızı birde biz annemle kavonaza zeytin yağı içinede kantoron otu koyup bebekler için 1 hafta bekletiliyor büyükler için daha uzun kızarana kadar yağ beklettik kızıma onunla karnına ne aç ne tok olduğu zamanda genelde sabahları daireler çizerek masaj yapıp bacaklarını kaldırıyorum 3 defa bunu tekrarlıyorum alttan gazını çıkarıyor hemde sabah sporu yapıyoruz bisilet çevirme yat kalk falan hepsini bir arada yap belki ufaklık ancak rahatlar.

bizim şimdi kullandığımız bioga gaz damlası...dediğin gibi önerilenden az kullanıyorum....kantaron otunu tazemi yoksa aktardan kurutulmuşunumu kullanıyorsun... o bitki çok kıymetli her yaraya iyi geliyor...Osmanlı zamanında kılıç otuda derlermiş... kılıç yaralarını çabuk iyileştirdiği için... aktarda satılıyor ama o kadar zahmetli elde edilen bir yağın 5 tl ye satılması sahte olduğunu gösterir diye almamıştım ve zaten yağın içine boya koyuyor çoğu kantaron diye... evde yapılıyorsa bende yapayım...güneşte bekletiliyor değilmi ....adaçayı yağı acı elma yağı alerji yaptı..bazen zeytin yağıyla yapıyorum masajı...
evet tok olunca ağzından lıkr lıkır çıkıyor yedikleri...açken zaten durmuyor...

Daha fazla beslenmeye ihtiyac duyduklari atak donemleri oluyor gulum. Onun disinda surekli emzirme, pispislayarak uyutmaya calis. Memeyi uyumak icin kullanmasin.

Benzer yontemler uygulaniyor bu progamda. Bugun ilk defa bebek gordum, o yuzden tavsiye ettim canim. Duzen vurgulandi. Dogumdan itibaren duzen lazim bu bidiklara

canım salça yapılan cam kazonozun içine zeytin yağını bizim burada biz tazesini bulduk bulamazsan kurusuylada olur ama bol bol çiçek kısmından koyuyorsun içine kapatıp güneşe koyuyorsun

bende izliyorum sürekli eşime anlatıyorum sende süper dadı olacaksın kzımla başımıza diyor :)

Üç aylık bebeği üç saat arayla doyun diyor. Kızım bu ara saat başı meme de hele geceleri yapışık ikiz gibiyiz. Dadı bu halimizi görse yaşım kadar mola sandalyesinde tutar valla :)

merhaba anneler bana yardım edermisiniz.kızım.5 ay 1 haftalık
tabi ek gıdaya hemen başladım hefesleniyor insan.kızıma yedirdiklerim
ülkerin pirinç unu,2 güne bir yumurtanın sarısı.yoğurtlu çorba,
armut. üzüm suyu ha bide cicibebe ama kızımda alerjik kızarıklıklar çıkmaya
başladı.önce yüzünde sonra 3 gün sonra vucuduna yayıldı.şimdi
hiç bir şey vermiyorum.sadece anne sütü.onuda 2 gündür içmek istemiyor.
benim kızın iştahı sıfır. benim kız bakıcıya bırakılacak bebek değilmiş.
iyiyki ücretsiz izine çıkmışım.

canım çok geçmiş olsun... 3 gün testini yaptınmı başlarken yoksa hepsini birden vermeyemi başladın... şimdi verdiklerinden 3 gün testini yap...3 gün sadece o gıdayı veriyorsun ve hangisinin alerji yaptığını öğreniyorsun... doktora gittinmi o ne söyledi...

3 gün testini yapmadım ne oldugunuda bilmiyordum.şimdi
sizden öğrendim.pirinç ununa tepki vermemişti ona 4,5 aylık ken başladım.işte diğerlerinden şüphelendim.
ama hangisi çıkaramıyorum.doktora fırsatım olmadı.hem nerden bilecek onuda bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…