2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
sebamed in kremi var pişik öncesi ve sonrası için yani devamlı kullanım için ama işe yaramıyor çatlak olmuştu doktor iki krem vermişti onları sürünce geçmişti ama onlarda kortizonludur muhtemelen devamlı sürmüyorum.isimlerine bakıp söylerim sana da.zaytinyağı kızdırıp öyle sürmeli yağ kaynanamların zeytinden ama asidi derecesi haberim yok onların da yoktur muhtemelen.üzüm alerjenmiş 3 gün verdim iki gün geçti yüzünde kırmızı leke gibi oldu iki gün önce muz vermiştim ama muz yapmaz dedi doktor anlamadım bende

canım benim kızda poposunda çatlak olu bu madecassolla geçti tamamen doğal b araştır hırsızıda kullandı onun kızında geçti faydasını görürüsün

sabah beşte kalktık yine git gide artan huysuzluk çığlık atmalar geziyoruzz ters yatıyoruz düz yatıyoruz oturuyoruz kucaktayız oynuyoruz sarkı dans oyuncak fayda yok çığlıklar atıyor resmen iki saat arayla mukuslu ve dolu dolu bezini de doldurdu.dişleri çıkacak şimdilik yok ama neyse eşim ders calışssın die 5 gün rapor aldım eve geldik öğlen uyudu bi saat ağlayarak uyanma doktora gittik diş için o jelden verdi fitil atın dedi yazık dedi ..... idrar ve gaita testi istedi poşeti taktılar eve geldik durmadı fitil attım bi tane 1 saat daha bağırdı sızdı kaldı dişleri çıkana kadar sürün ama sakın ucu cıkmaya baslayınca sürmeyin yoksa diş çürük çıkar dedi kullanan yada kullanmak zorunda olan varsa aklında bulunsun diş azcık çıkmaya başlayınca sürmüyoruz.alerji olmuş dedi damla verdi gaz ilacına gerek yok ögrensin dedi cok güzel nasıl çatlıyor adam gazdan.hırsızzı seni cok iyi anlıyorum metsil ver yolla öteki kullanma kullansan bi dert kullanmasan ayrı dert.ateşimiz 37yi gördü ama geçmedi 1 saat uyumus ben eczanedeyken babasınla dısarı cıkmıslar durmamıs gözünden yaş akıyor resmen gaita için de fitil attık die cıkmamıs parazit var mı die bakacaklar idrar temiz cıkmıs doktor fitil atmayın sonuc cıkmaz demiyor..yarın götürcez fitil atmadan insallah yarına iyi olur iki üç saat agladı 7 gibi uyudu o diş jeli olmasa yazık hala aglıyordu hemen cıksa da rahatlasa belki 1 ay daha var hep böyle acı mı cekecek bilemedim kesşke benim dişim cıksa ne zor onun canı yanıyor biz öyle duruyoruz.babası da hapşırıp duruyor terlik giy diyorum tamam karıcım diyor aynı giymiyor tamam deme icraat göster dedim iki çocuk annesiyim çoğu zaman ooooff

littlezelda hangi maarketten aldınız bizde alalım bitmeden aynısından çok tatlı olmuş yakında büyük sepete geçersiniz zor sığmış paşan maşallah

Kızlar doktorumun verdiği ek gıdayla ilgili kitapçığın ilgili sayfalarını paylaşıyorum.sizde varsa sizde paylaşın,hepimiz öğreniriz
kitapçık yok canım liste bile vermedi doktorumuz sağolsun ama reçel yapımında sonuçta şeker kullanılıyor bebe b. öyle sen bilirsin ama ben reçel vermeyi düşünmüyorum ekmek içi daha iyi bebek ekmeği yapabiliriz yada tam tahıllı bir ekmek alırız artık sizin listelerden toparlayıp bi liste yapmalı.yeni besini 3 gün deniyorum sonra hiç ara vermeden baska besine geciyorum yanlış mı 4-5 gün bekleyin diyor

alayım o zman eczanede var değil mi aktarlar da mı var.sert kaka biz hiç yapamadık hep sıvı hala ishal olup olmadıgını anlayamıyorum su gibi olur herhalde ishal olsa annelik nasıl kutsal bişeymiş bezini kontrol edip duruyoruz iyi mi die:)

baktım da krem için bepntenin kankisi yazmışlar her derde devaymış bence bizimki pişik değil alerjik bi kabartı ama alerji testi nasıl olacak iğne ile delip mi yapacaklar yetişkinler gibi

Sahsi fikrim avokadonun tadi cok kotu. Disarida bekletince yumusuyor biraz ama hic yenecek gibi degil. Bebeklere ezip muzla karistirarak veriyorlar. Tabi begenip tek yiyen de yok degil

Cok gecmis olsun canim. Cok agir geciriyor bu donemi kuzun Insallah cabuk gecer diyecegim ama dis ciktiktan sonra da duzelmedi benimki...

eczanede canım ama ishalde sürekli tahriş yapıyor

Sizlerde gaz sikintisini okuyunca diger forumlara baktim. Dis cikarma doneminde gazdan sikayet eden, bebegim surekli kivranmaktan uyuyamiyor diyen cok anne var. Doktorlar nedenini dis cikarma sirasinda cok fazla salya&hava yutulmasina baglamis. Ilacla cozemediklerini soyluyor anneler. Disin ucu gorununce bir sure rahatliyormus bebekler. Bir sonraki dis cikarken ayni senaryo tekrar ediyormus...

Canim gecmis olsun insallah guzel sonuclar cikar. İdrari bezinde cok bekledigi icin kokuyor olabilir mi?
biz aşıdan geldik oğlum çok ağladı üç bacaktan bir ağza damla ateş demin ölçtüm 38 hemen calpol verdim uyuyor bebeğim bu aşılar hep bize işgence oluyor uff ne zaman bitecek iki ayda bir
gcmis olsun canim.

@Snowyy hosbulduk canimmm :)
Gecmis olsun canim. Gidalari verirken 3 gun kuralini uygula. Boylece alerjinin neden kaynaklandigini anlarsin.
Biz henuz ek gidaya gecmedik.
Kızlar doktorumun verdiği ek gıdayla ilgili kitapçığın ilgili sayfalarını paylaşıyorum.sizde varsa sizde paylaşın,hepimiz öğreniriz
Canim cok guzel bi paylasim olmus. Ellerine saglik, tesekkur ederiz

Gunaydin canlar. Sabahin 7sinde uyandik kizimla benim 9-10 gunde kaka yapan kizim artik 2-3 gunde bir kaka yapiyor. Ama her kakasi yogurt kokuyor. Zaten yogurt yedikten sonra 2-3 gunde 1 yapmaya basladi. Ama 10 gunden fazla oldu, 2 cay kasigi denedim. Onu da surekli tukurdu. Yuttugu ne kdarsa artik. Ne alaka ki haala yogurt kokuyor ? Babasi benden gizli yogurt mu veriyo ki çucuuumaaa

Gunaydin, keyifli gunler

Dun okurken dis cikar cikmaz temizlige baslanmasi getektigi ve dis doktoru icin erken olmadigi gibi konular gozume carpti. Yumusak bir firca ile gunde iki kez simdilik macunsuz temizlenmesi oneriliyor. Dis doktoruna 6. Ay kontrolunde goturecegim.

Tecrubeli anneler sizler nasil yaptiniz?

O senin kokulara hassasiyetinden olmasin gulum

Zaten evdesin. Ne ara senden gizli verecek

Mavis

Sanirim "bizde hala duzelme yok" yazmissin. Dun de biraz mevzusu oldu, daha dogrusu tv programinda benzer bir bebek vardi. Her agladiginda emzirilen, uykusu duzensiz. Netten bir bak dunku super dadi programina. Kuzuna bir duzen/rutin olusturmak icin gec kalmadin canim. Birkac gun zorlanirsiniz ama neticede ikiniz de rahat edersiniz.

Bir de bu aralar uyku sorunumuz var ki sormayin. Ne zaman yatagina yatirdam yuzustu donuyor ve o pozisyonda da hemen uyaniyor. Bebekken de sevmezdi o pozisyonu normal sirtustu yatarsa uyumaya devam. Donerse vay halimize. Uykusu bolunuyor kizimin. Bazen ayagimda sallayip uyuttugumda yastigi hic almiyorum kafasinin altindan. O hareketini kisitladigi icin donemiyr. En fazla yan donuyor. Guzel uyuyor yastikla. Ama yastik da benim icime sinmiyor.
Nasil engellenir ki donmesi? Hadi bi yolunu bulup engelledim, iyi bisey mi yapmis olurum. Sonucta bebegin psikomotor gelisimine mudahale etmis oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…