biz aşıdan geldik oğlum çok ağladı üç bacaktan bir ağza damla ateş demin ölçtüm 38 hemen calpol verdim uyuyor bebeğim bu aşılar hep bize işgence oluyor uff ne zaman bitecek iki ayda bir
simca12
sana ve kuzuna da geçmiş olsun canım
CANIM BEN DAHA BAŞLAMADIM AMA EK GIDAYA GEÇİNCE ALERJİ YAPAN GIDALARI ÖĞRENEBİLMEK İÇİN 3 GÜN TESTİ YAPILIYOR ELMA PÜRESİ VERDİN DİYELİM 3 GÜN SADECE ELMA PÜRESİ VERİYORSUN...EĞER CİLDİNDE KIZARMA KAKASINDA ANORMALLİK MUKUS KAN VS.YADA ANORMAL BİRŞEY OLMUYORSA ALERJİSİ YOK DEMEKTİR... DAHA SONRA BAŞKA BİR GIDAYA GEÇİYORSUN BU GIDAYI VERİRKEN ELMA PÜRESİDE VEREBİLİRSİN ÇÜNKÜ BİLİYORSUNKİ ELMA PÜRESİNİN ALERJİ YAPMADIĞINI VE DİĞER GIDAYA GEÇTİĞİNDE ALERJİ OLUYORSA BUNUN ELMA PÜRESİNDEN DEĞİLDE VERDİĞİN YENİ EK GIDADAN OLDUĞUNU ANLIYORSUN HER GIDA İÇİN BUNU YAPIYORSUN...3 gün testini yapmadım ne oldugunuda bilmiyordum.şimdi
sizden öğrendim.pirinç ununa tepki vermemişti ona 4,5 aylık ken başladım.işte diğerlerinden şüphelendim.
ama hangisi çıkaramıyorum.doktora fırsatım olmadı.hem nerden bilecek onuda bilmiyorum.
iyidir inşallah yaaa hiç haber yok ... giriyorda yazmıyormu..Esmer yazmadı değil mi hala? İyidir inşallah
canım benim doktorum şu an elma-şeftali-üzüm-armut dönüşümlü ara öğün olarak veriyorum 100 ml kadar cam rendede rendeleyip akşam 5 öğünündede saaat 1 de mamasına yoğurt ile mayaladığım sarıp beklettiğim yoğurdunu 120-150 ml arası yediriyorum 6.ayda kahvaltı ve çorbalara başlıyacağız dedi doktorumuzya bu arda sizler neler veriyorsunuz yazabilir misiniz.
merhaba anneler bana yardım edermisiniz.kızım.5 ay 1 haftalık
tabi ek gıdaya hemen başladım hefesleniyor insan.kızıma yedirdiklerim
ülkerin pirinç unu,2 güne bir yumurtanın sarısı.yoğurtlu çorba,
armut. üzüm suyu ha bide cicibebe ama kızımda alerjik kızarıklıklar çıkmaya
başladı.önce yüzünde sonra 3 gün sonra vucuduna yayıldı.şimdi
hiç bir şey vermiyorum.sadece anne sütü.onuda 2 gündür içmek istemiyor.
benim kızın iştahı sıfır. benim kız bakıcıya bırakılacak bebek değilmiş.
iyiyki ücretsiz izine çıkmışım.
Esmer yazmadı değil mi hala? İyidir inşallah
canım diş çıkarma sıkıntıları iki üç ay önden başlar bu dönemde her çocuk aynı değil tabi ki bazıları bir bakar diş çıkmış bazıları zor geçirir ama bebeklerimizin bu dönemde daha çok kucaklanmak ve sevgi ihtiyacı olurmuş öyle okudum yalnz korkuyor olabilir ama alışkanlık oluncada zor olur.ben uzun kollu üzerine yün yelek veya ince bir kazak penye gibi incecik onun üzerine uzun kollu penye giydiriyorum bugün altına ek olarak kilotlu corapta giydirdim arkasına bez koyuyorum terli olursa emzirirken gece çıkarıyorum çekip üstünü açarsa ve teri üstünde soğursa tehlikeli.ama ben iç anadoludayım burası soğuk oluyor akşamları daha da soğuk.gece besliyorsan yataktan aldığında üzerine bir battaniye ört yataktan çıkınca üşürler çünküGünaydın canlar.
Sizler miniklerinizi nasıl yatırıyorsunuz.
Malum soğuk oldu. Üzerini bir şeyle örtmeye çalışıyorum oda kenarlara iyice sıkıltırarak ama yüzüne çeker diye korkuyorum. Kalın giydirsem olmuyo ince giydiriyorum bi bakıyorum buz gibi. Tutturamadım resmen.
İki akşamdır çok sık uyanıyor beşiğine koyuyorum uyumuyor ağlıyor eşimle aramıza aldık uyudu ama alışsın istemiyorum çünkü korkuyorum uykumuza güven olmaz. Sadece kızımla yatsam çok dönüyor yastıkları bile üzerine çekmeye çalışıyor.
Üç kere denedim yanımızda susuyor yatağında ağlıyor.
avakado çok besleyici die okudum bebekler için armut ve erikte ama olgun olması gerekiyormuş türkiyeye yada buraya gelenler taş gibi olgun gibi değil ama gerçi olgunu nasıl onu da bilmiyorum hiç tadına bakmadım alıp bugüne kadar merak edip te üzüm üç gün verdim 2 gün geçti bi sıkıntı yok ama doktor bugün alerji damlası yazdı yüzüne degdiğimiz yer kızarıyor die üzümden olsa kaç gün önce olurdu ben bildim bileli öyleydi gerçi tenleri cok hassas bilseydim vermezdimokkesa yumurta ve üzüm alerjen ben yedinci ayda vereceğim ben patates havuç kabak muz elma armut şeftali pirinç et suyu labne avakado ananas bulgur veriyorum şimdilik
Gunaydin canlar...neseli&keyifli bir hafta olur insallah
Supapatya,
Cok guzel yapmissin canim. Ben de giyilebilecek gibi olanlari (arada hic kullanmadiklarim da var) valize koydum. Sizlerin onerdigi gibi burada araci vasitasiyla vermeyi deneyecegim. Kiyafet disinda oyuncak ve sigmakta zorlandigi ana kucagi da var. Bir ihtiyac sahibini sevindirir insallah.
Canim ben de duzensiz goruyorum. Arada 1 ay atladigi oluyor. Duzene girmesi biraz zaman alacak, ayrica emzirme sikligi da etkiliyor. Tek bildigim geciktiginde 2 kg fazla cikiyorum tartida. Karinda sislik oluyor. Olup bitince eski halime donuyorum:)
Masallah yakisiklinaNasil da gururlu..."bak neler basariyorum" der gibi
Mamanin tadini mi begenmiyor acaba. Gerci farkli mamalar denemissindir. Insallah corbalari sever. Cok sulu yapma da canim, midesi su ile dolmasin. Doyurucu olsun.
Esin de alemmisHer isim her yerde var. izlemedim ama kotu karakter falan diye mi hoslanmadi acaba
Benim sipa da durmuyor canim. Zaten zor sigiyor, kemerini takiyorum dusmesin diye ama nasil sallaniyor komple devrilecek. Ben surekli sarki turku soyluyorum olmadi dans ediyorum, bir yandan da toparliyorum iste
kerem kötü karakter die değil yakışıklı başrol die kıskançlıktan ben de ismi seviyorum dedim inandıramadım aslında mustafa kemali çok istedim ikna edemedim valla.mustafa kendi ismi die istemedi .bende danslar şarkılar hep bi şebeklik yapıyorum içinden annem neyin peşinde eskiden ne akıllı kadındır diyordur ben hoplayıp zıplarken o gülsün die yapmadığım kalmıyor valla.benimkinin odası da ayrı kızlar 4 ay olacak yan odada şimdilik uyuyor ama hergün huyları değişiyor her an her şey olabilir
Canim bu ara ayrilik anksiyetesi yasiyor, surekli sizi yaninda hissetmek istiyormus. Ayni sikinti bende de var. Odasina tasindi nihayet ama ben de orada yatiyorum degisen birsey olmadi
Surekli uyaniyor. Park yatak var bizde. Onun yan kisimlari seffaf. Oradan bana bakiyor. Al beni diyor resmen. Kucagima alinca uyuyor. Yatiriyorum 20 dk sonra yine ayakta. Edemeyip yanima aliyorum, tek kisilik yatakta sikisip yatiyoruz. Illa eli kolu bana degecek. Gecicidir insallah. Tam ne de guzel bir bebek bu, guzel guzel uyuyor sikinti yok derken:)
Bebegi bu vakte kadar uyku sorunu yasayan anneler...sizlerin kuzulari duzelirken bizimkiler yoldan cikti:)
ben emzik veriyorum onunla uyursa uyuyor sonra uykuya dalınca atıyor tükürüp emziği:) uyumazsa emziriyorum yoksa aç ise bir saat sonra tekrar uyanacak boşuna saat başı kalkmayalım die emziriyorum ama zırt pırt kalkmıyo en az 2-3 saat olsun ki acıksın yoksa emzirmeye gerek yok bence.zaten emerken uykusu geliyor uyuyorNe güzel yuruyuse erken çıkmışsınız. Bazen üç ve çoğunlukla iki saatte bir kalkınca kendime gelemedim sabah sabah :). Genelde böyle bu aralar. Sizler gece her uyandığında emziriyor musunuz? Yoksa pışpışlayıp uyutabiliyor musunuz?
tulum almam artık ayaklı olanlar ayak yerinden diğerleri ağından hep kastı giydiremedim hiç yazık oluyor hem koca adam oldular ne tulumu kız:) pantolon oduncu gömleği mont hırka aldım:)güle güle kullansın Kerem paşa....ben oyuncakçıya giriyorum bebeğime uygun bir oyuncak bulamıyorum...ona aldığım tek oyuncak basınca öten sarı küçük tavşancık ...diğer oyuncakları yeğenlerimden geldi... ama onun oynayacağı şeyler değil...
dimi bak bunu düşünmemiştim.. söküp bebeğin masada yemek yemesi içinde sandalye olarak kullanılabilir...diğer mama sandalyelerinin tepsileri sökülebiliyormu acaba sormak hiç aklıma gelmedi ...güle güle kullanın canım...
başladın galiba emzirmeye ...yani saati saatine tam 1 haftamı geçmesi gerekiyor...
canım inşallah bir hal yoluna girer eşinle aranızdaki sorun... her evde oluyor...geri dönüşü olmayacak şeylerin dışında her iş yoluna girer girmelide zaten....
güle güle kullansın kuzun kıyafetlerini...tulum alsan 1-2 ay anca kullanır elinde kalır...
maşşallaha nazar d eğmesin oğluşuna...
aynı bende ayarlamakta güçlük çekiyorum.. bazı geceler çok soğuk oluyor... benim kız terleyince heryeri buz gibi oluyor...sabaha kadar üst baş değiştiriyoruz...incede örtülmüyor üşüyor...
sanada geçmiş olsun canım... çabucak atlatırsın inşallah....
dışarısı zaten kurtarıcı oluyor...dün hiç durmadı gündüz biraz gezdirdim markete falan gittik eve gelince uyudu biraz...kaşık tabak bardak çok şirin şeyler var insan bebekelrle ilgili şeyler almaya gittiğinde mağazadan çıkamıyor... kaç defa alışveriş yapıp kasya geldiğimde elimdekilerin yarısını bırakmışlığım var...
geçmiş olsun tatlım alerjitesti yapmadan damlayı verdi bizimki makat kısmı kırmızı olmus yine hep krem zeytinyagı sürsem de oluyo alerjiden olabilirbu test için kakdan mı bakılıyor... yoksa bildiğimiz ciltten yapılan testlerden mi acaba...kakasından yapılmıştı makatında çatlak varken.. doktor alerjiden olabilir diye istemişti ama temiz çıktı ozamn...gece acile gittiğimizde... doktor çişinde koku varmı dedi... var dedim... kakasını sormuyorum çişi kokuyormu dedi... evet dedim... ama arkasından hiç bir şey söylemedi...çişi kokuyor gerçekten kavrulmuş çekirdek gibi kokuyor... dedim neden sordunuz kokuyorsa ne yapılacak... hiç ses yok doktorda... kaç aylık , mamamı kullanıyor emziriyormusun ek gıdaya geçtiniz mi hiç bir şey sormadı... gerçi bend e beklemedim sormasını...zaten formalite icabı gittik...gaz olduğunu bend e biliyordum...bu defada başka bir devlet hastanesini deniycem kontrol için...ablamın işyerinden bir kız önerdi...
kan testi idrar testi kaka testi hepsini istiycem... neyi var neyi yok dışarıdan anlaşılıyormu ...rengide çok kötü sanki son günlerde ... bembeyaz oldu teni...
kıyamam gece de kontrol et ateşi tehlikeli ateş bizm de ayın beşinde şimdiden telaş sardı hiç bi aşıda ateş olamadık ama korkuyorum zaten huysuz bugünlerdebiz aşıdan geldik oğlum çok ağladı üç bacaktan bir ağza damla ateş demin ölçtüm 38 hemen calpol verdim uyuyor bebeğim bu aşılar hep bize işgence oluyor uff ne zaman bitecek iki ayda bir
ya sanki biz çok seviyoruz giydirmeyi soymayı bi de trip atıyolar:)cnan-1988
yeni kıyafetleriniz hayırlı olsun canım bizede halamız bayramlıklarımızı almış bizde giyinmeyi sevmiyoruz ya sıkılınca püf püf yapıyor kuzum
canım zeytinyağı asidik olduğu için kızdırıp yakıp öyle hassas yerlere sürülüyor diye biliyorum ayrıca madecassol kızarıklığıda alıyor bilmiyorum sen hangi kremi kullanıyorsun.geçmiş olsun tatlım alerjitesti yapmadan damlayı verdi bizimki makat kısmı kırmızı olmus yine hep krem zeytinyagı sürsem de oluyo alerjiden olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?