Bir de bu aralar uyku sorunumuz var ki sormayin. Ne zaman yatagina yatirdam yuzustu donuyor ve o pozisyonda da hemen uyaniyor. Bebekken de sevmezdi o pozisyonunormal sirtustu yatarsa uyumaya devam. Donerse vay halimize. Uykusu bolunuyor kizimin. Bazen ayagimda sallayip uyuttugumda yastigi hic almiyorum kafasinin altindan. O hareketini kisitladigi icin donemiyr. En fazla yan donuyor. Guzel uyuyor yastikla. Ama yastik da benim icime sinmiyor.
Nasil engellenir ki donmesi? Hadi bi yolunu bulup engelledim, iyi bisey mi yapmis olurum. Sonucta bebegin psikomotor gelisimine mudahale etmis oluyorum.
snowyy
esmer için karşı taraf takip ediyordu dedik ya ben şaka zannediyordum gerçekten doğru mu şaşırdım gerçekten
cnm metal besin kaybina yol aciyor yaziyor ama bicak ve tel suzgec kullaniyorKızlar doktorumun verdiği ek gıdayla ilgili kitapçığın ilgili sayfalarını paylaşıyorum.sizde varsa sizde paylaşın,hepimiz öğreniriz
güle güle giyinsin ...üzerinde eskitsin diycem ama eskimeden büyüyorlar.....tulum almam artık ayaklı olanlar ayak yerinden diğerleri ağından hep kastı giydiremedim hiç yazık oluyor hem koca adam oldular ne tulumu kız:) pantolon oduncu gömleği mont hırka aldım:)
benimkıznda kaka yapmasa bile makatı kızarık...madecassol sürüyorum geçiyor...yada nivea nın pişik kreminigeçmiş olsun tatlım alerjitesti yapmadan damlayı verdi bizimki makat kısmı kırmızı olmus yine hep krem zeytinyagı sürsem de oluyo alerjiden olabilir
hiç birşey işe yaramıyor ağlamaya başladığı zaman... benmi bebeğimi oyalıyamıyorum...anlayamıyorum diyorum ama.. ne yaparsan yap susmuyor... çok ağrıları var belliki... alerjimidir artık nedir anlamamız lazım...sen den ne güzel tetkikler istemişler ... benmi denk gelemedim bebeğimin suratına bile zor bakıyorlar....gazdır diye öyle eminlerki...geçmiş olsun canım.... benim kzıın ağzında kabrtı falan yok damakları aynı duruyor fakat salyası çoğaldı... çabuk çıkarır senin oğlun inşallahta kurtulur kuzucuk yaa..sabah beşte kalktık yine git gide artan huysuzluk çığlık atmalar geziyoruzz ters yatıyoruz düz yatıyoruz oturuyoruz kucaktayız oynuyoruz sarkı dans oyuncak fayda yok çığlıklar atıyor resmen iki saat arayla mukuslu ve dolu dolu bezini de doldurdu.dişleri çıkacak şimdilik yok ama neyse eşim ders calışssın die 5 gün rapor aldım eve geldik öğlen uyudu bi saat ağlayarak uyanma doktora gittik diş için o jelden verdi fitil atın dedi yazık dedi ..... idrar ve gaita testi istedi poşeti taktılar eve geldik durmadı fitil attım bi tane 1 saat daha bağırdı sızdı kaldı dişleri çıkana kadar sürün ama sakın ucu cıkmaya baslayınca sürmeyin yoksa diş çürük çıkar dedi kullanan yada kullanmak zorunda olan varsa aklında bulunsun diş azcık çıkmaya başlayınca sürmüyoruz.alerji olmuş dedi damla verdi gaz ilacına gerek yok ögrensin dedi cok güzel nasıl çatlıyor adam gazdan.hırsızzı seni cok iyi anlıyorum metsil ver yolla öteki kullanma kullansan bi dert kullanmasan ayrı dert.ateşimiz 37yi gördü ama geçmedi 1 saat uyumus ben eczanedeyken babasınla dısarı cıkmıslar durmamıs gözünden yaş akıyor resmen gaita için de fitil attık die cıkmamıs parazit var mı die bakacaklar idrar temiz cıkmıs doktor fitil atmayın sonuc cıkmaz demiyor..yarın götürcez fitil atmadan insallah yarına iyi olur iki üç saat agladı 7 gibi uyudu o diş jeli olmasa yazık hala aglıyordu hemen cıksa da rahatlasa belki 1 ay daha var hep böyle acı mı cekecek bilemedim kesşke benim dişim cıksa ne zor onun canı yanıyor biz öyle duruyoruz.babası da hapşırıp duruyor terlik giy diyorum tamam karıcım diyor aynı giymiyor tamam deme icraat göster dedim iki çocuk annesiyim çoğu zaman ooooff
avakado ya sarmısak döveceksin üzerinede limon sıktınmı tadı birşeye benziyor... gerçi sen salayalara falanda koyuyorsundur...Sahsi fikrim avokadonun tadi cok kotu. Disarida bekletince yumusuyor biraz ama hic yenecek gibi degil. Bebeklere ezip muzla karistirarak veriyorlar. Tabi begenip tek yiyen de yok degil
Cok gecmis olsun canim. Cok agir geciriyor bu donemi kuzunInsallah cabuk gecer diyecegim ama dis ciktiktan sonra da duzelmedi benimki...
diştenmiki dersin... salyası var ve ağzı açık duruyor son günlede ... ağzını açıp uyuyor... belkide dediğin gibidir...Sizlerde gaz sikintisini okuyunca diger forumlara baktim. Dis cikarma doneminde gazdan sikayet eden, bebegim surekli kivranmaktan uyuyamiyor diyen cok anne var. Doktorlar nedenini dis cikarma sirasinda cok fazla salya&hava yutulmasina baglamis. Ilacla cozemediklerini soyluyor anneler. Disin ucu gorununce bir sure rahatliyormus bebekler. Bir sonraki dis cikarken ayni senaryo tekrar ediyormus...
sağol canım... ilk yaptığındada kokuyor çişi...Canim gecmis olsuninsallah guzel sonuclar cikar. İdrari bezinde cok bekledigi icin kokuyor olabilir mi?
gcmis olsun canim.
bana sorarsan hiç gerek yok... yemek yedikten sonra üzerine su içmeleri süt ve ona benzer kalsiyum kaynaklı gıdaların tüketiminden sonrada su içmeleri yani ağız içinde ve diş üzeinde kalmamsı yeterli diş temizliği için...çünkü 1-2 tane dişleri var şu anda.... ilerde çoğalmaya başladığında ve diş araları sıklaşmaya başladığında gerek olacaktır...elleride fırça tuttuğu için kendileride yapabilecekler...Gunaydin, keyifli gunler
Dun okurken dis cikar cikmaz temizlige baslanmasi getektigi ve dis doktoru icin erken olmadigi gibi konular gozume carpti. Yumusak bir firca ile gunde iki kez simdilik macunsuz temizlenmesi oneriliyor. Dis doktoruna 6. Ay kontrolunde goturecegim.
Tecrubeli anneler sizler nasil yaptiniz?
iyi canım benim... sabah iyiydi ama gün içinde nasıl olacak bilemiyorum...günaydın canlar,
hırsızı şuan nasıl canım bebişin
yapa yapa alışır yüz üstü döndüğünde de uyumaya başlar belki annesi...bende bazen yastıkla koyuveriyorum yastıktan alırsam uyanıyor ama sonra derin uykuya dalınca çekiyorum kafasından...Bir de bu aralar uyku sorunumuz var ki sormayin. Ne zaman yatagina yatirdam yuzustu donuyor ve o pozisyonda da hemen uyaniyor. Bebekken de sevmezdi o pozisyonunormal sirtustu yatarsa uyumaya devam. Donerse vay halimize. Uykusu bolunuyor kizimin. Bazen ayagimda sallayip uyuttugumda yastigi hic almiyorum kafasinin altindan. O hareketini kisitladigi icin donemiyr. En fazla yan donuyor. Guzel uyuyor yastikla. Ama yastik da benim icime sinmiyor.
Nasil engellenir ki donmesi? Hadi bi yolunu bulup engelledim, iyi bisey mi yapmis olurum. Sonucta bebegin psikomotor gelisimine mudahale etmis oluyorum.
günaydın kızlar
dün 1 sat masaj yaptım zeytin yağı içirdim... ıkınarak kaka yapmaya başladı...bildiğin çimento gibi ve simsiyah arada yeşilli bir kaka...çocuk bunu çıkarmadan gaz yapması imkansız zaten... tıkamış bağırsağın çıkışını gelen gazda birikmiş durmuş bağırsakta... rahatladıda dün güzel uyudu kuzucuğum...suda veriyoruz hatta fazla bile veriyor kv...işte hep mamadan... kaknın siyahlığıda kan ilacından belki kabızlığa etkiside vardır...
güle güle giyinsin ...üzerinde eskitsin diycem ama eskimeden büyüyorlar.....
benimkıznda kaka yapmasa bile makatı kızarık...madecassol sürüyorum geçiyor...yada nivea nın pişik kremini
hiç birşey işe yaramıyor ağlamaya başladığı zaman... benmi bebeğimi oyalıyamıyorum...anlayamıyorum diyorum ama.. ne yaparsan yap susmuyor... çok ağrıları var belliki... alerjimidir artık nedir anlamamız lazım...sen den ne güzel tetkikler istemişler ... benmi denk gelemedim bebeğimin suratına bile zor bakıyorlar....gazdır diye öyle eminlerki...geçmiş olsun canım.... benim kzıın ağzında kabrtı falan yok damakları aynı duruyor fakat salyası çoğaldı... çabuk çıkarır senin oğlun inşallahta kurtulur kuzucuk yaa..
avakado ya sarmısak döveceksin üzerinede limon sıktınmı tadı birşeye benziyor... gerçi sen salayalara falanda koyuyorsundur...
diştenmiki dersin... salyası var ve ağzı açık duruyor son günlede ... ağzını açıp uyuyor... belkide dediğin gibidir...
sağol canım... ilk yaptığındada kokuyor çişi...
bana sorarsan hiç gerek yok... yemek yedikten sonra üzerine su içmeleri süt ve ona benzer kalsiyum kaynaklı gıdaların tüketiminden sonrada su içmeleri yani ağız içinde ve diş üzeinde kalmamsı yeterli diş temizliği için...çünkü 1-2 tane dişleri var şu anda.... ilerde çoğalmaya başladığında ve diş araları sıklaşmaya başladığında gerek olacaktır...elleride fırça tuttuğu için kendileride yapabilecekler...
iyi canım benim... sabah iyiydi ama gün içinde nasıl olacak bilemiyorum...
yapa yapa alışır yüz üstü döndüğünde de uyumaya başlar belki annesi...bende bazen yastıkla koyuveriyorum yastıktan alırsam uyanıyor ama sonra derin uykuya dalınca çekiyorum kafasından...
günaydın
brujuva bebişin dönmemesi için koltuk altı hizasında yastık koysan yanlarına
hırsızı benim oğlumunda salyası artmıştı dünki aşı kontrolünde boğaz enfeksiyonu çıktı belki seninkide o yüzdendir
dün ben de öldüm öldüm dirildim resmen oğlumun ateşi 39a çıktı fitil ve şurup düşürmedi bir de bunun üstüne ağlama krizine girdi acilde soluğu aldık ıslak sargı bezleriyle ateşini düşürdüler valla çok korktum allah başka dert vermesin benim yavruma da sizinkilere de
Günaydın kızlar
Dün bizimde doktor kontrolümüz vardı.Çok şükür her şey yolunda.Yanlız tek sorunumuz var bizim kız son zamanlarda fazla terliyor.Boynunun arkası ve boğazının altı sanki isilik gibi olmuş.Son günlerde yorgan örtüyoruz acaba o mu terletiyor bilmiyorum.Bu akşam yorgan yerine pikesiyle yatırmayı deneyecem üşür diye korkuyorum ama terleyip üzerinde kuruması daha kötü olur Allah korusun.Bizim kız atom karınca gibi sürekli fır fır döndüğünden üstünü açar diye korkuyorum ama artık yapacak bişey yok sabah bir uyandı kafası sucuk gibiydi yatağı ıslanmış resmen.Aldığım gibi yıkadım ter üzerinde kurumasın diye.Birde dün rota aşısını yaptım ateş yapıp ter mi attı acaba diye düşündüm çünkü hemşire olabilir demişti.Aman yazın ayrı dert kışın ayrı dert yazın terlemesin diye dikkat et kışın üşümesin hasta olmasın diye:)
hiç yatıramazdık daha küçükken de. hani o pozisyonda bebek gazını rahat çıkarır rahatlar filann...bizimki ağlardı o pozisyonda. yastığa ramen dönüyo. hatta dün beşiğin kenarına kadar gelmiş, ordan dönmeye çalışıyo. zannedersin korkuluklara tırmancak. dönemeyince de uyanıyoYanina yastik koyarsan donmez canim. Yuzustu pozisyonu genelde sever bebekler. Senin guzellik neden uyaniyor acaba
Yazdiklarimi okuyup yetistiriyorlar diyordu ya canim. Ozel hayattan bahsetmeden yazabilir ama insan dertlesmek istiyor. O zaman da istenmeyen sozler sarfedilebiliyor. Iyi oldugunu ve yakinda yazacagini umuyorum...
çok sevindim eloşumun rahatlamasına. bi arkadaş mama kabız yapınca ölçüsünü azaltmıştı. 90 cc ye 3 kaşık değil de 2 kaşık mesela. geçmiş bebeği sıkıntısı. ama mamayıgünaydın kızlar
dün 1 sat masaj yaptım zeytin yağı içirdim... ıkınarak kaka yapmaya başladı...bildiğin çimento gibi ve simsiyah arada yeşilli bir kaka...çocuk bunu çıkarmadan gaz yapması imkansız zaten... tıkamış bağırsağın çıkışını gelen gazda birikmiş durmuş bağırsakta... rahatladıda dün güzel uyudu kuzucuğum...suda veriyoruz hatta fazla bile veriyor kv...işte hep mamadan... kaknın siyahlığıda kan ilacından belki kabızlığa etkiside vardır...
güle güle giyinsin ...üzerinde eskitsin diycem ama eskimeden büyüyorlar.....
benimkıznda kaka yapmasa bile makatı kızarık...madecassol sürüyorum geçiyor...yada nivea nın pişik kremini
hiç birşey işe yaramıyor ağlamaya başladığı zaman... benmi bebeğimi oyalıyamıyorum...anlayamıyorum diyorum ama.. ne yaparsan yap susmuyor... çok ağrıları var belliki... alerjimidir artık nedir anlamamız lazım...sen den ne güzel tetkikler istemişler ... benmi denk gelemedim bebeğimin suratına bile zor bakıyorlar....gazdır diye öyle eminlerki...geçmiş olsun canım.... benim kzıın ağzında kabrtı falan yok damakları aynı duruyor fakat salyası çoğaldı... çabuk çıkarır senin oğlun inşallahta kurtulur kuzucuk yaa..
avakado ya sarmısak döveceksin üzerinede limon sıktınmı tadı birşeye benziyor... gerçi sen salayalara falanda koyuyorsundur...
diştenmiki dersin... salyası var ve ağzı açık duruyor son günlede ... ağzını açıp uyuyor... belkide dediğin gibidir...
sağol canım... ilk yaptığındada kokuyor çişi...
bana sorarsan hiç gerek yok... yemek yedikten sonra üzerine su içmeleri süt ve ona benzer kalsiyum kaynaklı gıdaların tüketiminden sonrada su içmeleri yani ağız içinde ve diş üzeinde kalmamsı yeterli diş temizliği için...çünkü 1-2 tane dişleri var şu anda.... ilerde çoğalmaya başladığında ve diş araları sıklaşmaya başladığında gerek olacaktır...elleride fırça tuttuğu için kendileride yapabilecekler...
iyi canım benim... sabah iyiydi ama gün içinde nasıl olacak bilemiyorum...
yapa yapa alışır yüz üstü döndüğünde de uyumaya başlar belki annesi...bende bazen yastıkla koyuveriyorum yastıktan alırsam uyanıyor ama sonra derin uykuya dalınca çekiyorum kafasından...
geçmiş olsun canım.günaydın
hırsızı benim oğlumunda salyası artmıştı dünki aşı kontrolünde boğaz enfeksiyonu çıktı belki seninkide o yüzdendir
dün ben de öldüm öldüm dirildim resmen oğlumun ateşi 39a çıktı fitil ve şurup düşürmedi bir de bunun üstüne ağlama krizine girdi acilde soluğu aldık ıslak sargı bezleriyle ateşini düşürdüler valla çok korktum allah başka dert vermesin benim yavruma da sizinkilere de
hiç yatıramazdık daha küçükken de. hani o pozisyonda bebek gazını rahat çıkarır rahatlar filann...bizimki ağlardı o pozisyonda. yastığa ramen dönüyo. hatta dün beşiğin kenarına kadar gelmiş, ordan dönmeye çalışıyo. zannedersin korkuluklara tırmancak. dönemeyince de uyanıyo
çok sevindim eloşumun rahatlamasına. bi arkadaş mama kabız yapınca ölçüsünü azaltmıştı. 90 cc ye 3 kaşık değil de 2 kaşık mesela. geçmiş bebeği sıkıntısı. ama mamayı
geçmiş olsun canım.
çok geçmiş olsun canım... ateşi falan yok o yüzden aklımıza enfeksiyon gelmedi...acildede ölçtürdük ateşi olmayınca bakmadılar başka birşyedenmi diye.. evde terör estiren kızım oradakilere gülücük atıyordu... mama hazırladığımız sulardanda olabilir herşey olabilir ama işte ne olduğunu öğrenmek için kan idrar kaka testi yapısa boğazına falan filan bakılsa çok iyi olacak... en azından neden olabilecek seçeneklerimiz azalacak...inşallah atlatır bebeğin enfeksiyonu...günaydın
bizim kızda aynı çok terliyor akşam yanıma aldığım için ben üşüdüm yorganla yattım onuda yorganın altına aldım.. gece bir baktım ateş gibi olmuş hemen üstünü çıakrdım öyle yatırdım yorganın altında ve benim kız hiç dönmez en fazla ellerini dışarı çıkarır...anası gibi kımıldamadan yatıyor...Günaydın kızlar
Dün bizimde doktor kontrolümüz vardı.Çok şükür her şey yolunda.Yanlız tek sorunumuz var bizim kız son zamanlarda fazla terliyor.Boynunun arkası ve boğazının altı sanki isilik gibi olmuş.Son günlerde yorgan örtüyoruz acaba o mu terletiyor bilmiyorum.Bu akşam yorgan yerine pikesiyle yatırmayı deneyecem üşür diye korkuyorum ama terleyip üzerinde kuruması daha kötü olur Allah korusun.Bizim kız atom karınca gibi sürekli fır fır döndüğünden üstünü açar diye korkuyorum ama artık yapacak bişey yok sabah bir uyandı kafası sucuk gibiydi yatağı ıslanmış resmen.Aldığım gibi yıkadım ter üzerinde kurumasın diye.Birde dün rota aşısını yaptım ateş yapıp ter mi attı acaba diye düşündüm çünkü hemşire olabilir demişti.Aman yazın ayrı dert kışın ayrı dert yazın terlemesin diye dikkat et kışın üşümesin hasta olmasın diye:)
sağol canım ...zaten senin paylaşımlarınla birşeyler netleşiyor kafamda...dişide çıkarsa dediğin gibi diş sıkıntısı diycem biraz rahatlarım eğer dişten olursa...inşallah tekrarlamaz...Kaka sikintisiymis demek...tekrarlamaz insallah canim. Bir rahatlasaydi guzelinin yemesi-kakasi...
Ben de sorunu ne bilemiyorum ama okudukca burada paylasiyorum. Olur da bir cozum bulunur belki.
Avokado baligin yanina limonlu guzel oluyor. Oglana sade vermek lazim ama tadi cok kotu. Zevk meselesi gerci seven arkadaslara ayip olmasin. Tatli meyvelerle karistirilabilir ya da yemegi-corbasi yapilabilir. Olmazsa olmaz da degil ayrica
sma bana biraz koyu geldi zaten diğer mamaya göre...1 olmasa bile yarım ölçek suyunu artıralım o zaman...hiç yatıramazdık daha küçükken de. hani o pozisyonda bebek gazını rahat çıkarır rahatlar filann...bizimki ağlardı o pozisyonda. yastığa ramen dönüyo. hatta dün beşiğin kenarına kadar gelmiş, ordan dönmeye çalışıyo. zannedersin korkuluklara tırmancak. dönemeyince de uyanıyo
çok sevindim eloşumun rahatlamasına. bi arkadaş mama kabız yapınca ölçüsünü azaltmıştı. 90 cc ye 3 kaşık değil de 2 kaşık mesela. geçmiş bebeği sıkıntısı. ama mamayı
geçmiş olsun canım.
oğlumun sürekli ateşini ölçüyorum şu an 37.5 ilaçlarla düşürüyoruz aşı ve boğaz enfeksiyonu birleşince yüksek ateş yaptı doktor kontrol ettikten sonra aşı vurunabilir dedi ama bebeğimin ateşi dün gece düşmek bilmedi şu an biraz daha iyiyz
canım brujva nın önerdiği bir şey vardı ...okaliptüs yağıyla çorabını ıslatıp ayağına giydiriyormuşsun ateşin düşmesine etkiliymiş...ben aldım ama henüz yapmadım ateşle ilgili sorunumuz olmadı ...oğlumun sürekli ateşini ölçüyorum şu an 37.5 ilaçlarla düşürüyoruz aşı ve boğaz enfeksiyonu birleşince yüksek ateş yaptı doktor kontrol ettikten sonra aşı vurunabilir dedi ama bebeğimin ateşi dün gece düşmek bilmedi şu an biraz daha iyiyz
canım bende erken başlamayı istiyordum doktorun verdiği liste 6.aydan başlıyordu sordum şimdi ne vericem die yumurta hariç 6.ay bölümünü kullan demişti yani yumurta zarar vermiş olabilir bebeğine geçmiş olsun...merhaba anneler bana yardım edermisiniz.kızım.5 ay 1 haftalık
tabi ek gıdaya hemen başladım hefesleniyor insan.kızıma yedirdiklerim
ülkerin pirinç unu,2 güne bir yumurtanın sarısı.yoğurtlu çorba,
armut. üzüm suyu ha bide cicibebe ama kızımda alerjik kızarıklıklar çıkmaya
başladı.önce yüzünde sonra 3 gün sonra vucuduna yayıldı.şimdi
hiç bir şey vermiyorum.sadece anne sütü.onuda 2 gündür içmek istemiyor.
benim kızın iştahı sıfır. benim kız bakıcıya bırakılacak bebek değilmiş.
iyiyki ücretsiz izine çıkmışım.
cnm metal besin kaybina yol aciyor yaziyor ama bicak ve tel suzgec kullaniyor
sen nasil hazirlamayi dusunuyorsun?
oğlumun sürekli ateşini ölçüyorum şu an 37.5 ilaçlarla düşürüyoruz aşı ve boğaz enfeksiyonu birleşince yüksek ateş yaptı doktor kontrol ettikten sonra aşı vurunabilir dedi ama bebeğimin ateşi dün gece düşmek bilmedi şu an biraz daha iyiyz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?