Kozlar bebislerinize çok geçmiş olsun
Allahim onlara geleceğine bize yada yok yok babalarimiza gelsin biz annisler ve kuzular rahat edelim
@ hirsizi sevindim bebegin adina nasil rahatlamistir yavrum
Bu arada biz ilk günden beri yastikli yatiyoruz beyefendi yüzüstü yatip elini altina sokuyo allahim korusun bebislerimizi bide gece firfir doniyo ikili kanepede yatiyoruz valla ona bile sigamiyo kolcaklarindan kafayi kaldirip bakiyo biraz daha büyüyünceyer yatagi paklicak bizi galiba ondada korkuyorum sabah mutfakta falan bulurum diye
diş fırçalama setleri var. herhalde şu aaşama için diş kaşıyıcı gibi bi parçası var kullanılan.Gunaydin, keyifli gunler
Dun okurken dis cikar cikmaz temizlige baslanmasi getektigi ve dis doktoru icin erken olmadigi gibi konular gozume carpti. Yumusak bir firca ile gunde iki kez simdilik macunsuz temizlenmesi oneriliyor. Dis doktoruna 6. Ay kontrolunde goturecegim.
Tecrubeli anneler sizler nasil yaptiniz?
espri zaten canım, benden gizli vermez. verse de hemen yetiştirmeyi çok sever. "ben şunu yedirdimO senin kokulara hassasiyetinden olmasin gulum
Zaten evdesin. Ne ara senden gizli verecek
Mavis
Sanirim "bizde hala duzelme yok" yazmissin. Dun de biraz mevzusu oldu, daha dogrusu tv programinda benzer bir bebek vardi. Her agladiginda emzirilen, uykusu duzensiz. Netten bir bak dunku super dadi programina. Kuzuna bir duzen/rutin olusturmak icin gec kalmadin canim. Birkac gun zorlanirsiniz ama neticede ikiniz de rahat edersiniz.
bi de o var. ne zaman yastıa yatırsam kalkmaya çalışıyor. tutunacak bişey bulursa kalkıp oturuyor. özellikle sallanmak istemeyince. inşallah zamanla düzene girer dediğin gibi. ama bu düzelince illa başka bişey çıkacak, onu anladım ben. atak başladı, atak bitti, diş başladı, diş zaten bitmez. ara ara hafifler belki sıkıntılar, o araları da muhakkak başka bişey doldurur. bazen herşey üstüste gelir daha da zor olur. işin zevki burda zannımca :)Yastik da kar etmiyorsa bilemiyorum nasil korursun pozisyonunu. Suan yeni igrendikleri seyleri surekli uyguluyorlar. Benimki de gece uyanip oturmaya calisiyor. Poposunun yarisi yerde ellerden destek aliyor. Sanki "amanin uyuya kalmisim, kalkayim da su oturma isini tam cozeyim" der gibi. Istemsiz mi yapiyorlar bilmiyorum. Belki senin kuzu da bir sure sonra birakir...
deneyin bakalım. iki kızı var arkadaşımın, prematüre. ilk doğduklarında mama desteği almışlardı. hastanede kıvranmış çocuklar, eve gelince ölçüsünü o şekilde uygulamış. rahatlamış kızları. o zaman anlatmıştı. şimdi aklıma geldi.çok geçmiş olsun canım... ateşi falan yok o yüzden aklımıza enfeksiyon gelmedi...acildede ölçtürdük ateşi olmayınca bakmadılar başka birşyedenmi diye.. evde terör estiren kızım oradakilere gülücük atıyordu... mama hazırladığımız sulardanda olabilir herşey olabilir ama işte ne olduğunu öğrenmek için kan idrar kaka testi yapısa boğazına falan filan bakılsa çok iyi olacak... en azından neden olabilecek seçeneklerimiz azalacak...inşallah atlatır bebeğin enfeksiyonu...
bizim kızda aynı çok terliyor akşam yanıma aldığım için ben üşüdüm yorganla yattım onuda yorganın altına aldım.. gece bir baktım ateş gibi olmuş hemen üstünü çıakrdım öyle yatırdım yorganın altında ve benim kız hiç dönmez en fazla ellerini dışarı çıkarır...anası gibi kımıldamadan yatıyor...
canım isilikler için yıkaman iyi olmuş onun tek çaresi yıkamak...yıkayınca sönüyor ancak...rota aşısınında etkisi vardır muhtemelen...
sağol canım ...zaten senin paylaşımlarınla birşeyler netleşiyor kafamda...dişide çıkarsa dediğin gibi diş sıkıntısı diycem biraz rahatlarım eğer dişten olursa...inşallah tekrarlamaz...
avakadoda bulunan yağlar hiç bir meyvede yokmuş... beyin gelişimi için en iyi mevyeymiş...duyduğuma göre...ama ülkemizde zaten düne kadar yoktu... avakadosuz büyümüş bir millet olarak, dediğin gibi olmazsa olmaz değil...
sma bana biraz koyu geldi zaten diğer mamaya göre...1 olmasa bile yarım ölçek suyunu artıralım o zaman...
oğlumun sürekli ateşini ölçüyorum şu an 37.5 ilaçlarla düşürüyoruz aşı ve boğaz enfeksiyonu birleşince yüksek ateş yaptı doktor kontrol ettikten sonra aşı vurunabilir dedi ama bebeğimin ateşi dün gece düşmek bilmedi şu an biraz daha iyiyz
tam ben diyecektim,canım brujva nın önerdiği bir şey vardı ...okaliptüs yağıyla çorabını ıslatıp ayağına giydiriyormuşsun ateşin düşmesine etkiliymiş...ben aldım ama henüz yapmadım ateşle ilgili sorunumuz olmadı ...
geçmiş olsun canım benim...hali kalmamıştır yavrucağın...
benim de kızımın kakası yoğurt kokuyo. yoğurt yediriyo musun?oğlumun kakası yoğurt kokuyo bi arkadas daha yazmış sebebini bilen varmı
o yaparken benim içim boşaldı sanki öyle sevindim ki... keşke suratının halini çekseydim kaka yaparken...babamız daha mız mız onu hiç çekemiycem..dün kızı soruyorum bu gün naptı diye;Kozlar bebislerinize çok geçmiş olsun
Allahim onlara geleceğine bize yada yok yok babalarimiza gelsin biz annisler ve kuzular rahat edelim
@ hirsizi sevindim bebegin adina nasil rahatlamistir yavrum
Bu arada biz ilk günden beri yastikli yatiyoruz beyefendi yüzüstü yatip elini altina sokuyo allahim korusun bebislerimizi bide gece firfir doniyo ikili kanepede yatiyoruz valla ona bile sigamiyo kolcaklarindan kafayi kaldirip bakiyo biraz daha büyüyünceyer yatagi paklicak bizi galiba ondada korkuyorum sabah mutfakta falan bulurum diye
canım yoğurtmu yedirdin oğluna...oğlumun kakası yoğurt kokuyo bi arkadas daha yazmış sebebini bilen varmı
sağol canım benim her öneriyi denemekte fayda var ..birinden biri tutar elbet...deneyin bakalım. iki kızı var arkadaşımın, prematüre. ilk doğduklarında mama desteği almışlardı. hastanede kıvranmış çocuklar, eve gelince ölçüsünü o şekilde uygulamış. rahatlamış kızları. o zaman anlatmıştı. şimdi aklıma geldi.
diş fırçalama setleri var. herhalde şu aaşama için diş kaşıyıcı gibi bi parçası var kullanılan.
espri zaten canım, benden gizli vermez. verse de hemen yetiştirmeyi çok sever. "ben şunu yedirdim
bi de o var. ne zaman yastıa yatırsam kalkmaya çalışıyor. tutunacak bişey bulursa kalkıp oturuyor. özellikle sallanmak istemeyince. inşallah zamanla düzene girer dediğin gibi. ama bu düzelince illa başka bişey çıkacak, onu anladım ben. atak başladı, atak bitti, diş başladı, diş zaten bitmez. ara ara hafifler belki sıkıntılar, o araları da muhakkak başka bişey doldurur. bazen herşey üstüste gelir daha da zor olur. işin zevki burda zannımca :)
deneyin bakalım. iki kızı var arkadaşımın, prematüre. ilk doğduklarında mama desteği almışlardı. hastanede kıvranmış çocuklar, eve gelince ölçüsünü o şekilde uygulamış. rahatlamış kızları. o zaman anlatmıştı. şimdi aklıma geldi.
tam ben diyecektim,HIRSIZI yazmış okaliptüs yağını bi kaç damla damlat
benim de kızımın kakası yoğurt kokuyo. yoğurt yediriyo musun?
kızlar ben seramik yüzeyli bıçak kullanıyorum ,silıkon kaşık ve kaliteli bir markanın plastik tek süzgü gibi süzgeçini aldı annem mevyesini seramik yüzeyli bıçakla soyup cam rendede rendeleyip cam kapta yediriyorum.
Yika ver eline yesin canim, yoruldum okurken:)
Arkadaslar bebege prebiyotik verildiginde barsak florasinin degistigi ve bu nedenle eksi yogurt gibi koktuguna dair konular var.
Allah Allah ben ek hiç bişey vermiyorum sadece anne sütü bide demir damlası var
Yani pek bi sorun olmazmis gibi gorunuyo. En fazla almasi gereken kaloriyi alamayacak. Elosumun o kalorilere ihtiyaci var ama kabiz olup kivranmasi daha kotu. Yine de daha iyi bilem birinden ogrensen mi? Mamayi fazla sulandirsak nolur diye??sağol canım benim her öneriyi denemekte fayda var ..birinden biri tutar elbet...
Anladim canim. Ben de gecmedim aktif olarak ama bi kere tattirdim yogurdu 2 cay kasigi kadar. Tabi hepsini yutamadi, cogunu tukurdu. Ama o gunden beri yogurt kokuyo. Her kakasi da degil, bazen kokuyo bazen kokmuyo. Bi de 9-10 gun yapmazdi kaka. Yogurt verdigimden beri 2-3 gunde bir yapiyo.Yok canım henüz ek gıdaya geçmedim nerden geliyo bu yoğurt kokusu yahu
Olabilir di mi yogurttan. Bi de soyle bi durum var, benim yedirdigim yogurdu nohutla mayalamislar. Nohutla mayalanan yogurtta da lactobacil yokmus. Hani aslinda prebiyotik ya da bagirsak hareketlerini duzenleyici bi bakteri de yok ortada ama. Olabilirmis diyosun yaniYika ver eline yesin canim, yoruldum okurken:)
Arkadaslar bebege prebiyotik verildiginde barsak florasinin degistigi ve bu nedenle eksi yogurt gibi koktuguna dair konular var.
sorma vallaha 15 gün işe gittim olan sütümde gitti şimdi bunlarla uğraşıyorum :)kızlar ben seramik yüzeyli bıçak kullanıyorum ,silıkon kaşık ve kaliteli bir markanın plastik tek süzgü gibi süzgeçini aldı annem mevyesini seramik yüzeyli bıçakla soyup cam rendede rendeleyip cam kapta yediriyorum.
daha ben rende falan almadım... akşam ben bakıyorum iş çıkışı haliyle evede geç kalıyorum...mama sandalyesinide mecburen internetten sipariş edicem taşıyamam eve kadar...kızlar ben seramik yüzeyli bıçak kullanıyorum ,silıkon kaşık ve kaliteli bir markanın plastik tek süzgü gibi süzgeçini aldı annem mevyesini seramik yüzeyli bıçakla soyup cam rendede rendeleyip cam kapta yediriyorum.
mamanın sulandırılması doymamasına yol açıyormuş...mamanın suya göre fazla kullanılmasıda böbreklerine yük oluyormuş..tam ayarlamak lazımmış ama yarım öçekten birşey olmaz sanırım...yoğurt bağırsaklarını bozdumu düzenledimi acaba Dolunay ın...bende ,bugün eşim kıymetli totosunu kaldırıp markete gidip keçi sütü alısra eğer mayalamayı düşünüyorum... kaç defa niyetlendim ama bu gazdan dolayı cesaret edememiştim henüz hazır değildir diye.. sadece yoğurt vericem ne tepki verecek vücudu...Yani pek bi sorun olmazmis gibi gorunuyo. En fazla almasi gereken kaloriyi alamayacak. Elosumun o kalorilere ihtiyaci var ama kabiz olup kivranmasi daha kotu. Yine de daha iyi bilem birinden ogrensen mi? Mamayi fazla sulandirsak nolur diye??
Anladim canim. Ben de gecmedim aktif olarak ama bi kere tattirdim yogurdu 2 cay kasigi kadar. Tabi hepsini yutamadi, cogunu tukurdu. Ama o gunden beri yogurt kokuyo. Her kakasi da degil, bazen kokuyo bazen kokmuyo. Bi de 9-10 gun yapmazdi kaka. Yogurt verdigimden beri 2-3 gunde bir yapiyo.
cnm cok guldurdun beni sabah sabah :):)
Benim oglanda uykusunda kalkamaya calisiyo gozler kapali yeni yeni huylar ediniyor minnaklar:)Yastik da kar etmiyorsa bilemiyorum nasil korursun pozisyonunu. Suan yeni igrendikleri seyleri surekli uyguluyorlar. Benimki de gece uyanip oturmaya calisiyor. Poposunun yarisi yerde ellerden destek aliyor. Sanki "amanin uyuya kalmisim, kalkayim da su oturma isini tam cozeyim" der gibi. Istemsiz mi yapiyorlar bilmiyorum. Belki senin kuzu da bir sure sonra birakir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?