canım ben ayırdım. 2 aylıktı kızım odasında yatmaya başladı. açıkçası bi işaret de takip etmedim. rahat uyuyamıyordum. nefes alışını dinliyordum. gece birden gözlerimi açıp çocuğun burnunun dibine gelip inceliyordum. baktım ki gidişat iyi değil, ayrılmaya karar verdikbebeğinin odasını ayıran var mı içinizde..bebeğinizin hangi davranışlarına göre ayırdınız daha erken mi karar veremedim
Haklısn sanırım bende hemen ayıramayacağım sanırım :)maşallah kuzuya odasına geçmiş bile..canım ben ayırdım. 2 aylıktı kızım odasında yatmaya başladı. açıkçası bi işaret de takip etmedim. rahat uyuyamıyordum. nefes alışını dinliyordum. gece birden gözlerimi açıp çocuğun burnunun dibine gelip inceliyordum. baktım ki gidişat iyi değil, ayrılmaya karar verdikbu birazcık ebeveynlerin insiyatifinde. erken ayırın diyen de var, 1 yaşa kadar bekleyin diyen de.
sütün bittimi canım... benim akmasada damlıyor...o damlalar olmasa ne yaparım uyuturken...eninde sonunda uğraşcaktın ama erken uğraşmaya başladın hayırlısı olsun...sorma vallaha 15 gün işe gittim olan sütümde gitti şimdi bunlarla uğraşıyorum :)
...bebeğine kendin bakmanın faydaları...benim kız hiç kendi kendine az zahmetle uyuyamıyacak sanırım. büyüyene kadar...ben sallama dedikçe sallamıştı kv dem...merhaba kızlar .. biz artık iyiyiz kakamız da düzeldi mama yedirdiğim günlerde biberonu ayağımda sallayarak vermiştim nasılda sallanmaya alışmış :)şarkı söyleyerek uyutmam tam 1 saatimi aldı ama pes etmedim eski düzeni süper koy yatağa bir şarkı tamam..
okuduğum bir kitapta diş temizliği hemen başlamalı yazıyordu kesinlikle mendille dişler silinmeli beslenmeden sonra bende öyle yapmayı planlıyorum...
bebeklari hasta olanlara geçmiş olsun..
Canım benim, hepimizin başında öyle bir dert var bende çalışacağım bir kaç haftaya kalmaz büyük ihtimalle.ekonomik yönden Allah a şükür hiç ihtiyacımız ama çalışmak kanımıza işlemiş:)senin yapabileceğin en güzel şey bunları düşünmeden onunla geçireceğin vakti kaliteli kılmak zaten çocuklar sevgiyle mutlu olurlar gerisi teferruat emin ol..sütün bittimi canım... benim akmasada damlıyor...o damlalar olmasa ne yaparım uyuturken...eninde sonunda uğraşcaktın ama erken uğraşmaya başladın hayırlısı olsun...
...bebeğine kendin bakmanın faydaları...benim kız hiç kendi kendine az zahmetle uyuyamıyacak sanırım. büyüyene kadar...ben sallama dedikçe sallamıştı kv dem...
aklıma geldide dün kv gildeydik ...diğer torunu yemek yemez uyumaz ...her dediklerini yaptıkları halde memnuniyetsiz bir çocuk...ondan yakınıyorlardı ve benim kızımında öyle olacağını konuşuyorlardı... içimde kalan bir konu olduğu için yeri gelmişken konuşayım dedim...kolayı olduğunu, inat kötü bir huy ,öğrenmesi lazım her istediğini yapamıyacağını,sizede zor çocuğumada zor olacak ilerde... ben kızımı konuşmaya başladığında ki bir kaç ay kaldı ,tutturacak evde dışarda markette nasıl zaptedicem her zaman mutsuz bir çocuk olacak falan filan... .sonra kv ve kp ,sen kendin baksaydın yapardın ama biz yapamayız dediler...onlar torunlarının ağlamasına dayanamıyorlarmış...ne kadar anlatsamda eyvahhh dedim içimden ama görümcemde aynı fikirde kadın hayır alamazsın yapamazsın desede kızına ...kv gidip eline veriyor torunun istediğini...
ben elimden geldiği kadar onun mutlu olması için inatlaşmaması gerektiğini öğreticem ama inşallah kv rağmen öğrenir...
sizleri okuyunca diyorum bende kendim baksam bende öyle uyuturdum şöyle yapardım diye...keşkede demek istemiyorum artık böylesi hayırlıymış ...
ne kadar büyük rahatlık değilmi emzirmek... 1 hafta önce ne kadar endişeliydin... Allah başka endişe vermesin inşallah...
demekki yoğurtun bir damlası bile ne işlere yarıyor...yapar eminim ...bu huzursuzluklarıda geçer inşallah...HIRSIZI bana sorarsan düzenledi. kaka için 9 gün beklemeye alışmışım. 2-3 gün olunca şaşırıyorum. yoğurt yediğinde de ertesi sabah ishal olmuştu. her gün yese her gün kaka yapcakmış gibi bi inanışım var. hadi hayırlısı.
eşime söyledim izlesin diye ...Kizlar atv de cocuk doktoru var kanallari dolasiirken denk geldim bebekleein kabizlik sorunundan bahsediyor
canım demekki cildin hassas sende test etmişsin...bebeğini kendi elinle hasta ve rahatsız etmekten korkuyorsun normal olarak...canım o zaman bir süre ara ver...bizlerde düne kadar hiç birşey bilmiyorduk... böyle böyle öğreniyoruz...ek gıdadan dolayı olabilecek alerji belirtileri ve diğer rahatsızlıkları bilirsen her ağladığında yada kızardığında telaş yapmazsın... sakin ol...kızlar ben sütaşın günlük sütünü aldım açıkçası sütün kokusu çok hoşuma gitti yani taze belli. sek in almıştım böyle kokmuyordu.. ama gel gelelim tuturamadım yoğurdu.
ek gıdaya başlamadım ama arada üç günde bir 2-3 çay kaşığı kadar veriyorum. daha önceden demiştim ağızının kenarı kızarıyor diye. bazen çok hafif pembeleşiyor:) bazen kızarmıyor anlamadım giitti.. doktor alerjisi olsa vücudunda da olur dedi.. kaka vs. problem yok. sonra akşam kendi ağzımın üstüne sürdüm yoğurdu (allahım daha neler yapıcaz bakalım) :) beş dk sonra benim de kızardı. bebeğimin cildi aynı benim gibi hassas..
bugün oyuncakla oynuyor kızarıyor hemen.. acaba yoğurt mu diyorum.. eli değse kızarıyor hassas olduğundan ama ben delircem sanırım. ıhh yapsa ay yoğurt verdim de mi rahatsız oluyor dicem artık kafayı yeme noktasındayım. neden bu kadar taktım anlamadım. sanırım ek gıdaya geçiş korkusu yaşıyorum. onu sever mi bunu yer mi.. delirdim
Olabilir di mi yogurttan. Bi de soyle bi durum var, benim yedirdigim yogurdu nohutla mayalamislar. Nohutla mayalanan yogurtta da lactobacil yokmus. Hani aslinda prebiyotik ya da bagirsak hareketlerini duzenleyici bi bakteri de yok ortada ama. Olabilirmis diyosun yani
merhaba kızlar .. biz artık iyiyiz kakamız da düzeldi mama yedirdiğim günlerde biberonu ayağımda sallayarak vermiştim nasılda sallanmaya alışmış :)şarkı söyleyerek uyutmam tam 1 saatimi aldı ama pes etmedim eski düzeni süper koy yatağa bir şarkı tamam..
okuduğum bir kitapta diş temizliği hemen başlamalı yazıyordu kesinlikle mendille dişler silinmeli beslenmeden sonra bende öyle yapmayı planlıyorum...
bebeklari hasta olanlara geçmiş olsun..
bebeğinin odasını ayıran var mı içinizde..bebeğinizin hangi davranışlarına göre ayırdınız daha erken mi karar veremedim
doğru söylüyorsun... güçlü bir iletişimle çözerim diye düşünüyorum...dün Ela kucağımda ağlıyordu kv geldi ve kızım kv uzanarak elini kolunu uzatarak kucağına al der gibi yaptı ...kv kucağına alınca sustu... bak kimsenin kucağında durmuyor kim kucağına alsa böyle yapıyor dedi...beni üzmek için söylemedi biliyorum...Canım benim, hepimizin başında öyle bir dert var bende çalışacağım bir kaç haftaya kalmaz büyük ihtimalle.ekonomik yönden Allah a şükür hiç ihtiyacımız ama çalışmak kanımıza işlemiş:)senin yapabileceğin en güzel şey bunları düşünmeden onunla geçireceğin vakti kaliteli kılmak zaten çocuklar sevgiyle mutlu olurlar gerisi teferruat emin ol..
doğru söylüyorsun... güçlü bir iletişimle çözerim diye düşünüyorum...dün Ela kucağımda ağlıyordu kv geldi ve kızım kv uzanarak elini kolunu uzatarak kucağına al der gibi yaptı ...kv kucağına alınca sustu... bak kimsenin kucağında durmuyor kim kucağına alsa böyle yapıyor dedi...beni üzmek için söylemedi biliyorum...
gözlerim dolacaktı kendimi zor tuttum... hiç bukadar duygusallaşmadım hayatımda ...çok soğuk kanlıyımdır...ama konu kızım olunca içim titriyor resmen...kendi annem baksada böyle olacaktı yada başka biri...nihayetinde biri bakacaktı ...
inşallah dediğin gibi layıkıyla büyütürüm de, mutlu bir çocuk olur....
doğru söylüyorsun... güçlü bir iletişimle çözerim diye düşünüyorum...dün Ela kucağımda ağlıyordu kv geldi ve kızım kv uzanarak elini kolunu uzatarak kucağına al der gibi yaptı ...kv kucağına alınca sustu... bak kimsenin kucağında durmuyor kim kucağına alsa böyle yapıyor dedi...beni üzmek için söylemedi biliyorum...
gözlerim dolacaktı kendimi zor tuttum... hiç bukadar duygusallaşmadım hayatımda ...çok soğuk kanlıyımdır...ama konu kızım olunca içim titriyor resmen...kendi annem baksada böyle olacaktı yada başka biri...nihayetinde biri bakacaktı ...
inşallah dediğin gibi layıkıyla büyütürüm de, mutlu bir çocuk olur....
sağol canım benim...daha ne anlayacak minnacık bebek diyorlar... ama o inatlaşmayı biliyor diyorum...büyük yeğenimde öyleydi avm de markette rezil ederdi bizi yerlerde sürünürdü her gördüğünü isterdi almazsak kıyamet kopardı sırf o iğrenç çığlığı duymayayım diye annesi hemen alırdı... ve çocuk ,hayat ona her istediğini her istediği an vermediği için mutsuz...çünkü ona her istediğini yapan naz yapabileceği annesi sürekli yanında olmayacak...dışarıda ,okulda ,işinde arkadaşlarıyla seme gibi kendine güvensiz ,evde de canavar gibi olacak...Bilincli bir annesin canim. Kuzun icin elinden gelenin en iyisini yapiyorsun uzulme.
Buyuklerin simartmalari disinda, ebebeynler arasindaki fikir/davranis ayriliklari da cocugu olumsuz etkiliyor ve inan sanilandan daha yaygin. Yumurta kapiya dayanmadan bu fikir catismalarini cozumlemek lazim. Yoksa cok gec kaliniyor.
demekki yoğurtun bir damlası bile ne işlere yarıyor...yapar eminim ...bu huzursuzluklarıda geçer inşallah...
eşime söyledim izlesin diye ...
canım demekki cildin hassas sende test etmişsin...bebeğini kendi elinle hasta ve rahatsız etmekten korkuyorsun normal olarak...canım o zaman bir süre ara ver...bizlerde düne kadar hiç birşey bilmiyorduk... böyle böyle öğreniyoruz...ek gıdadan dolayı olabilecek alerji belirtileri ve diğer rahatsızlıkları bilirsen her ağladığında yada kızardığında telaş yapmazsın... sakin ol...
bebeğinin odasını ayıran var mı içinizde..bebeğinizin hangi davranışlarına göre ayırdınız daha erken mi karar veremedim
çok uğraştım doğumdan beri el pompası elektirikli pompa kızımda emdi ama bir türlü artmadı gitti işede yerime bakan arkadaş evlendiği için 2 hafta gittim öğünde atlayınca kızımağzında oynayıp çekmeyi bıraktı pompadada çıkmayınca bitti gittisütün bittimi canım... benim akmasada damlıyor...o damlalar olmasa ne yaparım uyuturken...eninde sonunda uğraşcaktın ama erken uğraşmaya başladın hayırlısı olsun...
bitanem masallah ben bu tontısı kızıma ıstıorumnasılsın ıı mısın aklıma gelın bı hatır soruyım dedım canım ya bir bucuk ay falan war aramızda sanıım ya neler yapıosun ıı msın..... lilypi yenı formatta naıl yaptın bu arada....
tatlım meyveyi cam reddede rendeliyorum.. Muhallebiyi de 130 ml suya 3 tatlı kaşığı silme pirinç unu ya da buğday nişastası ekle pişir.altını kapat ılıyınca 5 ölçü mama ekle karıştır..afiyet olsun..muhallebiyi nasıl veriyorsun canım birde meyveyi
günaydın kızlar...ve kuzuları
benim kuzumun gazı hadsafhada...sürekli kıvranıyor... uyumuyor...cumartesi gece 3 lere kadar ağladı yavrum kendi annem ve ablam vardı evde o halini gördüler ilk defa ...ablam ambulans çağıralım diye bağırıyor annem taksi çağıralım diye...birbirlerine girdiler... çok telaşlandılar...yani o kadar kötü duruyordu ...gözleri kurbağa gibi şişti ağlamaktan...ben o halini çok gördüğüm için telaş yapmadım ama annemler ısrar ettiler doktora götür diye... eşim babasını aradı gecenin 3 ünde...yine evham yaptınız diyecekler bize dedim... neyse gittik ve aynı senaryo yolda uyudu... doktor kontrol etti ve aynı sözler... hiç bir şeyi yok bu bebeğin gazı var....metsil yazdı gönderdi...tabi eşimin babasına gazı varmış ,gecenin bu saatinde kızımız yellenemiyor diye seni kaldırdık diyemedik... kulakları ağrıyormuş damla yazdı dedik...tabi metsilin ne olduğunu bilmediği için adamcağız da üzüldü kızıma...biz sonra hallederiz alırız desekte birde sabaha kadar nöbetçi eczane aradık kıytırık metsili alabilmek için... sonrada kv kulağına falan metsili damlatır korkusuyla çöpe attım ....
halada aynı yavrum ...ne yaptıysak sürekli gazlı ve sancılı...
Gunaydin kizlar. Geri dondummmmisafirdi, tatildi derrken uzak kaldim bayaa. Cok ozledim sizi. Dun aksam evimize geldik ve de bu sabah ilk is topigi acmak oldu.
Raporluydum. Ama raporum bitince izne ayrilacagim. Rapor bulamiyoruz cunku
Canım ya kıyamam,calpol rahat uyutmuştur
Çok sağol canım,sana da geçmiş olsun
Gunaydin, keyifli gunler
Dun okurken dis cikar cikmaz temizlige baslanmasi getektigi ve dis doktoru icin erken olmadigi gibi konular gozume carpti. Yumusak bir firca ile gunde iki kez simdilik macunsuz temizlenmesi oneriliyor. Dis doktoruna 6. Ay kontrolunde goturecegim.
Tecrubeli anneler sizler nasil yaptiniz?
inanamıyorum bunları okuyunca ne yapmışım yavruma.artık altı ayınıKızlar doktorumun verdiği ek gıdayla ilgili kitapçığın ilgili sayfalarını paylaşıyorum.sizde varsa sizde paylaşın,hepimiz öğreniriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?