2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
bebeğinin odasını ayıran var mı içinizde..bebeğinizin hangi davranışlarına göre ayırdınız daha erken mi karar veremedim
canım ben ayırdım. 2 aylıktı kızım odasında yatmaya başladı. açıkçası bi işaret de takip etmedim. rahat uyuyamıyordum. nefes alışını dinliyordum. gece birden gözlerimi açıp çocuğun burnunun dibine gelip inceliyordum. baktım ki gidişat iyi değil, ayrılmaya karar verdik bu birazcık ebeveynlerin insiyatifinde. erken ayırın diyen de var, 1 yaşa kadar bekleyin diyen de.

Haklısn sanırım bende hemen ayıramayacağım sanırım :)maşallah kuzuya odasına geçmiş bile..

sorma vallaha 15 gün işe gittim olan sütümde gitti şimdi bunlarla uğraşıyorum :)
sütün bittimi canım... benim akmasada damlıyor...o damlalar olmasa ne yaparım uyuturken...eninde sonunda uğraşcaktın ama erken uğraşmaya başladın hayırlısı olsun...

...bebeğine kendin bakmanın faydaları...benim kız hiç kendi kendine az zahmetle uyuyamıyacak sanırım. büyüyene kadar...ben sallama dedikçe sallamıştı kv dem...
aklıma geldide dün kv gildeydik ...diğer torunu yemek yemez uyumaz ...her dediklerini yaptıkları halde memnuniyetsiz bir çocuk...ondan yakınıyorlardı ve benim kızımında öyle olacağını konuşuyorlardı... içimde kalan bir konu olduğu için yeri gelmişken konuşayım dedim...kolayı olduğunu, inat kötü bir huy ,öğrenmesi lazım her istediğini yapamıyacağını,sizede zor çocuğumada zor olacak ilerde... ben kızımı konuşmaya başladığında ki bir kaç ay kaldı ,tutturacak evde dışarda markette nasıl zaptedicem her zaman mutsuz bir çocuk olacak falan filan... .sonra kv ve kp ,sen kendin baksaydın yapardın ama biz yapamayız dediler...onlar torunlarının ağlamasına dayanamıyorlarmış...ne kadar anlatsamda eyvahhh dedim içimden ama görümcemde aynı fikirde kadın hayır alamazsın yapamazsın desede kızına ...kv gidip eline veriyor torunun istediğini...
ben elimden geldiği kadar onun mutlu olması için inatlaşmaması gerektiğini öğreticem ama inşallah kv rağmen öğrenir...
sizleri okuyunca diyorum bende kendim baksam bende öyle uyuturdum şöyle yapardım diye...keşkede demek istemiyorum artık böylesi hayırlıymış ...

ne kadar büyük rahatlık değilmi emzirmek... 1 hafta önce ne kadar endişeliydin... Allah başka endişe vermesin inşallah...

kızlar ben sütaşın günlük sütünü aldım açıkçası sütün kokusu çok hoşuma gitti yani taze belli. sek in almıştım böyle kokmuyordu.. ama gel gelelim tuturamadım yoğurdu.

ek gıdaya başlamadım ama arada üç günde bir 2-3 çay kaşığı kadar veriyorum. daha önceden demiştim ağızının kenarı kızarıyor diye. bazen çok hafif pembeleşiyor:) bazen kızarmıyor anlamadım giitti.. doktor alerjisi olsa vücudunda da olur dedi.. kaka vs. problem yok. sonra akşam kendi ağzımın üstüne sürdüm yoğurdu (allahım daha neler yapıcaz bakalım) :) beş dk sonra benim de kızardı. bebeğimin cildi aynı benim gibi hassas..

bugün oyuncakla oynuyor kızarıyor hemen.. acaba yoğurt mu diyorum.. eli değse kızarıyor hassas olduğundan ama ben delircem sanırım. ıhh yapsa ay yoğurt verdim de mi rahatsız oluyor dicem artık kafayı yeme noktasındayım. neden bu kadar taktım anlamadım. sanırım ek gıdaya geçiş korkusu yaşıyorum. onu sever mi bunu yer mi.. delirdim

Canım benim, hepimizin başında öyle bir dert var bende çalışacağım bir kaç haftaya kalmaz büyük ihtimalle.ekonomik yönden Allah a şükür hiç ihtiyacımız ama çalışmak kanımıza işlemiş:)senin yapabileceğin en güzel şey bunları düşünmeden onunla geçireceğin vakti kaliteli kılmak zaten çocuklar sevgiyle mutlu olurlar gerisi teferruat emin ol..

demekki yoğurtun bir damlası bile ne işlere yarıyor...yapar eminim ...bu huzursuzluklarıda geçer inşallah...

Kizlar atv de cocuk doktoru var kanallari dolasiirken denk geldim bebekleein kabizlik sorunundan bahsediyor
eşime söyledim izlesin diye ...

canım demekki cildin hassas sende test etmişsin...bebeğini kendi elinle hasta ve rahatsız etmekten korkuyorsun normal olarak...canım o zaman bir süre ara ver...bizlerde düne kadar hiç birşey bilmiyorduk... böyle böyle öğreniyoruz...ek gıdadan dolayı olabilecek alerji belirtileri ve diğer rahatsızlıkları bilirsen her ağladığında yada kızardığında telaş yapmazsın... sakin ol...

Internet kotu acmadi ki siteleri okuyup anlatayim. Benim koku ile tecrubem olmayinca bilemiyorum. Anne sutu alan bebegin kakasi yogurt gibi kokar normaldir diye okudum. Bu yaziya cevaben yogurt yedirdikten sonra koku degisimi farkeden ve sadece anne sutu verdigi halde kokuyor diyen annelerin karsilikli paylasimlari vardi. Netice tum kuzular saglikli, yogurt kokusu normal.

Bu arada yogurt diyetlerde onerilir. Barsagi calistirir, gobek eritir diye:)

bebeğinin odasını ayıran var mı içinizde..bebeğinizin hangi davranışlarına göre ayırdınız daha erken mi karar veremedim

Gozun aydin canim. Gecti gitti sukur

Ben de temizleyecegim. Bir kontrole gidelim de bakalim. Doktoru ne diyecek. Bu ay onu biraz yoracagim, haketsin aldigi parayi degil mi

Ben de ayirdim. Daha yeni ama bizimki. Normalde 6. Ayi bekleyecektim. Oturmasini istedigim davranislar da gegirmeyi ogrenmesi, rahat donmesi idi. Oturmaya calisirken gegiriyor da. O yuzden erken ayirdim ama bu sefer de ben tasindim odasina cunku cok sik uyaniyor kucagimi istiyor. Sabaha dogru tek kisilik yatakta kucak kucaga oluyoruz:)

Bebegin rahat donuyorsa, gece beslenmesi 1-2 ise 5-6 saat kesintisiz uyuyorsa ayir canim. Yoksa sana cok zor olur.

doğru söylüyorsun... güçlü bir iletişimle çözerim diye düşünüyorum...dün Ela kucağımda ağlıyordu kv geldi ve kızım kv uzanarak elini kolunu uzatarak kucağına al der gibi yaptı ...kv kucağına alınca sustu... bak kimsenin kucağında durmuyor kim kucağına alsa böyle yapıyor dedi...beni üzmek için söylemedi biliyorum...
gözlerim dolacaktı kendimi zor tuttum... hiç bukadar duygusallaşmadım hayatımda ...çok soğuk kanlıyımdır...ama konu kızım olunca içim titriyor resmen...kendi annem baksada böyle olacaktı yada başka biri...nihayetinde biri bakacaktı ...
inşallah dediğin gibi layıkıyla büyütürüm de, mutlu bir çocuk olur....

Bilincli bir annesin canim. Kuzun icin elinden gelenin en iyisini yapiyorsun uzulme.

Buyuklerin simartmalari disinda, ebebeynler arasindaki fikir/davranis ayriliklari da cocugu olumsuz etkiliyor ve inan sanilandan daha yaygin. Yumurta kapiya dayanmadan bu fikir catismalarini cozumlemek lazim. Yoksa cok gec kaliniyor.

Canım biz çalışan annelerin en büyük kaygısı da bu oluyor zaten.Hep ona bakanı bizden daha çok sevecekler zannediyoruz.Ama şu bir gerçek ki anne sevgisi bambaşka bir duygu.Nasıl senin için titriyorsa ona bakınca emin ol aynı şekilde kızının da titriyordur.Kendisine bakana bağlanması çok normal,düşünsene sabahtan akşama kadar en aktif olduğu dönemlerde yanında biz olamıyoruz maalesef.Ama büyüyüpte aklı ermeye başlayınca anneyi bambaşka bir yere koyacaklar merak etme.İşte asıl o zaman çalışmak daha zor gelecek.Arkandan ağlamalar,anne gitme demeler başlayacak.O zaman annenin yerinin bambaşka olduğunu anlayacağız:)

sağol canım benim...daha ne anlayacak minnacık bebek diyorlar... ama o inatlaşmayı biliyor diyorum...büyük yeğenimde öyleydi avm de markette rezil ederdi bizi yerlerde sürünürdü her gördüğünü isterdi almazsak kıyamet kopardı sırf o iğrenç çığlığı duymayayım diye annesi hemen alırdı... ve çocuk ,hayat ona her istediğini her istediği an vermediği için mutsuz...çünkü ona her istediğini yapan naz yapabileceği annesi sürekli yanında olmayacak...dışarıda ,okulda ,işinde arkadaşlarıyla seme gibi kendine güvensiz ,evde de canavar gibi olacak...
iyi kv iyi kp olmak her istediğini yapmak değil...sadece şımarık bir çocuk çıkar ortaya...daha erken gibi olsada zamanı geliyor...sizin davranışlarınızla ,annenin davranışları arasında çocuk şaşırıyor diyorum...iyi nedir kötü nedir öğrenemez...eskiden dayak vardı diyorlar...dayakla büyüdüm öz güvensiz bir çocuktum ve kendi kendime çok zor aştım bu durumu...eşimde benimle aynı fikirde inşallah onun konuşmaları alesinin dikkate almasına etkili olur...

Aynen canım insan zarar vermekten korkuyor. Zaten ara vererek veriyorum ama işte annelik :)
Çok sağolasın cnm

Ben 3 aylıkken ayırdım canım,çok rahat ettim.yoksa brujav'nin de dediği gibi habire bakıyodum napıyo diye,uykuları düzenliydi,odası da bitişikteydi,gık dese koştum,bir de genzine salya vs kaçsa öksürme refleksini edinmişti,o da rahatlattı beni.
Geç ayırırsan daha zor,annem beni,abimi 40 günlükken ayırmış,o da sesiniz çıksa koşardım hemen diyo.
Bir de şu var,bilinçaltına özel hayatın,konuşmaların herşey geçer,çiftlerin de uyku kalitesini bozuyor,bebeğin de.yine her sesi çıktığında yanındayım,onun için değişen bişey olmadı.çok farkında değilken de ayırmak daha kolay,yaşını alınca daha zor.

sütün bittimi canım... benim akmasada damlıyor...o damlalar olmasa ne yaparım uyuturken...eninde sonunda uğraşcaktın ama erken uğraşmaya başladın hayırlısı olsun...
çok uğraştım doğumdan beri el pompası elektirikli pompa kızımda emdi ama bir türlü artmadı gitti işede yerime bakan arkadaş evlendiği için 2 hafta gittim öğünde atlayınca kızımağzında oynayıp çekmeyi bıraktı pompadada çıkmayınca bitti gitti
artık pompayıda satışa çıkardım

Canım benim iyiyim sen nasılsın.. Minik duru nasıl.. Herşey yolunda mı... Canım yorum yazdığımız bölümde üstte smile var ya onun yanında resim var onu tıkla link i yapıştır.. Cümleyi kuramadım...

muhallebiyi nasıl veriyorsun canım birde meyveyi
tatlım meyveyi cam reddede rendeliyorum.. Muhallebiyi de 130 ml suya 3 tatlı kaşığı silme pirinç unu ya da buğday nişastası ekle pişir.altını kapat ılıyınca 5 ölçü mama ekle karıştır..afiyet olsun..

Kuzum ya çok geçmiş olsun elama.. Yavrum rahatlamıştır kakayı yapınca...hakiki Zeytinyağı bulursan günde 1 çay kaşığı versen olur mu..
Gunaydin kizlar. Geri dondummm misafirdi, tatildi derrken uzak kaldim bayaa. Cok ozledim sizi. Dun aksam evimize geldik ve de bu sabah ilk is topigi acmak oldu.

Raporluydum. Ama raporum bitince izne ayrilacagim. Rapor bulamiyoruz cunku

Tatlım hoşgeldin.. Biz de seni özledik.. Prenses nasıl...

Canım ya kıyamam,calpol rahat uyutmuştur

Çok sağol canım,sana da geçmiş olsun

Canım akşam kontrolümüz vardı dişini sordum..1 yaştan itibaren fırçalanabilir sizin kontrolünüzde. Ama şuan temiz tülbent ya da Gazlı bezle silin dedi.. Demir ilacına başlayacağız da. Her beslenmeden sonra su içireceğiz dişlerde kalıntı olmasın diye..

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ek besinle ilgili
bana yardımcı oldunuz.kızımın alerjisinin geçmesini bekliyorum.ondan sonra
3 gün kuralını yapıcam.

Kızlar doktorumun verdiği ek gıdayla ilgili kitapçığın ilgili sayfalarını paylaşıyorum.sizde varsa sizde paylaşın,hepimiz öğreniriz
inanamıyorum bunları okuyunca ne yapmışım yavruma.artık altı ayını
doldurmasını beklicem.doymazsa pirinç unu veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…