- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
bende hamililiğimde anlaşmıştım oda 18 yaşında çocukları var 3. ye hamile :)Anlaştığımız bakıcı 3.ye hamile kalmış,şansa bak.pofff.
Anlaştığımız bakıcı 3.ye hamile kalmış,şansa bak.pofff.
bende hamililiğimde anlaşmıştım oda 18 yaşında çocukları var 3. ye hamile :)
evet millet 18 inde başlıyor doğurmaya biz 30 da :) 1 tane zor doğurduk onada bakarken yorgunluktan bi hal oluyoruz millet çifter çifter doğuruyor :)sorma bende çok düşünüyorum ileriki yaşları ama allah hepimize evlatlarımız ve eşlerimizle sağlıklı sıhatli ömürler versin bu günümüzü aratmasın ...Sansin bu kadari yaniYine de yeni birini bulana kadar size destek olur sanirim.
Masallah. Kac yasinda bu hanim?20 de ilk cocugunu yapsa 38 yasinda. Iyi cesaret. Ben oglum 20 oldugunda 54 olacagim. Iyi gunlerini muruvvetini goremem diye ic cekiyorum (hos yarina sag cikacagimiz mechul de), daha yasli anne olan da varmis:)
bizimde oda bitişiğimizde bende ayırayım o zaman...Ben 3 aylıkken ayırdım canım,çok rahat ettim.yoksa brujav'nin de dediği gibi habire bakıyodum napıyo diye,uykuları düzenliydi,odası da bitişikteydi,gık dese koştum,bir de genzine salya vs kaçsa öksürme refleksini edinmişti,o da rahatlattı beni.
Geç ayırırsan daha zor,annem beni,abimi 40 günlükken ayırmış,o da sesiniz çıksa koşardım hemen diyo.
Bir de şu var,bilinçaltına özel hayatın,konuşmaların herşey geçer,çiftlerin de uyku kalitesini bozuyor,bebeğin de.yine her sesi çıktığında yanındayım,onun için değişen bişey olmadı.çok farkında değilken de ayırmak daha kolay,yaşını alınca daha zor.
evet millet 18 inde başlıyor doğurmaya biz 30 da :) 1 tane zor doğurduk onada bakarken yorgunluktan bi hal oluyoruz millet çifter çifter doğuruyor :)sorma bende çok düşünüyorum ileriki yaşları ama allah hepimize evlatlarımız ve eşlerimizle sağlıklı sıhatli ömürler versin bu günümüzü aratmasın ...
kesinlikle katılıyorum önemli olan eşler arasındaki uyumsuzluk onu halledersen herşey yoluna girer..Bilincli bir annesin canim. Kuzun icin elinden gelenin en iyisini yapiyorsun uzulme.
Buyuklerin simartmalari disinda, ebebeynler arasindaki fikir/davranis ayriliklari da cocugu olumsuz etkiliyor ve inan sanilandan daha yaygin. Yumurta kapiya dayanmadan bu fikir catismalarini cozumlemek lazim. Yoksa cok gec kaliniyor.
Bence de zorla söylediklerini bize de aktarırsan seviniriz canım:)bu dediklerine uyuyor kuzum 2 hafta sonra ayırayım bende sizede maşallah mis mis koklaşıp uyuyun nasıl olsa bir kaç yıl istesekte yataklarına almazlar bizi...Internet kotu acmadi ki siteleri okuyup anlatayim. Benim koku ile tecrubem olmayinca bilemiyorum. Anne sutu alan bebegin kakasi yogurt gibi kokar normaldir diye okudum. Bu yaziya cevaben yogurt yedirdikten sonra koku degisimi farkeden ve sadece anne sutu verdigi halde kokuyor diyen annelerin karsilikli paylasimlari vardi. Netice tum kuzular saglikli, yogurt kokusu normal.
Bu arada yogurt diyetlerde onerilir. Barsagi calistirir, gobek eritir diye:)
Gozun aydin canim. Gecti gitti sukur
Ben de temizleyecegim. Bir kontrole gidelim de bakalim. Doktoru ne diyecek. Bu ay onu biraz yoracagim, haketsin aldigi parayi degil mi
Ben de ayirdim. Daha yeni ama bizimki. Normalde 6. Ayi bekleyecektim. Oturmasini istedigim davranislar da gegirmeyi ogrenmesi, rahat donmesi idi. Oturmaya calisirken gegiriyor da. O yuzden erken ayirdim ama bu sefer de ben tasindim odasina cunku cok sik uyaniyor kucagimi istiyor. Sabaha dogru tek kisilik yatakta kucak kucaga oluyoruz:)
Bebegin rahat donuyorsa, gece beslenmesi 1-2 ise 5-6 saat kesintisiz uyuyorsa ayir canim. Yoksa sana cok zor olur.
aynen ben eşim istediği halde hep erteledim evliliğimi 8 yılı bitirdi kızımız geldi dediğin gibi çok güzel bir duygu ama evlilik oturmadan çoluk ocuğa karışan çoğu kişininde sıkıntısı bitmiyor.Amin insallah canim. Bazi seyler genclikte olacakmis. Bilsem bu kadar tatli oldugunu yillarca ayak diremezdim:)
Sansin bu kadari yaniYine de yeni birini bulana kadar size destek olur sanirim.
Masallah. Kac yasinda bu hanim?20 de ilk cocugunu yapsa 38 yasinda. Iyi cesaret. Ben oglum 20 oldugunda 54 olacagim. Iyi gunlerini muruvvetini goremem diye ic cekiyorum (hos yarina sag cikacagimiz mechul de), daha yasli anne olan da varmis:)
bizimde oda bitişiğimizde bende ayırayım o zaman...
aynen ben eşim istediği halde hep erteledim evliliğimi 8 yılı bitirdi kızımız geldi dediğin gibi çok güzel bir duygu ama evlilik oturmadan çoluk ocuğa karışan çoğu kişininde sıkıntısı bitmiyor.
aynen canım geçen gün arkadaşımı aradım içim acıdı 12 günlük bebeği var geçen sene evlendiler hemen hamile kaldı eli doğum yapalı 7 gün olmuş sezaryanlı annesi hastaymış eşinin anneside işim var demiş yapayanlız kalmış eşi eve gelince yorgunun uykusuzum demiş eşiyle tartışmışlar kızı yere savurup evden kovmuş sen git ben bakarım falan demiş vallaha şok oldum ben eşim işten yorgun geliyor şimdi bile o kızımıza bakıyor oynuyorlar bende hem onlarla konuşup hem burayı takip ediyorum .Oyle evet. Etrafimda cok var evliligin ilk yillarinda bebek sahibi olup ayrilan ya da ayrilma noktasinda olan. Cocuklara yazik oluyor.
aynen canım geçen gün arkadaşımı aradım içim acıdı 12 günlük bebeği var geçen sene evlendiler hemen hamile kaldı eli doğum yapalı 7 gün olmuş sezaryanlı annesi hastaymış eşinin anneside işim var demiş yapayanlız kalmış eşi eve gelince yorgunun uykusuzum demiş eşiyle tartışmışlar kızı yere savurup evden kovmuş sen git ben bakarım falan demiş vallaha şok oldum ben eşim işten yorgun geliyor şimdi bile o kızımıza bakıyor oynuyorlar bende hem onlarla konuşup hem burayı takip ediyorum .
aynen canım geçen gün arkadaşımı aradım içim acıdı 12 günlük bebeği var geçen sene evlendiler hemen hamile kaldı eli doğum yapalı 7 gün olmuş sezaryanlı annesi hastaymış eşinin anneside işim var demiş yapayanlız kalmış eşi eve gelince yorgunun uykusuzum demiş eşiyle tartışmışlar kızı yere savurup evden kovmuş sen git ben bakarım falan demiş vallaha şok oldum ben eşim işten yorgun geliyor şimdi bile o kızımıza bakıyor oynuyorlar bende hem onlarla konuşup hem burayı takip ediyorum .
birde böyleleri iyi olursa allahtan kötü olunca kuldan bilirler.
canım istesende zarar veremezsin...herşeyiyle ilgilenip gözünü üzerinden ayırmıyorsun...sen ancak sevgiden ilgiden bunaltırsın çocuğu olacağı o...Aynen canım insan zarar vermekten korkuyor. Zaten ara vererek veriyorum ama işte annelik :)
Çok sağolasın cnm
hayırlısı canım ...yavrunun içeceği sütte o kadar mış...bendemi pompayı satışa çıkarsam... bir ihtimal ablamın bebeği olursa diye saklamayı düşünmüştüm ama ablamında evlenmeye niyeti yok...çok uğraştım doğumdan beri el pompası elektirikli pompa kızımda emdi ama bir türlü artmadı gitti işede yerime bakan arkadaş evlendiği için 2 hafta gittim öğünde atlayınca kızımağzında oynayıp çekmeyi bıraktı pompadada çıkmayınca bitti gitti
artık pompayıda satışa çıkardım
şansa bak...ama hamile olması etkilermi ... bir süre bakabilir mi ki...Anlaştığımız bakıcı 3.ye hamile kalmış,şansa bak.pofff.
bende dün aynı şeyi düşündün erken anne olsaydım belki 2. yide yaprdım dedim ama Allah bilir zamanını ..demekki kısmet bu zamanaymış...geçen bir bayan metroda yanımdaki oğlanı kaldırıp hamile olduğunu söyledi oturdu... midesi bulanıyormuş bende nanali şeker verdim bana iyi gelirdi bulantıda... biraz konuştuk...45 yaşındaymış ilk bebeğiymiş... kızı olacakmış...istedikten sonra Allah ta nasip ederse o yaşta bile tadılması gereken bir duygu...Allah isteyen herkese nasip etsin...Sansin bu kadari yaniYine de yeni birini bulana kadar size destek olur sanirim.
vicdansız...nasıl bir kalp var bu insanlarda anlamıyorum...7 kat yabancıya söylesen Allah rızası için bakarda evin içindeki eşim dediğin insan düşmanın yapamayacağı kötülüğü yapıyor...insan kedisine köpeğine kıyamaz...karşındaki çocuğunun annesi ...nasıl bir anlayış bunlarınki yaaa...aynen canım geçen gün arkadaşımı aradım içim acıdı 12 günlük bebeği var geçen sene evlendiler hemen hamile kaldı eli doğum yapalı 7 gün olmuş sezaryanlı annesi hastaymış eşinin anneside işim var demiş yapayanlız kalmış eşi eve gelince yorgunun uykusuzum demiş eşiyle tartışmışlar kızı yere savurup evden kovmuş sen git ben bakarım falan demiş vallaha şok oldum ben eşim işten yorgun geliyor şimdi bile o kızımıza bakıyor oynuyorlar bende hem onlarla konuşup hem burayı takip ediyorum .
canım aldatma konusunda bende susamam biliyorsam arkadaşım yada akrabam söylerim ama bende en basitinden kuzenimin lisesi bizim iş yerine yakın geçerken baktım sigara içiyor okula yakın bir benzinliktede öğr. sigara diye verip başka alışkanlıklara sürüklendiğini duymuştum teyzemi aradım dedim gördüm böyle bir konuda duydum artık delikalı oldu gerekirse içtiğini bildiğini söyle sigarasını sen al koy cebine başkasının verdiği bir şeyi içmeye kalkmasın nasılsa anne baba sizde içiyorsunuz diyecek bir şey yok dedim benim oğlum içmez etmez dedi anneme beni şikayet etti :)ama şiddet varsa ve eş çekiyorsa ben böyle mevzulara girmem birde ben huzursuz geçimsiz olan insanlarla tercih olarak görüşüp arkadaşlık etmiyorum eninde sonunda ya sanada sıçrıyor ya aralarına girmek durumunda kalıyorsun insanlar bir değişik olmuş.tamamen konuya göre değişiyor mesela burada sokakta yaşayan bir kadın vardı çocuğuyla muhtarlıktan kaymakamlığa uğraştım onlar içinçevremden eşya topladım bu tarz sosyal şeyleride severim neyse çok uzun oldu :)Gunaydin canlar, guzel bir gun olur insallah
Kuzum dun gece guzel uyudu. Sagi solu belli olmuyor artik
Hava da kapali, yagsa da guzel bir yagmur izlesek:)
Orasi oyle de bile bile susamiyor insan. Esinin kuzenimi aldattigini ogrendim kardesim araciligiyla. 4 cocuklari var bu arada, benden buyuk kuzenim. Atladim arabaya adanaya gittim. Solugu evlerinde aldim. Anlattim bildigimi...
Netice 2 yildir gorusmuyoruz onlar hala evli, adam aldatmaya devam ediyor. Insan ders aliyor olan bitenden ama. Simdi olsa susabilir miydim diye kendime soruyorum. Hic sanmiyorum...
işte bende senin gibiyim bu huyumdan dolayı çok iş değiştirdim çok insana yardımcı olayım derken , kötü oldum... Annem o yüzden bana herşeye maydonoz olma der...sen susarsan ben susarsam doğru bildiğimi söylemezsem benim insanlığım nerde kaldı... elbet bir gün böyle olduğum için işe yararım diyorum kendi kendinme...Gunaydin canlar, guzel bir gun olur insallah
Kuzum dun gece guzel uyudu. Sagi solu belli olmuyor artik
Hava da kapali, yagsa da guzel bir yagmur izlesek:)
Orasi oyle de bile bile susamiyor insan. Esinin kuzenimi aldattigini ogrendim kardesim araciligiyla. 4 cocuklari var bu arada, benden buyuk kuzenim. Atladim arabaya adanaya gittim. Solugu evlerinde aldim. Anlattim bildigimi...
Netice 2 yildir gorusmuyoruz onlar hala evli, adam aldatmaya devam ediyor. Insan ders aliyor olan bitenden ama. Simdi olsa susabilir miydim diye kendime soruyorum. Hic sanmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?