2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Canım ben emzirdikten ortalama 1 saat sonra veriyorum. Yer ya da yemez, ama ögün sonrası genelde üst degişimi ve temizligini yapıp emziriyorum.

Bir de hatırlatmak isterim daha yeni basladın. Benim sıpa 7.5 aylık. Biraz zaman ver.

Gelisim konusuna gelirsek zaten emiyor canim. Temel besinini sutten aliyor. Verecegin fazladan karbohidrat ona luzumsuz kilo aldirir ama boyunu etkilemez. Dvit vermeyi ihmal etme. Bir ay hic uzamaz diger ay 3-4 cm birden uzar. Hic takilma.

Evet ben sebzeleri yogurt ile karistirip onune koyuyorum bazen. Ama dedigim gibi cok acele etme. Daha yeni basladi

Biz dün yedi aylık olduk dün dr gittik iki hafta sonra şehriye tarhana çorbası verebilirsiniz dedi bilmiyorum siz ne kadarsınız ona göre fikir verebilir

Canım vardır elbet bir hayır sıkma canını.

ben geçende haşlayarak patates vermiştim yemedi bu gün fırınladım 1 dilim anca yedi, dünde çorba denedim 3-4 kaşık yedi yani biraz onların keyfine bağlı güzelim, ben elinede bişeyler veriyorum kendim kaşıkla da veriyorum hangisini yerse ama pek iştahlı bir bebek değil çok zorlamıyorum, ağzını kapatıyor açmıyor zaten zorlarsam, kıyaslamak doğru değil örneğin benim büyük kızım ne versem yerdi, 8 aylıktı 1 kase çorba bitiriyordu kiloluydu, zaten ek gıdaya geçmeden de belliydi bunun iştahsız olacağı benim büyük nerdeyse saatte bir emer di, ufaklık 3-4 saatte zorla emiyor

boy ve kiloyu çok takma normal standartlar içinde ise sorun değil önemli olan sağlıklı olması, bide bir önceki ölçüm hatalı olmuş olabilir canım, biz hiç boy ölçtürmemiştik kalça çıkığından dolayı bir doğduğunda ölçtüler bide 6 aylıkken hemşire ölçtü 70 dedi ben şaşırdım eve gelince kendim ölçtüm 67, hafta sonu dr götürdük 69 ölçtü

çok saol canım gerçekten rahatladım...

haklısınız içimden aceleci bir anne çıktı :)inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı bir şekilde beslenip büyürler

Kizlar gunaydin. bebisim 7 aylik oldu bugun ama hala dis belirtisi yok. sizlerde durumlar nasil.. bi de sabah gozunu cizdi tirnagiyla kipkirmizi oldu sag goznun beyazi insallah boran once gecer. acaba sorun olurmu bilen varmi
Benim oglum da 22 nisan dogumlu ,daha cıkmadı.gozu icin gecmis olsun ,ciddi bisey olmaz insAllah

geçmiş olsun kuzuya canım
annem evde yaptığı acısız tarhana da veriyor canım severekte yiyor benim oğlum

Biz dün yedi aylık olduk dün dr gittik iki hafta sonra şehriye tarhana çorbası verebilirsiniz dedi bilmiyorum siz ne kadarsınız ona göre fikir verebilir

sağolun kızlar biz 8 gün sonra 8 aylık olcaz bugün kemik sulu ve tereyağlı un çorbası yaptım içine pirinç attım bayağı sevdi hep sebze yoğurt sıkılmıştık iyi oldu ben tarhana yapmadım keşke yazın yapsaymışım diyorum ev tarhanası satan bulursam alcam 8. aydan sonra sanırım balık veriliyor dip balığı olmayanlardan yedirmeyi planlıyorum

arastirayim cnm tesekkurler

bizimki de ek gidaya gecince gecikti

arpa sehriye tavuklu corba,tarhana,yayla
mandalina verme bence asitik

Kizlar gunaydin. bebisim 7 aylik oldu bugun ama hala dis belirtisi yok. sizlerde durumlar nasil.. bi de sabah gozunu cizdi tirnagiyla kipkirmizi oldu sag goznun beyazi insallah boran once gecer. acaba sorun olurmu bilen varmi
nerdesin tatlim sen?

evet cnm dogru hatirliyorsun ve ben sadece hasliyorum firin denemedim
sana daha once sordum da arada kaynadi sanirim ortalama olarak gunluk nelerden ne kadar yiyor?
omlet dedigin 1 yumurta sarisi mi mesela,meyve,sebze yogurt veya ayran ne kadar?
bir de hazirlama sekli onerin var mi?ben dedigim gibi sadece haslayarak veriyorum

ben de sadece haslayarak verdim

bulgur ve mercimek verebiliyor muyuz?
daha gec diye biliyordum

3 saatte emzirdigini dusunursek ortalama 2 saat yemek+temizlik suruyor desene
ben de emzirmeden once deniyorum sonrasinda temizlik-emzirme

cnm sen bilirsin ama kemik suyu zaten yagli ustune tereyag bir de un bence fazla
oglunun ceketi yavrumunkinin aynisi kuzularimiz da benziyor her seferinde pasam saniyorum bakip bir daha bakiyorum Allah esirgesin hepsini

maşallah ya.öyle kahvalti çeşit çeşit ben yapmiyorum.yesin canım kuduruk bunlar yerinde durmuyor yakacaklar zaten kilo kalmayacak benim eşşek en sevdiği armutu bile yemedi şeftali sevdi.hepte kabiz yapacak şeyler seviyo muz şeftali patates.bizde araba kalmadı araba koltugu almaya da gerek kalmadı..

yatağı var canım çift kişilik hemde

Maviş canım kahvaltıdan sonra 11 gibi 1 meyva saat 3 - 4 gibi 1 kaseye yakın çorba akşam 6 -7 gibi yulaf unundan muhallebi veriyorum...
süt içmiyor mu kuzum benim ki süt kolik oldu iyice sindirim sorunu yok mu.nazar değecek bin kere maşallah dedim kilo önemsiz önemli olan güzel beslenmesi.herseyden yemesi

hergün yapıyor ama bekliyorum dört gözle ismi bile var iş yerinde telefonda sormak kolay olsun diye mahmut geldi mi diyorum...geçen babasi mahmut iki kez geldi bugün dedi.dalmışım mahmut kim dedim:)) annecim mahmut gelmiyor mu diyorum gülüyor sipa

dış jeli var ama işe yaradığı meçhul calpol bizde işe yaramıyor ama ateş hiç olmadı bizde huysuzluk uykusuzluk istahsizlik vs oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…