Tamam snowyycim çok saol bende öyle yapayım yeniden birde mesela sebzenin üstüne yoğurt döküp mü önüne koydun ben hep haşlama olarak verdim akşama fırınlayayım belki yer birde emzirdikten önce mi yoksa sonra mı yiyecekleri veriyorsun... canım birde kilomuz 8.5 boyumuz 65 geçen ayda öyleydi gelişimde gerilik mi var diye endişelemeye başladım üstelik babam 1.92 kb 1.83 eşim1.90 dayısı 1.85 genetik desem o da değilonun içinde biraz korkup yedirmeye zorladım işin açıkçası...
Biz dün yedi aylık olduk dün dr gittik iki hafta sonra şehriye tarhana çorbası verebilirsiniz dedi bilmiyorum siz ne kadarsınız ona göre fikir verebilirherkese günaydın kızlar sebze çorbası ve yoğurt çorbasından başka çorba tarifi olan var mı sıkıldım aynı çorbaları yapmaktan oğluşa şehriye çorbası için erken mi acaba bir de oğlum da hafif grip var mandalinanın suyunu içiriyorum portakal 1 yaşına kadar yasak aynı aileden oldukları için bir sıkıntı olur mu acaba
Canım vardır elbet bir hayır sıkma canını.Selam herkese
Bugün iş yerindeki insan kaynaklarındaki arkadaşım önden gizli bilgi verdi bana,işten çıkartılıcakmışım
Ben en başta izne çıkarken dedim,yerime bakan da var,beni çıkartır dönünce diye,başıma geldi.5 yılı geçtim burda,emekliliğimi doldurmama 4.5 yıl kalmıştı,burda bitse diyodum da kısmet işte.
Bakıcı da haftaya başlıyo,1 ay beraber çalışıcaz sonra ben işe gidicem,işe dönünce de hemen mi,1 ay sonra mı çıkartıcakları da belirsiz,bakıcı kısmı tuhaf oldu,onu da mağdur etmeyiz tabi de bebişe alışıcak derken bırakıcak.gerçi onun da vardır kısmeti.ek iş yapıcam evden,hemen iş aramıyım,kızımı büyütiyim diyorum,eşim de öyle diyo,sağolsun yine destek,kardeşini de büyütürüm ilerde,sabahtan beri kafam çorba oldu,şaşkınlık,üzüntü,sevinç karıştım valla kızlar.
Tamam snowyycim çok saol bende öyle yapayım yeniden birde mesela sebzenin üstüne yoğurt döküp mü önüne koydun ben hep haşlama olarak verdim akşama fırınlayayım belki yer birde emzirdikten önce mi yoksa sonra mı yiyecekleri veriyorsun... canım birde kilomuz 8.5 boyumuz 65 geçen ayda öyleydi gelişimde gerilik mi var diye endişelemeye başladım üstelik babam 1.92 kb 1.83 eşim1.90 dayısı 1.85 genetik desem o da değilonun içinde biraz korkup yedirmeye zorladım işin açıkçası...
çok saol canım gerçekten rahatladım...Canım ben emzirdikten ortalama 1 saat sonra veriyorum. Yer ya da yemez, ama ögün sonrası genelde üst degişimi ve temizligini yapıp emziriyorum.
Bir de hatırlatmak isterim daha yeni basladın. Benim sıpa 7.5 aylık. Biraz zaman ver.
Gelisim konusuna gelirsek zaten emiyor canim. Temel besinini sutten aliyor. Verecegin fazladan karbohidrat ona luzumsuz kilo aldirir ama boyunu etkilemez. Dvit vermeyi ihmal etme. Bir ay hic uzamaz diger ay 3-4 cm birden uzar. Hic takilma.
Evet ben sebzeleri yogurt ile karistirip onune koyuyorum bazen. Ama dedigim gibi cok acele etme. Daha yeni basladi
haklısınız içimden aceleci bir anne çıktı :)inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı bir şekilde beslenip büyürlerben geçende haşlayarak patates vermiştim yemedi bu gün fırınladım 1 dilim anca yedi, dünde çorba denedim 3-4 kaşık yedi yani biraz onların keyfine bağlı güzelim, ben elinede bişeyler veriyorum kendim kaşıkla da veriyorum hangisini yerse ama pek iştahlı bir bebek değil çok zorlamıyorum, ağzını kapatıyor açmıyor zaten zorlarsam, kıyaslamak doğru değil örneğin benim büyük kızım ne versem yerdi, 8 aylıktı 1 kase çorba bitiriyordu kiloluydu, zaten ek gıdaya geçmeden de belliydi bunun iştahsız olacağı benim büyük nerdeyse saatte bir emer di, ufaklık 3-4 saatte zorla emiyor
boy ve kiloyu çok takma normal standartlar içinde ise sorun değil önemli olan sağlıklı olması, bide bir önceki ölçüm hatalı olmuş olabilir canım, biz hiç boy ölçtürmemiştik kalça çıkığından dolayı bir doğduğunda ölçtüler bide 6 aylıkken hemşire ölçtü 70 dedi ben şaşırdım eve gelince kendim ölçtüm 67, hafta sonu dr götürdük 69 ölçtü
Benim oglum da 22 nisan dogumlu ,daha cıkmadı.gozu icin gecmis olsun ,ciddi bisey olmaz insAllahKizlar gunaydin. bebisim 7 aylik oldu bugun ama hala dis belirtisi yok. sizlerde durumlar nasil.. bi de sabah gozunu cizdi tirnagiyla kipkirmizi oldu sag goznun beyaziinsallah boran once gecer. acaba sorun olurmu bilen varmi
geçmiş olsun kuzuya canım
annem evde yaptığı acısız tarhana da veriyor canım severekte yiyor benim oğlum
Benimkinin en sevdigi meyve mandalina canım. Asidik oldugundan alerji riski yuksek. Ama benimkinde bir sıkıntı olmadı. Sen de akerjik bir durum görmezsen ver.
Maviş de aynısını yapmıştı. Canım benimki de hergün aynı sekilde yemiyor. Ama ne corba yaptım ne de zorladım. Verdigim herseyi yerlere fırlattıgı gunler var:) Öncelikle sakin ol, bu geciş sureci. Diget bebeklerle mukayese etme. Az yiyor vs diye kuruntuya dusme. Rutininiz olsun. Ben hep mutfakta mama sandalyesinde veriyorum mesela. Oraya oturunca cocukta yıyecek beklentisi oluyor. Cok üstüne düşme. Bir sebzeyi farklı şekillerde vermeyi dene. Birini sevmezse digerinden hoşlanabilir (haslama&fırınlama, yogurtlu vs gibi).
Gecmiş olsun canım. Doktora götür bence. Enfeksiyonu engellemek için damla verebilir. Diş de kalıtsal biliyorsun. Erken çıkmasının bir avantaj oldugunu sanmıyorum. Cıkar vakti zamanı gelince
CANIM DOKTOR HAFTADA BİR MANDALİNA VERİN DEDİ AYRICA ÇORBAYIDA SEBZELERİ DÜDÜKLÜDE HAŞLAYIP ÇEŞİTLENDİRİP PİRİNÇ BULGUR VE YEŞİL MERCİMEKLE YAPILABİLİR DEDİ BROKOLİ ÇOK ÖNEMLİ DEDİ İSTERSEN BROKOLİ ÇORBASI YAP
Biz dün yedi aylık olduk dün dr gittik iki hafta sonra şehriye tarhana çorbası verebilirsiniz dedi bilmiyorum siz ne kadarsınız ona göre fikir verebilir
Doktor damla verdi. mikrop vs kapmasin die. demekki.normalmis cikmamasi benimkinin disinin deBenim oglum da 22 nisan dogumlu ,daha cıkmadı.gozu icin gecmis olsun ,ciddi bisey olmaz insAllah
alerji değil canım 6. hastalık iki üç gün düşmeyen ateş arkasından kırmızı döküntü oluyor sebebi olmayan vira bir enfeksiyon sanırımİbebeginiz alerjim acaba? Eger alerji ise karsilikli bi konusmak isterim beninki alerji cunku
arastirayim cnm tesekkurlercanım bu hafta uzmanı da kullandım bitti haftaya bakalım heyet ayarlamaya çalışıyorum eğer olmazsa dilekçe verip ayrılcam maaşsız izne evet ben chicco eletta kullanıyorum 400 civarı tam bilmiyorum babam hediye etti o yüzden canım ben çok memnun kaldım tavsiye ederim itiyorsun yatma pozisyonu alıyor rahat bayağı
Eki Görüntüle 1300153 Eki Görüntüle 1300154
bizimki de ek gidaya gecince geciktiek gıdaya geçtiğimizden beri günde iki kez yapıyor emzirirken bazen haftada bir yapardı dr normal demişti ama ek gıda olunca geçikmesi sorun oluyormuş erik ve su bağırsaklarını çalıştırıyor muz verirken de zeytinyağı ile birlikte ver canım
arpa sehriye tavuklu corba,tarhana,yaylaherkese günaydın kızlar sebze çorbası ve yoğurt çorbasından başka çorba tarifi olan var mı sıkıldım aynı çorbaları yapmaktan oğluşa şehriye çorbası için erken mi acaba bir de oğlum da hafif grip var mandalinanın suyunu içiriyorum portakal 1 yaşına kadar yasak aynı aileden oldukları için bir sıkıntı olur mu acaba
nerdesin tatlim sen?Kizlar gunaydin. bebisim 7 aylik oldu bugun ama hala dis belirtisi yok. sizlerde durumlar nasil.. bi de sabah gozunu cizdi tirnagiyla kipkirmizi oldu sag goznun beyaziinsallah boran once gecer. acaba sorun olurmu bilen varmi
evet cnm dogru hatirliyorsun ve ben sadece hasliyorum firin denemedimBenimkinin en sevdigi meyve mandalina canım. Asidik oldugundan alerji riski yuksek. Ama benimkinde bir sıkıntı olmadı. Sen de akerjik bir durum görmezsen ver.
Maviş de aynısını yapmıştı. Canım benimki de hergün aynı sekilde yemiyor. Ama ne corba yaptım ne de zorladım. Verdigim herseyi yerlere fırlattıgı gunler var:) Öncelikle sakin ol, bu geciş sureci. Diget bebeklerle mukayese etme. Az yiyor vs diye kuruntuya dusme. Rutininiz olsun. Ben hep mutfakta mama sandalyesinde veriyorum mesela. Oraya oturunca cocukta yıyecek beklentisi oluyor. Cok üstüne düşme. Bir sebzeyi farklı şekillerde vermeyi dene. Birini sevmezse digerinden hoşlanabilir (haslama&fırınlama, yogurtlu
ben de sadece haslayarak verdimTamam snowyycim çok saol bende öyle yapayım yeniden birde mesela sebzenin üstüne yoğurt döküp mü önüne koydun ben hep haşlama olarak verdim akşama fırınlayayım belki yer birde emzirdikten önce mi yoksa sonra mı yiyecekleri veriyorsun... canım birde kilomuz 8.5 boyumuz 65 geçen ayda öyleydi gelişimde gerilik mi var diye endişelemeye başladım üstelik babam 1.92 kb 1.83 eşim1.90 dayısı 1.85 genetik desem o da değilonun içinde biraz korkup yedirmeye zorladım işin açıkçası...
bulgur ve mercimek verebiliyor muyuz?CANIM DOKTOR HAFTADA BİR MANDALİNA VERİN DEDİ AYRICA ÇORBAYIDA SEBZELERİ DÜDÜKLÜDE HAŞLAYIP ÇEŞİTLENDİRİP PİRİNÇ BULGUR VE YEŞİL MERCİMEKLE YAPILABİLİR DEDİ BROKOLİ ÇOK ÖNEMLİ DEDİ İSTERSEN BROKOLİ ÇORBASI YAP
3 saatte emzirdigini dusunursek ortalama 2 saat yemek+temizlik suruyor deseneCanım ben emzirdikten ortalama 1 saat sonra veriyorum. Yer ya da yemez, ama ögün sonrası genelde üst degişimi ve temizligini yapıp emziriyorum.
Bir de hatırlatmak isterim daha yeni basladın. Benim sıpa 7.5 aylık. Biraz zaman ver.
Gelisim konusuna gelirsek zaten emiyor canim. Temel besinini sutten aliyor. Verecegin fazladan karbohidrat ona luzumsuz kilo aldirir ama boyunu etkilemez. Dvit vermeyi ihmal etme. Bir ay hic uzamaz diger ay 3-4 cm birden uzar. Hic takilma.
Evet ben sebzeleri yogurt ile karistirip onune koyuyorum bazen. Ama dedigim gibi cok acele etme. Daha yeni basladi
alim olcam
cnm sen bilirsin ama kemik suyu zaten yagli ustune tereyag bir de un bence fazlasağolun kızlar biz 8 gün sonra 8 aylık olcaz bugün kemik sulu ve tereyağlı un çorbası yaptım içine pirinç attım bayağı sevdi hep sebze yoğurt sıkılmıştık iyi oldu ben tarhana yapmadım keşke yazın yapsaymışım diyorum ev tarhanası satan bulursam alcam 8. aydan sonra sanırım balık veriliyor dip balığı olmayanlardan yedirmeyi planlıyorum
maşallah ya.öyle kahvalti çeşit çeşit ben yapmiyorum.yesin canım kuduruk bunlar yerinde durmuyor yakacaklar zaten kilo kalmayacak benim eşşek en sevdiği armutu bile yemedi şeftali sevdi.hepte kabiz yapacak şeyler seviyo muz şeftali patates.bizde araba kalmadı araba koltugu almaya da gerek kalmadı..Hawar ve yarem geçmiş olsun kuzularınıza .....
Gaz lambasının fitili : canım hayırlı olsun dişiniz darısı bize olsun :)
Esmer canım koç grubunda çalıştığı için ödemelerde az 40 tl civarı
Maviş canım eşim ebebekten 1200 e aldım dedi .. Eşimin iş yerinde güvenlik testi yapanların önerisi buymuş .. Zaten ben herşeyden kısıp bunda kısmadım çünkü güvenlik söz konusu ....keşke demektense dedik...kendi etrafında dönüyor , yatıyor vs...
Benim fıstığım sabah
1ceviz 4 badem yarım yumurta sarısı yarım salatalık 2yada 3 parça yeşil biber bir dilim elma yada armut 1 tatlı kaşığından az pekmez ama azıcık tahinle karıştırılmış :) ve sütü kestirip lor 1 tatlı kaşığı kadar ve son olarak 1 yemek kaşığı kadar eti cici ekmek ... Çokmu oldu :) hepsini yiyor valla :) benide yiyor :)))
Canancım evde olmasından değil o tartışmalar ben sana diyeyim :)) biz 10 senedir hiç tartışmazdık neredeyse ama şimdi , eşim sürekli mesaide ama ben kızacak bişiler bulup mesajla yazıyorum gene :)) yani hani şu evliliği kurtarmak için bebiş yapın derler ya : aman , sakın kesin boşanırlar ben diiiimhahahahah
yatağı var canım çift kişilik hemde:)) biraz öyle oldu canancım hatta , ayranı yok içmeye de diyebiliriz... Hahaha :))) zaten ben şimdiye kadar hiçbirşey almadım :) o yüzden buna ayırdım parayı :) örümcek bebek arabası sonra ana kucağı oyun halısı vs hepsi eş dost sağolsun :) bebek arabasınıda yeni annem aldı hediye :) hatta oda bile almadık :) yatağı bile yok :))
süt içmiyor mu kuzum benim ki süt kolik oldu iyice sindirim sorunu yok mu.nazar değecek bin kere maşallah dedim kilo önemsiz önemli olan güzel beslenmesi.herseyden yemesiMaviş canım kahvaltıdan sonra 11 gibi 1 meyva saat 3 - 4 gibi 1 kaseye yakın çorba akşam 6 -7 gibi yulaf unundan muhallebi veriyorum...
fesleğen mi kokuyorsun kız..mis gibi:)Afıyet olsun yarasın canım
Asıl iş cocuktan sonrasıAskın formu degişti bizim evde. Canımın içi, feslegen kokulum gelir misin yerine "gel annesi gel" oldu Şikayetci miyim?...Evetttt :)
Ama degişir yeniden eskisi gibi olur degil mi?
hergün yapıyor ama bekliyorum dört gözle ismi bile var iş yerinde telefonda sormak kolay olsun diye mahmut geldi mi diyorum...geçen babasi mahmut iki kez geldi bugün dedi.dalmışım mahmut kim dedim:)) annecim mahmut gelmiyor mu diyorum gülüyor sipaKizlar bebisleriniz kac gunde bir kaka yapiyor
Benim oglus emerken iki gunde bir yapardi ek gaa gecince uc gun oldu ama yaparken zorlaniyor gibi yemeklwrine zeytinyagi ekliyorum muhallebiye baslamadim daha sabahta kayisiyi haalayip suyundan veriyorum biraz
Bilemiyorum bazende oyunnyapar gibi ikinip ikinip guluyor sonra kafayi yedirtecek bu oglan bana
Cok afedersiniz her bezinde b....k bekler oldum
dış jeli var ama işe yaradığı meçhul calpol bizde işe yaramıyor ama ateş hiç olmadı bizde huysuzluk uykusuzluk istahsizlik vs oluyorKızlar oğlumun ateşi çıktı 38 olunca calpol verdim 12.25 de şimdi uyuyor .. Sanıyorum dişten ... Daha dişimiz hiç yok , bu dönemde ilaç kullanan var mı rahatlaması için , tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?