sürekli ben bakmıyorum ya.. elbet te en büyük emeği kv dem veriyor kızıma.. anlayacağın benim hakkım yokmuş gibi davranıyorlar...herşeyde söz sahibi.. o yok dediyse artık üstüne kimse laf söyletmiyor...neyse bu günlerde geçecekAllah gönlüne göre versin gülüm. Hiç kolay degil. Yerine koyuyorum da kendimi ben anneme bile bırakamam. Bu ara cok daha sakınır oldum. Sürekli bir koruma halindeyim. Annem buraya geldiginde uyumaya bile zorla gidiyorum. Sesi kulagımda surekli. Ih desin koşuyorum yanlarına...
Sen ne yaptın canım, iş bası yapacaktın. Kim bakacak yavruna?
Benim gücüm yetmiyor canım zaptedemiyorum yalnız. O yüzden eşimin gelmesini bekliyorum. Banyo yapıp sıcak odasında uyuyor.
Gecmiş olsun canım. Diş çıkarma döneminde iştahsızlık kilo kaybı yasayan cocuklar oluyor canım. Uyku düzeni oturduysa hiç uyandırma. Sıkıntılı dönemi gecsin onun da iştahı artar, kilo almaya devam eder.
bızımde 4. dışımız cıktı boyumuz ufak ama kılosu normal galıba doktora goturdum gecen hafata olcmedı geleısımı güzel dedı ama kanı sınırda cıktı çorba sevmıyor tarhana dışında bende tarhanaya katmaya başladım sebzelerı ben gecede emzırıyorum sureklı emzirmemek daha mı ıyı anlamadım .. dıs cıkaracagı zaman sureklı uyanıp ağlıyor geceKızlar oğlumun ateşi 38.3 e çıktı düşüremedik acile gittik ateşi biraz düşmüş görünüyordu distendir takipte kalın dediler ama geçen hafta kontrolde 8 olan kilosu 7700 olmuş biz bu 1 hafta içinde sıkı bi uyku eğitimine girmiştik besledikten sonra 7 7.30 gibi yatırıyoduk 10.30 da uyku öğünü aralarda uyansada emzirmedim ta ki sabah 5.30 a kadar, 5.30 da gene emzirip yatırıyodum 7ye kadar uyuyodu artık kendisi alışmıştı sadece 5.30 da uyaniyodu böylece o da ben de adam akıllı uyumuş oluyoduk ama şimdi 300 gram kaybetmiş tedirgin oldum sizce gece yine 2 saate bir emzirmeli miyim yoksa diş çıkarma aşamasında normal mi bu durum, neticede uyku da önemli düzenini birden bozmak istemiyorum ne düşünüyorsunuz
sürekli ben bakmıyorum ya.. elbet te en büyük emeği kv dem veriyor kızıma.. anlayacağın benim hakkım yokmuş gibi davranıyorlar...herşeyde söz sahibi.. o yok dediyse artık üstüne kimse laf söyletmiyor...neyse bu günlerde geçecek
bızımde 4. dışımız cıktı boyumuz ufak ama kılosu normal galıba doktora goturdum gecen hafata olcmedı geleısımı güzel dedı ama kanı sınırda cıktı çorba sevmıyor tarhana dışında bende tarhanaya katmaya başladım sebzelerı ben gecede emzırıyorum sureklı emzirmemek daha mı ıyı anlamadım .. dıs cıkaracagı zaman sureklı uyanıp ağlıyor gece
sabrediyorsun canım ben kaynanamla aynı evde kaldım o bakışlara çok maruz kaldım iyi bilirim yalnız ben sabredemeyenlerdenim.allah yardımcın olsun.inşallah düzelir bir sabah kalktığında seni üzen tüm tavırları yok olmuş olurben ölçtürmedim canım ama eskiden çok üşürdüm kanım düşüktü..doğumdan sonra ..yanıyorum bile ellerim falan sıcacık... bence sen en kısa zamanda bir git ölçtür... birde şu hızlı kilo vermenle ilgilide danış doktora... belki bir önerisi olur...halsizleşmişsin falan... Allah korusun bedenen çökme... dikkat et kendine... hani bazı insanlar çok sıska olur ama canı içinde olur... kendini güçsüz halsiz hissetmen iyi değil...
maşşallah 41 kere...nazar değmesin ailene...
sabırlıyımdırda ...bence sabredeceğim şeyler daha başlamadı diye içime doğuyor... yani bu sessizliğin arkası fırtına gibi... konuşmakta fayda var ama konuşarak anlaşılan biri değil...mesela tv izliyoruz.. ben her kv ye döndüğümde bana suratını asmış bakarken buluyorum... yani hep beni izliyor hemde pislik mişim gibi bakıyor bana...diğer gelininede oğlu görüşürken mikrop falan derdi şimdi iş ciddiye binince seviyormuş gibi davranıyor....ben oda da yokken duyuyorum fısır fısır konuşuyrlar eşimle ,ben girince susuyorlar...insan kendini rahatsız hissediyor...eşimle konuştum dün biraz tartıştık...annene sorarmısın bana neden öyle bakıyormuş dedim...sen kendin görmüşsünde merak etmişsin gibi sor dedim...
bu aralar bir gariplik var yani daha öncede böyleydi ama ben takmıyormuydum görmezden mi geliyordum bilmiyorum.. kaç gündür dayanılmaz kötü hissediyorum kendimi...bir şeyler ters gidiyor gibi....bazılarının negatif duyguları bana yönelmiş hissediyorum...
acıksa bence de uyanır ateşini takip et ateşten korkarım ben.300 gram ilk 2 ay da filan önemli olurdu ama artık kiloları fazla en zayıf bebek 7 kilo civarında 300 az bir rakam çünkü artık kıpır kıpırlar emeklemese bile sürünüyor dönüyor eli kolu durmuyordur.diş dönemi iştah da azalır ayrıca bence uyuyan bebeği uyandırma uyanıp uyumuyorsa açlıktan olabilir ama doktor bana 6-7 saat emmese olur artık normal dedi iştahsız dediğimde gece de 6-7 saatt durabilir.geçmiş olsun ben saat 8 de muhallebi veriyorum yatıyor ve 1 de 120cc mama 5te 120 cc mama 8:30 kahvaltı ediyor bu ay başladık muhallebiye doktora gece 1 e düşüreyimmi dedim beslenmesini hayır acıkır dedi ama annesütü çabuk sindiriliyor daha çok acıkıyorlar anne sütü veren arkadaşlar daha iyi bilir.
Slm kizlar cok ayri kaldim biluyorun bzen okuyorum yazamuyorum.benim oglanin agzi aft la doldu.cok feci.ikaclar basladik bikarbonatlacsuliyorum cocuk kendini topladi kilo alimi guzel diye sevinirken agzi yara.ama sukur yemesinde sorun yok.sekuz ay yirmi dort gunluk olduk bu ay bir kiloyacyakin kilo aldi 9200gr 72cm okmus.ama dis yok.emekleme yok.poposuyla gidip tutup kalkuyo.umarim hepiniz iyisinizdir.
evet hareketlendikçe kilo vereceklermiş arkadaşımın kzı 13 aylık 2 kg verdi hiç oturmuyor.yine 1 nisan doğumlu bir arkadaşımın oğlu var akşam 22 de muhallebi verip üstüne emziriyormuş sabah 8 kadar hiç uyanmayıp açıkmadan uyuyormuş vallaha şok oldum gayette keyifli sağlıklı bir bebek.acıksa bence de uyanır ateşini takip et ateşten korkarım ben.300 gram ilk 2 ay da filan önemli olurdu ama artık kiloları fazla en zayıf bebek 7 kilo civarında 300 az bir rakam çünkü artık kıpır kıpırlar emeklemese bile sürünüyor dönüyor eli kolu durmuyordur.diş dönemi iştah da azalır ayrıca bence uyuyan bebeği uyandırma uyanıp uyumuyorsa açlıktan olabilir ama doktor bana 6-7 saat emmese olur artık normal dedi iştahsız dediğimde gece de 6-7 saatt durabilir.
geçmiş olsun kilosu boyuda maşallah benim kızda yatanlardan herhalde bu yüzden hala kilo alımları hızlı.Slm kizlar cok ayri kaldim biluyorun bzen okuyorum yazamuyorum.benim oglanin agzi aft la doldu.cok feci.ikaclar basladik bikarbonatlacsuliyorum cocuk kendini topladi kilo alimi guzel diye sevinirken agzi yara.ama sukur yemesinde sorun yok.sekuz ay yirmi dort gunluk olduk bu ay bir kiloyacyakin kilo aldi 9200gr 72cm okmus.ama dis yok.emekleme yok.poposuyla gidip tutup kalkuyo.umarim hepiniz iyisinizdir.
allah rahmet aylesin mekanı cennet olsun babanın.16 kasımda batmana döndük martta babamın senesi gelmiş olacak tekrar gidicem gitmişken oglanın doğumgününü de yapar öyle dönerim dedim Allah kısmet ederse
günaydın kzılar ,Allah gönlüne göre versin gülüm. Hiç kolay degil. Yerine koyuyorum da kendimi ben anneme bile bırakamam. Bu ara cok daha sakınır oldum. Sürekli bir koruma halindeyim. Annem buraya geldiginde uyumaya bile zorla gidiyorum. Sesi kulagımda surekli. Ih desin koşuyorum yanlarına...
Sen ne yaptın canım, iş bası yapacaktın. Kim bakacak yavruna?
Benim gücüm yetmiyor canım zaptedemiyorum yalnız. O yüzden eşimin gelmesini bekliyorum. Banyo yapıp sıcak odasında uyuyor.
Gecmiş olsun canım. Diş çıkarma döneminde iştahsızlık kilo kaybı yasayan cocuklar oluyor canım. Uyku düzeni oturduysa hiç uyandırma. Sıkıntılı dönemi gecsin onun da iştahı artar, kilo almaya devam eder.
kayınvalidene ben bile buradan kızıyorum canım bu kadar kasmaya birde çocuğu güzel baksa gam yemiyeceğim ama kötünün iyisi işte ne yapacaksın 8 ayları geçti bile biraz daha görmezden gel sonuçta aynı evde o sana sen ona gebesin anladığım kadarıyla elayla evde geçirdiğin vakitten sonra kayınvalidenin gamsızlıkları seni dahada etkiler olmuş umarım bu düşündüğün ablaları ile buluşturma çağırma gibi org. onu rahatlatır bir ara baya mutlu bakıyordu elaya çünkü .benim anneminde bir talebi yok ama bunaldığı için öğlen gidebilirsem dün mesela sahile gezmeye gittik 1 saat sonra onları bıraktım akşam gelince diğer torununun doğum gününe götürdüm yarım sssat sonra eve pazar günleride balık tutmaya bayılır biz götürmesek ablamalardan rica ediyorum onlar götürüyor elimden geldikçe rahatlatmaya çalışıyorum bazen kızımla ikisini alıp teyzeme götürüp işten çıkınca alıyorum.sende onun gönlüne yatan şeyler yap bakalım değişecekmi ne yapalım bizler bile zor yetişirken onlarda yetişemiyor bazen mecbur hissedim geriliyorlar herhalde.sürekli ben bakmıyorum ya.. elbet te en büyük emeği kv dem veriyor kızıma.. anlayacağın benim hakkım yokmuş gibi davranıyorlar...herşeyde söz sahibi.. o yok dediyse artık üstüne kimse laf söyletmiyor...neyse bu günlerde geçecek
sürekli ben bakmıyorum ya.. elbet te en büyük emeği kv dem veriyor kızıma.. anlayacağın benim hakkım yokmuş gibi davranıyorlar...herşeyde söz sahibi.. o yok dediyse artık üstüne kimse laf söyletmiyor...neyse bu günlerde geçecek
bızımde 4. dışımız cıktı boyumuz ufak ama kılosu normal galıba doktora goturdum gecen hafata olcmedı geleısımı güzel dedı ama kanı sınırda cıktı çorba sevmıyor tarhana dışında bende tarhanaya katmaya başladım sebzelerı ben gecede emzırıyorum sureklı emzirmemek daha mı ıyı anlamadım .. dıs cıkaracagı zaman sureklı uyanıp ağlıyor gece
Slm kizlar cok ayri kaldim biluyorun bzen okuyorum yazamuyorum.benim oglanin agzi aft la doldu.cok feci.ikaclar basladik bikarbonatlacsuliyorum cocuk kendini topladi kilo alimi guzel diye sevinirken agzi yara.ama sukur yemesinde sorun yok.sekuz ay yirmi dort gunluk olduk bu ay bir kiloyacyakin kilo aldi 9200gr 72cm okmus.ama dis yok.emekleme yok.poposuyla gidip tutup kalkuyo.umarim hepiniz iyisinizdir.
uğur böcekli ne güzel fikirmiş...hayırlısı olsun canım...dün benim kızında ateşi çıktı 38 e...soydum calpol verdim.. yarım saat s onra terlemeye başladı ondan sonra sabaha kadar terden sırıl sıklam oldu...yemekte yemiyor 2 gündür beni bile emmiyor... yine zayıflayacak yavrum...erken biraz ama ben parti malzemeleri alıyorum yavaştan uğur böceği temalı ankarada sevdiklerimizle orta halli bi organizasyon düşünüyoruz bakalım o günlere bi erelim de
inşallah canım...bir günü bir gününü turmuyor kendi annem olsa bakışından ne demek istediğini anlarım... ama insan samimiyetsiz olunca ağzından çıkanlarla gönlünden geçenler farklı olunca bu insanı rahatsız ediyor...sabrediyorsun canım ben kaynanamla aynı evde kaldım o bakışlara çok maruz kaldım iyi bilirim yalnız ben sabredemeyenlerdenim.allah yardımcın olsun.inşallah düzelir bir sabah kalktığında seni üzen tüm tavırları yok olmuş olur
canım çok geçmiş olsun... avrucak ne kadar rahatsızdır.. biizm ağzımızda 1 tane çıksa ağzımızı açamıyoruz... inşallah çabuk geçer...Slm kizlar cok ayri kaldim biluyorun bzen okuyorum yazamuyorum.benim oglanin agzi aft la doldu.cok feci.ikaclar basladik bikarbonatlacsuliyorum cocuk kendini topladi kilo alimi guzel diye sevinirken agzi yara.ama sukur yemesinde sorun yok.sekuz ay yirmi dort gunluk olduk bu ay bir kiloyacyakin kilo aldi 9200gr 72cm okmus.ama dis yok.emekleme yok.poposuyla gidip tutup kalkuyo.umarim hepiniz iyisinizdir.
görmzeden geliyorumda canım üst üste gelince görmezden gelemiyorsun gözüne gözüne sokuyor insanın...sen bile kendi annenin rahatı için neler yapıyormuşsun... ben düşünüyorum ama bu kadar icraata geçiremiyorum... benimde hatam var demekki... herkes kendi açısından haklı sonuçta...kayınvalidene ben bile buradan kızıyorum canım bu kadar kasmaya birde çocuğu güzel baksa gam yemiyeceğim ama kötünün iyisi işte ne yapacaksın 8 ayları geçti bile biraz daha görmezden gel sonuçta aynı evde o sana sen ona gebesin anladığım kadarıyla elayla evde geçirdiğin vakitten sonra kayınvalidenin gamsızlıkları seni dahada etkiler olmuş umarım bu düşündüğün ablaları ile buluşturma çağırma gibi org. onu rahatlatır bir ara baya mutlu bakıyordu elaya çünkü .benim anneminde bir talebi yok ama bunaldığı için öğlen gidebilirsem dün mesela sahile gezmeye gittik 1 saat sonra onları bıraktım akşam gelince diğer torununun doğum gününe götürdüm yarım sssat sonra eve pazar günleride balık tutmaya bayılır biz götürmesek ablamalardan rica ediyorum onlar götürüyor elimden geldikçe rahatlatmaya çalışıyorum bazen kızımla ikisini alıp teyzeme götürüp işten çıkınca alıyorum.sende onun gönlüne yatan şeyler yap bakalım değişecekmi ne yapalım bizler bile zor yetişirken onlarda yetişemiyor bazen mecbur hissedim geriliyorlar herhalde.
benimde alınganlık dönemime mi ne denk geldi yine...insanın hayatında çoğu şey ters gidince zaten varolan sufak tefek ıkıntılarda gözüne daha çok batmaya başlıyor sanırım...hayırlısı olsun canım...Gunaydin guzeller
Maviş yok ne zamandır...
Canim buyuklerin genelinde var o "ben daha iyi bilirim" tavri. Annem de geldiginde cok laf soz dinlemiyor bildigini okumak istiyor. Anne zorlama deyince aliniyor hemen. Ilk torunum, zaten seni ben buyutemedim ne var biraz keyfini cikartayim diyor. Ilk bayramda adanaya gittigimizde buyukannem oglani ilk defa goruyordu. Yuzume bile bakmadan cocugu aldi hemen kucagimdan. Sevdi kokladi resim cektirdi. Sonra "al emzir acikmis bu" diyerek kucagima verdi. Emzirdikten sonra aldı tekrar. Bir de yastık aldı koydu ayagına sallamaya basladı. Büyükanne yapma demeye kalmadı "kaç yıl olmuş cocuk sallamamışım, karısma bana" dediAnne olunca cok kizamiyorsun da aynisini kv yapsa alinirdim herhalde ben de.
Allah kv ne akil fikir merhamet versin. Senin ona gosterdigin sayginin farkina varsin. Sana da kuzuna da daha guzel muamele etsin insallah.
Masallah kuzunaDiş dönemi benimki de surekli kalkıp emiyordu&aglıyordu canım. Sıkıntısı gecince eski düzenine döndü. Zorlama onu hiç şimdi.
Cok gecmiş olsun canım. Masallah paşana
dünyıkadım kızı burnunda ne varsa hepsi yumuşayıp çıktı rahatladı ...sonra ateşi yükselmeye başladı...üst damağına dokundurmuyor elletmiyor...dün internette baktımda dişini zor çıkaran bebekelrin bazılarına cerrahi müdehale yapılması gerekiyormuş...çok gerginleşmiş damağı ama kaç gündür mızmızdı 2 gündür feci durumda ağzının içi ateş gibi... ayağımda sallıyorum sabaha kadar... çok az uyuyor inliyor ...akşam 10 sabah 6 ya kadar ayağımda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?