- 25 Ağustos 2014
- 820
- 1.212
- 358
- 40
bak ben de şüphelendim alerjiden benim oğlan da zaman zaman kızarıyor ben egzamadan şüpheleniyordumKim benim alintilari aldi gitti
Littlezelda
4.5 aylikken kizariklik olusmustu ilk. Atopik dedik ve deterjandan suphelenmistik. Gida alerjisi hic aklima gelmedi, benim sipada olmaz diyordum. Gecen aylarda ara ara cikip kaybolunca gida alerjisi suphesi olustu. Tam
eliminasyon yaptim. Tum ek gidayi kesip yeniden basladim. Ben de diyet yaptim. Bulduk suclulari
Pate
Benimki de oyle canim. Istemedigini firlatir atar. Vura vura ezer. Caninin istedigini avuc avuc yer. Cani oyun isterse yogurdu kasiga doldurup bize yedirmeye calisirTemizlik mecburi
oluyor ama en buyuk artisi ben yedirmek
icin ugrasmiyorum, yedi mi diye
lokmasini sayip endise etmiyorum. O kendi basina yemenin tadini cikariyor
biz de gule oynaya yemegimizi yiyoruz
Supapatya ve kubizm sonuclarinizin iyi cikmasina cok sevindimSupapatya lym hirsizinin da acikladigi gibi viral enfeksiyon durumunda artar. Bagisiklik sistemimizin askerleri onlar, endise etme
Hirsizi, ela nin menusu ne guzelmis oyle
et et et ne faydalı bi nimet gelde canan karataya hak verme6. ayda 1 ay kan damlası kullanmıstım keske hiç kullanmasaymısım hiç gereği yokmuş bu arada 9kg olmusuz anneannesi çok besliyo bu aralar yanakları sarksın diye uğrasıyo ama yok hala fit kızlar bu arada 2aydır ağrısız regle oluyordum bugun 3.sefer ve asırı ağrılı kabus tekrar geri döndü böyle olan varmı
sezeryan canım hatta ağrılarımın geçmeyeceği söylenmişti 2 ay hiç hissetmeden oldum bu ay eskisi gibi çok ağrılı ve yoğundu bende bıraz üsüttüm onunda etkisi vardır. bu arada araba koltuğum geldi canım sana soracaktım içindeki ek kılıfı kullanıyormusun zor sığdı onunda kemeri kaçıncı ayarda kullanıyorsun?bak ben de şüphelendim alerjiden benim oğlan da zaman zaman kızarıyor ben egzamadan şüpheleniyordum
canım normal doğum muydu seninki ben de ilk adet olduğum günlerdeki gibi ağrılı ve çok kanamalı oluyorum
balık tazeyse buzluğa atıp kullanabilirsin canım ama supapatya nın dediği gibi buzhane balığıysa 2.kez dondurmak yerine hepsini pişirip pişmiş halde buzlukta saklamak daha sağlıklıPeki balığı buzluğa atınca sonrada yedirince gene taze diyebilirmiyiz... Yani ardından süt içebilir mi ? Buzlukta nekadar tutulabilir ?
burda ki anneler genelde sadce 1 dr sözüyle haraket etmiyor canım etmiyoruz okuyoruz arastırıyoruz birbirimizle bilgi paylasıyoruz tabıkı dr da soruyoruz ki en doğruyu yapabilelim tabiki ne yiyip yemeyeceğine anneler karar verir ama 1 yasına kadar cocugun böbrekleri tuzu süzemiyor bunu bile bile vermek? yada insan vucuduna hiç bir faydası olmayan ya doktor abartıyor verelim diyecek bir yiyecek mi yani ne gibi faydası var? gecen canan karatay diyordu ölünce bile yok olmayan dişleri şeker cürütüyor ve siz düsününki o kadar sert olan dişi çürütürken iç organları ne hale getiriyor ? diye anlatmıstı olayı bende cok mantıklı . bana annem liseye kadar zorla yedirdi kasıkla pesimden kostu elhamdülillah bi bozukluğum yok
burda ki anneler genelde sadce 1 dr sözüyle haraket etmiyor canım etmiyoruz okuyoruz arastırıyoruz birbirimizle bilgi paylasıyoruz tabıkı dr da soruyoruz ki en doğruyu yapabilelim tabiki ne yiyip yemeyeceğine anneler karar verir ama 1 yasına kadar cocugun böbrekleri tuzu süzemiyor bunu bile bile vermek? yada insan vucuduna hiç bir faydası olmayan ya doktor abartıyor verelim diyecek bir yiyecek mi yani ne gibi faydası var? gecen canan karatay diyordu ölünce bile yok olmayan dişleri şeker cürütüyor ve siz düsününki o kadar sert olan dişi çürütürken iç organları ne hale getiriyor ? diye anlatmıstı olayı bende cok mantıklı . bana annem liseye kadar zorla yedirdi kasıkla pesimden kostu elhamdülillah bi bozukluğum yok
bende eğitimciyim canım ne demek istediğinide anladım dediğim gibi pek sadece dr dedi diye haraket etmiyoruz yada baskı ve zorla yedirmiyoruz yararlı olan seylerı yediği kadar yiyorlar ben kendi adıma herseyı özel pişiriyorum biskuvisinden tarhanasına kadar bebek söz konusu oldugunda hiç bir sey abartı değildir sahsi fikrim katılmak zorunda değilsinben zaten yukarıda da belirttiğim gibi tuz vermiyorum şekeride yiyeceklerine eklemiyorum ama ben kek veriyorum kekte şeker var mesela bakıcıya gidiyor cice bebe bir öğün yiyor şeker var. ben çocukluktan beri çok şeker yedim çikolata yedim hala da yerim ama 31 yaşındayım dişimde tek çürük dolgu yok diş genetik bir olay şeker insan vücuduna zararlı anvcak dişlerle bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. lafım sana değil canan karatay aklını kendine versin :) geçen sene dolandırılmıştı çok şaşırmıştım.burada birbirimizden bilgi paylaşmamız güzel ona bir şey demiyorum ancak bazı doktorlar gerçekten abartıyor.sen anlamamışsın benim demek istediğimiörneğin doktor diyorki 2 kaşık yoğurt vereceksin benim oğlan bazen bir kase yiyor bazen reddediyor. annenin yaptığı doğru bir şey değilki tamam oğlum diyorum yemek istemediğinde zorlamıyorum. örneğin doktor yarım köfte vereceksin diyor benimki doymuyor yarımla 1 köfte veriorum. bu konuyu kastetmiştim yoksa tuz şeker bunların zararlı olduğunu bilmek için doktora gerek yok
Tatlım bu konuda nasıl davranmamız gerekiyor yani tutumumuz nasıl olmalı biraz açar mısın ...çok cimri olmak çok tutumsuz olmak aşırı herşeyden şüphe duymak vs bu tarz kişilik ile ilgili şeyler çocuğun beslenmesinden tutunda tuvalet eğitimine kadar olan tutumlarınızdan etkileniyor.
evet canım bu arada doktorumuzu aradım balık ile yoğur sür peşpeşede yedirilebilir dedi ve bu halk arasındaki yanlış bir inanış yoğut süt tüketebilir peşpeşe balıkla dedibalık tazeyse buzluğa atıp kullanabilirsin canım ama supapatya nın dediği gibi buzhane balığıysa 2.kez dondurmak yerine hepsini pişirip pişmiş halde buzlukta saklamak daha sağlıklı
sağol canım daha netleştirdin bizi ama haklısın galiba senin doktor yandı artıkevet canım bu arada doktorumuzu aradım balık ile yoğur sür peşpeşede yedirilebilir dedi ve bu halk arasındaki yanlış bir inanış yoğut süt tüketebilir peşpeşe balıkla dedi
Balık işi kafa karıstırıyor zaten canım versek mi iyi vermesek mi iyi arada kaldık en güzeli taze bulunca vermek. oğlanlar geçen hasta oldu demiştin olmamışlar heralde yoksa bi daha yollamazdın dışarı:)Bize balik hic vermedim daha.yariyil tatilinde iskenderuna anneanneye gidexegiz.sabah tutup donerken satan balikcilat var.anca ozaman taze olduguna emin olup yediricem ben ssnirim.bugun marasa bir supriz kar yagdi.cok guzel bi sefer adam akilli yagdi.oglanlar costu tabi.
canım sordum okuyordum sayfaları zaten bebeklerde 40-ila 60 arası olurmuş 7-8 fazlasının bir anlamı yokmuş ve telaşa gerek yokmuş grip olduğunda bu değer bebkler 90 civarına çıkarmış hiç canınız sıkmayın her değeri mükemmel keşke beni arasaydınız bu kadar üzülmeden arayın lütfen musait olmasamda olduğumda dönerim kafanızda sorun kalmasın dedi.
hangi semttesin canım?Maşallah kuzuya,senin dr da süpermiş,biz hala dr bulamadık doğru dürüst,güya İstanbul'dayız.
Sağol canım
Iyi geceler canım :*iyi geceler canlar...
Evet olmamislardi...kuzlar dort bes yasa kadar oyle sik hasta okuyokarki nekadar dikkat edersen et.ama bes yasindan sonra direc kazaniyolar sik hastalik kalkiyo oksalarda atessiz cabuk atlatiyolar deneyimlerim onu gosterdi.8yasindaki yusufym azcik bogazi acisa zencefil bal yiyo kndi istiyo hemde ve ilacsiz iyikesiyo sukur.omer sevmiyo onuda biraz zorluyorum.kycugumde simdilik iyi gidiyo bakalim...Balık işi kafa karıstırıyor zaten canım versek mi iyi vermesek mi iyi arada kaldık en güzeli taze bulunca vermek. oğlanlar geçen hasta oldu demiştin olmamışlar heralde yoksa bi daha yollamazdın dışarı:)
vay arkadas sanat yapmissin ben pat pat koyuyorum ne varsa hic bu kadar ugrasmiyorum aklima bile gelmez kayisiyi hasla suyuna muhallebi yap ayri yerde de birseyler yapmaşallah oğluşuna,,,
benimkide oburcanlardan)) maşallah diyelim tüm yavrulara,,,,
et ve kemik suyu bende her öğle çorbasına kattırıyorum,, ama benimki 3 öğün yiyro sizce azmı yani ara öğün yemiyor,,,
birde neler yediriyorsunuz gün içerisinde yazarsanız sevinirim,bizim programımız şöyle
sabah, 1 haşlanmış yumurta sarısı, 1 kuru kayısı yarım bardak su ile haşlanıyor, kayısıyı kahvaltının içine rendeliyorum ,2 tatlı kaşığı mısır unu ile kayısı suyunu kullanarak muhallebi yapıyorum, kaşar rendeliyorum, 2 çay kaşığı ceviz içi bir kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı tahin, bunları karıştırıyorum, ılıyınca pekmez ve zeytinyağı ekliyorum ve minik oğluşum afiyetle yiyor
öğlen, sebze çorbası genelde, kabak,patates,soğan, kereviz,sarımsak, karnıbahar bunları et ve kemik suyu ile haşlayıp püre halinde veriyor babannemiz, içine bakliyat da ekliyoruz,bazen bulgur,bazen mercimek ,börülce,pirinç vs...
akşam yatmadan önce; 1 muz ve 1 bal kabağı dilimini rendeliyorum, içine bir miktar tereyağı, ve ceviz içi koyuyorum, muhallebisinide 1 kaşık tam buğday unu,yarım kaşık irmik, yarım pirinç unu, 3günde birde buğday ruşeymi katıyorum, muhallebi pişince hepsini karştırıyorum, ılıyıncada yine pekmez ve zeytinyağı ekliyorum, bunu yeyip birazda oynayıp uyutuyorum paşacığımı
haftada 2 kezde balık vermeye çalışıyorum onu ara öğün olarak parmak besini gibi yiyor...
biraz ayrıntılımı oldu bilmiyorum ama bizim beslenme programımız böyle sizlerde paylaşırsanız fikir almış oluruz,
öpüyorum hepiniziiiii
canım bol bol su içir ishalin etkisini azaltır biz de ateş ishal olmadı çok şükür ama huzursuzluk var
bizm koldan aldılar kanı sadece vurulunca çığlık atıp ağladı sonra sustu ben giremedim yanına kan alınırken ama bizimki alışkın doğduğunda sarılıktı o yüzden haftada kan veriyordu inş senin sonuçların iyi çıkar
ben 8 aylıkken özel hastanede lçdürdüm devlette 9.ayda yapıyorlar sanırım
bizim çocuk doktoru 8. ay kontrolünde verelim mi diye sorduğumuzda geç bile kalmışsınız kemik suyu çok faydalı dmişti ben altıncı aydan beri veriyorum
bizimki de lokantada döner yemeye başladı çok seviyor yarım porsiyonda ona söylüyoruz
cnm kacrmisim ben hastane olayini Allah yasatmisin tekraraldırdık canım azbişi ağladı ama iyi çıktı sonuç benimki 5 gün yoğun bakımda kaldı doğduğunda hep serumdu kan tahliliydi kablolar delik deşikti o zamandan fobi oldu bende yaptırmak istemedim geçte olsa buldum parmaktan alan
+1 de benim mavisimden :)ya bizimkide öyle niye böyle ki bayılıyo gazete kağıt peçete o kadar saklıyorum yıne eline geçiyo gecen baktım market fişi sizlere ömür yarısını yemiş
benim de bu 3.agrili olduet et et ne faydalı bi nimet gelde canan karataya hak verme6. ayda 1 ay kan damlası kullanmıstım keske hiç kullanmasaymısım hiç gereği yokmuş bu arada 9kg olmusuz anneannesi çok besliyo bu aralar yanakları sarksın diye uğrasıyo ama yok hala fit kızlar bu arada 2aydır ağrısız regle oluyordum bugun 3.sefer ve asırı ağrılı kabus tekrar geri döndü böyle olan varmı
benim yavri onu da yalayarak yumusatmis goturmusbiliyorum gözükmez ama vicdan yaptım niye yedim diye öyle hayal ettim galiba
valla saniye dalsam yutuyor bebek kitabı aldım kalın karton yutamasın diye hiç ilgilenmiyor ya varsa yoksa dergi gazete pecete
senin yazilarinda cok defa ilkleri okudum nmgeçmişler olsun...şifa olsun... maşşallah ağlamamış... benim kızda aşı oldu bitti sonradan farketti ...bastı yayagarayı..dedim yanlış yerde girdin parçaya...alkışladık sustu...
ne güzel bulmuşsun ,üzerinden yük kalkmış gibi...ne gıcccık işler bu işler ya... alerjenler mikroplar pisliklerr yaaa...bu işlem için işi bırakıp izine ayrılmam lazım...gıda dışında bu tepkileri verdiren bir insan olabilir mi...küçük cadı bir kız yada yaşlı-1,60 boylarında - beyaz bir kadın...çünkü biz paraz günleri kızımla çoook iyiyiz...
benim kız deve gibi kağıt yiyor... kağıt geri dönüşüm kutusu gibi... atıyorsun dönüşüp gübere olarak çıkıyor....inşallah okul yıllarında bu alışkanlığı devam etmez... cidden mürekkep yalamış olacak çünkü....
benim kız metal şeylerin tadınıda çok seviyor olmalıki.. demir ilacının arkası gelecek diye ağzı açık bekliyor... açını buynunu yediğimmm
maşşallah kuzuna....bend eyeni yeni vermeye başladım eti tavuğu..önceden annemin köyden aldığı tavukların sularını kullanıyordum...
canım geçmiş olsun... benim hamilelikten önce aşırı sancılı geçerdi regl dönemlerim... şimdi hissetmiyorum bile... çok rahatım... kızım ağrımı sızımı aldı heralde doğarken....üşüttün mü acaba sen...ayaklarını sıkı giy...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?