- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
patee işin çok zor vallha inşallah en kısa sürede geçer .ben dalin yeni doğan bebe yağı dışında hiç bir şey kullanmıyorum birde yeni doğan şampuanına devam ediyorum hala ama tabi alerjik bünyeli olduğundan bebeşin sen,in işin çok daha zor bizden allah kolaylık versin.Canım , benim oğlum biraz anası kılıklı :) ne meme ne biberon almıyor .. Su için de çok zorluyorum biberonla .. O özel mamaların tadı çok kötüymüş araştırdım onu kesin yediremem :) herşeyi kestimya et ve sebzede vermiyordum az önce köfte verdim kızarmadı şükür kahvaltıdan sonra muz verdim çoğaldı ... Şimdilik muz elma kesin alerji listemizde...yavaş yavaş sebzelere başlayacağım bakalım ... Hatta dün gulutensiz un alıp ondan ekmek yaptım onu yedi bugün .. Zaten 4 gündür ekmeğide kendim yapıyorum oğlum için ... Ekmeklerden bile şüphelendim o derece sapıttım
Losyon olarak Johnson baby ve bvlgari kullanıyorum canım hatta bvlgari nin sabunuyla yıkayordum acaba omu diye akşam chicco nun duş jeliyle yıkadım...( bvlgari nin bebekler için çıkardığı set bu )
Ck üzüldüm...olan yine cocuklara oluyor.size ck iş düşüyor canım,annesi olamazsınız cocukların ama annenin yokluğunu nekadar az hissederlerse okadar sağlıklı iyi insan olurlar.yok aramıyor canım...çocukların okulu için ikametinin alınması gerekiyordu annemlerin oturduğu yere sadece onun için muhtarlığa gelmiş...babamda çocukları gör demiş... görürsem dayanamam demiş gitmiş...o çocuklar nasıl dayanıyorlar acaba annelerini görmeden yaşamaya... küçük yeğen büyüyünce annemi babamı öldürcem diyor sürekli... ki biz bu konuda anne ve babalarıyla ilgili hiç kötü bir şey konuşmadığımız halde nefret ediyorlar....
boşanma davası açmış... çocukların velayetini üzerine alacakmış ama ben ben bakmam yine siz bakacaksınız demiş... devletten çocuk paraı almak için sadece...çocukları üzerine alacakmış....
size güveniyorum iyi bakıldığından eminim... ben vicdansız biri değilim diyor sürekli.... ama çocukları annelerini yoda görse tanımazlar... 3 sene oldu ...
büyük çocuğu 1 sınıfa gidiyor..müsamerelere katılıyor etkinlikleri falan oluyor...hiç birini görmüyor...ne kadar büyük bir şey kaçırdığının farkında değil... büyünce onlar beni bulur diyormuş...inşallah yüzüne tükürmek için bulmazlar seni dedim....ama hiç belli olmaz kötüde olsa anneleri sonuçta...
komşuların söylediğine göre kendinden yaşça büyük biriyle görüşüyormuş ve hala kardeşimle evli...3 yıl sonra boşanmak aklına nerden geldi diye düşünüyorduk bizde...benim ablam araştırdı da yeğenleri kendi üzerine alabiliyormuş..yapabilirse yeğenlerin veleyetini ablam kendi üzerine aldıracak...anne müsfettesine bırakmayacak...
herkesin yolu açık olsun... aslıda yeğenlerim çok şanslı böyle annenin elinde büyümedikleri için...şimdi ne kadar üzülselerde bu duruma inşallah ilerde bunun için sevinirler...
canım şimdiye kadar bir şey yoktu... şu ana kadar yedirdiklerin durdu durdu bir den patlak verdi ...yiyeceklerin dışında başka birşeyden etkilenme ihtimali varmı acaba... kedi köpek kılı nebileyim yün falan...gerçi hayvanlar kızarıklıktan çok solunum yollarını e tkiliyor galiba ama yani insanın aklınada gelmiyor değil... çiçeğe böceğe ,gıdanın dışında bir şeye alerjisi varsa bu tür tepki verebilirmi acaba...21-22 normal bencede , 24 derecenin üzeri bebekler için tehlikeli bakteri üremesi vs ... 17 de çok soğuk be canım :)) ben üşürüm kesiinn:)))))
Bizim kız grip olalı huyu değişti,burnu tıkalı yavrumun,emzik ağzında olunca zorlanıyor nefes almakta.gece hic uyumadı
sanki benim kızın dün geceki halini anlatmışsın üstteki dişi bnbeyaz bizde dişe yorduk yavrum sabahı zor etti sürekli bir ağlamaklı tepkiler kucağımda uyuyor yatırınca yineçok huzursuz nasıl işe geldim bilmiyorum gece babasıyla döbnüşümlü kucakladık artık normalde böyle yaopmazdı hiç dişe yorduk bizde bu gün öğlen gittim banyo yaptırdık oh bi uyudu 1 saat normelde 20 dak ancak uyurdu sıpa bni perte çıakrdı bendi gündüz dinleniyor.birde şimdi iş yerinde uzaktan bilg. üzerine eğitim başladı sınav var her hafta onları yetişmeye çalışıyorum.
ben 6 aylıkkken basladım .ilk gece 2 saat surdu ğlayınca kucagima aldım bıraktım .simdi bizim cocoklar 9 aylık oldılar tracy bu aylarda cok kucaga almayı önermıyor .tek basina uyutmaya yenı basladıysan ,bırazcık ağlıcak bebiş..bu anneme ne oluyor neden boyle yapıyor dıyormus bebek ..cok ağlarsa kucagına al bıkac sanıye tekrar bırak.ağlaması na üzülme .sen yanındasın ,o yuzden guven duygusu zedelenmez .sadece tek başına uyumayı bilemıyor henüz ...
inan bizim kız uyuyorsa butun bebekler uyur.ıkı ssaat sallıyordum ayagimda .iki üc gün dene .netten yorumları oku .
benim kı de tam tamına tek uyumuyor suan yanında duruyorum .gozlerını yumunca odADAN Cıkıyorum .ayaga kalkmak istiyor .bir iki sefer izin veriyorum sonra uyuyor bazaen inat yapıyor ama sononda uyuyor .insaallah bebişn de uyur canım .sana da bol bol dinlenmeye vaktın kalır.
canm
inşallah canım....ama anne siz ve babasız büyümek ,çocuklar büyürken ihtiyacı olan kocaman bir eksiklik yapıyor olmalı...düşünsene biz nasıl titizleniyoruz herşeylerine... ve yeğenlerim bundan mahrum büyüyorlar... yani onlar çocuk ama diğer çocuklar gibi değiller...büyümek zorunda olan küçük insanlar sadece...yada içlerinde hiç büyüyemiyecek bir yanları kalıyor dur..annem onları seviyor ,yediriyor ihtiyaçlarını karşılıyor ,göz kulak oluyor ama hiç bir zaman anne ve babası nın verebileceği maneviyatı veremiyecek...anlatılamıyacak ve anlaşılması için yaşanması gereken bir duygu...hayata zor başladılar inşallah Allah yetişkinliklerinde hayatı onlara kolaylaştırır..Ck üzüldüm...olan yine cocuklara oluyor.size ck iş düşüyor canım,annesi olamazsınız cocukların ama annenin yokluğunu nekadar az hissederlerse okadar sağlıklı iyi insan olurlar.
Gercekten ck zor canım...anne ve baba var ama yoklar...en acısıda bu saten.ben cocukları hiçe sayıp bir erkeğin peşinden giden kadınları anlamıyorum.anlamakta istemiyorum...ben evlat acısı ne demek ck iyi biliyorum,şimdi kızımın bir damla göz yaşına ölüyorum üzülüyorum,daha dün gece melek yavrum AYDAM icin ağladım,kucağıma alamadığım icin ağladım...anne olmak kolay değil...herkes anne olamaz canım...inşallah canım....ama anne siz ve babasız büyümek ,çocuklar büyürken ihtiyacı olan kocaman bir eksiklik yapıyor olmalı...düşünsene biz nasıl titizleniyoruz herşeylerine... ve yeğenlerim bundan mahrum büyüyorlar... yani onlar çocuk ama diğer çocuklar gibi değiller...büyümek zorunda olan küçük insanlar sadece...yada içlerinde hiç büyüyemiyecek bir yanları kalıyor dur..annem onları seviyor ,yediriyor ihtiyaçlarını karşılıyor ,göz kulak oluyor ama hiç bir zaman anne ve babası nın verebileceği maneviyatı veremiyecek...anlatılamıyacak ve anlaşılması için yaşanması gereken bir duygu...hayata zor başladılar inşallah Allah yetişkinliklerinde hayatı onlara kolaylaştırır..
Peygamber Efendimiz şöyle söylüyor: ‘Annem sağ olsaydı ben namaz kılarken bana seslenseydi, ''Muhammed ''deseydi efendim anne, der namazımı bozardım.’
2 gündür girip yazamadım arkadaşlar. Geçmiş olsun canım en kısa sürede iyileşir inşallah prenses. Bizim uyuyamamazı da belli bi yerden sonraönemli değil de işte insan uykuları olduğu halde onların uyuyamamasına çok üzülüyor
EverMore emre de bir ara geceleri kalkip sadece agliyordu ve hicbir sekilde susmuyordu. Biz o gunlerde yabanciladigi kisilerin arasina girdigini farkettik. Yavrum nasil korkuyorsa artik gece uykusunu bile etkiliyor. Belki sizde de oyle bir durum vardir.
Yabancılarla pek görüşmüyor ki canım ya kırk yılda bir. Ben dişe bağlıyorum artık bu huzursuzluğunu. Bu sabah baktım ucu çıkmış dişin
M mavis01 vallahi kucak gezme istemiyor ama uykuya dalmasi mesele. Bazen saatlerce ugrasiyoruz. Aslinda cok uykusu oluyor ama dalamiyor bir turlu. Ha bir de uyudu diyelim parmaklarimizin ucunda yuruyoruz artik. Sese karsi cok duyarli. Hepimiz su uyku konusunda rahat ederiz insallah.
babalarıda yani kardeşim de başka bir kadın için gitti...şimdi hapiste...4 ay sonra çıkacakmış...annemin çilesi yine başlıyor...Gercekten ck zor canım...anne ve baba var ama yoklar...en acısıda bu saten.ben cocukları hiçe sayıp bir erkeğin peşinden giden kadınları anlamıyorum.anlamakta istemiyorum...ben evlat acısı ne demek ck iyi biliyorum,şimdi kızımın bir damla göz yaşına ölüyorum üzülüyorum,daha dün gece melek yavrum AYDAM icin ağladım,kucağıma alamadığım icin ağladım...anne olmak kolay değil...herkes anne olamaz canım...
Yaşları kaç canım?yani kardeşinin ve eşininbabalarıda yani kardeşim de başka bir kadın için gitti...şimdi hapiste...4 ay sonra çıkacakmış...annemin çilesi yine başlıyor...
haklısın herkses ana baba olamıyor ...aslında herkes insan olamıyor...
inşallah canım....ama anne siz ve babasız büyümek ,çocuklar büyürken ihtiyacı olan kocaman bir eksiklik yapıyor olmalı...düşünsene biz nasıl titizleniyoruz herşeylerine... ve yeğenlerim bundan mahrum büyüyorlar... yani onlar çocuk ama diğer çocuklar gibi değiller...büyümek zorunda olan küçük insanlar sadece...yada içlerinde hiç büyüyemiyecek bir yanları kalıyor dur..annem onları seviyor ,yediriyor ihtiyaçlarını karşılıyor ,göz kulak oluyor ama hiç bir zaman anne ve babası nın verebileceği maneviyatı veremiyecek...anlatılamıyacak ve anlaşılması için yaşanması gereken bir duygu...hayata zor başladılar inşallah Allah yetişkinliklerinde hayatı onlara kolaylaştırır..
Peygamber Efendimiz şöyle söylüyor: ‘Annem sağ olsaydı ben namaz kılarken bana seslenseydi, ''Muhammed ''deseydi efendim anne, der namazımı bozardım.’
kardeşim şimdi 33 yaşında eşide 25 yaşında...evlendiklerinde kardeşim 26 eşi de daha 18 ini doldurmamıştıYaşları kaç canım?yani kardeşinin ve eşinin
e bosuna 3 gun testi yapiyoruz o zmn simdi cikmaz ama sonra cikabilir diyorsunCanım oluyormuş malesefdoktoru dediki mesela 20 yumurta kotası vardır 21. Yi yer alerji olur ... O yüzden birşeyler verdiğinde ya ilk dakikalarda yada 1 saat içinde vücutta çıkar ilk bir saat kontrol edeceksin dedi ...
daha neler zehirli sut mu olurmusHerkese günaydın...hayırlı CUMALAR...
Benim arkadaşımın annesi ilk 2bebeğini anne sütü zehirli olduğu icin kaybetmiş,sonra 4cocuğunuda emzirmemiş.duyduğumda ck şaşırmıştım.hic aklıma gelmezdi anne sütünün zehirli olabileceği.
e supermisHırsızı çok üzüldüm gerçekten Allah yardımcıları olsunHadisi okuyunca zaten gözyaşım sel oldu Allah hayırlı evlat eylesin yavrularimizi ama önce bizi hayırlı anne babalar eylesin.
M mavis01 canım dediğim gibi doğumdan sonraki 2 yıl içinde istediğin zaman ücretsiz izin kullanabilirsin mesela şimdi başladın 6 ay sonra ben ücretsiz izin alcam diyebilirsin buna hakkın var.
Kücük değiler canım...ama bazen kaç yaşında olursa olsun insan yaşının insanı olmuyor.inşallah evlatlarının kıymetini gec kalmadan bilirler canım.kardeşim şimdi 33 yaşında eşide 25 yaşında...evlendiklerinde kardeşim 26 eşi de daha 18 ini doldurmamıştı
Bende şaşırdım canım...ama oluyormuş,doktorlar anne sütü vermeyeceksin demişler,bu olay 40sene falan önce olmuş.bebekler sağlık doğuyorlarmış,sonra ölüyorlarmış.bu olay isvicrede oluyor,hastanede doğuyorlar evde değil,yani sağlıklı,iyi bir ortamda dünyaya geliyorlar.e bosuna 3 gun testi yapiyoruz o zmn simdi cikmaz ama sonra cikabilir diyorsun
kafam karisti
daha neler zehirli sut mu olurmus
e supermis
ek gida aldi mi yavrun?ne yaptiniz?
Sağol canım , Losyon veya sabundan olduğunu sanmıyorum ama şaşırdım bendepatee işin çok zor vallha inşallah en kısa sürede geçer .ben dalin yeni doğan bebe yağı dışında hiç bir şey kullanmıyorum birde yeni doğan şampuanına devam ediyorum hala ama tabi alerjik bünyeli olduğundan bebeşin sen,in işin çok daha zor bizden allah kolaylık versin.
Valla sende iyice karıştırdın kafamı canım yaa :)) kızamık aşısından olmaz sanırım ama ben şu burun spreyinden şüpheleniyorum hala , acaba tam atılmadı mı vücuttan..bugün eskiye nazaran azalma var , inşallah tez zamanda kurtuluruz bu durumdan... Annem sık sık nazar okur oğluma ama nebileyim şaşırdım artık ...canım şimdiye kadar bir şey yoktu... şu ana kadar yedirdiklerin durdu durdu bir den patlak verdi ...yiyeceklerin dışında başka birşeyden etkilenme ihtimali varmı acaba... kedi köpek kılı nebileyim yün falan...gerçi hayvanlar kızarıklıktan çok solunum yollarını e tkiliyor galiba ama yani insanın aklınada gelmiyor değil... çiçeğe böceğe ,gıdanın dışında bir şeye alerjisi varsa bu tür tepki verebilirmi acaba...
benim büyük yeğen doğduğundan beri astım hastası... ve 6 yıl oldu nerdeyse her hafta hastaneye gider... ve dün ilk defa bir doktor bu çocuk astım olmaya bilir bu çocuğun bir şeye alerjisi var galiba demiş... 6 sene kortizonlu ilaçlar kullandı davul gibi şişti yavrum ve şimdi astım olmayabilir diye alerji testi yapılacak 1 ay belkide daha fazla bir süre...kuzum boşu buşuna tonlarca ilaç içmiş oldu...
canım neden kaynaklandığını bulabilmek için şaşırmış durumdasın ama yinede iyi toparladın ..sil baştan kendinde dahil olmak üzere ...bence bu alerji konusu üzerinde başka ihtimaller varsa onlarıda değerlendirsin doktorun... anlattıklarına bakılırsa nerdeyse herşeye reaksiyon gösteriyor...özelliklede kızamık aşısından sonra ortaya çıkmasıda manidar...işin zor ama yapılabilecek başka bir yöntem yok..Allah kolaylık versin canım benim...
anneme anlatsam senin oğlanın bu alerjisini ...hemen, nazar değmiş çocuğa derdi...ayetel kürsi ,nas ,felak ta oku çocuğa kem gözlerden korusun Rabbim
e bosuna 3 gun testi yapiyoruz o zmn simdi cikmaz ama sonra cikabilir diyorsun
kafam karisti
daha neler zehirli sut mu olurmus
e supermis
ek gida aldi mi yavrun?ne yaptiniz?
Patee dün de sormuştum ama tam beceremedim herhalde alıntı yapmayı.☺Verdiğin mama inek sütü mü içeriyor, onu derhal kesmelisin. Hidrolize mamalardan kullanman gerekiyor bence. Evet tatları çok çok kötü ama bir şekilde alisabiliyorlar. Kolay gelsin çok.
Bu arada herkese selamlar!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?