Bu arada yavrum suan 17 aylik ve ilk cocugum.
Cok tesekkurler canim. 40 ciktiktan sonra hemen hemen her hafta oyun grublarina gittik ve hala gidiyoruz. Cok uzun zamandir bende birakmakla birskmam aradinda gidip geliyorum. Ama mutsuz anne mutsuz cocuk olmasini istemiyorum oyle yada boyle alisacak. O benim dunyam kiymetlim suan yanimda uyuyor ve ben ona bakinca sucluluk duygusu hissediyorum. Bu duygudan kurtulmam lazimCanım merhaba,
Kreş için çok küçük,en azından anneli oyun grubuna alışıp,ilerde yarım gün (2,5-3 yaş) sonra tam gün bırakılmalı.terkedildim sanmaması için.bilinçaltında o duyguyla büyümesin.ya seni ya babasını mutlaka arayacaktır,ne kadar canayakın,sosyal olursa olsun. Benim fikrim bu,konuyu çok araştırmıştım,dolu blog ve pedagog yazısı okudum,oyun grubu deneyimli,sürekli oğlunu götüren ve hatta kreş açan arkadaşım da bunu savunuyor.
Burda link verilmiyor,google'a girip,iraz toros kreş mi yaz,ilk linkteki yazısını oku derim.kreş,oyun grubu,ev hangisi başlıklı çok açıklayıcı bir yazısı var.
Hayırlısı olsun hakkınızda,
Kesinlikle tavrini koy ve kizdigini belli et evlatina karsi ne kadar hassas oldugunu bilsinler ve gorsunler. Yigenine kizma sakin aileden ogreniyor yavrucuk ne yapsin.Merhabalar,
6 yaşındaki kız yeğenimin annesi ve babası (abim), 17 aylık kızım, daha bir yaşında iken kızının saçını çekmiş diye (bebek sonuçta anlamıyor, bilmeden çekmiş), kızlarına "Sen de ona vur, sen de saçını çek" dediklerini öğrendim. 2-3 aydır 6 yaşındaki yeğenim, kızıma durduk yerde şiddet göstermeye başladı. Bizim yanımızda bile, durduk yerde bacaklarını, kollarını sıkıştırdığını gördüm. 6 yaşındaki yeğenim kızımı çok sevdiği, onunla vakit geçirmek istediği halde son zamanlarda böyle davranmaya başladı. Bir keresinde yeğenim "Annem, ona bir tane patlat dedi" diyerek o an 15 aylık olan çocuğun üzerine geldi. Dün ise abim, kızına kendisinin, "sen de ona vur, saçını çek" dediğini söyledi. Bunun yanlış olduğunu söylediğimde, bu şekilde davranmaya devam edeceğini, kızının bu sene ilkokula başlayacağını, diğer çocukların yanında kızının pısırık olduğunu ve kendisini ezdirmemesi için böyle alıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Ben ise, 17 aylık çocuğun, 6 yaşındaki kuzeninin bu şiddet içeren tavırlarını anlayamadığını, buna artık izin vermeyeceğimi söylüyorum. 17 aylık bebek ne anlasın bu yetişkin hırsından, 6 yaşındaki kız ne anlasın? Siz nasıl bir yaklaşım önerirsiniz?
Hicbir sey hic kimse anne sevgisini sefkatini merhametini veremez. cocuguna kendim bak.adim diye uzulebilirsin ileride.iyi yspmissin.harap olmasin yavrucak.psikolojisi bozulmasin.annesi yaninda olsun ki guven duysun sana varliginla .sonra kendine olan guveni artsin.ileride kendine ozguveni olan mutlu bir birey yetissin .annenin cocugu yetistirmesi buyutmesi gercekten cok onemli.Merhaba kızlar. Bugun oğlumun son kayıt işlemleri için krese gittim içimdeki huzursuzlukla. Oglumu bebek arabasından cıkardım ben işlemler için konusurken oda koşturuyordu. Bende peşindeydim birde baktım oğlumu bırakacagımız odanın önündeyiz (2 yas altı) odanın camları buzlu ama içindekiler görünüyordu. Bakıcı olacak o kadın cocukları oyle bir hırsla kafalarını yere indiriyordiki içim parcalandı. Gördüğüm cocuk kafasını he kaldırdığında kadın zarla sevgisiz bir sekilde yere koydu ve kızdı.
Bende zaten huzursuZdum iyice karamsarlaştım ve evrakların bir bölümü evde kalmıs dedim cıktım geldim eve oturup temiz kfayla bir daha düşündüm. Arayıp randevumu iptal ettim. Okuluda aradım kaydımı sildirdim.
Suan cok mutluyum oğlumu onlara birakmak zorunda değilim ama yarında kendim için yarım kalan eğitimim için üzüleceğim. Ama olsun hersey oğlum için
Merhabalar,
6 yaşındaki kız yeğenimin annesi ve babası (abim), 17 aylık kızım, daha bir yaşında iken kızının saçını çekmiş diye (bebek sonuçta anlamıyor, bilmeden çekmiş), kızlarına "Sen de ona vur, sen de saçını çek" dediklerini öğrendim. 2-3 aydır 6 yaşındaki yeğenim, kızıma durduk yerde şiddet göstermeye başladı. Bizim yanımızda bile, durduk yerde bacaklarını, kollarını sıkıştırdığını gördüm. 6 yaşındaki yeğenim kızımı çok sevdiği, onunla vakit geçirmek istediği halde son zamanlarda böyle davranmaya başladı. Bir keresinde yeğenim "Annem, ona bir tane patlat dedi" diyerek o an 15 aylık olan çocuğun üzerine geldi. Dün ise abim, kızına kendisinin, "sen de ona vur, saçını çek" dediğini söyledi. Bunun yanlış olduğunu söylediğimde, bu şekilde davranmaya devam edeceğini, kızının bu sene ilkokula başlayacağını, diğer çocukların yanında kızının pısırık olduğunu ve kendisini ezdirmemesi için böyle alıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Ben ise, 17 aylık çocuğun, 6 yaşındaki kuzeninin bu şiddet içeren tavırlarını anlayamadığını, buna artık izin vermeyeceğimi söylüyorum. 17 aylık bebek ne anlasın bu yetişkin hırsından, 6 yaşındaki kız ne anlasın? Siz nasıl bir yaklaşım önerirsiniz?
şaşkınlıkla okudum...abinin ve yengenin tavrı ciddi anlamda sorunlu can sıkıcı... bu mantıkla yeğeninin okulda huzurlu iyi bir öğrencilik hayatı olacağını da sanmıyorum... ben aynı durumu yaşasam abimle görüşmeyi seyrekleştiririm çocuğumu onun çocuğuyla hiçbir şekilde yalnız bırakmam oyun oynamasına müsade etmezdim...Merhabalar,
Maşallah canim pasana nazar değmesin .konuşmaya da baslamis.bizim kiz daha cümle kuramiyor.darisi basimiza.Mrhb arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum benim oğlan çok yaramaz yürümeyrde başlayınca hiç durmaz oldu. Artık tamamen konuşuyor. Eksizde olsa Cümle kuruyor. Daha dün doğdu doğacak nezaman doğacak derken kocaman oldu bunlar maşallah. Benimki çapkın kız çocuklarının yanaklarını sıkıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?