2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
karın ağrısı yapıyormu? eğer karın ağrısı yapmadan wcye çıkarıyosa deneye bilirim
Yok canim bende yapmadi hic.
Aysunay sen gunluk puregestan igne ya da haftalik proluton depot ya da crinone jel kullanmiyor msn?Kullandigin halde mi kanaman oluyor?

Proloton depot haftada bir vuruluyorum..progestan 200 mg gunde iki kez iciyorum.canim ona rsgmen.

Aman hrrsey dursun canim dokunma hic.
Kızlaarr bişey sorucam. İkili test çok hassas bir ölçüm olduğu için alttan bakılması daha doğru diye okumuştum. İkili test ultrasonda alttan mı muayene oldunuz?
Alttan degil gobusten bakiyorlsr canim
Evet filologum gene oldu..ama su an baktim hala geliyo
Insallah biter
A evet ben söylycektim sana unuttum. Adnan beyin yerine bi bayan gelmiş. Her hamilelik aynı değil o yüzden doktorlar farklı ilaçlar kullandrabiliyo demk ki.

Artik problem cikarmaz randevu verirler dgil mi.umit beye.
Ille de kadinla devam edin derlerse gitmem koruya daha.

Son düzenleme:
Princess bende sistim sanki bu ara siskinligim var ye ic yat nere kadar

Bende 100 mg igne gunde birde 200 mg bir tane hap iciyorum prigestan ve progesteron insallah biter.

Serbet olacak canim benim midemde yara var agirmsya durdugunda cok iyi geliyir ancak gecmezse ben hastanelik oluyom kisacagi ben ayaktan kafaya curugum :)

Serbet olacak canim benim midemde yara var agirmsya durdugunda cok iyi geliyir ancak gecmezse ben hastanelik oluyom kisacagi ben ayaktan kafaya curugum :)

Tamamdır hemen deniyorum iyi gelir inşallah.

Eşimede söyledim eczane bulursa yinede bi ilaç alsın.normalde ilaç kullanmam ama çok kötüyüm şuan..

Bende aynen zor tutuyorum kendimi evi gorsen fena yanimda kimsem de yok senin ve esinin ailesi yaninizda gerci bu da ii mi kotu mu bilemedim :) esim aksam gelince ne yaparsa ona da zor geliyor ufluyor ben yapim diyorum bana da yaptirmiyor garibim korkuyor birsey olur diye ilk bebegimiz olacak :)

160 tane mi cok fazlaymis cnm ya
dr kimdi?Gercekten iyi bir drsa git ama yoksa onceki tuptu bununla alakali mi diye de gerek yok bence
Allah yardimcin olsun,Allah hepimizin yardimcisi olsun

Bizim iyi ya sohbet oluyo esim dogru duxgun uyuyamadigi icin uyukluyor gece calisiyor :) diyorumki hixmet sifir yediriyor ama kaldirmiyor suan halinin oetasinda sehpa var uzerinde bardaklar dolu :) tuvalete giderken goturuyorum elime geceni ama korkuyorum kanamwmi artirir dite sadece mak camasir aticam
Esim kayinvalidemi almaya gitti gece kalcak burda annemde yemekten sobra gelcek ins bu gece insanlaro hastamelere suruklemem ya
Ilk oglumdaki kadin dogumcum riskli gebelikler uzmaniydi bora cengiz.adi bi kac gune iyilesmezsek gidicem 350 tl muaynesi :) tup bebekle alakali oldugunu cok dusunmuyorum da iyi bi doktor idi ona guvendihim kadar simdiki dr guvenmiyorum

Hayır canım yaa ara randevu al ümit bey de veriyolar randevu. Hatta online randevu da alabilirsin ama en fazla 6 gün sonrasına. Ama araynca istedgn tarihe ve doktora veryolar randevu

merhaba hamişler nasılsınız benim mide bulantılarım bıttı ama bugun bel agrısı basladı sızdede varmı ??

maaşallah nisan annelerine öğlen işe gittim geldim 40 sayfa geçmiş tabi okuyamadım nasılsınız? CUTEMOM nasılsın bu gün canım?
ben bu hafta başladım okula pazartesi eve döndüğümde kasık ağrım çok olunca eşim de ben de korktuk şimdi eşim götürüp getiriyor şöyle 14-15. hafataları görsek rahatlayacağız inşallah

Sila_doruk
Tesekkurler pek bi degisiklik yok Allah esirgesin fenasindan gunbe gun selametteyim insallah duzelicem

10 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
ONUNCU HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

On haftalık gebelikte bebeğin boyu yaklaşık 3 cm, ağırlığı 4 gram kadardır.

Bu haftaya kadar bebeğe embriyo denirken bu haftadan sonra artık fetus diye adlandırılır, 10. haftadan sonraki döneme fetal dönem denir.
10. haftada bebek artık rahim içerisinde amnion sıvısı içinde hareket etmeye başlar ancak anne henüz harketlerini hissedemez, ultrason ile hareketler görülebilir. El ve ayak eklemleri, diz, dirsek, parmaklar oldukça şekillenmiştir. Henüz bu kadar erken haftada bile bebek eline dokunan bir cismi tutma refleksini edinmiştir. Dış kulak ve üst dudak şekillenmiştir. Bu haftada gerçekleşen en ilgi çekici olaylardan birisi bebeğin kuyruk kısmının düzleşerek görünmez hale gelmesidir. Bebek nefes alıp verme hareketleri yapar, bunu hava ile değil amnion suyu yutarak yapar ve ilk defa idrar yapmaya başlar.

11 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
ONBİRİNCİ HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

11. gebelik haftasında bebeğin uzunluğu yaklaşık 4 cm kadardır, ağırlığı 7 gram kadardır. Bebeğin kafasının büyüklüğü boyunun yarısı kadardır.

Bebeğin organ ve dokularının gelişimindeki en kritik süreç bitmiştir çünkü ilk 10 hafta bebek gelişiminde en kritik ve en hassas dönemdir, ilaç ve toksik maddelere karşı bebeğin en hassas olduğu dönemdir.

Bu haftaya kadar bebeğe embriyo denirken bu haftadan itibaren artık fetus diye adlandırılır, 11. haftadan doğuma kadar olan döneme fetal dönem denir. Bu haftalarda bebek ve anne rahmi arasında kan dolaşımı başlar ve plasenta (bebeğin eşi) görev yapmaya başlar. Bebeğin kalp, damar sistemi, beyin, sinir sistemi, iskelet sistemi işlevsel hale gelmiştir. Bebek 11. haftadan itibaren fetal dönemin başlamasıyla artık hızlı büyüme ve olgunlaşma sürecine girer ve doğuma hazırlanır. Bebeğin el ve ayak tırnakları gelişmeye başlar, saç folikülleri oluşur.

12 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
ONİKİNCİ HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

12. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 5 cm, ağırlığı 15 gram kadardır.

Bu haftada bebeğin bütün organları şekillenmiştir, oluşmuştur. Oluşmuş bütün bu organlar doğuma kadar büyümeye devam edecektir. El ve ayak parmakları birbirinden ayrılmıştır. (ördek ayağı gibi yapışıktı daha önce). Tırnaklar oluşmaya devam eder, henüz tam olarak oluşmamıştır. Bebeğin erkek veya kız olmasına bağlı olarak dış genital organları şekillenmeye başlar, bir iki hafta içerisinde ultrason ile ayırt edilebilecek hale gelir. Bu haftada düşük gibi nedenlerle çıplak gözle görülebilen bebeklerin cinsiyeti anlaşılabilir ancak ultrason ile henüz anlaşılamaz.

Gebelikte her bir 3 aylık döneme trimester denir, gebelik dönemi 3 trimester'dan oluşur. 12. hafta bittiğinde gebeliğin ilk trimesteri bitmiş olur.

13 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
ONÜÇÜNCÜ HAFTADA HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

13. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık olarak 7 cm, ağırlığı 20 gram kadardır.

Bebeğin gözleri daha önce birbirinden uzakken bu haftada birbirine yaklaşmaya başlar, kulaklar normal yerlerine doğru ilerler ve bebeğin yüzü normal insan yüzüne benzemeye başlar. Bebeğin ses telleri oluşmaya başlar. Bu haftada bebeğe yakından bakılabilse cinsiyeti dış genital organlarına bakarak söylenebilecek kadar gelişmiştir. Bu haftalarda ancak çok gelişmiş ultrason cihazları ile cinsiyeti tahmin edilebilir, daha net görülebilmesi için bir kaç hafta daha büyümesi gerekecektir. Bu haftada bebeğin karaciğerinden safra sıvısı salgılanabilir, pankreas bezinden insülin üretimi başlamıştır. Bebeğin damaklarının aştında 20 adet dişi oluşmuştur. Bebek içerisinde bulunduğu amnion sıvısını yutar ve tekrar idrar olarak çıkartır, idrar da amnion sıvısına karışır.

14 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
ON DÖRT HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

14. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 9 cm, ağırlığı 45 gram kadardır.

Ondördüncü haftada bebek nefes alıp verme hareketlerine başlar. Nefes alıp vermesi hava ile değil amnion suyu ile olur. Bebek amnion sıvısını akciğerlerine alır ve sonra tekrar ağzından dışarı atar, bu şekilde solunum egzersizleri yapar. Bebeğin boynu uzar ve çenesi göğsünden uzaklaşmaya başlar. Bebek ellerini kollarını hareket ettirmeye başlar. Bebeğin kalp atışları dopler cihazı ile duyulabilir. Bebeğin sindirim sistemi sanki yediği yiyecekleri sindirir gibi hareket etmeye başlar. Bebeğin çok ince tırnakları vardır. Bebek bu haftalarda baş parmağını emebilir. Bebeğin kemik iliği kan hücreleri üretir.

[video=youtube;sivegxcp2Bk]https://www.youtube.com/watch?v=sivegxcp2Bk[/video]

Hepinize şeker tadında sağlıklı bir hamilelik dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…