2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
beni görenlerde 5 aylık mı diyorlar.diyemiyorum ki 3 ay yeni bitti.

Dr.u neden sevmedin ?

Bu sağlık ocağnda yapılan testler arasında Hepatit B de var. Normal değer Hep B'de 0-0,99 olmalı. Benim 1,09 çıkmış. Sonuç almaya diye gittik. Benim de HepB konusunda çok bi bilgim yok. Dr beni karşısına aldı başladı konuşmaya. Yok işte hepatit B kapmışsın. Kesin ya sen ya eşin cinsel yolla kaptınız. Bebeğe de kesin geçicek, o da hepatitli doğacak, karaciğer sorunları olacak. Hepatit E de kaparsan ölümcül, tedavisi yok v.s. v.s. diye... Eşim de yanımdaydı. Zor tuttum kendimi ağlamamak için. Kayınpederim doktor ama o kadar utandım ki ona danışmaya bile cesaret edemedim. Kardeşim cerrahpaşa 5.sınıfta. Ona bile soramadım. O gece sabaha kadar uyumadan ağladım. Ertesi gün Yeşilyurtta Araştırma Hast.de Enfeksiyon Hastalıklarına gittim. Bembeyazdım dr.un yanına girdiğimde. Bende hepatit b varmış, bebeğime de geçicekmiş dedim, tahlil sonucunu gösterdim. Yüzüme baktı, gülmeye başladı. Bu tahlili nerde yaptırdın dedi. Sağlık ocağında dedim. Kan alıp ertesi gün lab.a gönderiyolar, gönderene kadar da ortalık yerde bırakıyolar kanları sonra böyle sonuçlar çıkıyo işte dedi. Hepatit B'de 1'in üstü pozitif diye adlandırılsa da 1,09 bizim için geçerli bir değer değil dedi. Bunu doktorun da bilmesi lazımdı dedi. Hepatit B den bahsetmek için değerin binli rakamları aşması lazım dedi. Ama için rahat etsin diye tekrarlayalım dedi. Kan verdim. Eve gelince kayınpederime de kardeşime de anlattım. Tahlil sonuçlarını gösterdim. Onlar da aynı şeyi söylediler. Ertesi gün tahlil sonucunu aldm negatifti. Egepolde kendi dr.uma rica ettim tekrar yaptırdm negatif çıktı.
Yani tahlil sonucu hatalı olabilir eyw ama aile hekiminin tavrı o kadar kötüydü ki, cehennem gibi bi gün yaşadım. Ve hep B hastası olsam bile bebeğe geçmesi o kadar düşük bi ihtimalmiş ki.. Doğumdan soora hemen aşı ve serum veriliyomuş o kadar. Sütten de geçmezmiş. Ve o kadar çok hep B taşıyıcısı ve hastası varmış ki... İşte beni o kadar üzdüğü için nefret ettim o doktor bozuntusundan...

Çok geçmiş olsun. İyi haberlerle gel inşallah..

Ben hala saglik ocagina gitmedim
Aile hekimi ne de gitmedim

aile hekimine mutlaka gidip kaydını yaptır canım. çok ilgililer, sonuçta hanelerine bi kişi daha ekleniyor, o da maaşa yansıyor:)) ben hemen kayıt olmuştum, hamileliğim süresince 3 kez gittim, bedava kan tahlili, vitamin eksikliği,tiroit..vs. herbi şeyi seve seve yapıyo doktorum. o sonuçları alıp, kadın doğum doktoruma gösteriyorum kontrol zamanlarımda. bu tahlilleri özelde yaptırsanız en az 100-150 tl. ne gerek var?

işte bazı doktorlar böyle düşüncesiz karşındakinin psikolojisini düşünmeden hareket ediyolar...abartıkkkça abartıyolar hayret bişey yaaa. hepatit b kapmışın bebeğinede geçecek diyeceğine neden dememiş başka bir hastanede tekrar kan ver. tahlil yapılsın diye. sanki çok şey biliyomuş gibi

her meslekte olduğu gibi doktorlar arasında da uyuzlar var heralde:) aile hekimini istersen değiştirebiliyorsun, sor soruştur hangisi iyiyse ona transfer ol bence. çünkü ileride bebişin doğunca aşıları felan aile hekimleri takip edecek.

Hadi hepsini geçtim ya sen ya eşin cinsel yolla kapmışsn diyo bi de. Walla böyle tutucu, asabi bi eşim falan olsa al sana aile faciası!!! Allahtan o çok destek oldu. O dedi zaten daha dzgün bi yerde tekrarlatalım diye..

Hadi hepsini geçtim ya sen ya eşin cinsel yolla kapmışsn diyo bi de. Walla böyle tutucu, asabi bi eşim falan olsa al sana aile faciası!!! Allahtan o çok destek oldu. O dedi zaten daha dzgün bi yerde tekrarlatalım diye..

aynen sinirli birisi olsa o doktoru oracıkta boğardı sanırım

Aynı sağlık ocağında bi hekim daha var. ona aldırıcam kaydımı. aslında eski adresimde vardı bi aile hekimim haydar amca. o kadar tatlı, babacan, ilgili bi dr.du ki.. koridorda gördüğü tüm hastalarını bile ismiyle, ailesindeki diğer bireylerle hatırlar, sokakta görse halini hatrını sorardı. evimin balkonundan onun odası görünüyodu. uzun zamandır gitmediysem işaret parmağını havaya kaldırır; sen zaten anca hasta olrsan gel bana, bi kere de ben çok iyiyim sen nasılsın diye gelip de şaşırtma sakın beni e mi diye seslenirdi. Walla üşenmesem hataya kadar gitmeye kesin ona aldırırım tekrar..

Merhaba
Ben de 14 haftanin icerisindeyim, sizi ara ara zaman buldukca takip edicem.
Cinsiyetini henuz bilmiyorum buyuk ihtimal ogrenmicem , henuz ultrason vb kontrollere girmedim
yurtdisinda yasiyorum Turkiye tatilindeyim dondukten sonra halledicem kendi doktorumla mecburi ve cok gerekli gorduklerimi .
Saglikli bir hamilelik ve dogum diliyorum hepimiz icin :)

maşallah sizin göbüşler almış başını gidiyo, ben de tık yok hala, bebişin gelişimi normal ama benim göbüş hiç çıkmadı. boyum ve üst bedenim çok uzun heralde ondan

Benim göbekte aynı şekilde çıkmadı.Sadece yemek yiyince nohut yutmuş solucana benziyor o kadar

boşver sen takma kafana aysun a da aynı durumu yaşattılar
nasıl doktorlar var anlamıyorum benimde 6.haftada bebeğim görünmedi radyolojiye gönderdi doktorum aynen şöyle dedi:
kesen düzgün ama embriyo gelişmemiş kürtaj diye yazmış kağıda doktorum da kanaman yok kesen düzgün bir hafta daha bekleyelim dedi gittiğimde hem bebeğim hem kalp atışımız vardı çok şükür bugünlere geldik. Bazı doktorlar çok acımasız oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…