Bir perinatologa gitseniz pat diye söylerbana ikisini de 11. Haftada söylediler, bel-kalca acisindan bakiyorlarmis...
canım çok dikkat et ev işi falan sakın yapma eşinle ilişkiye girme benimde plasentam aşağıda benim yoğun kanamalarım oldu plasentanın aşağıda olmasından kaynaklanıyor kanamalar progestana devam et genelde yatmaya çalış yatamıyorsanda bacaklarını uzatıp otur en azından benimde yarın kontrolum var bakalım plasenta yukarıya çıkmaya başladımı inşalah başlamıştır
merhaba kızlar doktor kontrolunden geldim ama haberler pek iyi değilplasentam rahim ağzını kapatıyomuş ve orda kanama varmış totalismişim yukarı çıkması zor ihtimal dedi biz 4 lü test yaptırmıştık onun sonucundada yüksek riskli gruptaymışım 75de 1 ihtimalle down sendromu olma olasılığı varmış o da canımı sıktı dr hemen amniyosentez dedi bende kabul etmedim zaten onun ısrarıyla bu testi yaptırdık yoksa benim içim çok rahattı hiç düşünmüyordum Allahın izniyle bebeğimde bişeycik yok diye düşünüyorum o testlere güvenmiyorum ama yinede insanın aklını bulandırıyolar hastaneye gittiğimede pişman oldum tek güzel haber kızım olacağını öğrenmek oldu... hep içime kız gibi doğuyordu rabbim eli ayağı düzgün sağlıklı evlat versinde kız olmuş erkek olmuş mühim değil 50 mt bile yürümedim hemen karın kasık ağrım basladı kanamam olacak diye yolda korkudan ağladım durdum inşallah kanamam olmaz çok korkuyorum şimdi yatıyorum ama ben bu gidişle hep yatıcam anlaşılan Allahım bana sabır ve dayanma gücü versin psikolojim çok yoruldu bebeğime bişey olacak onu kaybedicem diye o kadar çok korkuyorumki....
slm kızlar benim bebişte kızmış
merhaba kızlar doktor kontrolunden geldim ama haberler pek iyi değilplasentam rahim ağzını kapatıyomuş ve orda kanama varmış totalismişim yukarı çıkması zor ihtimal dedi biz 4 lü test yaptırmıştık onun sonucundada yüksek riskli gruptaymışım 75de 1 ihtimalle down sendromu olma olasılığı varmış o da canımı sıktı dr hemen amniyosentez dedi bende kabul etmedim zaten onun ısrarıyla bu testi yaptırdık yoksa benim içim çok rahattı hiç düşünmüyordum Allahın izniyle bebeğimde bişeycik yok diye düşünüyorum o testlere güvenmiyorum ama yinede insanın aklını bulandırıyolar hastaneye gittiğimede pişman oldum tek güzel haber kızım olacağını öğrenmek oldu... hep içime kız gibi doğuyordu rabbim eli ayağı düzgün sağlıklı evlat versinde kız olmuş erkek olmuş mühim değil 50 mt bile yürümedim hemen karın kasık ağrım basladı kanamam olacak diye yolda korkudan ağladım durdum inşallah kanamam olmaz çok korkuyorum şimdi yatıyorum ama ben bu gidişle hep yatıcam anlaşılan Allahım bana sabır ve dayanma gücü versin psikolojim çok yoruldu bebeğime bişey olacak onu kaybedicem diye o kadar çok korkuyorumki....
slm SAT larımız aynıymış :) bakalım aynı gün mü doğuracağız :) bnm kızım olacak senin belli mi cnm
yalnız ilgimi bişey çekti bu yapılan testte o gün bebeğim 16+3 günlüktü ama kağıtta gebelik yasıma 17+2 günlük yazmışlar açıkçası ben biraz şüphelendim acaba yanlışmı hesapladılar? bu konuda bilgisi olanlar var mı? eğer gebelik yası yanlış yazılırsa sonuçta yanlışmı çıkar? dönüşte uğrayıp soracaktım ama çok sancım olduğu için eşim boşver bu halde daha fazla ayakta durma deyip o hastaneye götürmedi beni kafam çok karıştı bilen varsa yardımcı olun kızlar
Burcu cok gecmis olsun canım . inanıyorum ki bebegin cok saglikli inanma o testlere.tatlım bugün bende 4lü taramaya gittim ben normalde 16+5teyim ultrason otamatik ölçüyor bebeğin boyutuna ağırlığına gelişimine göre ben 17+6 çıktım .kağıdıma 17+6 yazmış.ya bi de bu yanıltacak şeyler %100 değil ki benim arkadaşıma da aynı şyi dediler başka dr.gitti maşallah hiç sorun yok dediler .içini rahat tut bak şimdi ezanlar okunuyor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bebklerimiz ve ailemiz hep sağlıklı ve huzurlu olsun
Ben doktoruma sordum tetanoz asisi yaptirma dedi.merhaba kızlar
burcu moralini bozma bu testlerle doğru sonuç vermiyor onlar
benide sağlıkocağından aradılar gittim bugün tetanoz aşımı oldum tahlil verdim
birde şeker yüklemesi yaptılar niye anlamadım daha erken dedim senin hastanede yağacağın farklı bu rutin kontrol dediler
ve şekerim yüksek çıktı.idrardada baktılar onda normal çıktı.tutarsızlık var dediler yarın tekrar sadece parmaktan şeker ölçümü yapılacak.
çok canım sıkıldı yine yüksek çıkarsa hastaneye yönlendircez dedi.
en korktuğum şeydi gebelik şekeri bari bukadar erken öğrenmeseydim.normalde test 24.haftada yapılıyor
öyle yani sağlık ocağından gelince bi saat ağladım heryerimden hastalık çıkıyo diye zaten tiroid ve haşimato hastasıyım bide bu
ay ay ay çok güzel ben de kız annesiyim büyük ihtimalle ne yalan söyliyim hep erkek hissettim belki de erkek istedim bilemiyorum ama çok şükür çok mutluyum Ayşe kızım geliyor:)
nezle oldum dr. yanında bişiyim yoktu şimdi burnum başladı akmaya galiba bademciğim de yanıyorne yapsam ki
aynen bende de oluyor 3 ayda 15 kg alırsan dogalda ne yapıcam bılmıyorum catlayacagım dıe cok korkuyorum sımdıden boyle olursa 9 ay sonunda bogazıma kadar catlarım dıe korkuyorum benbanyo yaptıkca gogus bel gobegıme badem yagı suruyorum ama oda kotu kokuyor ne yapmak lazım acaba
Burcu cok gecmis olsun canım . inanıyorum ki bebegin cok saglikli inanma o testlere.
Ben doktoruma sordum tetanoz asisi yaptirma dedi.
Ama ben yaptiracagim ne olur ne olmaz.bir zarari yok yaptirmanin snucta.
yalnız ilgimi bişey çekti bu yapılan testte o gün bebeğim 16+3 günlüktü ama kağıtta gebelik yasıma 17+2 günlük yazmışlar açıkçası ben biraz şüphelendim acaba yanlışmı hesapladılar? bu konuda bilgisi olanlar var mı? eğer gebelik yası yanlış yazılırsa sonuçta yanlışmı çıkar? dönüşte uğrayıp soracaktım ama çok sancım olduğu için eşim boşver bu halde daha fazla ayakta durma deyip o hastaneye götürmedi beni kafam çok karıştı bilen varsa yardımcı olun kızlar
aynen bende de oluyor 3 ayda 15 kg alırsan dogalda ne yapıcam bılmıyorum catlayacagım dıe cok korkuyorum sımdıden boyle olursa 9 ay sonunda bogazıma kadar catlarım dıe korkuyorum benbanyo yaptıkca gogus bel gobegıme badem yagı suruyorum ama oda kotu kokuyor ne yapmak lazım acaba
radyoda da inadına duygusal parçalar çıkıyorişyerindeyim .karşı kaldırıma çocuk parkı yapıyorlar.acaba ben bebeğimi o salıncakta sallayacakmıyım. parkın adı cemal süreya parkı
onun bir sözü var benim bebeğimi beklerken ki heyecanımı anlatıyor.ama hep içim de gizlice yaşadığım bir heyecan.
''Parkta 'salıncak' sırası bekleyen çocuk gibi bekledim seni. Biraz heyecan, birazda salıncağı 'başkası kapacak' korkusu işte...
benim ablam 7 aylık hamileyken help geçirdi. bebeğini sezeryanla aldılar.ablamı da kaybediyorduk neredeyse.bu rahatsızlık hamileliğin 7 . ayın da ortaya çıkıyor muş.ne kucağına aldı bebeğini nede emzirebildi. sadece 2 damla sağdığı sütü boğazından geçti.adını ben SENA koymuştum.kızı 1 hafta sonra öldü.pembe mermerden mezarlık yaptılar.ne gömmeye gitti nede bir kere mezarına.
hala kız bebekler için yazılmış ninnileri dinleyip ağladığını biliyorum.çok güçlü bir kadındır.ama içinin param parça olduğunu ben görüyorum.doktorlar tekrar çocuk sahibi olmasının çok zor olduğunu söylediler.
ablamın bebeği yokken benim bebeğimin olması ona haksızlık olur du ama bu benim düşüncemdi.
en çokta kızım olacağını duyduğumda çok üzüldüm.
ablam benden biraz soğudu uzaklaştı sanki.
birazcık bile olsa üzülmesinde ekim olduysa ki kesin olmuştur,her karnıma baktığımda şimdiki gibi hüngür hüngür ağlıyorum
Merhaba, bende Izmir Karsiyakadan yaziyorum. Yasim 29. SAT tarihim 17 Temmuz.
Ben ikiz bekliyorum. Cinsiyetlerini daha 11. Haftasinda ögrendik
Allah bebeklerimizi sağlıkla ve huzurla kucağımıza almayı nasip etsin...
Kendime çok iyi baktigim ve hijyen kurallarina asiri dikkat ettigim halde dün idrar yollari enfeksiyonu oldum. Doktorum ilac verdi. Dünden beri buna üzüldüm; sakinan göze cöp batar misali! Esimin doktor olup yeni doganlarla ilgilenmesi sebebiyle öyle çok olumsuz hikaye duyuyoruzki; bu sebeple 7.ayi bitirmeden bebeklere giysi ve esya almayi düsünmüyorum.
evet haklısın.ALLAH eğer bu seçimi bana bıraksaydı ben ablamın bebeğinin olmasını isterdim.ablan eminim senin için sevinmiştir benim büyük teyzemin de çocuğu yok küçük teyzeminse 3 çocuğu var boy boy, hayat işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?