2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kızlar 4 lü testimi 15 artı 3 iken yaptrıdık.usgye göre böyle normalde 16 oluyor heralde neyse inşallah sorun çıkmaz.Cuff off nedir ben sınır değer diye anladım ama.1:350 yazıyor down için.risk assesment dada 1:11500 yazıyor.Anlayan yardım etsin

kızlar selam , söylemesi ayıp günlerdir tuvalete çıkamıyorum, kayısı hoşafı yaptım, 2 gündür midemi bulandırsa da içiyorum, bi işe yaramadı, öneriniz var mı? patlamak üzereyim

Ben de bayramda senin gibiydm. Sabahları aç karına 4-5 tane kuru kayısı yedim, üstüne de kocaman bi bardak ılık su içtim. bi kaç gün de bol lifli şeyler yedim, bol su içtim. kapuska yedim, girit kabak haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve ceviz döktüm, baharatı kahveyi kestim, brüksel lahanası, brokoli, kereviz yedim. Ekmek sadece tam tahıllı yedim. İki güne bişeyim kalmadı.

kızlar selam , söylemesi ayıp günlerdir tuvalete çıkamıyorum, kayısı hoşafı yaptım, 2 gündür midemi bulandırsa da içiyorum, bi işe yaramadı, öneriniz var mı? patlamak üzereyim

Benim kasığımda ağrı olduğu için ve sürekli yattığım için doktorum magnezyum verdi . bağırsakları çok iyi çalıştırıyor hem de ağrılara iyi geliyor istersen bir sor doktoruna bi de bol su iç 2-3 lt kadar inşallah rahatlatsın

sıkı sık tuvalete git otur tuvaletin gelsede gelmesede.makatına vazelin sür yada yumuşak tutacak yağlı bir krem le masaj yap. canın acımasın diye.hem fazla ıkınmak zorunda kalmazsın.bol su iç.fazla oturma yürüyüş yap biraz.

Kızlar idrar yolu iltihabim azdı yine 2 gündür. Sürekli tuvaletteyim sanki cok varmış gibi ama 2 damla yapıyorum bitiyo. Bide yaparken çok yanıyorum napcam ben yaaa

geçmiş olsun canım bol su içmeye çalış doktora gidebilirsen çok daha iyi olur belki ilerlemeden bebeğe dokunmayacak bi ilaçla enfeksiyonun ilerlemesi önlenir yoksa öyle beklemekle çeklimez onun acısı ağrısı

ben en bastan beri kullanıyorum hala bırakmadım şimdide plasenta aşağıda olduğu için kullanmaya devam edicem haftada 1 defa proluton depot 500mg oluyorum
Burcucm Bende de previa var proluton depo ve günde 400 mg progestan kullandım şimdiye kadae ama 10 gündür kanamam olmadığı için doktor iki ilacı da kesti plesenta devrede o da progrstan salgılıyor hem kız bebek sonuçta fazlası kıllanma yapar dedi kararsız kaldım güvensem mi sadece progestan a devam etsem mi bilemedim

benimkide kız bebek ama doktor bana hiç kıllanma yapar demedi açıkçası ben iğneyi bırakmaya korkuyorum çünkü erken doğum riskini önlüyor zaten previa başlı başına erken doğum riski oluşturuyor bende var zaten o yüzden bırakmaya korkuyorum doktor bana bırak demedi haftada 1 e devam et dedi sen benden yüksek doz kullanıyormuşsun ben hap kullanmıyorum sadece haftalık oluyorum istersen hapı bırakıp sende benim gibi iğneye devam edebilirsin ama kaçıncı haftada olduğunda önemli burada kaç haftalık olduğun yazmıyor canım?

Son düzenleme:
Ee tabi başta sağlık gelir ama 2 erkek evlattan sonra kız için heveslenirde insan =)
Gayet normal bence..
Bak Allah gönlüne göre vermiş, inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın canım

İyi olmana çok ama çok sevindim burcum
En büyük ilaç her zaman moraldir, bunu çok iyi biliyorum..
Moralini iyi tut gerisi Allahın izniyle düzene girecektir

ben ıs bası yaptım kızlar bugun 44 gun osnra :) ben lısteyı bırıne devredıcem kılo takıbıı kıme etmelıyım?

Canım, balım, tatlım iyi olmana çok ama çok sevindim
Allah sağlığını, sıhhatini eksik etmesin...
Üzüntüde mutlulukta biz insanlar için...
Seni çok merak etmiştim..
İyi olmana çok ama çok sevindim.
Ege de iyi olmuştur şimdi =)
Yaramaz velet şimdi sık sık oturur kucağına inmez artık =)

Dün hamile pantolonu aldım..
Anem bir rahat bir rahat =)
Keşke önceden alsaymışım...
Ama beden bulmak zor..
Zar zor 34 beden buldum...
Bu arada doktorum ayrıntılı istemişti 17-18. haftalarda yaptırmam gerek..
Kalp incelemesi için de 21-22. haftalarda fetal ekokardiyografi yaptırmam gerekmiş...
İşi bırakalı 3 ayı geçti o yüzden ücretli yaptırmam lazım..
Ümraniye devlette 100 tl üzeriymiş ayrıntılı usg..
Sanırım orada yaptıracağım..

oy cnm çok sağol tabiki rabbim inşallah cümlemize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

15+4 teyiz kız bekliyoruz canım hatta doktorum kızlar daha dayanıklı oluyor erkek olda çoktan düşmüştü dedi . 2 doktorla devam ediyorum çünkü biri en kanamalı zamanlarımı biiyor daha tedbirli davranıyor, diğeri üni hastanesinde Doç ama kanamalardan sonradan gittiğim için daha rahat bırak ilaçları diyor kafam çok karışık her an korkuyla hareket etmek çok zor her wc ye girişte korkmak ...aynı şeyleri yaşamak istemiyorum inş hepimizinki olması gereken yere çıkar en kısa zamanda ... Bu arada ben de fmf hastasıyım ve Doç olan doktor previa dan önce olan kese içi kanamalarının ondan olmuş olabileceğini söylemişti...ilaca tekrar başladım...Allah en kısa zamanda şifamızı versin inş. Ya Mubdi yi çok okuduk ama ben Ya Lâtif okumanın da çok yararını gördüm aklında bulunsun canım

İyi olmana çok ama çok sevindim burcum
En büyük ilaç her zaman moraldir, bunu çok iyi biliyorum..
Moralini iyi tut gerisi Allahın izniyle düzene girecektir

evet canım moral iyi olunca sıkıntıların azalıyor inşalah bugunleride atlatıcaz bebişlerimizin sağsalim doğdukları günleri birbirimizle paylaşıcaz senin idrar yolları iltihaplanmış geçmiş olsun canım umarım kültürde temiz çıkar sen bol bol su içmeye devam et iç çamaşırlarını ütüle wc de önden arkaya temizlenmek çok önemli çünkü arka taraftaki mikroplar ön tarafa geçince enfeksiyon oluşturuyor dikkat et ve sirkeli suyla taharetlen ama sen çalıştığın için bu biraz zor evde olduğun saatlerde yapabilirsin ben artık sürekli sirkeli ılık su kullanıyorum içim daha çok rahat ediyor

Son düzenleme:

geçmiş olsun bende iyiyim canım kızım olacak:) sende cinsiyet belli oldu mu kaçırdım mı?

meyve armut falan ye canım bol su iç yoğurt falanda düzenliyor sanırım birde zeytin çekirdeği yutuyorlardı bir araştır istersen

risk fazla çıkmamış 1/250 çıkarsa amnio sentez istiyorlar sanırım

bende de çok ağrı oluyor yarın ostrecare alacağım umarım işe yarar

90 gün muayane olabiliyorsun mustehaklık sorgulamasından bakarsan provizyon alıp alamayacağın yazıyor canım
eşinin sigortası bağkuru varsa onun üstüne geç istersen ne olur ne olmaz
ben medipole randevu aldım 260 TL sigortalıya ayrıntılı ultrason afiyette sordum perinatologları yokmuş orasıda bayağı bir ücret istedi

ben en bastan beri kullanıyorum hala bırakmadım şimdide plasenta aşağıda olduğu için kullanmaya devam edicem haftada 1 defa proluton depot 500mg oluyorum

Anladım cnm, kendine dikkat et, bana ilk haftalarda, 6. Haftada bu iğneyi vurmuşlardı, içte kanama birikintisi vardı diye.sağlıklı hamilelikler hepimize...

Çok sağol canım
Lakin, çalışmıyorum evdeyim bende 3 ayı geçkin..
Temizliğimi dediğin gibi yapıyorum...
Sirkeli suyu senden duydum onu da denerim..
Dün doktorum tentürdiyotla silmemi söyledi..
Bende o şekil yapıyorum..
İnşallah kültür temiz çıkar diyeceğim ama sanmam..
Kasık ağrılarımdan belli var bir şey..
Bol bol su tüketicem başka çaresi yok =)

bende be oldu bir ara. lifli şeylerle beslenmek ve bol su içmek çaresi. ama bunlar kar etmediyse, benim doktorum duphalac şurup önermişti. aldım ama kullanmama gerek kalmadan durum zaferle sonuçlandı sen de rahatlayamazsan bu şurubu içerbilirsin, zararsızmış...

cutoff sınır değer olarak tanımlanabilir. sizin değerinizse 1/11500 yani düşük risk grubu. endişelenecek birşey yok, gözünüz aydın

16 haftalıksın iğneye devam et canım için rahat etsin ben öyle kıllanma yapacağını falan düşünmüyorum 9 ay kullananlar var bu gidişle bende 9 ay kullanıcam gibi :) seni çok iyi anlıyorum benim fmf ataklarım hamileliğimde çok şiddetlendi ben ilaç kullanmıyordum belki benimde kanamalarım hep ataklardan dolayı oldu bazen öyle düşünüyorum 4. aya girdiğim gibi ilaca başladım günde 1 adet alıyorum ilk zamanlar çok tedirgin oldum bebeğime bişey olurmu diye ama içmessemde ataklardan etkilenip düşük yaşamaktanda çok korktum rabbimin izniyle bişey olmadı inşalah olmazda kullanmayınca erken doğum da olabiliyomuş yani kullanmak en iyisi için rahat olsun bebeğini Allaha emanet et öyle iç inşalah previa sorun çıkarmaz kanama olunca sorun oluşuyor ben kanamam olmasın diye hiç bi iş yapmıyorum 1 kiloyu bile kaldırmıyorum genelde uzanıyorum yada oturuyorum doktor özellikle birleşmeyi yasakladı bilgin olsun biz zaten 4 aydır yapmıyorduk artık doğuma kadar yasaklıyız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…