Lafa gelince baştakiler 3 çocuk istiyor...
Tabi sağlık bakanlığının uygulamalarından bir haberler...
Çocuk nasıl doğurulur, nasıl beslenir, bu insanlar nasıl geçinir diye düşünen yok...
Kendilerinin bir eli yağda, bir eli balda..
Eee malum Türkiye artık başı boş bir ülke rant sağlamak çok kolay...
Ye kürküm yee hesabı 5 kuruşluk adamlar trilyonluk geziniyor ....:113:
Valla bu kadar çalışıp, bu kadar vergi ödeyim, bu kadar sömürülmekten kendimi enayi gibi hissediyorum..
Benden ve benim gibilerden kesilen 1 kuruşu bile haram yiyen zihniyete helal etmiyorum
Ne hale geldi güzel ülkem be...
sanırım doktor sana monurol verdi o ilaç çok iyi.
Ssk'larda sabah 5de siraya girip insan muamelesi yapmayan doktorlarda muayene olurduk bundan en fazla 15 sene once.. muayeneden sonra mahser gibi bir kalabaliga girer hastanenin eczanesinden ilac almaya cebellesirdik... Hastaneye gitmek sabah 4-5 gibi baslayip aksam 6 ya kadar suren bir marathondu... Saglam giren hasta cikardi... ben su anki hale sukrediyorum acikcasi... 15 sene once simdi pahali da gelse bi sekilde gittigimiz ozel hastanelerin kapisinin onunden gecmeyi hayal dahi edemezdik... Simdi begenip gitmez olduk devlet hastanelerine.. yapilanlar yeterlimi.. tabiki degil.. Umarim ilerleyen zamanlarda daha da iyi olur.. sonucta eskiden cok iyiydi de simdi bozulmadi hersey.. gittikce iyiye gidiyor cok sukur..
Kimse bana çe vapur vermedi demekki hiç önemli bbulunmadım
Aynen öyle yaptım. Daha önce çok ilaç kullandım. Purinol filan diğerlerinin adı aklıma gelmiyor. O anlık geçiriyorlar ama malesef 1 ay sonra tekrarlıyordu. Bakalım bu iyi gelecek miİlacı alıp aynen uygula canım, yatmadan önce tuvalete çık, ılık suyla karıştır iç..
Gece bile tuvalete kalksan yapma, sabah kalktığında yaparsın..
Bol bol su iç..
2 güne geçecektir
doğru olabilir canım. işyerinde bir arkadaşım daha önce acıbademde çalışıyordu dr.asistanı olarak o kesinlikle acıbademi düşün dedi doğum için birde benim 2 kız sezeryan olduğu için malum buda sezeryan olcak. kontrollere gitmesen bile doğumunu mutlaka orda yapmanı tavsiye ederim dedi. kontrole zaten gidemem uzman drun muayenesi 200 tl den başlıyor. neyse bana doğum fiyatı öğreneceğim numarayı verdi. hatta onla idaaya girdik ben 3000 tl vardır dedim o daha aşağıdır dedi.neyse aradım prof ve doç.için 5250-6000 arası uzman dr 3000-4000 arası dedi normal ve sezeryan aynı fiyat dedi. üstelik bu fiyatı %200 zammından önce sormuştum birde yılbaşından sonra bu fiyat artarmı dedim.belli olmaz onuda ocak ayı içerisinde sorun dedi.
Baktınmı hiç odalara. Ben baktım 2 kapılı dolabı olanlar 3000TLcik. 3 kapılı olanlarada 4000TLcik fiyat aldım ve 1 yaşına gelene kadar oda yapmaktan vazgeçtim
Çocuk nasıl doğurulur, nasıl beslenir, bu insanlar nasıl geçinir diye düşünen yok...
Valla bu kadar çalışıp, bu kadar vergi ödeyim, bu kadar sömürülmekten kendimi enayi gibi hissediyorum..
Benden ve benim gibilerden kesilen 1 kuruşu bile haram yiyen zihniyete helal etmiyorum
canım İnternetten baktım biraz gecsin inegöl yakın orada ucuzmus oraya bakalım diye düsünüyoruz
ben bebek odası degilde yataklı filan yapıcam bikere döşeyeyim büyüyene kadar kullansın
dösemesemde odayı evlenirken cocuk odası diye bos bıraktık gene bos olur hos olmaz ama ben 2000 2500 bişi düsünüyorum
Vatandaşın ağzına bi parmak bal çalıp, %30 ile başlanan katkı payını %200'e çıkartıp zaten sgk'sız olarak bi hastaneye gittiğimizde vereceğimiz parayı vermek hizmet değildir şekerim. Bütün yüksek ücretli ilaçları sgk kapsamından çıkartıp, fahiş fiyatlarla eczanede satmak da değil.. Ben her ay 350tl bağkur ödüyorum, her ay aldığım paranın %18'ini kdv olarak ödüyorum, stopajı v.s.'yi saymıyorum bile.. Yetmezmiş gibi bunlardan geriye kuş kadar kalan gelirimin yaklaşık %25-30'unu devlet benden gelir vergisi adı altında alıyor. Yani kısaca devlet benim emeğimden benden çok kazanıyor. He bu arada ekonomimiz İsviçre'ye mi döndü de böyle oldu, emeklilerimiz refah içinde yaşıyor, evsiz barksız vatandaşımız mı kalmadı, işsizlik diye bişeyden bahsedilmiyor mu.. Öyleyse bana biri haber versin lütfen. Çalışmak için, işe gitmek için arabama 5tl'den benzin koyuyorum. Alkol, sigara, otomobil fiyatları hergün zamlanıyo, he diceksin onlar haram, gavur icadı... E bu adamlar cebini haramla dolduruyor o zaman.. Belediye otobüsü şoförünün gariban oğlunun gemi filocukları 75.000dolar başbakan maaşı ve hiçbir vasfı olmayan kızının 52.000dolar sözde danışman maaşını biriktirerek olmuyor heralde. Verdiğim bütün vergiler, vatandaşın cebinden çalınan her kuruş, onlarla paylaşmak zorunda kaldığım her ekmek haram zıkkım olsun, boğazlarında kalsın. Ben bu vergileri ödemesem zaten hiçbir sosyal güvenliğe ihtiyaç duymadan dilediğim hastaneye basar parayı giderim. Alsınlar başlarına çalsınlar göstermelik yararlarını...
Tatlım ben daha ikili sonucumu yeni aldım, dörtlü nedir nasıl yapılırı hiç bi fikrim yok. Keşke bilsem de cevaplasam
Canım dogum ünitesi cok iyiymiş ama bende aradım cok olmadı 2000 2500 dedi epidural 2500 3000 dediler 5 bin 6 bin cok yüksek allah yardımcımız olsun sanırım en iyisi gidip yüzyüze bilgi almak Cok tesekkürederim
canım İnternetten baktım biraz gecsin inegöl yakın orada ucuzmus oraya bakalım diye düsünüyoruz
ben bebek odası degilde yataklı filan yapıcam bikere döşeyeyim büyüyene kadar kullansın
dösemesemde odayı evlenirken cocuk odası diye bos bıraktık gene bos olur hos olmaz ama ben 2000 2500 bişi düsünüyorum
Bende odamın birini boş bırakmıştım ama oda fiyatlarını görünce gözlerim yuvalarından fırladı birden. Eşim evlenmeden önce yeni yatakla baza almıştı kendisine. Onu getirmişti o boş odaya o bazayı koymuştuk. Çamaşırlarımı filanda o odada kurutuyorum. Ama biz kiracıyız ve ev sahibi ile fazlasıyla problemliyiz. Ev aldığım zaman tam takım oda döşemeyi kararlaştırdık. Allah nasip kısmet ederse 1 sene içinde evimizi almayı düşünüyoruz. Şimdi alsam oda taşınırken çizilecek bozulacak. Onu düşünüyorum birazda.
meraba kızllar doktordan geldımm sımdı 3lu test ıcın ama bebıs bacaklarını acmamadı bı turlu erkege benzıyo dedı ama bencada erkek gbı boy 18 cm grm 150 cıvarı dedı uyodu bebısım doktor salladı karnımı 3 kez uyanıp kımıldasın dıye ama uyuyodu melegım tatlıtalırabıım hayırlısını versın kız erkekk farketmez yarında sonuclarımı acıcam belkı yıne baktırım
rahim genişlemesidir canım bendede oluyo ara ara belimede vuruyodu hatta son seferinde....kızlar arada kasık tarafımda ve göbek altında doktorun ultrasonu gezdirdiği yerde hafif ağrı oluyor şuanda da var akıntım vs yok acaba nedir kızlar rahim genişlemesinden midir çok değil ağrı ama yinede ağrınca korkuyorum
Bende odamın birini boş bırakmıştım ama oda fiyatlarını görünce gözlerim yuvalarından fırladı birden. Eşim evlenmeden önce yeni yatakla baza almıştı kendisine. Onu getirmişti o boş odaya o bazayı koymuştuk. Çamaşırlarımı filanda o odada kurutuyorum. Ama biz kiracıyız ve ev sahibi ile fazlasıyla problemliyiz. Ev aldığım zaman tam takım oda döşemeyi kararlaştırdık. Allah nasip kısmet ederse 1 sene içinde evimizi almayı düşünüyoruz. Şimdi alsam oda taşınırken çizilecek bozulacak. Onu düşünüyorum birazda.
kızlar arada kasık tarafımda ve göbek altında doktorun ultrasonu gezdirdiği yerde hafif ağrı oluyor şuanda da var akıntım vs yok acaba nedir kızlar rahim genişlemesinden midir çok değil ağrı ama yinede ağrınca korkuyorum
ya ben ikeadan beşik almayı düşünüyorum, 300tl civarına var, ve güzel de duruyor. bir de beyaz dolap alırım diyorum 3 kapılı. zaten çocuk odası olacak olan oda minnacık, e benim bebişler de ikiz, iki tane beşik bir de dolap ancak sığacak. ama ilk başlarda odama almak istiyorum. iki bebeği odama nasıl alırım onu düşünüyorum kara kara. şu minik sepet gibi şeylerden mi alsam acaba? onlar da az kullanılacak... bilemedim vallahi
Ben de Prof bir perinatoloğa gittim canım muayenehanede çalışıyor acil durumda tıpa git yatışını yapsınlar sabaha gelir bakarım diyor doğumu da orada yaptırıyor . Gerçekten herşey ünvan değil bilgisi iyi ama inanılmaz yoğun ve unutuluyor bazı şeyler.ben kanamalıyken aradım tıpa git yat dedi sbh geldi baktı iğne ,hap yazalım dedi çıktı muayenehaneye gitti asistanlar hastaneden çıkışımı yaparken sadece hap yazdı iğne fln unutuldu ve doktor muayenehanesinde hastanede bulman da mümkün değilo günden sonra gitmedim bir daha... Yani seni takip edebilecek , vakit ayıranlecek herhangi bir durumda ulaşabileceğin birini seç bence... Hatta bana doktorların çoğu Prof olduktan sonra eskisi kadar araştırmıyor ama Doç olanlar ilerlemek için güncel şeyleri sürekli takip edip araştırıyor daha ii olabiliyor dediler mantıklı da geldi...en önemlisi de içine sinmesi ve güvenebilmen canım
Ben bi kere alim evlenene kadar kullansın diye bakıyorum hep o yüzden renkli değilde düz beyaz odalara bakınıyorum. MDF üstü boyalılar pahalı geliyor bu yüzdenYa kızlar ben mi çok cahil kalmışım bu odalar konusunda. İnternetten bi ara dinozor mobilyaya bakmıştım. Fyatları 1000tl civarında, hatta 750 civarına bile var. ikeadan baktım, ordan da beşik gardırop şifonyer o fiyatları bulmuyo bile. Arkadaşım da 1000tl'ye almıştı. Evet öyle fahiş fiyatlara da var ama 3 yaşına gelince başlıcak yok ben wingsli oda istiyom, yok ben10li istiyom, yok benim yatağım araba, benimki gemi şeklinde olsun diye. 2-3 sene kullanılcak bişeye o kadar para vermeye gerek var mı. ben büyüyenlerden de almayı düşünmüyorum. yatağa sığmayınca gider çocuğun o zamanki zevkine göre alırız. Çocukluktan çıkınca da bi genç odası alırız evlenene kadar kullansın artık
Kimse bana çe vapur vermedi demekki hiç önemli bbulunmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?