Vatandaşın ağzına bi parmak bal çalıp, %30 ile başlanan katkı payını %200'e çıkartıp zaten sgk'sız olarak bi hastaneye gittiğimizde vereceğimiz parayı vermek hizmet değildir şekerim. Bütün yüksek ücretli ilaçları sgk kapsamından çıkartıp, fahiş fiyatlarla eczanede satmak da değil.. Ben her ay 350tl bağkur ödüyorum, her ay aldığım paranın %18'ini kdv olarak ödüyorum, stopajı v.s.'yi saymıyorum bile.. Yetmezmiş gibi bunlardan geriye kuş kadar kalan gelirimin yaklaşık %25-30'unu devlet benden gelir vergisi adı altında alıyor. Yani kısaca devlet benim emeğimden benden çok kazanıyor. He bu arada ekonomimiz İsviçre'ye mi döndü de böyle oldu, emeklilerimiz refah içinde yaşıyor, evsiz barksız vatandaşımız mı kalmadı, işsizlik diye bişeyden bahsedilmiyor mu.. Öyleyse bana biri haber versin lütfen. Çalışmak için, işe gitmek için arabama 5tl'den benzin koyuyorum. Alkol, sigara, otomobil fiyatları hergün zamlanıyo, he diceksin onlar haram, gavur icadı... E bu adamlar cebini haramla dolduruyor o zaman.. Belediye otobüsü şoförünün gariban oğlunun gemi filocukları 75.000dolar başbakan maaşı ve hiçbir vasfı olmayan kızının 52.000dolar sözde danışman maaşını biriktirerek olmuyor heralde. Verdiğim bütün vergiler, vatandaşın cebinden çalınan her kuruş, onlarla paylaşmak zorunda kaldığım her ekmek haram zıkkım olsun, boğazlarında kalsın. Ben bu vergileri ödemesem zaten hiçbir sosyal güvenliğe ihtiyaç duymadan dilediğim hastaneye basar parayı giderim. Alsınlar başlarına çalsınlar göstermelik yararlarını...
Tatlım ben daha ikili sonucumu yeni aldım, dörtlü nedir nasıl yapılırı hiç bi fikrim yok. Keşke bilsem de cevaplasam
slm cnm benimde ikli test sonucum kötü çıktı 1.130 ve bize doktor amniyo sentez dedi tabiki bizde istemiyoruz bunca yıl sonra olan bebişimizi nasıl olurda tam net olmayan bir sonuca göre düşük riskine karşı karşıya bırakabilrim bende bir şey olmasın diye kaç aydır evden çıkmıyorum çevremdeki arkadaşlarımın da sonuçları yüksek çıkmasına rağmen şimdi sapa sağlam çocukları var inşallah bizimkilerde sağlıklı olur bizde allaha emanet ettik rabbim bütün bebişleri korusun
yatışa devam previa totalis olduğumu söyledi dr onun için fazla hareket etmek ayakta kalmak 2 kg üzeri kaldırmak birleşme yasak dedi zaten ben bunlara uyuyordum güzel haber bebeğimiz kızmış kesinleşti :) 4 lü test sonucum biraz canımı sıktı ilk gün ama sonradan sallamadım :) 75 de1 ihtimalle down sendromu olma riskimiz varmış yani yüksek riskli gruptaymışız ama ben o testlere pek güvenmiyorum onun içinde umursamıyorum rabbime bıraktım dr amniyosentez yapalım dedi ben kabul etmedim zaten riskli bi hamilelik geçiriyorum birde öyle bir riski göze alamam Allaha dua ediyorum bizi ağır imtihanlarla sınamaması bebeğimize sağlık sıhat vermesi için bebeğimi Allaha emanet ettim canım böyle düşününce içim rahatlıyor stres yapıp hem kendimi hemde bebeğimi üzmek istemiyorum bizde durumlar böyle canım sen nasılsın?
adet sancısı gibi değilse bişey olmaz heralde girip çıkan ağrılar için rahim gerilmesinden kaynaklı ağrılar olur diye biliyorum mesela ben hapsırınca sağ yada sol köşeme doğru bıçak saplar gibi ağrı giriyo az sonra geçiyo bunu önemsemiyorum çünkü rahmi yerinde tutan bağlardan kaynaklnıyor
Bu forumu takip etme amacim siyaet yapmak degil... O nedenle soylediginiz herseye cevabim olmasina ragmen, aciklamaya gerek duymuyorum.. ve zaten biliyorum ki birseyleri gormek isteyen insan biraz arastirir.. boyle buyuk bir hirsla gercek olmadigi ispatlanmis olan bilgileri dogru kabul edip (basbakanin kizinin maasi gibi) savunmaya geciyorsaniz zaten size yapilacak hic bir aciklamayi kabul etmez yeni sorunlar gundeme getirirsiniz.. umarim tum sorunlarinizi cozecegine inandiginiz siyasetciyi bulursunuzki zaten daha oncede soylemistim.. keske daha iyi olsa... Kimin yaptigi cok da onemi degil.. umarim hersey daha iyi olur.. herkes icin.. ama o zamana kadar sikayet edip mizmizlanmak yerine en azindan caba sarfedenlerin tarafinda olmayi tercih ediyorum.. herkes bu tercihi yapmak zorunda da degil... Malum bu yalnizca bir tercih...
iyi ki bu başlıkta siyaset yapıyorsunuz. tam yeri yani. böylelikle başbakanın kızının başbakandan bile daha çok maaş aldığını öğrenmiş olduk. pes diyorum. nefretinizi farklı başlıklara kusun lütfen. bu başlıkları siyaset yapmak için de kullanmayın.
Canm genel cerraha git, hemoroittir muhtemelen. Korkacak acile gidecek bi durum yok ki acile gitsen de genel cerraha git dicekler. Ama büyükabdestinle gelen çok miktarda kan değil di mi bahsettiğin.. Hani silerken falan wc kağıdına gelen cinsten..
Siyaset falan yapmıyorum. Beni ilgilendiren kısmı %30'larla kandırılıp önümüze %200'ün sürülmesi gerçeği. Benim alın terimle kazandıklarımdan ödediğim vergilerin gittiği yerlerin beni üzmesi. Bunun sebebi A partisi de olsa B partisi de olsa düşüncem değişmeyecek. Senin de dediğin gibi bomboom, kimin yaptığı değil önemli olan, ne yapıldığı... Ayrıca dimaam, yanlış bilmiyorsam 75.000 52.000den büyük.
Merhaba Sevgili Anneler. Ben de inşallah Nisan 2014te ikinci bebeğime kavuşacağım. İlki sezeryan olduğu için ve aradan henüz çok uzun yıllar geçmediği için bu da sezeryanle olur diye düşünüyorum. Tahmini doğum tarihi 02 Mayıs olsa da 38.haftada alınır diye tahmin ediyorum. Hayırlısı inşallah. Cinsiyetleriniz belli oldu mu? Kaçıncı haftada doktorunuz bir yorum yaptı. 13.haftada doktorum bir tahmin yürüttü ama öbür ay daha net bir şey söylerim dedi. O yüzden ben de muallakta kaldım. Sizlerin kaçıncı haftada cinsiyetleriniz belli oldu? Sevgiler.
Siyaset falan yapmıyorum. Beni ilgilendiren kısmı %30'larla kandırılıp önümüze %200'ün sürülmesi gerçeği. Benim alın terimle kazandıklarımdan ödediğim vergilerin gittiği yerlerin beni üzmesi. Bunun sebebi A partisi de olsa B partisi de olsa düşüncem değişmeyecek. Senin de dediğin gibi bomboom, kimin yaptığı değil önemli olan, ne yapıldığı... Ayrıca dimaam, yanlış bilmiyorsam 75.000 52.000den büyük.
Burası siyaset yeri olmayabilir ama sonuçta kadınlar kulübü ve dertleşiyoruz herkesin kendi görüşüdür ve herkes konuşmakta özgürdür.
benim kızım olacak nasipse, 16 da netleşti.
Yahu cevap vermiyim diyorum ama tutamiyorum kendimi :) surekli iki sozde maas tutarinin uzarinde duruyorsunuz o nedenle sadece onu bari arastirin diyecegim... Sozcunun haberiydi sanirim ve zaten internetten ufacik bi tikla haberin yalanlandigini ve teksip yayinlandigini gorursunuz.. bu arada ilk yazinizda 'aracima 5tl ye benzin dolduruyorum' demis vahlanmissiniz.. bundan 10yil once arabasi olana 'zengin' gozuyle bakarlardi bilmem hatirlar misiniz? Kimse hic birseye sahip olmasin demiyorum sakin yanlis anlamayin.. sadece bir surec degerlendirilirken 'o an' ele alinmaz.. yakin tarih ve muhtemel gelecek degerlendirilerek bir kaniya varilir.. ve bu sekilde baktigimda hatalar kusurlariyla bir kalkinma goruyorum... Sanirim sahip oldugumuz imkanlar genisledikce siradanlasiyor ve degersizlesiyor.. buna uzuluyor ve neydik ne oldun cok sukur diyorum.. demeyenlerin de tabiki en dogal hakki.. fakat bu tavra sasirmak da benim en dogal hakkim sanirim..
Yahu cevap vermiyim diyorum ama tutamiyorum kendimi :) surekli iki sozde maas tutarinin uzarinde duruyorsunuz o nedenle sadece onu bari arastirin diyecegim... Sozcunun haberiydi sanirim ve zaten internetten ufacik bi tikla haberin yalanlandigini ve teksip yayinlandigini gorursunuz.. bu arada ilk yazinizda 'aracima 5tl ye benzin dolduruyorum' demis vahlanmissiniz.. bundan 10yil once arabasi olana 'zengin' gozuyle bakarlardi bilmem hatirlar misiniz? Kimse hic birseye sahip olmasin demiyorum sakin yanlis anlamayin.. sadece bir surec degerlendirilirken 'o an' ele alinmaz.. yakin tarih ve muhtemel gelecek degerlendirilerek bir kaniya varilir.. ve bu sekilde baktigimda hatalar kusurlariyla bir kalkinma goruyorum... Sanirim sahip oldugumuz imkanlar genisledikce siradanlasiyor ve degersizlesiyor.. buna uzuluyor ve neydik ne oldun cok sukur diyorum.. demeyenlerin de tabiki en dogal hakki.. fakat bu tavra sasirmak da benim en dogal hakkim sanirim..
Ben 13 haftalıkken gitmiştim. Bir dahaki randevum 18.haftamda inşallah sanırım o zaman belli olacak. Teşekkür ederim. Sağlıkla kucağımıza almak nasip olur inşallah.
dr bana ne zaman çıkacağını söylemedi ben sorduğumda çıkabilirde çıkmayabilirde dedi ama ben totalisim yani plasenta rahim ağzını kapatıyor canım çıkma ihtimali düşük seninki hangi çeşidi? marjinalisin çıkma olasılığı daha yüksekmiş kanama oluşmasınd ben alıştım o kadar sıkıntı değil kanama da dikkt edersen olmazmış ama 28. haftadan sonra daha önemliymiş 28 e kadar çıkmadıysa çıkmıyomuş erken doğum riskini önlemek için sürekli yatmak gerekiyomuş inşalah yukarıya çekilirde bizlerde rahatlarız çünkü insanı korkutuyo her an kan varmı acaba bebek iyimi kafamızın içi bu sorularla dolu rabbim yardımcımız olsun...
Kızlar ben bilerek detaylı okumadan geçiyorum çünkü kızım geliyor, hayatımda (hamilelikteki zor dönemleri çıkarısam) topu topu 3-4 ay yaşayacağım bu dönemi sizlerle eğlenerek geçirmek istediğimden bu sitedeyim, bebekler, cinsiyetler, tulumlar, zıbınlar konuşmak istiyorum sadece, gebeliğimde relax olmak istiyorum, yoksa ben de olaylara sağduyusuz bir vatandaş değilim asla, ama bir öneri doğum-hastane fiyatları vs. başlıklı bir topik açılabilir ve orada devam edebilirsiniz konuya.
Ben internet başında google'ın ilk söylediğine inananlardan değilim canm, rahat ol sen... 10 yıl önce arabamızla rahat rahat heryere giderdik, şimdi 40 kere düşünüyoruz kaç litre benzin gider acaba diye.. Neyse, benim derdim ekonomiyi hangi partinin ne hale getirdiği falan değil. He istersen sabaha kadar bunu seninle konuşurum ama yeri burası değil. Ben %30'luk katkı payının %200'e çıkmasından şikayetçiyim. Bunu ödeyebilen ya da ödemeye razı olan herkese da saygım sonsuz.
ay bende bişeyler söylemeden yapamıyacağımm
niye bazı arkadaşlar burda siyaset yapmayın diye konuşuyor bende bunu anlamıyorum, yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar herşey sayasete bağlıyken, bizim hastane fiyatlarını eleştirmemiz, niye tuhaf olsunki, kaldıki burda sorun A yada B patrisi değil sorun ülkenin benimsemiş olduğu ekenomik sistem şu anda mecliste olan hangi parti başa gelirse gelsin bunları yapmaya mecbur çünkü dünyadaki büyük güçler bunu istiyor kapitalizm böyle bişeydirrr, yani bizim vergilerimizle hastane yapıyorsun, üniversite yapıyorsun, köprü yapıyorsun, sonra diyorsun hastaneye giderken para ver, ünüversite okurken para ver, köprüden geçerken para verrr, eee o zaman benim maaşımdan kestiğiniz katkı payı ne, oldu vergi ne oldu, siğorta gideri ne olduu, şimdi biz bunları sorgulamayalım mı yada sorguladık diyelim yazmayalımmı, biraz eleştiriye açık olmak lazımm güzel annelerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?