geçmiş olsun ve başın sağolsun arkadaşım..
kızlar geçmişi okudum...uzun sürdü...siyasi olarak farklı görüşleri olan arkadaşlar son derece medeni şekilde fikirlerini belirtmişler...bu topikle alakası yok başka yerde konuşun falan denmiş...o zaman iş yerimizdeki bi sıkıntıyı ya da ailemizde yaşanan bir olayı da burda paylaşmayalım...annelik ve bebekler dışında her konuyu başka topik açıp yazalım...bence burda çok renkli bi grubuz ve her konuyu saygı çerçevesinde konuşabiliriz, iki arkadaşımızın da son derece seviyeli bi şeklide sundukları fikirleri okumak beni mutlu etti..her konuda yazın(acı, tatlı, eğlenceli ya da değil)..ben seve seve okurum, zaten vakit geçirmek için burdayım, amacım sadece bilgi edinmek olsa başka sitelerde daha bilimsel yazılar okurdum
Canim benim bence bu kadar kafana takma.. yani ben olsam bu kadar dusunmemeye calisirdim cunku sende biliyorsun bu tip yanlisliklar cok oluyor... Kendini uzme o gerginligi bebegine yansitma.. icin rahatt edecekse git tabi ve yapan doktora kafana takilan seyleri sor, hatta gebelik haftasini duzeltip tekrar bir sonuc almak istedigini soyle.. insallah yaparlar ama doktorun onemli degil dediyse onlarda ayni seyi soyleyip baslarindaan savmak isteyebilirler.. bu testlerden iste bu yuzden nefret ediyorumen keyifli huzurlu mutlu gecirmemiz gereken zamanlar supheler ve endiselerle geciyo allahin izniyle hic bir sey olmayacak insallah.. ve bi aksilik olsa inan hissedersin.. annelik ic gudusu boyle bisi.. keza gecen bi yakinimla konustum 5aylikken en az yanilma payi olan detayli ultrasonda bile engelli demisler yavrusu icin.. kalan 4 ay boyunca surekli agladim diyo.. ama simdi gorsen hayatimda gordugum en gulec prenses gibi ve sapa saglam bir kizi var... icin rahat edecekse git.. ama sonucu da cok ciddiye almaa.. her ne cikarsa ciksin...
eğer gebelik haftam doğru olsa hiç umursamayacağım ama yanlış yazıldığı için umursuyorum neden dikkat etmiyorlar insanları boş yere strese sokuyorlarki ona kızıyorum...
işte ben bu stresleri yasamamak gebeliğimi huzurlu mutlu gecirmek için ne 2li ne 3lü ne 4lü hiçbirine gerek duymadım allah korusun bı sakatlık olsada aldırmayacagıma göre dedim gebeliğimi tasasız gecireyimm eşimde kabul etti suan tek derdimiz cinsiyetini ögrenenmedik oda eşimin işi yüzünden :119::124::126:
Günaydın, hayırlı cumalar arkadaşlar:107:
Selam canım. Endişelenme hemen. Kan testinde AFP değeri beklenenin üzerinde olduğunda spina bifida riski yüksek çıkar. Risk hesaplanırken de daha önce bahsedildiği gibi cut off değerine göre sana bir oran verilir. Kesin değildir, sadece olasılıktır. Ayrıntılı ultrasonda ise neredeyse %100 olarak meleğinde böyle bir sorun olup olmadığı anlaşılır. Ultrasonun ne zaman?
Gözün aydın canım. Hoş gelsin paşan
Merhaba Sevgili Anneler. Ben de inşallah Nisan 2014te ikinci bebeğime kavuşacağım. İlki sezeryan olduğu için ve aradan henüz çok uzun yıllar geçmediği için bu da sezeryanle olur diye düşünüyorum. Tahmini doğum tarihi 02 Mayıs olsa da 38.haftada alınır diye tahmin ediyorum. Hayırlısı inşallah. Cinsiyetleriniz belli oldu mu? Kaçıncı haftada doktorunuz bir yorum yaptı. 13.haftada doktorum bir tahmin yürüttü ama öbür ay daha net bir şey söylerim dedi. O yüzden ben de muallakta kaldım. Sizlerin kaçıncı haftada cinsiyetleriniz belli oldu? Sevgiler.
3 lu testimiz temiz cikti çok şükür çok büyük stresti bu bana darisi tüm test sonucu bekleyen arkadaşlarıma
Detayli ultrason için gün alan oldumu 20. Haftalarda yapiliyormus:26:
Birsey sormak istiyorum Bebişine hikaye okumaya baslayan varmı
neler okuyor cocuk hikayelerimi okuyor okuyanlar
canım ben soranlara 4,5 aylık hamileyim diyorum çünkü daha 5. aya girmeden tepkiler aa o kadar oldumu oluyor :) göbek aldı başını gidiyor zaten şaka gibi haftaya 5. aya giriyorum
14. haftam bugün bitiyor. iki haftam kaldı inşallah geçecek. bir de baş ağrısı eklendi. içerde davul çalıyorlar sanki. üstüne bir de cenaze evine gideceğim şimdi. halamın eşi vefat etmiş.allah hepimize sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin.
tüm babalar aynı galiba....bizim ki de deli olduu..ne diyeceğini bilemiyormuş.. nasıl sevecekmiş.. çok şükür öğrendik kurtuldu babamız sıkıntıdan
Slm cnm
2lim cikti
Kombine risk 1:3035
Yas riski 1:710
Trisomi 13,13+nt 1:10000
Yorum??
Başınız sağ olsun
Amin canım başınız sağolsun, ah o baş ağrısını hiç sorma...sanırım hamilelerin çoğu baş ağrısından muzdarip
Siz propaganda yapmasanız bizde nefretimizi kusmak zorunda kalmayacağız. Gerçekleri fikirlerinize göre değiştiriyorsunuz bu beni ilgilendirmez fakat yazdığınız her şeyin tam tersini düşünen insanlar olabilir fikirlerinizi açtığınızda bunların da dile getirilmesi sizi rahatsız etmemesi gerekir. Benim tercihimde burada anne kimliği ile olmanız...
Allah rahmet eylesin canım. Nur içinde yatsın inşallah...
3 lu testimiz temiz cikti çok şükür çok büyük stresti bu bana darisi tüm test sonucu bekleyen arkadaşlarıma
Detayli ultrason için gün alan oldumu 20. Haftalarda yapiliyormus:26:
amaann allahim neler göruyorum bu fiyatlar gercek mi ya da özel hastanelerin hepsinde hemen hemen ayni mi hic bu kadar pahali olcaini dusunmemistim yahuu:44: hep yakinirdim burda dogum yapmak istemiorum ben de kendi dilimden anlayan insanlarin calistigi bi hastanede kendi kulturumden insanlarin yaninda dogum yapmak istiyorum diye bu fiyatlari görunce ohh sukur iyi ki turkiyede dogum yapmiomusum dedim vallahiesim hep ikna etmeye calisio beni bak öyle diosun ama burasi daha iyi olacak bak görursun die adam hakli burasi daha iyi tabi o paraya dokuz dogururum ben hahaha burda hamis bayanlara hersey belesss anaamm
Hakikaaten yaa :) cinsiyet konusu tam bir muamma :) en son erkege benziyo dedi ama kendil bile emin degildi :) ya oglum olacak yada erkege benzeye cirkince bi kizim :) belli olsa da alisveris yapsak yaa! Ben bunun sitresine dayanamazken su tahlil sonuclari beni perisan ederdi heraldee :) bende iyiki yaptirmamisim diyorum :) firsatim olursa buradan da paylasirim bi yandan da her ihtimale karsi down sendromlu cocuklari arastiriyorum... Eger oyleyse ne yapacagimizi bilmeden kala kalmayalim demii :)
sanırım sen yurtdışında yaşıyorsun nerdesin?
isvecteyim ben sen nerdesin?
ben adanada yım
ne mutlu sana turkiyedesin =)
sağol canım evet ne mutlu... sen aslen nerelisin canım? oraya gelin mi gittin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?