amasyaliyim aslen kocaelinde yasiodum evet gelin geldim buraya
genelde yurtdışında ultrasona çok nadir alınıyo diye duymuştum. ordada öylemi? :44: senin bebişinin cinsiyeti belli oldumu
Kizlar 4 lu testi hangi haftada yaptiniz
Kızlar dün kontrolüm vardı.maşallah bebişim çok sağlıklıymış.Doktor herşeyi gayet iyi dedi.Cinsiyetine gelince kız dedi bende eminmisiniz 2.5 aylıkken erkek demiştiniz dedim.Sonra dur bakalım dedi.Uğraştı uğraştı tabi bizimkisi cinsiyetini göstermedi.
Yaaa kızlar şimdi kafam karıştı benim neyim olacak?bi cevap verin
Bir ay daha ben nasıl sabredeceğim.
ben de cinsiyeti öğrenemeyenlerdenim. sabredicez artık yapıcak bişey yok. kuzucukların canı ne zaman isterse o zaman görücez
Günaydın kızlar,
Bayram tatili derken bayadır yazamadım,geçmiş çook birikmiş,okuyamadım da,inşallah herkes iyidir.
Benim kızım olucakmış,o kadar erkek hissederken kız çıktısağlığı yerinde çok şükür gerisi boş zaten.Hala isim bulamadık,ona sinir oluyorum,gelicek ismi de ne zaman bakalım
Tatildeyken de başka doktora gittim,arkadaşım çok tavsiye etti.Bayıldık doktora eşimle,çok ilgilendi.4 tane önemli şey var senden istediğim dedi,hergün yumurta + 2-3 ceviz + 2 bardak süt (ya da yerine yoğurt) + haftada 1 balık yiyceksin dedi.
Sizin de bilginiz olsun,benim doktor söylememişti çünkü.
Haftaya büyük ihtimal 4'lü test yaptırıcam.
Yaptıranlar var mı?
ayy pınarcım oğlun mu geliyo,gözünüzaydın,benim de kızım geliyomuş,sağlıkla doğsunlar,bahtları güzel olsun inşallahhh
bu arada doktor bulamamışsın henüz,Central Hospital Başak hn dene istersen,ben Figen'e gidiyorum,Figen detaylı bilgiler vermiyor,detaylı istersen Başak çok anlatıyomuş.
Kızlar herkese mrb. Daha öncede yazmıştım kendimi göremedim listede bizide eklerseniz seviniriz. yaş:26 2. bebiş(ilki 8 aylık:)) şehir:konya sat:15.07.2013 BDT:21.04.2014 cinsiyet erkek gibi dedi ama kesin olarak yarınki kontrolümüzde söyliycek.
slm cnm benimde ikli test sonucum kötü çıktı 1.130 ve bize doktor amniyo sentez dedi tabiki bizde istemiyoruz bunca yıl sonra olan bebişimizi nasıl olurda tam net olmayan bir sonuca göre düşük riskine karşı karşıya bırakabilrim bende bir şey olmasın diye kaç aydır evden çıkmıyorum çevremdeki arkadaşlarımın da sonuçları yüksek çıkmasına rağmen şimdi sapa sağlam çocukları var inşallah bizimkilerde sağlıklı olur bizde allaha emanet ettik rabbim bütün bebişleri korusun
merhaba kızlar doktor kontrolunden geldim ama haberler pek iyi değilplasentam rahim ağzını kapatıyomuş ve orda kanama varmış totalismişim yukarı çıkması zor ihtimal dedi biz 4 lü test yaptırmıştık onun sonucundada yüksek riskli gruptaymışım 75de 1 ihtimalle down sendromu olma olasılığı varmış o da canımı sıktı dr hemen amniyosentez dedi bende kabul etmedim zaten onun ısrarıyla bu testi yaptırdık yoksa benim içim çok rahattı hiç düşünmüyordum Allahın izniyle bebeğimde bişeycik yok diye düşünüyorum o testlere güvenmiyorum ama yinede insanın aklını bulandırıyolar hastaneye gittiğimede pişman oldum tek güzel haber kızım olacağını öğrenmek oldu... hep içime kız gibi doğuyordu rabbim eli ayağı düzgün sağlıklı evlat versinde kız olmuş erkek olmuş mühim değil 50 mt bile yürümedim hemen karın kasık ağrım basladı kanamam olacak diye yolda korkudan ağladım durdum inşallah kanamam olmaz çok korkuyorum şimdi yatıyorum ama ben bu gidişle hep yatıcam anlaşılan Allahım bana sabır ve dayanma gücü versin psikolojim çok yoruldu bebeğime bişey olacak onu kaybedicem diye o kadar çok korkuyorumki....
konu bebek odalarından açılmış ben oda takımı almicam beşik alıp basucuma koyucam 1 sene öyle idare ederim zaten emzireceğimiz için basucumuzda olması çok önemli vık dese uyanırız :)
Ben beennnKızlar bir sitede 5'li zıbınlar 45 ten, 20 tl ye düşmüş, gayette güzeller düşünen varsa link atabilirim..
Selam canlarım,tünaydın herkese...
Kasık ağrılarım bacağıma kadar vurdu, hemen hastaneye geldim.
Doktorum yemekte gelmesini bekliyorum.
İdrar yaparken kasıklarımda inanılmaz bir ağrı oluyor..
kızlar dün Mehtap hanıma gittim. çok tatlı, sakin ve bilgi veren bir dr. ultrasonu açar açmaz cinsiyeti ben gördüm, söyliyim mi dedi. bizim çocuk da dünden razıymış meğer göstermeye. oğlum oluyor Allah'ın izniyleDr un çok negatif yanı Yasemin hanım'ın istemediği birsürü test istedi. Ki bence gereksizdi çünkü bana sayfalar dolusu test yapıldı. ben sadece birini yaptırdım. 2li test de temiz çıktığı için 3lü ve 4lü teste gerek yok dedi. Normal doğum hakkında da konuştuk. ben normal daoğum yanlısı bir dr um, bu hastanede en çok normal doğum yaptıran dr da benim dedi. haber vermek istedim size de.
selam günaydın kızlar nasılsınız ben iyiyim minik prensesime mendil yaptım iğne oyalı ve başörtüsü yapıyorum şimdi banyo yaptırınca çok lazım oluyor:) benim 3. gebeliğim olmasına rağmen bunda hala hareketlerini çok fazla hissetmiyorum galiba biraz ağır hareket ediyor:)) bende kasımın 28 kontrole gidicem o güne kadar nasıl beklicem bakalım:)) şimdiden çok özledim:))
Mrb arkadaşlar
2014 Nisan annelerinin min ik bebislerine aldığı ciciler bölümünde paylastım sizinlede paylaşmak istedim
Cinsiyetimizi öğrendik ve ben yavas yavas alıs verise baslamayı düsünüyorum ama nerden baslayacagım ne alacagım bilemediğim için
Dün Nisan 2013 annelerinden yardım istedim gerekli kullanışlı şeyler almak istiyorum ve onlarda benimle bilgilerini paylaştılar cok sagolsunlar belki sizede faydası olur
1- emzirme minderi illa c şeklinde olması şart değil küçüklerde çok işe yarıyormuş
2- penye battaniye 4-5 adet sürekli kustukları için cok kullanılıyormus
3- yün battaniye 1 adet sadece dısarıya cıkarken kullanılıyormuş
4- ağız silme mendili 10-15 adet
5- pike 2-3 bebek kustugu için altına seriyormussun onu yıkamak daha kolaymış
6- alt acma minderi alt acmak içindegil ama kucaga daha rahat almak için cok işe yarıyormus evdede heryere rahatlıkla yatıra biliyormussun
7-Göğüs Pedi
8-ayaklı pijama 2-3 ilk zaman 2 corap giydirmektense bi corap ayaklı pijama daha rahatmış
9-tulum ilk zamanlat için altını degiştimek kolay oluyormus ama iki tarafı cıtcıtlı olacakmış
10-Eldiven ince lastikli genişler cabuk cıkıyormus elden
11-penye yelek 4-5 adet
12-Tülbent (mermerşahi) cok kullanıslıymıs ter için özellikle hersey de kullanılıyormus boyboy önerdiarkadas yıkarken bile bunu kullanmıs süngerlerden daha iyimiş
13- sümük pompası yerine otribebe nazal aspiretör önerdi
14-lansioh göhüs ucu kremi yazan arkadas 3 ay önce baslamıs hiç ucu olmamasına ragmen hiç yara olmamış
Not(Yazımız hep kısa kollu tişörtler sıfır kollu çıtçıtlılar şortlar ve dizaltı penyelerle geçti elbiseleri çok az giydirdim)
Şimdilik bukadar
OO sevindim senin adına canım. Ben cok ıyıydım hiç sıkıntım olmadı. Yani abartacak kadar olmadı. Ama dun iş yerimde karnıma araba çarptı. Karnıma ve bacagıma carptı. Bac agım mosmor. Kasıklarım agrıyo şimdide. Korkuyorum biraz ama herkes bişey olmaz diyo olmazsa aksam acile gitcem. Kocaman karnım var benim 6 aylık gibi. SıgdıraMIYORUM ARTIK HİÇ BİR YERE. Sen,in hamileliğin nasıl gidiyo canım.
canım devlet hastaneleri yapmıyo.bende şifaya gittim hiçbir zararı yok dediler iki dk çektiler ameliyathanede hemde biri gömülüydü.eger tehliken yoksa 4-6 ay arasındaysan çekiliyormuş.sonra kadın dogumcuma gittim oda iyi yapmışın çürük diş daha kötü dedi.
Bak kurt düştü içime ama kocaman pipi resmi verdi elime hatta o kadar belliydiki ekranda takım taklavat ortadaydıHaftasonu randevu vermiyorlar malesef. Ben iş birikmesine razıyım yeterki nerdesin diye aramasınlar. Ama karar verdim bundan sonra bende biri dışarı çıkınca taciz edicem sürekli yaşasın kötülük
Trt de saraçoğlu var doğumu kolaylaştıracak bitkisel kürler önerecekmiş
Arkadaşlar Fec de gördüm sizinlede paylasmak İstedim
Sabiha paktuna nin bebegimi beklerken adlı kitabı ücretsizmiş
Linkten basvuru yapa bilirsiniz
Sabiha Paktuna'nın Bebeğimi Beklerken Kitabı Hediye
3 lu testimiz temiz cikti çok şükür çok büyük stresti bu bana darisi tüm test sonucu bekleyen arkadaşlarıma
Detayli ultrason için gün alan oldumu 20. Haftalarda yapiliyormus:26:
Birsey sormak istiyorum Bebişine hikaye okumaya baslayan varmı
neler okuyor cocuk hikayelerimi okuyor okuyanlar
Canım yaa bişey merak ettim. Sende aşağıda 19. hafta yazıyo ama 4 aylık hamilesiniz diyor. 1 ayı 4 haftadan hesaplarsak nerdeyse 5 aylık olmuyomusun kafam karıştı bak :44: Bize ay olarak soranlara ne diicez hafta söyleyince bakakalıyo millet
Benim doktorum Bio oil cilt bakım yağı önerdi. Ama doğal yağlarda kulllanmak istiyorum. Gerçi başlamadım henüz. 20. haftada başlamak gerekiyormuşş..AminÇok geçmiş olsun.
Bu arada çatlaklar için krem, yağ kullanmaya başladınız mı? Neler kullanıyorsunuz? Benim kızımda bir sürü çatlağım oldu şimdi ne kullansam bilemiyorum. Faydası olur mu onu bilmiyorum. :/
Katılıyorum canım, haklısın.. Elimizden gelen her şeyi yapalım, yaptıralım gerisi Allahın taktiri..Bugün tekrardan gittim doktor bence öyle birşey yok ama yinede bir uzmanın görmesi lazim dedi yarın izmiree gidiyorum arkadaşlar 4 luyu yaptırın sadece onda bakilan testler var erken müdahale diye birşey var mesela anne karnında farkedip hemen doğumdan sonra ameliyat edildi benim bir arabamın bebeği simdi gayeyi sağlıklı bazen doğumdan sonra günler alıyor bir tersligi anlamak onun icin bence yapılması gereken bütün tetkikler yapılmalı gerisini allaha bırakmalı
hoşgeldin aramıza.....bu sefer sağlıkla kucağına alırsın inşallah...cinsiyeti belli mi?merhaba arkadaşlar, ben yeni üye oldum henüz çoğu iletiyi okuyamadım bile.. Allah nasip ederse bende nisan annesiyim, daha öncesinde iki düşüğüm var bu ilk bebeğim olacak inş. 18+2 hamileyim,tahmini doğum 2 nisan. pzt günü 4lü tarama için kan verdim sonucu bugün öğrenicez. inş sıkıntılı bi durum çıkmaz..
günaydın aysuncum...sen de erkencisin..kız uyutmadı herhalde..nasıl keyfin?Gunaydinnnnnnn
Sabahın köründe uyanan bi tek ben degilmisim demekkiGunaydinnnnnnn
bu soruyu sormak için erken biliyorum ama şu an aklımı en çok kurcalayan konu bu...benim biliyosunuz 4.5 yaşında oğlum da var..onun doğumunda annem sağolsun 40 gün kaldı, çok yardımcı oldu, kv sadece 1 kere görmeye geldi, bunda da gelmeyeceğini bildiğim için kv seçeneğini eledim...anneme gelince ilkinde gerçekten çok yorulmuş olmalı, bi de zaten çekingen bi insan, eşim ve benim arkadaşların , akrabaların arasında rahat edemediği için sanırım ikincide kalamam, ama sen istersen biz de kal dedi...ben de kalmak istemiyorum..size sorum şu...eşim yıllık iznini o tarihte kullansa, 1 çocuk, 1 yeni doğanı 2miz idare edebilir miyiz? sezaryan olacağım için ilk günler zor olur ama en azından kimseye minnet altında kalmayız, hem de kimseyi yormamış oluruz diyorum...ne dersiniz?
Simcaaa canım özlettin kendiniGerçi ben de son günlerde girmeye pek fırsat bulamadım, okul çok yoğun bu aralar. Minikler yoruyor beni.. Bir de bu dönem tez yazacağım inşallah yüksek lisans doğum öncesi bitsin istiyorum ama bakalım hayırlısı..
Güzel prensesin hayırlı olsun canımm, isim konusunda biz de çok kararsısız neyse önümüzde daha uzuuunn zaman var liste yapmaya başladık ama şimdiden
4'lü testi benim doktorum istemedi. Üçlüyü yaptırdık sonra detaylı ultrasona gönderdi..Ama dörtlüde yaptırmak isterim acaba geç mi kaldım hangi haftalarda yapılıyor detaylı araştırayım.
Doktor konusunda Arda Lembet'e gitmeyi çok istedim. Randevu almak için hastaneyi aradım. Cumartesi hastanede değil muayanesinde oluyormuş. Orda da ücret 310 bende 100 lira fazla vermek istemedim. Zaten az para değil.. Hafta içi de olmaz eşim de görmek istiyor bebişi o yüzden cumartesi gidiyoruz.. Bundan sonra iyi bir doktor bulursam kesinlikle erkek olsun istiyorum.. Bakalım hayırlısı artıkk
Canım fefilitanın mesajını alıntı yaparsan görüp ekleyebilir seni. Böyle gözden kaçırılır...
Burcu senin ikili ve üçlü testin normal mi çıkmıştı? Sadece dörtlü de mi bu risk çıktı? Gerçi ben de hiç güvenmiyorum bu testlere ama Allah korusun riskli bir durum çıkarsa amniyosentez yaptırırım. Yüzde 90 oranında sonuç veriyormuş ona göre kafam daha rahat olur. Ama aldırma konusu çok çok zor bir karar.. Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
Bir de kafan ultrasonda yazılı haftaya çok takılmış sanırım. Bende de iki farklı hafta yazıyor. Yani bir sata göre hafta bir de bebeğin ölçümüne göre hafta yazıyor. Sende de ikisi de var mı? Doktor +3,-3 hafta görünmesi çok normal demişti bana.
Ben de başucuma bebek beşiği almak istiyorum.. Güzel önerileri paylaşırsın canımm.. Ama ben oğluşumun odasını 4-5 aydan sonra ayırmak istiyorum. Ana kuzusu olmasın
Ben beennn
Esmerimm ne dedi doktor?
Sağol canım bilgilendirdiğin için. Ben doktor konusunda karar veremediğim için geçen hafta Yasemin Hanıma gittim. Sanki o da son kez geldiğimi hissetmiş gibi bana bir iyi davrandı, bir ilgilendi anlatamam.. Uzun uzun baktı ultrasonla cinsiyeti görmek için. Sonra 'kantinde meyve suyu iç, çikolata ye. Sonra tekrar bakalım' dedi. Şaşırdım baya, kafam karıştı doğrusu.. Bu hamilelik kararsızlıkta mı yapıyor acaba anlamadım ki
Marifetli anneler çok özeniyorum size
Canım yaptıklarını paylaş merak ettim. Kimbilir belki ordan örnek çıkarırım
Çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler..
Canım geçmiş olsunGittin mi acile? Gerçi bebeklerimiz çok korunaklı yerde Allahın izniyle olmaz bir şey ama insan görmek için de bahane arıyor kendine :)
Canım kadın doğum doktorunda mı şifada? Ben de oraya gidiyorum da merak ettim, öyleyse hangi doktora gidiyorsun diye?
Bak şimdi benim de içime kurt düştüBende de kocaman belgeli pipi resmi var gerçi ama...
Allahım sağlıklı evlat versin de kız erkek fark etmez tabi, işin şakası bunlarr :)
Canım not alabildin mi? Merak ettim güzel önerileri oldu mu?
Başvurdum ben de canımm, sağol
Ben de 20. haftada yaptırıcam canım.. Gözün aydınn...
Ben okumayı çok istiyorum ama garip de geliyor birazOkumak, müzik dinletmek, konuşmak çok önemlii aslında alışmalıyız :))
Ben 1 ayı 4 haftadan hesaplıyorum :)
Benim doktorum Bio oil cilt bakım yağı önerdi. Ama doğal yağlarda kulllanmak istiyorum. Gerçi başlamadım henüz. 20. haftada başlamak gerekiyormuşş..
Katılıyorum canım, haklısın.. Elimizden gelen her şeyi yapalım, yaptıralım gerisi Allahın taktiri..
4 lü testin verlığından yeni haberdar oldum. Araşyıravağım ben de detaylı..
Ohh amma çok yazdım, özlemişimmm
Hoş geldin canım. Maşallah meleğine
Gözün aydın canım. Benim detaylım 3 hafta sonra
Ben önce anne-babasının hayat hikayelerinden başladım. Bizi tanısın önce bir, kimiz neyiz. Nasıl tanıştık, aşık olduk&evlendik vs. Sesi çıkmıyor dinliyor şimdilik bakalım
Tamamen katılıyorum. Çok hızlı geçiyor zaman. Bazen korkuyorum, birşey anlamadan anne olacakmışım gibi geliyor. Hazır mıyız ki?
Allah rahmet eylesin canım. Nur içinde yatsın inşallah...
Benimki farklıCinsiyet fark etmiyor ona, kız da olsa erkek te olsa "aslan parçası" diye seviyor. İsim falan hiç umuru değil. Benden bulmamı istedi hatta, karışmaz ince işlere
Selam gülüm. Çok güzel çıkmış sonucun (örn., 1:710 demek, 710 gebelikte 1 ihtimalle down sendromlu demek) . Maşallah meleğine
Ben sabah Adana'ya geçiyorum arkadaşlar. Kardeşime kız istemeye gideceğiz. Görümce olmak ta varmış kaderdeHepinize keyifli hafta sonları. Vaktiniz varsa eşinizle romantik birşeyler yapın. Hamilelik ilerledikçe ve doğumdan sonra birbirinize vakit ayırmanız zor olacak. İyi eğlenceler şimdiden
Hele başında deden baban ve amcan olunca inan çok daha kısıtlı oluyo
Iyiyim canım cok uyuyamiyorum artik yaa.ordan oraya donup duruyorum kalktim bendegünaydın aysuncum...sen de erkencisin..kız uyutmadı herhalde..nasıl keyfin?
O ilk haftalardaki uyku hallari gittiiiiiSabahın köründe uyanan bi tek ben degilmisim demekkihaftaici olsa uyanamazdim ama
bu soruyu sormak için erken biliyorum ama şu an aklımı en çok kurcalayan konu bu...benim biliyosunuz 4.5 yaşında oğlum da var..onun doğumunda annem sağolsun 40 gün kaldı, çok yardımcı oldu, kv sadece 1 kere görmeye geldi, bunda da gelmeyeceğini bildiğim için kv seçeneğini eledim...anneme gelince ilkinde gerçekten çok yorulmuş olmalı, bi de zaten çekingen bi insan, eşim ve benim arkadaşların , akrabaların arasında rahat edemediği için sanırım ikincide kalamam, ama sen istersen biz de kal dedi...ben de kalmak istemiyorum..size sorum şu...eşim yıllık iznini o tarihte kullansa, 1 çocuk, 1 yeni doğanı 2miz idare edebilir miyiz? sezaryan olacağım için ilk günler zor olur ama en azından kimseye minnet altında kalmayız, hem de kimseyi yormamış oluruz diyorum...ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?