2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Cuma günü arkadasim dogum yapti özel hastanede ayni hastanede bende doğum yapicam ve bebegi yikamadilar cok merak ediyorum neden yikamiyorlar salincasimi var birde özel. Normalde yıkıyorlarmi?

Cuma günü arkadasim dogum yapti özel hastanede ayni hastanede bende doğum yapicam ve bebegi yikamadilar cok merak ediyorum neden yikamiyorlar salincasimi var birde özel. Normalde yıkıyorlarmi?
Bende özel hastaneye gidiyorum. Annenin hazirligi yapilana kadar bebek yikanip giydirilip getiriliyor.

Cok ilginc bende dogum yaptim bebegimi suyun altina tutup yesil beze sarip bana getirdiler dudaklarindan opucuk aldim sonra yukari cikarip camli odada yikayip boyunu kilosunu olcmusler ve esim annem falan hep izlemisler hatta orda bekliyolrmis bebisimi ben ciktigimda mis gibiydi yavrum emzirdm hemen cok zor oldu gerci emzirme isi sezeryanli olunca

canım merhaba çocuk doktorundan duymutum sanırım bebeğin üzerindekio tabaka verniks tabakası idi ve koruyucu bir özelliğivarmış bebiin cildi onu emsin diye iki güne kadar yıkamayı uygum bulmuyorlarmış.... araştır bi istersen.....

Bende hazirlamadim yaa aldim ama oyle duruyo. Once yikamak icin deterjan almam lazim. Siz ne aldiniz bebegin esyalarini yikamaya

Evde dalın vardi sıvı kısa programa aticam kimi de sirkeyle yıka sadece diyor bilmiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar bu arada bebişim doğum tarihi temmuza kaydı aranıza geçte olsa alırmısınz beni........ zaten arada girip okuyup kaçıveriyodum:)))

Bende bunu duymuştum hatta yikatmayin diyorlardı. Doğumu konuşunca tüm bunları sorucam doktoruma.

Bende bunu duymuştum hatta yikatmayin diyorlardı. Doğumu konuşunca tüm bunları sorucam doktoruma.

evet canım hatta ben ilk ıkama suyuna kaya tuzu koymayı düşünüyorum eğer bulabilirsem hani şu rengi kahverengi gibi oluyor ya ondan bi kova suya bi ii kaşık kafi aidin salih in kitabında okmuştum.... bizimkiler karşı çıkıyolar ama bulabilirsem koyacam:)

Fikrimi ve deneyimimi soyluyorum iki takim hastane cikisi super olmus bi takim alt ust demissin ona zibin corap sapkada ekle bence 2ser tane olsn yani toplamda 4takim olsn hastane cikisi dahil cunku cok civik kaka yapiolar ta disari kadar cikiyor ve kusuyolar ben aksam 17:45de dogum yaptim ertesi aksam 18:00da taburcu oldum yani toplamda 24saat kaldim ve 2hastane cikisi kakalandi ve son giydrdigimiz takimada kustu oglum :) ben subatta dogum yaptim ve ozel hastanedeydm cok sicakti odalari odama giren fenalik geciriyodu resmen ama ben cok usuyodum yaklasik 4saat usudum dogumhaneden cikinca ve oglumunda eli ayagi buz gibiydi polar battaniyeye sarmistik cunku oda yikaniyor ve usuyor canlarida cok az yavrularimizn walla ben temmuzda olsa yine goturcm polar battaniye

Cnm genel anesteziyle mi oldun epidural mi.bende sezeryan olcam.ve kendim icin neler lazim bilmiyorum sezeryan doğumda?

Merhaba cnm bilmiyorum ya ezelden beri ben yikanir diye biliyorum.tabi bi sormak lazim doktora

Bende kesinlikle yikandigini biliyorum Düşünsenize kanli kanli giydirilip geliyor bebek. Hic gormedim ben öyle. Neyae bakalım hepimiz yasayip göreceğiz insallh.

Bende kesinlikle yikandigini biliyorum Düşünsenize kanli kanli giydirilip geliyor bebek. Hic gormedim ben öyle. Neyae bakalım hepimiz yasayip göreceğiz insallh.
Belki bi suya tutup çıkarmislardir ama kafasi pul pul du sapkasinda leke vardi.ay bilmiyorum ya gorces bakalim.birde özelde eşini doguma alirlar saniyordum akmadilar arkadaşımın esini bide onuda taktim.

Belki bi suya tutup çıkarmislardir ama kafasi pul pul du sapkasinda leke vardi.ay bilmiyorum ya gorces bakalim.birde özelde eşini doguma alirlar saniyordum akmadilar arkadaşımın esini bide onuda taktim.
eşleri doğuma girmesini bence iki açıdan değerlendirmek lazım her erkek bir değil mesela geçen burda bi yazı okumuştum hamile eşiin karnına dokunamıormuş adam içim bi tuhaf oluyo bebek hareket ettikçe bayılcak gibi oluyorum diyormuş yani onların psikolojisinide düünmek lazım nede olsa doğumdan sonra devam edeck bi hayat var

merhaba senin dediğin oldu ben temmuzcu oldum ve çoook uzun bi aradan sonra kk sayfalarındayım.....

Cnm eşin gormuyorki zaten pwrde varmış arada ben ztn cok korkuyorum ama ya eşim olsa cesaretlenirdim belki

Cnm genel anesteziyle mi oldun epidural mi.bende sezeryan olcam.ve kendim icin neler lazim bilmiyorum sezeryan doğumda?

sezeryan olacaksan önden düğmeli gecelik tarzı birşey al hastane için, ben de sezeryan oldum ilk 2 gün pijama giyemedim gecelik rahat oldu özellikle lavobo ihtiyacı sırasında kolaylık oluyor

bir de benim bebeğimi özel hastanede yıkamadılar ama sildiler, silmeyle tam temizlenmediği için vücudunda kan ve doğum sıvısı kalmıştı, ilk doğduğunda biraz ucuzca 5li hastane çıkışı giydirmiştik ertesi günü güzel olanını giydirmiştik, doğumdan 6 gün sonra da(göbeği düştüğünde) ilk banyosunu yaptırmıştık

Cok acele olarak girmistim sezeryan doguma epidural sezeryan oldum yaklasik 45dk ciktim guzel gecti biraz korktum ama hastane ortamindaki hemsireler dktr anestesi uzmani rahatlatti beni..oncelikle hatirladigim kadariyla iki pijama takimi goturmustum birtane sabahlik 2atlet,2emzirme sudyeni goturmustm ama rahat gelmedi bana pek lambada daha rahat oluyor alt ic camasiri al 2.3tane olsa yeter ama biraz buyuk olsn karnini sikmasin ve dikis yerinden yukarda olsun ben acikcasi kayinvalidemin bana aldigi yuksek belli ic camasirlarini giymistim rahat oldu :)cok acitiyor mumkunse pijama altlarinda beli ayarlanabilir olsn buyuk boy ped al kendine kucuk havlu al yaninda bulunsun ben hasta bezi almadim ozel hastaneydi ilk onlar bagliyolar cocuk gibi :) sonrasinda pede gecersn ben cok usudum titredim resmen annem ayagima corap giydirdi ve patikte goturmustum ayagi sicak tutsun diye onuda giydirdi ayaklarimi hissetmiyodum ama cok sogukmus istersn bi hirka gibi bisi koy yaninda bulunsun gaz cikarmak icin kalkip hareket ettiginde ya sabahlik yada hirka giyersin ben cabuk gaz cikardim sorun olmadi gaz sancisi cekmedim insallah yine oyle olurum sende oyle olursn insallah..dis macunu dis fircasi koydum ama kullanamadim hic cunku cok fazla kalkip dis fircalama gibi imkanim yoktu pek yuruyemiyodum.gogus pedi ve bebegi emzirmek icin gogus ucun yoksa eger silikon gogus ucluklari var ondan koy benim cok isimi gordu bide annem bana sut mendili yapmisti iki tane beyaz tulbent gibi bezden biraz kalin cok buyuk degil onu kullandim ilk onu yikadi gogsumu sildim bebegi oyle emzirdim cunku nede olsa ameliyathanede bezler deyiyor memislere mikrop olmasin :) bide bir memisi emzirirken digeri kendi kendine bosaliyodu sudyene sikistiriyodm o bezi cunku goguspedi dayanmiyor baska turlu simdilik aklima bunlar geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…