2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451

canım öncelikle geçmiş olsun
Ben bir çocuk doktoru olarak şunu söyleyebilirim gebelik sırasında hidronefroz saptanan bebeklerin sık sık kontrol edilmeleri gerekir. Yüksek ihtimal doğumda ap çapı daha da düşecek. ilk 3 ayda bebeğine usg çekilecek ve tekrar ap çaplarına bakılacak. ap çapı 5mm altında olduğunda normale dönmiş olacak. Sadece dikkat etmeniz gereken ap çapı yüksek seyredecek olursa pediatrik nefroloji tarafından aralıklı takibi yapılarak böbrek fonksiyonlarının normal devam ettiğinin takip edilmesi. Bazı çocukların dediğimiz gibi herşey olumlu seyrediyor ve fizyolojik seyrediyor. Sadece çocuğunuz büyüdüğü zaman yani erişkin yaşa geldiğinde de ara ara böbrek fonksiyonları takip edilmesi gerekir.Yani düzenli takiple sorun yaşanmaz. kadın doğumcunuz fazla gerçekçi konuşmuş bir de bu dönemde normalden zaten daha hassas oluyoruz.Herkesin bizi anlaması gerektiğini düşünüyoruz da bazen olmuyor. bazen de hastalar bize bunlar söylenmedi diye doktoru şikayet ediyor. Malpraktis olaylarından sonra aldığımız eğitim tam bu şekilde en kötü ihtimali en önce söyle meselesi ki ilerde bu bize söylenmemişti olmasın diye.
Allah kimseyi evladıyla sınamasın Allah hepimize sağlıklı,vicdanlı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
Düşünürsek hayatımızın dönüm noktalarından birisini yaşıyoruz umarım bu dönüm noktasını Allahın izniyle en hayırlı en sağlıklı şekilde atlatırız.
Bu arada kim ne kadar haklı olursa olsun kimse şiddet görmeyi haketmez diye düşünüyorum.Bu kişiler ister doktor ,ister öğretmen, ister başka meslek grubu olsun....

Pooofff guya koltuk silecektim fena gaz vermiştim kendime amma gel gor ki bugunde kaldi teyzem çağırdı ona gittim ama bi is daha hallettim cikmisken nevresim olculerini veerdim diktirmek icin sukur oda bitti ki eksik kalmadi

Merhaba kizlar. Bende 36 haftanjn icindeyim 1 hafta ileri gidiyorum usg ye gore. 1 hafta once 2300 olan bebek bugun 2970 cikti. Dr bile sasirdi hamur isi karbonhidrat turu seyleri yasakladi. Bebegimin kafasinda 11 mm genisliginde kist var. Corpus collesium denen cizgide gozukmuyor. Ayrica bobrekler genisliuor surekli. 23. Haftadan beri takip ediyoruz ayni. Artik dogumu bekliyoruz mudahale icin. Hem korku hem sevinci bi arada yasiuorim. Allah hepimizin cocuklarini sagliklo versin kicagimiza..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dogumumu istanbul nisa hastanesinde derya kanza gule yaptiricam kismetse. Dogumu orda yapacak olan var mi acep. 😏

Kizlar yaklasik 3 saattir sancim var.once bekledim gecer diye ama gecmiyo.dayanilmicak cok aci veren bi sanci degil ama sinir bozucu bi sanci.3 saat once uyumak icin yattigimda adet sancisi gibi belim agridi.kalktim biraz gecer gbi olmustu.bu seferde karin agrisina donustu.sanki tuvaletim war gbi.geliyorum wc ye oturuyorum minicik diski cikariyorum kalkiyorum.biraz rahatlar gibi oluyorum.ama karnimin icinde bi sanci surekli mevcut.gecmiyoda.surekli karnimi disardan ovusturma ihtiyaci duyuyorum.dogum baslangici olma ihtimali ne sizce?

Yaaa suan için öğrendim ki problemli hasta olarak yönetime şikayet etmiş eşim yuzundn adami zaptedemedim ki Allah a havale ediyorum sadece

Cnm öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum fakat gittiğim dr Bnm kendi dr m olmadığı için yeterli bi ilgi zaten beklemedm ama girdgm an dan itibaren yüzüme bile bakmayan umursamayan bn bilgi verdikçe üstüme fazlasıyla gelip iddea etmesi Bnm gözümde dr olamaz bn zaten olan bitenin farkındaydım kendisine de anlattım üstüne basa basa bu şekilde diye bn zaten bütün kötü ihtimalleri göz önünde bulundurdum bu arada kendisi kadın doğum uzmanı onu geçtim bir kadın bir anne belkide bu zamana kadar bi sürü hasta gidip gelmiş kendisine o psikolojiyide çözmesi gerekmez mi ...tabi ki kötüsünü söyleyecek bn bunu anlarim iyi olsada Bnm can benm kötü olsada ama kadın beni dinlemedi cnm diyorum ki önce 24 tü 20 ye indi şimdide 17 olmuş ne demek hastalıkli bu arada kadın be kilosunu söyledi ne bişey suyun iyi dedi kalkti..

Birde sigara mevzusu daha muayne etmeden vb hayır dedikçe bence kesin iciyorsn demesi ne diyeyim bn şimdi ona bn yalan söylüyorum mu diyeyim ...

Cnm bunun meslek grubuyla alakasi yok sen kendi dalında iyi bi dr sundr belki ama önemli olan iyi bi insan olabilmek bu haystin tüm evrelerinde geçerli yanlışin varsa düzelt lütfen bnde istemedim böyle olmasını eşim biraz fevri davrandı şiddet içerikli bir durum söz konusu değil olan oldu belki biraz insafa gelir ne diyim ...

Aminn cumlemizin evlatlarını ins...

canım corpus callosum agenezisi bazen hiçbir bulgu vermeyebiliyor. kistler ise genellikle geriliyor. İçini ferah tut ve iyi düşün iyi olsun

haklısın aslında sağlıklı olmaları en önemlisi Rabbim sağlıcakla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah canım benim..ilgin ve tesellin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun...

bizim de 2 hafta ilerden gidiyor canım, sıkma canını her hafta değerlerde değişiklik olabiliyor
sizinki yıne 2 hafta kuzum bızımkı nerdeyse 5 hafta ... allahın takdırı napım

evet ama 2280 gr çok az değil mi canım ya benim endişemde sağlık sorunu mu var da o kadar düşük kilosu
kızlar karpuz ve dondurma yıyııınnnnn

amın canım rabbım sıze de sıfa versın ınsaallah ne kadr streslı bı hamılelık gecırırsen dogumdan sonra da aynı seylerı cocuktan alıyorsun sıkma canını ınsaallah ıyı dusun ıyı olsun :)

bende cumartesı aynı sıkayetle gıttım kendımı dınledıgımde daha fazla gıbı gelıyodu ama gercek sancı degılmıs hemsıre nst cıhazının gercek sancıyı gösterdıgını yalancı sancıyı göstermedıgını söledı belımde hala bı agrı var baskı cabası yatıp dınlen gecıyo

maşallah canım Allah bağışlasın sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.ben yavrumun ölçülerini hiç söylemiyim en iyisi

Yok canım ya ben korkuyorum zor doğururum diye. Ben 55 cm 3.500 gr doğmuşum. Doğduktan sonra ise fiyasko 1 metre uzamisim

Yok canım ya ben korkuyorum zor doğururum diye. Ben 55 cm 3.500 gr doğmuşum. Doğduktan sonra ise fiyasko 1 metre uzamisim

Kiz allah seni iyi etsin aksam aksam güldürdün beni yaa:) allah da seni guldursun

Sagol canim.hafifledi zaten.hatta gecti dencek kadar.ama o sanci bile o kadar yordu ki beni

Kiz allah seni iyi etsin aksam aksam güldürdün beni yaa:) allah da seni guldursun

Amin canım hep.beraber ama alıştım.buna biraz daha kalasaymisim iyiymiş. Kardeşimde 47 cm doğmuş şimdi 1.85 cm boyunda.

evde ilk günüm çok zor geçti kızlar... bebek gelene kadar ben napıcam biliyorum sabahın köründe kalktım alışveriş yaptım akşam ki yemeğimizi yaptım evi süpürdüm saaat 11 de yapacak hiç bir işim kalmamıştı...üstelik yarın evde kocamda olmayacak hiç vakit geçmeyecek napcam ben ya çok sıkıcı

canım bugün maşallah herşey yolunda gitti çatı muayenesi olmadım...minişim 2670 gr olmuş maşallahı var tosunumun...ben sadece 10,5 kğ almışım...bebek daha doğum pozisyonuna geçmemiş suyumuz iyimiş gelesi yok kısaca 3 hafta daha idare edersek böle...sağlıkla inşallah...

cnm iyi geceler...mtarih mi aldın yoksa geçmişi okuyamadım inşallah sağlıklı doğumun olur...sezeryan mi yoksa belli oldu mu_??

Aksamlar cekilmez oldu benim icin.bi basliyor kasilmalar agrilar baskılar bide kramplar sabaha kadar devam ediyor

Aksamlar cekilmez oldu benim icin.bi basliyor kasilmalar agrilar baskılar bide kramplar sabaha kadar devam ediyor

canım ya bende de kasılmayla ağrı karşık çözemiyorum normal dedi ama dr bilmiyom şuan çok artışı var yürümekde zorluk bilem çekiyom...inşallah az kadlı canım senin sağlıkla kucağına al minişini..

Evt cnm normal diyo doktorlar.been ne yatabiliyom ne oturabiliyom.asagilarda baski var.icimi oyuyor resmen.bugunu saymazsam 9 gün kaldi.sen kacinci haftadasin cnm ne kadar kaldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…