Maltepe Küçükyalı :)
Bende tebrik isterimmmmm günde bi paket içiodum.ilk keseyi gördükten sonra ağzıma sürmedimmmm
doktorun ne güzel demiş bencede ilk aylar bulantı kusma yüzünden alamamak normal gibi ama sonra zaten alıcaz ama benim dr nie böle yapıo anlamadım cnm benide korkutuyor...üzüyor...bu nestlenin mamalarla kilo aldımı oğlun cnm...Bende 6kilo verdm 46kiloya dustum boy 150cm banada dktrm cok uzulme 5aya kdr kilo almaman normal az az sik sik ye dedi bol su tuket dedi o bahsettigin kilo aldirici mamalar nestlenin de var ezcaneden oglum cok istahsiz diye dktr 8tane al demisti beslenemeyen hastalara veriyolarmis benim oglumun kilosu iyiydi ama babanne dede alin demisti.neyse bence hic gerek yok baska dktra git valla oyle bi acilirki istahin hic uzulme bekle sabret 2hafta daha bende 16haftadaym yeni yeni yemeye basldm stres yapma dktr degistr
Hehh bende onu diyodum istedoktor bi garip suyu yasaklayan diyetisyen ondan daha garip
Amaaan millet herseye bisey der canim kilo alsaydin da ayy ilk aylardan amma kilo almissin doguma yuvarlanarak mi gitcen derlerdibende 20haftada 2kilo ancak alabildim ama sipam saglikli gelisimi iyi muhim olan bu fazla kilo saglikli bebek demek degilki
Uzme hic kendini de bebegini de
Oglumun adi Yavuz Selim olacak insallahhsenin varmi dusundugun isimler
maşallah canım içini ferah tut,hep iyi düşünelim tatlımmkılar biz geldik doktordan ya herşey yolunda çok şükür ama dr söledi bir şey kafama çok takıldı acaba şim dr arasamda tekrar sorsam mı diyorum bende
oğluşum haftasıyla uyumlu çok şükür gelişimi iyi har hangi bir sorun yok dedi dr üçlü test için ölçümlerini aldı 179 gr mış boyunu artık ölçemiyoruz dedi ama bacak boyuna göre hesaplarsak 16-17 cm civarında dedi
bebek aşağıda mı yukarıdamı duruyo diye sorduğumda yok öyle yerinde duruyo bebek bu sorun yok dedi ama en son dr gittiğimde göbek deliğinin 2 parmak altında bakıyodu usg cihazıyla bu defa kasık bölgemden baktı kafama takıldı en sonda dediki bebeğin eşi plasenta rahim ağzına yakın aşağıda duruyo biraz dedi bir sorun lurmu olmaz diye düşünüyorum dedi ileriki haftalar da rahim büyüdükçe bebeğin eşide yukarı doğru çıkıcaktır dedi ama ben pek bişey anlamadım tabi ileriki haftalarda tekrardan bakıcaz biz buna dedi nerde duruyo diye
netten araştırdım şimdi biraz plasenta ilk dönemlerde aşağıda olabilir rahim büyüdükçe yukarı çıkar eğer aşağıda kalırsada normal doğum olmaz sezeryanlı doğum olur gibi şeyler yazıyo
kimide Allah korusun düşük riski olabilceği için bu gibi durumlarda sürekli dinlenmek gerekir falan demiş bilginiz varmı bu konuda dr arayıp sorayım mı sizce kafama takıldı bu dediğiniz diye of herşey iyi demesine rağmen bi plasentanın aşağıda demesi bütün morelimi bozdu
bu arada kesinlikle oğluşum oluyor Allah nasip kısmet ederse inşşşşşşşş dr çok rahat bi bebek dedi bacakları ayırıyo gayet rahat kendini gösteriyo şüphe etcek bi durum yok kesin erkek dedi
haaa birde hareketlerini hissetme konusunu sordum güldü daha çok erken dedi 20 haftadan önce hissedemezsin dedi hatta ilk gebelikte 22 haftayı bulur hissetmek dedi ama sabah sağlık ocağındaki hemşire hissediyomusun dediğinde zaman zaman hissediyrum dedim hemşirede hissedemediğin zaman çikolata ye daha hareketli olur hissedersin dedi ama doktora göre imkansız şu ara hissetmemiz aşı için erken sanki dedi ama bugünde vurulablirsin dedi bende vurulmadım bugün 2 hafta sonra giderim aşı yada 20-22 haftalarda ayrınılı yapcaz dedi istersen burda hastanede radyolog ta yaptırabiliriz dedi yada imkanın varsa izmirde 2 3 yer var dedi hem makinası çok gelişmiş olan hemde radyolog dr profosyonel olan birnin adını verdi şimdi aradım orasıda 200 tl diyo peşnde en son 150 ye yaparız diyo biraz geçsin de ona da öle karar vericez artık
çok konuştum bizden bu kadar
Aynen bende yatarken hissediyorum ozellikleHb canim sen iki aldiysan 4iyi bana:) ben sirt ustu yatamiyrm bel agrisindan. Yawas yawas hissediyrm
canim otururken yatarken oluyo sen 20.haftaya griysn dimi hissetmissindr
Hayirlisi olsun hakkindaİnşallah canım saolkız gibi hissettim hep ama bakalım yazıcam burayada. Senin belli oldumu
Aa tabloya bakmadim hic,nektar da gelip yazmadi galiba kontrolden sonra,erkekmis demeeekNektarin 2oglumu olcak tabloda gordum 2kiz degilmiydi
İnsallah hayirla saglikla gelsinler gerisi bosdoktorun ne güzel demiş bencede ilk aylar bulantı kusma yüzünden alamamak normal gibi ama sonra zaten alıcaz ama benim dr nie böle yapıo anlamadım cnm benide korkutuyor...üzüyor...bu nestlenin mamalarla kilo aldımı oğlun cnm...
haklısın valla çevremdekilere yaranamıyorum hep bi bahane buluyolarbebişlerimiz sağlıklı olsunda inşallah gerisi öemli deil...maşallah yavuz selime bizimde cinsiyetimiz kesinleşince teyzesi bizde isim kararlaştırırız inşallah
Kizzzz napiyosunn,benim herifim ciceksiz geldi bende tam da soz verdigim gibi oturdum agladimmaşallah canım içini ferah tut,hep iyi düşünelim tatlımm
hoşbuldum çok tşk ederimkilomu söylemeye utanıyorum bulantı kusmalarla beraber tam 5 6 kilo vermişim ve verdiklerimide alamıyorum..44 kiloyumm ne feci evet diyet listemi okuyup okuyup aynı şoku tekrardan yaşıyorum.. diyet listemde birde bol maydanoz melisa çayı tarçın var ben bunları hamilelikte zararlı die duymuştum ama demekki ben yanlış biliomuşum rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin evlatlarımızı...kilomamı üzülsem plesantam aşağıdaymış onamı üzülsem şükürki bebişim sağlıklıymış
Nektarin 2oglumu olcak tabloda gordum 2kiz degilmiydi
günaydınnnn pıtırcıklar ;
benim prensim de hareketlenmeye başladı. özellikle işe gidip gelirken serviste çok hissediyorum sanırım benim gibi gezmeyi sevecek
kızlar hastaneden gelıyorum ayrıntılı ıcın martın sonuna kadar doluyuz dedıler özele gıdecegım artık neyapayım ay delı oldum zaten tavırlarına hareketlerıne neyse bakalım bebege dedı bıraz ınceledı gorunmuyorkı bırsey :)) neyse en önemlısı anlamadıgım bırsey soyledı plesanta anterior dedı bu nedemekse bılen varmı yaa
canım benim doktorda ayrıntılı için özel bir radyolog önerdi 20-22 hafta arası git dedi ben ya 25 şubatta gidebilirim yada mart 4 5 gibi sence ne zaman gitmeliyim
plesanta bebeğin eşi olduğunu dün öğrendim işte bende ama anterior ne demek bilemedim tam olarak ne dedi ki sana
zaten çok canım sıkıldı benimde plesantanın aşağıda olmasına inş büyüdükçe yukarı çıkar
Kizzzz napiyosunn,benim herifim ciceksiz geldi bende tam da soz verdigim gibi oturdum agladim
Canım sen neredeydın ıstanbul avrupa yakası yokmu yaaww benımde 19.hafta gıt dedı ama 20ye kalacak
ya valla bende hıcbırsey anlamadım okadar sınır oldumkı hareketlerıne sekreter vardı gorsen havasını prof zannedersın bana tansıyonun kac dedı suan nerden bılebılırım dedım alla alla benmı bılecegım demezmı doktorda ordan hemsıre var surada orada baktırırmısın dedı adam kıbar sekreterın havasına bak bende hergun burada degılım nerden bılecegım falan dedım bagırındım cıktım sınırden ne dedı ne yaptı anlamadım ama ınternetten baktım sımdı pek bırsey anlamadım ama bebek ters mı aşşagıdamı valla ya kendı hastaneme yada başka bır özel bulup gıdecegım parası nekadarsa onemlı degıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?