aslinda desede cok alinmazdm alinsamda belli etmezdm ama birden krize girdm trip atmaya basladm komik oldu..teyzesi benim bide oglum var ikinci kez guzellesiyorm anne olcam insaallah..rabbim herkese tattirsn :):)
Ayy yerim onuu allah bagislasin canim ne guzel sen deneyimlisin yani :) bizede destek olacagin icin daha da supersin :) olmadik seylerden eglence cikariyoruz kendimize hormonlar yuzunden komigiz yaa :):)
Evet oyle gorunuyo kizin mi olcak oğlun mu kizin olirsa alirim oğlumabu ayrintili ultrasonu doktorunuz mu öneriyor benimki hic bahsetmedi ya
Hepimizn birbirmzdn ogrencgi cok sey var ne guzel seyler paylasiyorz gulup konusuyorz egleniyorz walla vakit ne cabuk geciyor daha yeni 8haftalkti simdi 16haftalik olduk sizlerle hersy guzel
benim kızım olacak inşaallah :) benim dr ne var ne yok hepsini istiyor, o kadar ikna ediciki karşı gelemiyoruz. detaylı ult Allah korusun herhangi olumsuz bir duruma rastlanırsa doğumdan hemen sonra müdahale etmek gerekebilir diye istiyorlar. ama bakıyorumda hep 20-24 haftalar arası istenmiş herkesten bana 19-21 haftaları arası randevu aldırdı. yani 22 haftaya sarkmasını istemedi. bu arada tetanoz aşısı için gün aldınmı, ayın 14 ünde aşı için randevu verdiler bana çokmu erken 1. aşı için acaba?
Evet ya seviyorum burayi sizleri icim rahatliyo benimde okudukca :) gercekten gecmez gibi gorunuyo ama 16 haftalik oldu bile bebisim hamile oldugumu ogrendigimizde 3 haftalikti daha geri kalan haftalarda bu kadar cabuk geciverse ne guzel olcak :):)
Benim doktorda cok garantici ne var ne yok istedi ama ben taramalari yaptirmak istemedimi söyledim. Aşı icinse ben saglik ocagina hic gitmedim doktoruma sordum doktor 5.ayda yapilir dedi yani 20.haftadan sonra.bende pzt gidicem saglik ocagina gün icin bakalim ne zaman yaparlar.ayin 14 u ne kadarlik oluyoruz bence uygun bi zaman gibi geldi.bu ay sonu şeker yuklemesi var o zaman gittigimde detayliyi sorcam belkide o zaman kendi soyler bilemiyorum.seker yukkemesinden de korkuyorum zaten.ofbenim kızım olacak inşaallah :) benim dr ne var ne yok hepsini istiyor, o kadar ikna ediciki karşı gelemiyoruz. detaylı ult Allah korusun herhangi olumsuz bir duruma rastlanırsa doğumdan hemen sonra müdahale etmek gerekebilir diye istiyorlar. ama bakıyorumda hep 20-24 haftalar arası istenmiş herkesten bana 19-21 haftaları arası randevu aldırdı. yani 22 haftaya sarkmasını istemedi. bu arada tetanoz aşısı için gün aldınmı, ayın 14 ünde aşı için randevu verdiler bana çokmu erken 1. aşı için acaba?
Benim doktorda cok garantici ne var ne yok istedi ama ben taramalari yaptirmak istemedimi söyledim. Aşı icinse ben saglik ocagina hic gitmedim doktoruma sordum doktor 5.ayda yapilir dedi yani 20.haftadan sonra.bende pzt gidicem saglik ocagina gün icin bakalim ne zaman yaparlar.ayin 14 u ne kadarlik oluyoruz bence uygun bi zaman gibi geldi.bu ay sonu şeker yuklemesi var o zaman gittigimde detayliyi sorcam belkide o zaman kendi soyler bilemiyorum.seker yukkemesinden de korkuyorum zaten.of
uzun zamandır doktordu sonuçlardı derken buraya uğrayamaz oldum birde face daha pratik geliyo fırsat buldukça oraya girdim ama buradaki sohbetide özledim:)))herkes iyidir umarım,dün teyzesi bize torpil geçti oğlum için alışveriş yaptık battaniyeleri,zıbın takımları,hastane çıkışı,gezmelik cicileri,banyo küveti,filesi herşeyini aldı teyzesi...kıyafet konusunda eksiğimiz kalmedı diyebilirim.hatta mevlüd takımımız da tamam.nasip olursa bayramda oğlum 1 aylık olacak mevlüt takımını bayramdada giydirmeyi düşünüyorum.bilgecim hastane çıkışı ve nohut battanıye ve hatta patikli donlarını seçkin bebeden aldık fiyatları hesaplı geldi bize.hastane çıkışı takımlarının bir kısmı indirimde idi hatta bilgin olsun.kalite olarakda bizim hoşumuza gitti bir bak derim ben.senin ksk da dediğin yere bir ara uğramayı düşünüyorum gideceğim zaman seninler irtibata geçelim:))
Benimde adetime 4-5gun vardi ogrendigimde ilk zamanlar cok zor geciyo halendaha bulantim suruyor ama napalim buyudu kuzum dun aksam hareketlerini hissetmeye basladim ufak ufak
Pofffffffbu işyerleri hep can sıkmak için midir kızlar
Ya bide biz kac ayligiz herkez farkli hesapliyo kafam karisti[/QUOT
Canım sanırım bu bilgi işine yarar
KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder
Canim sen idrar tahlili icin gitmedin mi saglik ocagina:26: devam ediyo mu hala sikayetinn
Ya bide biz kac ayligiz herkez farkli hesapliyo kafam karisti[/QUOT
Canım sanırım bu bilgi işine yarar
KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder
Cnim benim ck saol 5ayliqim yani ugraştirdim senide herkez farkli bse soluyo kafa bi dunya olmustu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?