2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Bunlar felaket senaryosu degilki olasi seyler hep. Nedir sebepleri ben merak ettim.

sebebini bilemem ama ben sabah uyandım altıma kaçırıyorum diyerek baktım durmayan bir su,sakinleşince eşimi ve annemi kaldırdım gittik hastaneye gerisi malum

Aa bi de erkekler gununu gecer oyle gelir diyolar uyuz oluyom bende ne guzel 38te gelmis pasann. İnsallah kolaylikla dogururuz hepimiz. Sonrasinda kac gunde toparlanip normal hayata döndun canim?

benim oğluş 3700gr doğdu iriydi ve epizyotomi yapıldı,aslında hemen ayaklandım ama yanlış yapmışım dikişlerim ağrıdı sonra benden tavsiye kendinizi mükemmelde hissetseniz 1 hafta yatın canlarım benim gibi tez canlılık yapmayın

En iyisi canimm biz ne kadar dusunsek de olmasi gerektigi gibi oluyo iste

Ayy ne guzel ya hem 38de hem de o kiloyla dogmus masallahh. Benim esimde 4kilo dogcak benim oglum diyo cok kiziyorum sen mi dogurcan oyle deme diyorum
Aklimizda olsun da bol bol yatalim. Bana bakan olunca 15 gun de yatarim ben ohhh oglumla yatariz guzel guzel

peki.
tesekkurler.
( bu arada , bahsettiginiz felaket senaryolarinin sebebplerini de ogrenmenizde fayda var diye dusunuyorum. sebepleri bertaraf etmek acisindan yani. )
sevgiler.

Ablam 5 yıldır amerikada yaşıyor orada doğum yaptı..derler ya abd de sezeryan yok diye aslında var ama doğum yöntemi olarak kullanılmıyor..sancılar başladıktan sonra 48 saat bekliyorlar açılma ve doğum için,suni sancı veriyolar,tr deki doktorlar gibi kesik atalım doğum çabuk olsun diye bişi yok..vücut hazır olduğunda açılacaktır deyip bekliyolar..48 saat sonunda doğum için uygun durum oluşmamışsa hale epidural sezeryan yapıyolar...ama ister tr de ister başka bir ülkede bebeğin durumu kötüye giderken 48 saat geçmedi vücut hazır olacak deyip normal doğum için ısrar eden doktor yoktur olmamalıdır..

Dun ultrasona gitmistik, hersey yolunda cok sukur. Pek bekledigim kalitede olmasa da oglumun saglikli olmasi yetti. Bi ara bize gulumsedi bileee 375 gr olmus pasam musmutlu geldik geri.

Ayrintiliya girecek olanlar darisi basinizaa

Gözünüz aydın canım çok sevindim bi sorun olmamasına:) dediğin gibi darısı başımıza artık ama günler geçmiyor sanki :)

zaten 38+0da muayenede dr bebek iri 4kgyi geçerse sezeryan demiştide çok üzülmüştüm (ne alakaysa) Rabbimde gönlüme göre verdi 3 gün sonra doğdu
tek pişmanlığım var kendimi o anlarda çok çirkin bulduğum için hastanede tek bir kare foto çektirdim oda mecburiyetten şimdiki aklım olsaa oooo yemişim çirkinliği bunda çektiricem kısmetse bebeğimle,abimizle,babamızla ayyy inş ya

Gözünüz aydın canım çok sevindim bi sorun olmamasına:) dediğin gibi darısı başımıza artık ama günler geçmiyor sanki :)
Tesekkur ederim canim:) insallah az kaldi yaa deme oylee

Masallah canim darisi basimaa fotograf konusunda da haklisin bende cektirmk istiyorum, zaten ben istemesem de kiz kardesim her kareyi ceker eminim

yani, dunyanin super gucu,1 numarasi, yanlis yapiyor oyle mi ?

peki.
tesekkurler.
( bu arada , bahsettiginiz felaket senaryolarinin sebebplerini de ogrenmenizde fayda var diye dusunuyorum. sebepleri bertaraf etmek acisindan yani. )
sevgiler.

Hemen aciklayayim. Amniyo sivisi biliyorsunuz dogum baslamadan once ya kendiliginden gelen veya dogum basladiginda hala akmamissa, hemsire veya doktorca amniyo kesesi patlatilarak akitilan bir sivi. Bu sivi bebegin hareketini rahatlatiyor ve dis etkenlere karsi bir nevi airbag gorevi goruyor. Bu suyun azalmasi sonrasi bebegin kalp atislarinin dusmesi ise mutlaka olan bir sonuc degil, ancak bebegin hareketleri etrafindaki sivi gittigi icin yavasliyor. Bu durumlarda bebegin rahat hareket edemedigi icin kordona dolanmasi kalp atislarinin yavaslamasina sebep olacak faktorlerden bir tanesi. Kordonun ezilmesi veya esnemesi de benzer bir duruma sebep olabiliyor. Bunun disinda amniyo sivisinin sizin kaniniza karismasi durumunda, zor dogumlarda olabilecek bir durum, da sizin kalp atislarinizda duzensizlik olabiliyor, bu da bebegi etkiliyor.

Dogum oncesi acilma olmasi ve olmamasi tamamiyle insanina bagli. Eger kegel egzersizleri yapiyorsaniz, sportif, aktif bir insansaniz, piyasada bulunan bazi jellerle vajina agzina masaj yapiyosaniz acilmayi hizlanirabilirsiniz. Onun disinda dogumun normal sureci icerisinde gerceklesir. Acilma serviksin incelmesiyle olur. Tibbi olarak bu acilmanin kimde ne kadar ve ne hizli olacagi belli degildir. Bazi kadinlarda bir gecede acilma olur, bazi kadinlarda ise 38.-39. haftalarda baslayarak azar azar acilma doguma kadar gerceklesir.

Gerci bunlarin hepsini basit bit Google aramasiyla da bulabilirsiniz.

yani, dunyanin super gucu,1 numarasi, yanlis yapiyor oyle mi ?

Bence okunanları illa normal yapıcam ısrarını bir kenara bırak objektif bir gözle okusan burdaki herkesin aslında ne demek istediğini anlarsın..ayrıca amerikanın dünyanın süper gücü olduğu saçmalığına da inanmıyorum,kapitalizmin dibine vurmuş bir ülkeden süper güç beklenmez...sana doktorun tercihini sorması bir yere kadar,bebeğinin hayatı riske giriyorsa hiçbir doktor sana tercihini sormaz..abdde sezeryanin kötü bişey olarak söylenmesinin sebebi-ki öyle olduğu doğru- bir doğum yöntemi değil ameliyat olması,ayrıca trde hiç bilinmeyen anestezinin bebek üzerindeki çok fazla olumsuz etkisi...zamanını harcamamak için beklememek için normal doğuma karşı olan doktora ben de karşıyım,ablam 40+5 te sezeryan oldu çünkü ne sancısı var ne başka bişey ve suyu azalmış bebeğin kalp atışları yavaşlamış..böyle bir durumda normal doğurcam diye tutturmak mantıksızlık..

bu tarz polemikleri doğru bulmasamda yazmadan edemicem ben size katılıyorum ve üzülerek eklemek istiyorum
yaklaşık 15 gün önce çok yakın bir tanıdığım doğum yaptı ve yanındaydım gece 1de suyu geliyor ve normal doğsun diye ertesi gün saat14e kadar bekleniyor tamam bebeğimiz dogdu ama içerdeki amniyon sıvısının bitmesiyle plesenta rahim duvarına yapıştı kanaması durmadı ve yakınım ölümden döndü tekrardan ameliyata alındı rahimin bile alınma riski vardı şükürler olsun atlattı ama ne gerek var bu kadar riske bizde durum doktorun inadıydı insanlar istediği yöntemi şeçmeli ama risk varsa inadında bir cana mal olmasını ben göze alamam

Son düzenleme:

son olarak ben de birsey soyleyip, konudan cekiliyorum .

soylediginiz ve diger arkadaslarin da bahsettigi tum durumlar (kotu durumlar yani) , normal dogum sebepli degildir.
BUNLARIN HICBIRININ SEBEBI NORMAL DOGUM DEGILDIR.
NORMAL DOGUM SEBEP DEGILDIR, SONUCTUR.

Canım hepimiz şunu demek istiyoruz,tüm bu olumsuzluklar normal doğum yüzünden değil..haklısın,ama her şey normal başlamışken normal bir dığum sürecindeyken olabilecek bir aksilik karşısında illa sezeryan istemiyorum deyip bebeğin ve kendinin hayatını riske atmak mantıksız...hiçkimse normal doğumda böyle sıkıntılar oluyor o yüzden sezeryan yapıcaz demiyor...aynı şeyi söylüyoruz aslında sele..sen de böyle bir durumda olsan- normal doğum başladıktan sonra beklenmedik olumsuz bir durumla karşılasılsa ve bebeğin hayatını riske atmamak için sezeryan deseler- normal doğurcam diye ısrar etmezsin bunu demek istedik...:)

ben burda sebebi normal doğumdu demedim arkadaşım sen sebep sormuşssun bende böyle bir durum yaşadık dedim bunlar risktir ben ilk bebeğimi normal doğurdum kısmetse buda öyle olsun isterim ama senin kadarda büyük konuşamam zamanı geldiğinde yaşayıp görücez herşeyi
inş herşey gönlüne göre olur ne diyeyim

kesinlikle haklısın hepimizin anlatmak istediği aynı şey ama neden farklı anlaşıldık anlamadım :44:

Hic kimse normal dogum sebeb demedi ama herkes sunu dedi

sebebler NORMAL DOGUM OLDUGU TAKDİRDE ANNEYİ YA DA BEBEGİ TEHLİKEYE ATİYOSA SEZERYAN DA Bİ SONUCTUR. ve mantikli bi annenin kabul etmesi gereken bi sonuctur. Mesele bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…